تیتراژهای به یاد ماندنی بازی های ویدیویی
در دنیای بازی تیتراژ های ابتدایی متعددی وجود دارد که در ابتدای بازی برای مخاطب به نمایش در میاید و مسلما جزء اولین صحنه های بازی است که مخاطب آن را میبیند، این تیتراژ ها ممکن است دارای صحنه هایی احساسی، دراماتیک، حماسی، اکشن و … باشند که ممکن است ذهن مخاطب را درگیر خودش کند و یا به زودی فراموش شود، اما در میان این صحنه ها تعدادی هستند که خاطره ای به یاد ماندنی در ذهن مخاطب برجای میگذارند و ممکن است تا سال ها از ذهن فرد فراموش نشوند.
ما در اینجا قصد داریم چند نمونه از این تیتراژ های ابتدایی رو برای شما معرفی کنیم:
تیتراژ ابتدایی Silent Hill
در سال ۱۹۹۹ هنگامی که اولین نسخه از سایلنت هیل عرضه شد با وجود عنوانی مانند Resident Evil شاید کمتر کسی فکر میکرد که این بازی به چشم بیاید و بدرخشد، اما این بازی با همان تیتراژ ابتدایی خود نشان داد که حرف های زیادی برای گفتن دارد. تیتراژ با یک حس نستالژیک و قاب عکسی از یکی از شخصیت های بازی با نام Alessa آغاز میشود و در همین لحظه موزیک آهنگساز افسانه ای این سری بازی یعنی استاد یامائوکا با نام Silent Hill شروع به خود نمایی می کند، هر چه که تیتراژ به جلوتر پیش میرود صحنه ها بسیار معنی دار تر میشوند، چهره ی معصوم هری میسون به همراه همسرش که نوزادی را در آغوش دارند و مزرعه ی آنها که در کنار رودخانه ی کوچکی قرار دارد، سفر هری به شهر سایلنت هیل همراه دختر کوچکش شری که دفتر نقاشی اش در دست دارد، جاده ای تاریک که نور چراغ پلیس موتور سوار نظر هری را به خود جلب میکند و از هری سبقت میگیرد، صحنه ی تصادف پلیس موتور سوار و در نهایت حضور شخصیتی مرموز در وسط جاده که منجر به تصادف هری نیز میشود و بازی از همین صحنه آغاز میشود. تمام این صحنه ها آمیخته با احساسات، درام و ترس بود و آنقدر کارگردانی این تصاویر هنرمندانه و زیبا انجام شده بود که مطمئنا تا سال های سال از ذهن هواداران پاک نخواهد شد.
البته لازم است یاداوری کنم که برجسته ترین نکته ی این تیتراژ موسیقی به یاد ماندنی آن است که توسط استاد یامائوکا نواخته شده و ما هم این هدیه رو برای شما قرار دادیم:
آهنگساز: Akira Yamaoka
تیتراژ ابتدایی Resident Evil 3: Nemesis
بعد از عرضه ی دو نسخه از رزیدنت اویل در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ همه ی هواداران این سری بازی مشتاق نسخه ی سوم آن بودند. رزیدنت اویلی که در آن سال ها اسم و رسم آنچنانی برای خود پیدا کرده بود و میشود گفت که کسی نبود در آن زمان کنسول PlayStation 1 داشته باشد و از این بازی بی خبر باشد و آن را تجربه نکرده باشد. دقیقا نسخه ی سوم رزیدنت اویل ۶ ماه بعد از سایلنت هیل در سال ۱۹۹۹ عرضه شد و باز هم شاهد یک بازی ترسناک با چاشنی الهه ی انتقام (Nemesis) بودیم، موجودی که بدون شک در یاد و خاطره ی تمام هوادرای این بازی خواهد بود. تیتراژ رزیدنت اویل ۳ نیز مستقیما به موجود نمسیس مربوط بود گرچه این تیتراژ بسیار کوتاه است اما صحنه های آن که آلوده شدن و آشفتگی شهر راکون سیتی، حمله ی نمسیس به نظامیان گروه S.T.A.R.S، شخصیت محبوب بازی Jill Valentine را نشان میدهد جزء بهترین تیتراژ های این سری بازی است. موسیقی این تیتراژ توسط آقای Masami Ueda نواخته شده که شور و حال خاصی به این تیتراژ داده بود.
آهنگساز: Masami Ueda
تیتراژ ابتدایی Call Of Duty: Modern Warfare 2
بعد از عرضه ی نسخه Call Of Duty 4 Modern Warfare که در این سری بازی غوغایی به پا کرد و نظر همگان را به خود جلب کرد در سال ۲۰۰۹ نسخه ی Modern Warfare 2 نیز عرضه شد. سازندگان برای اینکه این بازی را در زمینهی موسیقی از دیگر عناوین متمایز کنند، به یکی از موفقترین آهنگسازان هالیوود روی آوردند. هانس زیمر و دستیارش برای آهنگسازی این عنوان انتخاب شدند که همه انتظار داشتند یک شاهکار خلق شود. و قطعا همین طور هم شد. میشود گفت که هیچ یک از نسخههای قبلی و یا بعدی چنین تیتراژ زیبا و قدرتمندی نداشته و موسیقی آغازین این بازی به طور قطع بهترین تیتراژ در این سری تا بهحال بوده است. هانس زیمر که آهنگساز این عنوان بوده است، با شناخت درست نسبت به محتوای بازی، یک قطعهی حماسی با مضمون جنگ نوشته است که توسط ارکسترای Philharmonic لندن به رهبری «اندرو اسکیت» نواخته شده است. حاصل کار قطعا شنیدنی و به یاد ماندنی است.
آهنگسازان: Hans Zimmer, Lorne Balfe
تیتراژ ابتدایی Metal Gear Solid 2 Sons Of Liberty
شاید بتوان گفت که یکی از بهترین تیتراژ های دهه ی ۲۰۰۰ مربوط به تیتراژ ابتدایی Metal Gear Solid 2 است. در این تیتراژ صحنه های زیبا از بازی نظیر حضور شخصیت محبوب سالد اسنیک، مبارزه ی او با الگا گورلوگوویچ، حضور شخصیت اسلات، غرق شدن اسنیک، محاصره شدن اسنیک و رایدن، و دسته ای از سربازان که در حالت احترام نظامی ایستاده اند به نمایش در میاید که قطعا دل هوادارن این مجموعه را آب می کند. موسیقی این تیتراژ زیبا توسط آهنگساز خبره آقای Harry Gregson-Williams نواخته شده که این موسیقی در اصل موسیقی متن تمام نسخه ها به حساب میاید. در واقع باید گفت که آقای ویلیامز به خوبی هر چه تمام تر کارش را برای این تیتراژ انجام داده و چنان حس و حالی به این صحنه ها داده که شاید در دیگر نسخه ها نتوان آن را دید. موسیقی لحظه به لحظه با صحنه ها هماهنگ است و به راحتی با مخاطب سخن می گوید، این صحنه ها صحنه هایی احساسی-حماسی هستند و شور مخاطب را به اوج خود میرساند. مطمئنا هوادارن این صحنه های تکرار نشدنی را تا ابد فراموش نخواهند کرد.
آهنگساز: Harry Gregson-Williams
تیتراژ ابتدایی Street Of Rage
در سال ۱۹۹۱ یعنی ۳ سال بعد از عرضه کنسول Sega بازی بسیار زیبا و مهیج Street Of Rage عرضه شد. عنوانی که در آن سال ها با محدودیت سخت افزاری که وجود داشت توانست به یک بازی خوش ساخت و روان تبدیل شود و هوادارن بسیاری را در سراسر جهان کسب کند. تیتراژ این بازی یکی از شب های آرام شهر نیویورک را به ما نشان می دهد که از نمای دور به تصویر کشیده می شود و همچنین آسمان خراش های این شهر به وضوح به چشم می آیند. به دلیل شب بودن تیتراژ ابتدایی حال و هوایی دراماتیک دارد، آهنگ بسیار زیبای تیتراژ که توسط یکی از محبوب ترین آهنگسازان ژاپنی یعنی آقای Yuzo Koshiro نواخته شده در لحظه ی ابتدایی تیتراژ به طور شورانگیزی آغاز میشود. مطمئنا آقای کوشیرو به دلیل ساختن چنین قطعه ای به خوبی توانسته این تیتراژ ابتدایی رو در ذهن تمام هواداران هکاکی کند.
آهنگساز: Yuzo Koshiro
تیتراژ ابتدایی Shadow Of The Colossus
قطعا اکثر ماها بازیساز محبوب و معروف ژاپنی آقای Fumito Ueda رو میشناسیم کسی که بازی هایی نظیر Ico و Shadow Of The Colossus را ساخته و همگی میدانیم که ایشان قوه ی تخیل بسیار قوی هم دارد. بازی هایی که او ساخته اساسا خیلی خاص هستند و درون مایه ای دراماتیک و احساسی دارند.
در تیتراژ ابتدایی بازی Shadow Of The Colossus ما شاهد یکی از صحنه های به یاد ماندنی که توسط آقای اوادا کارگردانی شده هستیم. قهرمان شجاع کوچکی با نام Wander که با اسب خاکستری خود Agro در راهی کوهستانی به سوی سرزمین ممنوعه به آرامی در حال حرکت است. هوا ابری است و باران میبارد و واندر برای اینکه خیس نشود در زیر صخره ای می ایستد، از میان جنگل هایی انبوه ومه آلود به راه خود ادامه میدهد و سرانجام به پلی عظیم میرسد که ورودی شهر ممنوعه است. صحنه ها بسیار هنری کار شده و عناصری که باید در یک تیتراژ وجود داشته باشد را داراست و به خوبی با یکدیگر هماهنگ هستند. برای موسیقی تیتراژ باز هم با یک آهنگساز چیره دست ژاپنی یعنی آقای Kow Otani رو به رو هستیم که به خوبی به عمق این صحنه ها پی برده و موسیقی دل چسب و احساسی را برای تیتراژ نواخته است. او در این موزیک به نحو احسن از ساز هایی مانند فلوت،ارگ و ویالن استفاده کرده است.
آهنگساز: Kow Otani
تیتراژ ابتدایی Crysis 2
تقریبا بیشتر هوادارن سبک شوتر اول شخص، عنوان ناب Crysis را که در سال ۲۰۰۷ عرضه شد میشناسند. بازی که توانست در دل هواداران این سبک به راحتی جای باز کند. تقریبا ۴ سال بعد از نسخه ی اول، Crysis 2 عرضه شد. تیتراژ بازی که در مورد نانو های لباس شخصیت بازی و کارکرد های مختلف آن است تا حدودی میتوان گفت آنچنان هنری برای خلق صحنه هایش خرج نشده اما چیزی که ما را وادار به این انتخاب کرد موسیقی دلنوازش است پس بیشتر در مورد موسیقی این تیتراژ می گوییم.
هانس زیمر را همه میشناسید. به عنوان یک آهنگساز بسیار خوب و یک استاد تمام عیار. کسی که فقط یکبار اسکار برده است، اما موسیقی مراسم جوایز آکادمی را او ساخته! البته که آهنگ بد هم در کارنامه دارد و نمیشود گفت همهی آهنگهایی که ساخته شاهکار است. آهنگ شاهکار باید مشخصههایی داشته باشد تا واقعا لقب شاهکار بگیرد. اول اینکه باید دارای ملودی منحصر به فرد باشد. یعنی جایی دیگر نظیرش را نشنیده باشید. که این روزها کم پیدا میشود. دومین ویژگی که یک آهنگ برای شاهکار شدن نیاز دارد، تلفیق هنری سازها است. اگر سازبندی کار غلط باشد، ملودی منحصر به فرد هم زیر سوال میرود. سومین ویژگی، مبرا بودن آهنگ از هر گونه اضافات و جزئیات بیهوده است. ویژگی چهارم معمولا در همهی آهنگهایی که برای بازی یا فیلم ساخته میشوند وجود دارد. آهنگ باید هویت داشته باشد. و ویژگی آخر «روانشناسی» آهنگ است. آهنگ شاهکار باید محوتان کند. باید آهنگساز روانشناس باشد تا بتواند هر حسی که میخواهد از طریق آهنگ منتقل کند. و آهنگی که این ۵ ویژگی را در کنار هم داشته باشد، شاهکار است. آهنگ را دریافت کنید، گوش دهید و یکی یکی این ویژگیها را در آن پیدا کنید.
آهنگساز: Hans Zimmer
تیتراژ ابتدایی Resident Evil Outbreak File#1
بعد از نسخه ی سوم رزیدنت اویل که همه ی هواداران را شیفته ی خود کرده بود این بازی به انحصار نینتندو درآمد. در آن سال ها بود که سه نسخه از این عنوان یعنی Resident Evil 4 و Resident Evil Zero و Resident Evil Remake برای نینتندو عرضه شد و خیلی از طرفداران که کنسول گیم کیوب را در اختیار نداشتند از تجربه ی آنها محروم بودند. اما در کنار این اتفاق نسخه ی Outbraek که در سال ۲۰۰۴ عرضه شد تقریبا توانست جایگزین و همدم خوبی برای هواداران اصیل این سری باشد. بازی با تیتراژی کلاسیک و حس نوستالژیکی شروع میشود، فاضلاب های شهر که در آن موش های آلوده به ویروس در حال حرکت هستند، نظامیانی که آخرین فشنگ های خود را برای شکست دادن موجودی قول پیکر (Tyrant) مصرف می کنند، نا امنی در شهر و حمله ی گله ای زامبی ها به مردم در خیابان های شهر، اجساد انسان های آلوده که موش ها از آنها تغذیه می کنند و تمام مکان هایی که بازی در آن جریان دارد به تصویر کشیده میشود. موزیک این تیتراژ هم بدون شک جزء برترین موزیک های این سری میباشد و آنقدر تاثیر گذار بود که در نسخه ی بعدی این عنوان یعنی Outbreak File#2 مجددا استفاده شد. حسی که این موسیقی به تیتراژ می دهد حسی عجیب است طوری که انگار به مخاطب می گوید “شهر آلوده به ویروس است” و یا “شهر نا امن است مراقب خودت باش”.این موسیقی زیبا توسط آقایان Tetsuya Shibata و Akihiko Matsumoto آهنگسازی شده که قطعا باید به آنها آفرین گفت.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بسیار ممنون…به همشون دوباره گوش دادم و واقعا لذت بردم اما این street of rage یه حس نوستالژیک عجیبی داشت :((
____________________
فرزام از SONY make.believe
ممنون Project Siren
کرایسیس ۲ :X واقعا یکی از بهترین بازی هایی بود که بازی کردم اهنگ زیمر هم که ترکونده بود
دستتون درد نکنه واقعا خسته نباشید.
با شورش در شهر خیلی حال کردم و منو یاد خاطرات خوبم انداخت.
لطفا اهنگ تیتراژ پایانی max payn 2 رو هم بزارید.
آره، خدا وکیلی آهنگهای مکس پین ها رو بذار، این بازیها آهنگهاشون آدم رو از درون داغون میکنه!!!
کی آهنگ Assassin’s Creed 2 رو یادشه ؟
من، من، من،من!!! همین پریروز برای بار چهارم تمومش کردم! البته مین منوش که آهنگ نداشت فقط صداهای الکترونیکی انیموس رو میداد، در حین بازی یه چند تا آهنگ میزد!
این موزیک شورش در شهر من رو یاد دوران خوشبختیم انداخت، دورانی که بزرگترین دلهره ام این بود که یه وقت سیم دسته بازیم قطع نشه، دورانی که من و داداشم پولهامونو رو هم دیگه میذاشتیم تا بتونیم یه نوار سگای باحال بخریم! دورانی که نه نگران ماشین و خونه بودیم، نه نگران وضع مملکت!!! :-|
ممنون.. عالی بود
ممنون از رضای عزیزم :X
اکثریت دارم شان :O
بی صبرانه منتظر قسم بعدی هستم :O
کار بسیار جالبی کردی :wink:
shadow of colossus :X :X :X
یکی از حماسی نرین بازی هایی که بازی کردم . مفاهیم عمیقی پشت این بازی بود . کشتن هر کدوم از اون غول ها حس بزرگی رادر انسان به وجود می آورد . اسب با وفایمان که وقتی کمک کرد ما داخل دره سقوط نکنیم و خودش افتاد اشک را در چشمان من جمع کرد …
پایان جالب و متفاوتش هم واقعا دلنشین بود . همچین بازی ای همچین پایانی نیاز داشت …
یادش گرامی باد …
اویل هم که دیگر جای خود را دارد :X :X :X
عالی بود . ممنون …
————————
SONY make.believe
گفتی اسب :cry: :(( :(( :(( :(( :(( :((
البته آخر بازی جالب تر کرد قضیه رو …
مرسی رفیق کرایسیس وشورش در شهر خوب بودن دوس اکس هم بزار
اتفاقا اکثریت اوقات آهنگ های بازی ها رو دست فیلم ها رو میارن!توی داستان هم همینطوره!من موندم واقعا.عاشق آهنگ کرایسیس ۲ ام.ممنون بابت خبر.اگه تونستین آهنگ اویل ۶ رو هم بذارین…دیوونشم!
اویل که :X
اما آهنگی که ابتدای بازی ایکو پخش میشود به قدری آرامش بخش است که من هر وقت می خواستم بازیش کنم یه یه ربعی رو کاری نمی کردم فقط به آهنگش گوش میدادم :X