Anti-Aliasing چیست؟ وقتی تصاویر نرم می‌شوند

xneon توسط xneon
در ۱۳۹۱/۰۴/۱۹ , 16:44:10

تا به حال برایتان پیش آمده است که با دیدن یک تنه درخت صاف و بدون لبه های تیز و یا سایه های نرم و بدون لبه با خودتان فکر کنید که چقدر این تصاویر به واقعیت نزدیک هستند؟ پس با ما تا اخر این مقاله باشید تا به همه پرسش های ذهن کنجکاوتان پاسخ داده شود.

Anti-Aliasing یکی از کاربردی ترین تکنیک های گرافیکی است که برای بالا بردن وضوح تصاویر ۲ بعدی و یا ۳ بعدی استفاده میشود.کاربردهای آنتی آلیزینگ گسترده است و در صنعت باز یهای رایانه ای و انمیشن به وفور استفاده میشو د ونقش مهم و حیاتی ایفا میکند.هر چه میزان این تکنیک بالا تر باشد،وضح تصاویر بالاتر میرود و تصاویر در صفحه نمایشگر شما طبیعی تر و واقعی تر به نظر میرسند.به همین دلیل است که جزو تکنیک های فیلترینگ محسوب میشود،چون به عنوان یک فیلتر عمل کرده و بنا بر میزان انتخابی،لبه های اضافی و نا صافی ها را برای شما از بین میبرد.تا جایی که با دیدن یک خط راست در صفحه نمایشتان،احساس میکنید این خط درون صفحات کتاب است.در کل آنتی آلیزینگ در زبان علمی یعنی حذف سیگنال های اصلی از روی مدل که باعث هم سطح کردن فرکانس با پردازش دستگاه میشود.

برای آشنایی بیشتر با آنتی آلیزینگ نظر شما را به تصویر بالا جلب میکنم.با کمی دقت متوجه میشوید که در تصویر سمت چپ،از آنتی آلیزینگ استفاده نشده و در سمت راست،استفاده شده.خطوط مقداری صاف تر شده اند و از فواصل دور به مراتب صاف تر به نظر میرسند تا تصویر سمت چپ.

همونطور که در تصاویر فوق مشاهده میکنید،تفاوت دو تصویر بسیار محسوس و مشخص است.در تصویر بالایی آنتی آلیزینگ به کار نرفته است و در تصویر پایین آنتی آلیزینگ با دقت و کیفیت بالایی به کار رفته است.در اینجا جا دارد که ذکر کنم این نوع آنتی آلیزینگ در بازی های ارکید استفاده میشود،چون دورنمای بهتری نسبت به بازی های سوم شخص دارند.

خب حال که با کاربرد آنتی آلیزینگ آشنا شدید،به سراغ شرح نحوه کار این تکنیک میرویم.

ابتدا تصویری که در صفحه نمایش نشان داده میشود،توسط سیستم دیده شده و بعد مختصات تمام پیکسل در راستای محور های X  و Y با توجه به بازه فرکانسی که برای چشم انسان قابل مشاهده است،آلیزینگ میشود.در این روش کافی است ابتدا فرکانس های بالا حذف شوند،چون فرکانس های پایین برای چشم انسان قابل رویت نیست.یا به زبان ساده تر،آن ایرادی که برای چشم ما قابل رویت هست آلیزینگ میشود و آن عیبی که چشم ما قادر به درک آن نیست، باقی می‌ماند.

برای فهم بهتر این مطلب به تصویر زیر خوب دقت کنید:

در بیشتر بازی ها از نوع دیگری از آنتی آلیزینگ استفاده می‌شود که به تمام صفحه مشهور است. این روش در  چندین  مرحله صورت می‌گیرد، بصورت X4 X8 X16 که به معنای دفعات رندر هر پیکسل است. بطور مثال در مرحله X16 هر پیکسل ۱۶ بار بطور کامل رندر میشود که مستلزم قدرت سخت افزاری زیادی است ولی نتیجه‌اش واقعا چشم‌نواز است.

خب دوستان عزیز این مقاله در همین جا به پایان میرسد و در صورت تمایل در قسمت های بعدی نکاتی در رابطه با استفاده بهینه از آنتی آلیزینگ در طراحی ها برای شما خواهم گفت.پیروز و سربلند باشید.


63 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. روزبه جان فوق العاده عالی بود!برا من یکی که خیلی مفید بود که با این اصطلاحات و تاثیرشون آشنا هستم!افتخار میکنم که در چنین سایتی هستم که افرادی مثل شما درش فعالیت دارن!منتظر مطالب بعدی هستم!
    با تشکر!
    مصطفی۱۳۳ از انجمن فرهیختگان $Pc

    ۰۰
  2. واقعا عالی بود خسته نباشی
    اما اگه میشه راجع به تنظیمات گرافیکی بازی ها هم یه توضیحاتی بده گل سر سبدشون همین کرایسیس !مثلا فلان تنظیم دقیقا کارش چی و تا چه حد بازی رو سنگین می کنه
    با تشکر :)

    ______-
    سیریوس از انجمن pc$

    ۰۰
  3. سایت و اعضاش باید به وجود افرادی چون روزبه افتخار کنه,ممنونم بسیار مفید,روان و کاربردی.در مورد باقی تنظیمات گرافیکی و میان افزارها هم اگر مطلب بزاری دیگه عالی میشه.فکر میکنم حامد عزیز هم یه مطلب خیلی خوب و مفصل در مورد همین تنظیمات داده بود که البته منفک هر کدوم رو توضیح نداده بود ولی همینجا از اونم من باز تشکر میکنم و عرض ارادت خودم رو میرسونم هم به اون هم به روزبه عزیز.دنیرو از pc$

    ۰۰
    1. لطف داری فرشید جان،امید ماهم به ۴ تا باقی مانده از اون روزهای خوش قدیم است…امید وارم با این مطالب مقداری موتور خاموش شده افراد متخصص سایت روشن بشه و جدید تر ها همگام با قدیمی ها جلو بیان…به امید روز های باشکوه تر

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر