یادداشت: «رزیدنت اویل ۶»؛ کشف الماس در معدن زغال‌سنگ

در ۱۳۹۲/۰۲/۲۵ , 10:33:11

به بهانه‌ی عرضه‌ی نسخه‌‌ی رایانه‌های شخصی بازی رزیدنت اویل ۶ تصمیم گرفتیم که نقدی متفاوت در قالب یادداشت‌های کوتاه و جامعی بر تک تک کمپین‌های این بازی در حالت تک‌نفره منتشر سازیم. با این وجود، بین انتشار قسمت سوم و قسمت آخر از این یادداشت وقفه‌ای چند روزه افتاد که از این بابت پوزش می‌طلبیم و علاقه‌مندان را به مطالعه‌ی قسمت آخر دعوت می‌نماییم.

۴. کمپین ایدا وانگ

کشف الماس در معدن زغال سنگ

سناریوی‌ «ایدا وانگ» همان چیزی است که می‌خواستیم

سناریوی «ایدا وانگ» ارزشمندترین بخش بازی رزیدنت اویل ۶ است. این ارزشمند بودن به کمک چندین و چند عنصر اساسی به وجود آمده است و اصلا هم سرکاری نیست. به همین دلیل، به واقع می‌شود این بخش از بازی را به الماسی در معدن زغال‌سنگ، بین آن همه تیرگی و تاریکی (که به وقت خود ارزشمند هستند؛ اما همیشه انتظار بالاتری داریم) تشبیه کرد. چیزهایی که ثابت می‌کنند هسته‌ی اصلی گیم‌پلی رزیدنت اویل هنوز منسوخ نشده و هنوز هم در صورت پیاده سازی درست، از جذابیت خاص و ارزش بالاتری نسبت به تمام اکشن‌های سطحی، پوچ و بی‌هدف خواهد داشت و به همین دلیل مخاطبین را در هر صورت راضی می‌کند.

سناریوی ایدا با این‌که یک رزیدنت اویل کامل و در اوج را نشان نمی‌دهد، اما به خوبی تمام ویژگی‌ها و خصوصیات مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک بازی در حد و اندازه‌های این نام پرآوازه را داراست. این بازی قبل از هر چیز بدون هیچ‌گونه ملاحظه‌کاری و تغییر و تحول شعبده‌بازانه‌‌ای که بیش از همه مخاطب را احمق می‌انگارد، تمام خصوصیات شخصیتی ایدا وانگ را وارد بازی کرده است. ایداوانگی که یک شخصیت از گذشته است، دست نخورده باقی مانده و هنوز خصوصیات و صفات اصل خود را داراست و بهتر از آن، این‌که سازندگان بازی به خوبی از تک تک این خصوصیات در خلق گیم‌پلی این شخصیت محبوب کمک گرفته‌اند. علاوه بر آن، داستانی که بازی پیش گرفته و در سناریوی ایدا روایت می‌شود هم بر اساس همین شخصیت‌پردازی و نیز گذشته‌ی ایدا است. زن مرموزی که یک مزدور مرتبط با ماجراهای آمبرلا است و تقریبا هر جا خبری از لیان، کریس و دیگر نام‌های آشنا باشد در پشت پرده حضور دارد. در این قسمت، داستانی به مراتب متفاوت‌تر از تمام اتفاقات قبلی که ایدا در آن حضور داشته برای این شخصیت روایت می‌شود و برای اولین بار است که خود ایدا به عنوان یکی از مهره‌های اصلی شناخته می‌شود و داستان بازی اندکی او را به ماجراها نزدیک‌تر کرده است. سازندگان توانسته‌اند از گذشته‌ی ایدا در پرداخت قصه‌ی جدید خود استفاده کنند، از صفات او بهره بگیرند، رابطه‌ی او با لیان را وارد ماجرا کنند و همه‌ی این‌ها باعث شکل‌گیری قصه‌ای جذاب، متفاوت و مورد پسند می‌شود. هرچند در این بخش هم بازی ضعف‌هایی نشان می‌دهد که نمی‌شود کتمانشان کرد. به عنوان مثال، داستان ایدا خیلی یکنواخت دنبال می‌شود و از ریتم بسیار سریعی برخوردار است تا به جزئیات دقت بسیار کمی شود و بدین ترتیب چیزی جز خط اصلی برای داستان باقی نماند.

اما دلیل اصلی موفقیت این بخش از بازی، گیم‌پلی آن است. زن همیشه مرموز سری رزیدنت اویل، در این بازی مراحلی را پشت سر می‌گذارد که برای یک رزیدنت باز خسته (!) حکم نوشدارو را دارد. مراحلی استوار بر تکنیک‌های فردی، با تکیه بر مهارت‌های ذهنی و آکنده از لحظات کلاسیک که البته به گیم‌پلی ایدا وانگ در رزیدنت اویل ۴ نمی‌رسد. این موضوع را از همان اول بازی که چند معمای کلاسیک، اما ساده‌تر از رزیدنت‌های کلاسیک سر راهتان قرار می‌گیرد می‌فهمید. البته مهم خود معماها نیستند، بلکه دلیل اجبارمان به حل کردن آن‌ها مهم است که مثل همه‌ی رزیدنت‌اویل‌های خوب دوران «باز شدن در» است!

ترس، عنصری است که هیچ‌گاه وقتی رزیدنت اویل را با شخصیتی مثل ایدا بازی می‌کنید، نمی‌توانسته و نمی‌تواند در درجه‌ی اول اهمیت قرار گیرد. در رزیدنت اویل ۶ هم بازی‌کننده نمی‌ترسد، اما به خوبی مبارزه می‌کند،‌ دردسر می‌کشد، معما حل می‌کند و دیگر استانداردهای رزیدنت اویل را امتحان می‌کند. داستان بازی به خوبی بازی‌کننده را در تمام این مراحل همراهی می‌کند. مراحلی که از طراحی خوب و یکدستی برخوردارند و مثل دیگر کمپین‌ها از طراحی مرحله ضعیف و آشفته رنج نمی‌برند. اما با این که مراحل بازی از تنوع خوب و جذابیت بالایی برخوردارند و چه در لحظات برخورد و چه در لحظات آرامش بازی‌کننده را همراه می‌کنند، بازی خیلی سریع بین مراحل حرکت می‌کند و همچنین کوتاه است و خیلی زود به پایان می‌رسد. علاوه بر آن، بازی خیلی هم چالش‌برانگیز نمی‌شود و تقریبا محال است که بخشی از بازی را به دلیل سختی و چالشی بودن تکرار کنید. علاوه بر این، متاسفانه بخش‌هایی که ایدا سوار بر هلی‌کوپتر باید به مبارزه با دشمنان و کمک به دیگران بپردازد، به اندازه‌ای که باید و شاید خوب در نیامده و با اندکی سخت‌گیری حتا می‌توان این بخش را وصله‌ی ناجور قلمداد کرد. در طرف دیگر، تیر و کمان ایدا به خوبی به این شخصیت آمده و امکان بازی کردن مراحل به صورت مخفیانه به دل بازی نشسته است. لحظات غافل‌گیری که بر پایه‌ی همین سبک بازی ساخته شده‌اند در کنار غول‌آخرهای خوب بازی و اکشن‌های درگیرکننده‌ای که ایدا به حسب عادت در هیچ‌کدام از آن‌ها تنها نیست؛ از نکات مثبت سناریوی این مزدور دوست داشتنی است.

 در مجموع کمپین ایدا تنها بخش سر پا و درست رزیدنت اویل ۶ است که نه تنها ارزش بازی‌کردن و حتی تکرار را دارد؛ بلکه در صورت از دست دادن این بخش قطعا متضرر خواهید شد.

۸/۱۰
پلتفرم تست: پی‌سی
نوشته‌ی: سعید زعفرانی


83 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. با تشکر از نویسنده ولی ضعیفترین نقدی که تا حالا تو عمرم دیدم رو امروز سعید نوشتی
    انگار اسلحه گزاشتن تو سرت و مجبورت کردن که این نقد رو بنویسی بعضی جاهای نقد فکر میکردم اصلا این بخش هم بازی نکردی و فقط نوشتی
    نقد بدون خلاقیت و دارای کلمات تکراری بالا هست و فقط دلیل خوب بودن بخش ایدا رو گفتی چون مثل دیگر قسمتها نیست و ۲تا نعما در به داغون داره شد خوب
    غول اخرهای خوب بازی ۸-O 8-O یعنی از غول اخر اخر قسمت ایدا ضایع تر و ضعیفتر غول اخر تو بازی ها داشتیم که میگی خوبه به نظر من ایدا ضعیفترین کمپین بود و تکرار سناریوهای قبل با یک مقدار تغییرات بود

    ۰۰
    1. داداش ضعیفترن به دلیل خوب نمره دادن به این بخش نبوده
      به نوع نوشتن نقد است سعید زعفرانی نقدهای بسیار خوبی داشتن و همشون معلوم بوده که با اشتیاق بوده و وقت گزاشتن براش ولی این نقد خیلی بد نوشته شده گفتم انگار عجله داشته و تو ۵ دقیقه سر و تهش رو بهم وصل کرده و دقیقا مثل کارشناسهای فوتبال ایران هست که بازی رو که خودمون دیدیم برامون گزارش میکنن نه کارشناسی

      ۰۰
    2. خدایی رضا کمپین کریس بد نبود منم بالاخره لذت بردم ولی ضایع ترین غول آخر برا کریس بود :D شرمنده :D چون اصلا در جریان بازی و داستان نبود و اصلا معلوم نیست چی بود یهو اومد! انگار این غول رو به زور چپونده بودن تو کمپین که غول آخر داشته باشه ولی غول آخر ایدا اصل داستان خود کمپین ایدا و حتی بخشی از بقیه کمپین ها بود (مثلا غول آخر لیان شخصیت منفی اصلی بازی بود که کلی تو بازی نقش داشت) حتی غول آخر جیک از همون اول بود باهامون هر چند که اصلااااااااا مثل نمیسیس نشد چون میخواستن مثل اون بشه ولی بازم تو روند بازی بود .
      رضا جون :X :D

      ۰۰
    3. علی جان طراحی و روند مبارزه با غول اخر بخش کریس اگه هم از خود داستان نباشه بهترین بود و قبل از ان هم مار که بسیار عالی بود و تو تونل وقتی یهو میزد بیرون اوج هیجان بود و قلبت رو به تکاپو مینداخت ولی غول اخر ایدا اصلا خیلی داغون بود نه چالشی داشت نه طراحی نه روند مبارزه باهاش اخرشم که دیدی چه طور میکشیش خیلی ابتدایی و بد کار شده بود کافی بود فقط بدون تیر زادن مراحل ابتدایی مبارزه رو فقط بدویی و تا برسی به اونجا که از وسطش اون کپسول رو میترکونی ولی برای کریس خدایی همش دنبال تیر و علف بودیم و عالی کار شده بود

      ۰۰
    4. قربونت رضا جون :X من که واقعا عاشق رزیدنتم و کلا از همه ی شخصیت هاش هم خوشم میاد (حالا کمتر یا بیشتر داره) حتی کارلوس در RE3 که بدجوری دلم براش تنگ شده :cry:

      ۰۰
    5. مثلا تایرنت نسخه اول هم توی جریان بازی بوده است !!! :/
      یا باس های کد ورونیکا توی جریان بازی بودن !!! :/
      اتفاقا همین که توی روند بازی نبودن باعث بهتر شدن شده بود
      غافلگیر کننده تر هم بودند
      مثلا سیمونز دائما توی جریان بازی بود باس خوبی بود ! نه
      چرا چون انتهای چپتر لئون الکی کشش داده بودند و آخرش به صورت کاملا
      مسخره سقط شد !!! که اصلا انتظار همچین چیزی را نداشتم

      ۰۰
    6. اتفاقا سیمونز بهترین باس رو داشت چون n بار باهاش انواع و اقسام باس ها رو داشتیم و غیر منتظره هم هی دوباره به یه نوع دیگه میمود و چالش برانگیزتر ولی باس کریس که نصفش رو باید در میرفتی فقط :D

      ۰۰
    7. برادر سعید الان پس قرار به این باشد وسکر هم باس فایت خوبی بود؟ نه ! اتفاقا باس فایتی که شخصیت پردازی داشته باشد بهتر است ! آن صحنه ای که لیان و هلنا و جیک و شری دسته جمعی با سیمنز مواجه میشوند خیلی کارگردانی خوبی داشت !

      ۰۰
    8. تازه غافل گیری که میگی سعید جون باید تو باس های وسط بازی (باس های فرعی) باشه مثل باس قایق RE4 یا باس اون موجود درون خاک در RE3 نه غول آخر بازی !! غول آخر به نظر من باید از اول داستان بازی با شخصیتش آشنا شی و بازی رو باهاش بگذرونی که یه حس دیگه هم داره آخر بازی مخصوصا بعد از شکست دادنش .

      ۰۰
    9. محمدرضا گرفتی ما رو :D
      خوب معلومه بازی کردم اتفاقا فکر کنم قبل تو تمومش کردم تو بعد من بازیش کردی یادمه خیلی وقت هم میشه ولی چون نیست کامنتهای ما طرفدار زیاد داره اونهایی که بازیش نکردن میخونن داغون میشه بازی میره ها :D

      ۰۰
    10. کلا باس فایت ایدا قرارم نبود زیاد شاخ باشه بلکه قرار بود یک صحنه بیاد ماندنی از هند تو هند شدن دو ایدای بازی باشد ! و آخر کمپین هم نیز یک پایان بندی فوق العاده و صحنه های کارگردانی شده استادانه داشت و + موسیقی بیادماندنی که باعث میشد دیدن خشم و کینه و بغض در چهره ایدایی که همیشه به خونسردی و آرامش معروف بود دیدنی و جذاب باشد !
      ولی غول آخر کریس اصلا چپونده شد تو بازی ! نحوه مبارزه باهاش هم چیز خاصی نداشت و همان کمبود تیر خودش یک مشکل بزرگ حساب میشد چون برای کمپین اکشنی مانند کریس باید یک مبارزه بهتر و سریع تر و اکشن تر و بزرگ تر در نظر گرفته میشد ! کمپین پایانی کریس فقط بخاطر پایان بندی شاهکار و مرگ بیادماندی و فوق العاده احساسی پیرز بیاد ماند نه غول آخرش !

      ۰۰
    11. محمدرضا دیگه خدایی مبارزه با غول اخر کریس با ایدا یکی بود ؟؟
      چیکار داری به زور چپوندن
      واقعا غول اخر ایدا خیلی خیلی داغون بود یه بار دیگه برو با غول اخرش مبارزه کن خندت میگیره اتفاقا مبارزه ۲ تا ایدا باید خیلی خیلی قویتر میشد ولی گفتم کارگردان این قسمت رو اصلا بهش زیاد توجه نداشته
      در مورد پایان حماسی کمپین کریس هم اسپویل کردی رفت داش :D

      ۰۰
    12. محمد رضا !ببخشید شما احیا رزیدنت اویل ۴ را بازی کرده ای !!! :/
      نوع باس های که آیدا با آنها مبارزه کرد را آیا به یاد داری !!! :/
      قبول کنید ! هم بخش لئون و هم آیدا باس ضعیفی داشت .

      ۰۰
    13. اگر قرار به مقایسه باشد که شما بیا و Haos رو با وسکر مقایسه کن :/
      یا بیا و مار رو با مار اویل ۱ مقایسه کن :/
      بله بخوایم مقایسه کنیم همه باس فایت های بازی له می شوند !

      ۰۰
    14. باس لیان رو که اصلا موافق نیستم چون هر جور حساب میکنم سخت ترین و چالش برانگیزترین باس بود و در عین حال در روایت داستان (دیگه بی انصافی نکنید خدایی) همون رزیدنت ۴ تمام باس های اصلی (نه فرعی مثل اون باس تو قایق) لیان و حتی ایدا در جریان اصلی داستان بودند و چند بار هم قبلش با همشون مواجه شد : big cheese, سالازار(حتی اون نوچش) , کرایزر , سدلر . واقعا خودمونیم RE4 ورای شاهکار بود :X :X :X :X

      ۰۰
    15. محمدرضا گرفتی ما رو :D
      خوب معلومه بازی کردم اتفاقا فکر کنم قبل تو تمومش کردم تو بعد من بازیش کردی یادمه خیلی وقت هم میشه ولی چون نیست کامنتهای ما طرفدار زیاد داره اونهایی که بازیش نکردن میخونن داغون میشه بازی میره ها :D

      Sony Make Believe

      ۰۰
    16. !!! :/
      سیمونز انصافا کجاش چالش برانگیز بود
      از ابتدا تا انتها هم که گلوله زیر دست پای لئون و هلنا ریخته بود
      حتی No Hope هم اون بخش به راحتی طی طریق میکنید
      ( خدا وکیلی موقعه مبارزه با اون باس کمپین کریس روی درجه No Hope
      اگر تنهایی کریس را انتخاب کرده باشید کار بسیار مشکلی دارید ! چون اصلا
      مهمات کمی در اختیار گیمر می گذارد بازی اینقدر که باید دقیق بزنی و اصراف
      کردن = است با باقالی شدن )
      —————————————————————————————-
      اینم بگویم منظور بد برداشت کردی
      سیمونز را می خواستند مثل وسکر جلوه دهند ! ولی نتوانستند
      برای همین گفتم اصلا طراحی خوبی هم نداشت .
      البته مهم نیست باس در جریان بازی باشد یا نباشد !
      چون هیچ قانونی یا چیزی نیستش که حتما توی این سری رعایت شده باشد
      که باس باید از ابتدا با کارکتر ها درگیر باشد .
      ————————————————————————————–
      انصافا کمپین کریس بدون نقص بود از ابتدا تا انتها ! استاندارد بدون حواشی
      اضافه و فقط در جهت بازی بود
      ولی کمپین لئون و آیدا زیر سایه رومانسشان رفت در انتها

      ۰۰
  2. ایدا هم مگه قابل بازی بود…؟ =))

    بخش لیان که چیز خاصی نبود. بخش کریس که اصلا چی خاصی نبود! جیک هم که ندید گرفتم! در دست دیگه، ایدا خیلی زشته تو این شماره..:| evil 4 خیلی بهتر بود…. به همین علت ۱% هم شانس بازی کردنش وجود نداره… :mrgreen:

    ۰۰
  3. آقا یه مشکلی با این بازی پیدا کردم و خیلی معذرت که اینجا بیانش میکنم باس ببخشین.بازی من توی اون لحظه که برای بار اول کریس ولیون و آدا به هم میرسن,بعداز اینکه آدا فرار میکنه و میان پرده تموم میشه لیون خودبه خود میمیره وهربار همین اتفاق میفته,کرکو عوض میکنم درست نمیشه!میخاستم بدونم کس دیگه ای این مشکلو داشته!؟واقعا اگه کسی میتونه کمکم کنه,فدای شما! :-/ :((

    ۰۰
    1. نسخه PC دردسری شده ها !!! :/
      اگر کرک ریختی باز همین مشکل داره
      یک روش ساده میگم انجام بدی
      ( وقتی لئون سقط شد و به درک واصل شد )
      شما بازی را ادامه نمی دهید ! میای بیرون گزینه کمپین را دوباره انتخاب میکنی
      بعد گزینه کمپین لئون سقط شده را انتخاب میکنی ! بعد از موقعه انتخاب چپتر و مرحله
      یک مرحله بالاتر ظاهر شده ! که آن را انتخاب میکنی و بازی را ادامه میدهی
      البته یک مقداری از بازی را از دست میدهی ولی خوب بهتر از هیچی هستش
      حداقل می توانی دنباله بازی را ببینی ! البته کمی از اون بخش از دست رفته را
      می توانی در کمپین جیک ببینی !

      ۰۰
    2. دوست عزیز شما آپدیت شماره ۴ را برای این بازی دانلود کن توی محل نصب بازی نصبش کن اوکی میشه (این اتفاق واسه خیلی از دوستان حتی توی کمپین های دیگه هم افتاده)

      ۰۰
  4. منتظر بودم که همین چند روزه نقدش رو منتشر کنید ولی اختلاف نمره بین این چهار تا کمپین غوغا می کنه.هر چند که به نظرم این کمپین عالی بود با وجود اون تیر و کمانش و این که تنهایی بعد از سه تا کمپین اکشن و نیمه ترسناک و داستان های …. :D و … خب این کمپین خیلی بهتر ساخته و پرداخته شده و معما های خوبی هم داره , با نمره و کلیت نقد موافقم امیدوارم موفق باشی برادر و نظرت رو هم نسبت به جیک عوض کنی حداقل به همون شخصیت پردازیش ۳ می دادی :!:

    ۰۰
  5. کمپین ادا میتونست با یه سری مهمای پیچیده تر و موارد دیگر خیلی بهتر بشه ولی همین که یار کمکی نداشتی این کمپینو اندکی از بقیه بهتر کرده بود…..نمره من ۷هستش و تشکر بابت این نقد متفاوت…. :wink:
    ______________________________
    Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۳ MEA Co. All rights reserved :arrow:
    انجمن حقوق بگیران مایکروسافت

    ۰۰
    1. شما اگه بازی روی حالت نرمال بری بعله اصلا چالش نداره ! مثلا خودم دفعه اول اصلا نفهمیدم میشه کمپین ایدا رو اول بازی مخفی کاری رفت ! ولی روی حالت No Hope اگر کوچک ترین اشتباهی بکنید که موجب شناسایی شما بشود باران تیر و گلوله است که از هزاران طرف سرتان خراب میشود و با توجه به کمبود فضا عمرا بتوانید زنده بمانید ! هر بازی ای روی حالت نرمال کمترین چالش را دارد ! ولی روی حالت های خیلی سخت تر بروید تا مزه سختی را به خوبی حس کنید !

      ۰۰
    2. درست عزیز من اما این یکی از ضعف بازی حساب میشه نه تنها این بازی بلکه هر بازی دیگه واگرنه من N تا بازی بازی کردم در درجه نرمال چالش قابل قبولی داشت اما خوب درکل با نظر شما موافقم که درجه هر چی بالاتر باشه بازی سخت تر این رکن تمام بازی هاست :D

      ۰۰
  6. سلام.
    مرسی.
    نقد و دیدگاه بسیار غنی و پر محتوایی را نوشته بودید که بنده از خواندن آن لذت بردم .
    به نظر بنده هم فقط بخش ایدا را میتوان خوب دانست و این بخش همان خصوصیات منحصر بفرد رزیدنت اویل های گذشته را دارا می باشد.
    {حداقل سعی بر انجام دادن این موضوع داشته است}
    بخش های دیگر در مقابل گذشته درخشان این بازی، بسیار کودکانه و پیش پا افتاده بنظر میرسند.
    بدون شک شما آقای زعفرانی هستید و رضا نام شما را درکنار چند اعضای محترم دیگر برشمردند. ایشان شما و چند شخص دیگر را افرادی متفکر، نویسنده، منتقد و کارشناس می نامیدند.
    ایشان به بنده متذکر شده بودند که نقد ها و دیدگاه های شما و اشخاصی که نام بردند را از دست ندهم، و گویا ایشان همیشه درست میگویند!

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر