جهان ترسناک کوجیما از ناشناخته ها

Rzht توسط Rzht
در ۱۳۹۳/۰۷/۱۲ , 02:46:45
Hideo Kojima, P.T, silent hill, Silent Hills, Silent Hills P.T, شرکت کونامی (Konami), هیدئو کوجیما

بازی ترسناک اخیر هیدئو کوجیما یعنی P.T یک بازی بزرگ نیست، اما همچنان می توان آن را ترسناک ترین بازی سال و یا حتی از دید برخی ها ترسناک ترین بازی تاریخ دانست. این تیزر قابل بازی دارای اتمسفری سنگین و وحشتناک است و در سال های آینده ممکن است از آن به عنوان قدم ابتداییِ شروع مجدد ژانر ترس بقا یاد کنند. در جهان ترسناک کوجیما از ناشناخته ها

این بازی دقیقا از همان نوعی است که خود کوجیما شاید نتواند به تنهایی آن را به اتمام برساند، او در مصاحبه ای با The Japan Times باخنده چنین گفت:

من واقعا بازی های ترسناک بازی نمی کنم بخاطر اینکه می ترسم، شاید Resident Evil بازی کرده باشم اما حتی آن را هم نیمه راه رها کردم چون ترسیدم.

در جهان ترسناک کوجیما از ناشناخته ها  هواداران در مورد اینکه کوجیما در آینده چه مسیری را در ژانر ترس انتخاب می کند هیجان زده هستند. هیدئو کوجیما ۵۱ ساله یکی از معروف ترین افراد شناخته شده صنعت بازی است. او با خلق سری بازی متال گیر در سال ۱۹۸۷ از پیشگامان شکل دهی ژانر مخفی کاری در بازی ها است. او همچنین بازی های را مانند Boktai، Snatcher و Zone of the Enders ساخته است.

با تیزر P.T کوجیما به دنبال اکتشاف ژانر ترس بود که بدون تکیه بر محتویات خیلی خشن و خونین باشد. او احساس می کند که صنعت بازی بیش از حد در این مسیر حرکت کرده و دور شدن از آن باعث استخراج ترسی واقعی تر، متفکرانه و بانفوذ تر خواهد شد.

اشکال مختلفی از سرگرمی های ترسناک در جهان وجود دارد. بازی های اکشن ترسناکی وجود دارند که در آنها زامبی ها و موجودات عجیب غریبی حضور دارند. ترس واقعی از چنین چیزهایی سرچشمه نمی گیرد. بلکه ترس از بودن در یک مکان خالی است، جایی که حتی قدم گذاشتن رو به جلو و یا برگشتن به عقب ترسناک است.

چیزی هایی که افراد مشاهده می کنند بستگی به تجارب و یا تجارب ناخوشایند آنها دارد. حتی در یک صحنه ممکن است بعضی ها یک سایه را مشاهده کنند، در حالی که برخی دیگر یک صخره را مانند چهره انسان ببینند.

اگر بخواهیم با توجه به عکس العمل های وحشت آور دیده شده در جهان ترسناک کوجیما از ناشناخته ها  در سایت هایی مانند یوتیوب و توئیچ که مخاطبان هنگام تجربه تیزر قابل بازی نشان دادند قضاوت کنیم، کوجیما در کار خود بسیار موفق بوده است. همچنین اشتراک گذاشتن این ویدئو ها در سایت های مختلف به این معنی بود هرکسی در P.T شجاع باشد و بتواند آن را به اتمام برساند جایزه اش را که پخش شدن تریلر Silent Hills بود می گیرد، تریلری که در آن به ساخت سایلنت هیلز توسط هیدئو کوجیما و گیرمو دل تورو با هنرنمایی نورمن ریدس اشاره می کرد.

کوجیما این را روشن ساخته که تیزر P.T و Silent Hills ارتباطی باهم ندارند. تیزر قابل بازی یک فرصت کوچکی برای او بوده تا بتواند با استفاده از موتور فاکس و شیوه های جدید مخاطبان را بترساند. ایده اینکه در این تیزر تنها به جای استفاده از ویدئو و تصویر آن را قابل بازی کنند باعث می شود ‘اولین تیزر تعاملی جهان’ نام بگیرد. گرچه این تیزر به طور عمدی مبهم بود، کوجیما اشاره کرد که عنوان سایلنت هیلز توسط المان هایی که در تیزر قابل بازی وجود نداشت توسعه و بهبود خواهد یافت.

با گنجاندن آن المان ها، بازی اصلی قرار است حتی ترسناک تر باشد. افراد ممکن است سایلنت هیلز را با پیش پندارهایی که در مورد سایلنت هیل دارند بازی کنند، اما من می خواهم این مرز را بشکنم، چون اگر قرار باشد فقط از همان شکل عمده قدیمی نسخه های قبلی استفاده کنیم دیگر بازی ترسناک نخواهد بود.

بر اساس تیزر قابل بازی کوجیما شیوه خودش را برای ترساندن پیدا کرده است. او فیلم های زیادی مشاهده می کند، اما نسبت به فیلم های ترسناک اندکی بیزار است. او وقتی فیلم های ترسناک مشاهده می کند که که کارگردان یا بازیگر آن را فیلم را بشناسد بطوری که آثار گذشته آنها نشانه هایی را به او می دهد که باید انتظار دیدن چه چیز هایی را داشته باشد. گاهی اوقات پس از یک روز طولانی کوجیما اندکی بعد از نمیه شب بیدار می شود، تلویزیون خود را روشن می کند، کانال های مختلف را بررسی می کند ناگهان فیلم ترسناکی را پیدا می کند که نه کارگردان و نه بازیگر آن را می شناسد، چنین فیلم هایی است که بیشتر از همه او را می ترساند.

این تجربه ای است که او می خواسته آن را به تیزر قابل بازی (P.T) منتقل کند، بنابراین او مخاطبان را از آگاه شدن در مورد تیزر قابل بازی محروم کرده، حتی در نمایشگاه گیمز کام زمان معرفی شدن تیزر ابتدایی ترین اطلاعات در مورد تیزر در اختیار مخاطبان قرار نگرفت. تیزر قابل بازی به خودی خود شامل چنین اطلاعاتی نیست و فقط در پایان آن نام هیدئو کوجیما ظاهر می شود.

تیزر ترسناک است به دلیل اینکه اطلاعاتی در اختیار شما قرار نمی گیرد. امروزه مردم وقتی در مورد چیزی اطلاعات ندارند در گوگل آن را جستجو می کنند، در فیس بوک یا توئیتر خود می پرسند و جواب خود را به درستی به دست می آورند، ما در عصر اطلاعات زندگی می کنیم، وقتی که این اطلاعات ناگهان ناپدید شوند این ترسناک ترین چیز است.

این دلیلی است که هیچ اطلاعاتی در مورد سازندگان تیزر قابل بازی وجود نداشت. وقتی که افراد با PS4 شروع به دانلود تیزر کردند، در مورد طراجی بازی اطلاعی نداشتند، حتی دکمه عملکردی هم در بازی وجود نداشت. نه هدف و پس زمینه ای وجود داشت و نه توضیحی درباره داستان بازی و این ترسناک است. من این کار با هدف انجام دادم. این دلیلی است که نام خودم و عنوان بازی را پنهان کردم و فقط اجازه دادم آنها بازی را تجربه کنند.

تیزر قابل بازی با دید اول شخص ارائه می شود. بازی در یک راهرو حلقه وار اتفاق می افتد که مخاطب را وادار می کند مدام در این راهرو گذر کند. اتمسفر بازی آرام اما بسیار زنده است، موزیک خاصی در بازی پخش نمی شود اما گاهی اوقات سر و صدای های آزار دهنده ای مانند صدای گریه نوزاد یا ناله به گوش می رسد، گاهی اوقات هم هنگام راه رفتن صدای قدم اضافی باعث تخریب روانی می شود. دیالوگ های تیزر هم معدود صحبت هایی است که تنها از رادیو و پاکت خونین شنیده می شود.

کوجیما در این تیزر برخی از استعاره های ترسناک سنتی را باهم ادغام کرده اما زیادی بر روی آنها تکیه نکرده است. تیزر به ذهن مخاطب این اجازه را خواهد داد ابهاماتی را که به طور عمد در بازی قرار داده شده پر کند، فرایندی که می تواند بسیار تاثیر گذر تر از هیولا های سنتی داخل کمد باشد.

شخصیت اصلی بازی قدرت و یا توانایی خاصی ندارد که این تجربه متفاوتی را برای مخاطب ایجاد می کند، در حالی که در متال گیر شخصیت اسنیک به اندازه کافی بر محیط خود تسلط دارد.

در تریلر عنوان سایلنت هیلز، شخصیت اصلی بازی نورمن ریدس است، او در سریال مردگان متحرک شخصیت قدرتمندی است، اما در ژانر ترس اگر شخصیت اصلی قدرتمند باشد بازی دیگر ترسناک نخواهد بود. به دلیل اینکه بازی و مخاطب با یکدیگر هماهنگ هستند اگر مخاطب به راحتی بترسد اما شخصیت بازی مانند اسنیک قوی باشد سپس فاکتور ترس ضعیف می شود. بنابراین در تیزر قابل بازی برای هماهنگ کردن مخاطبان با بازی، شخصیت اصلی به عنوان یک شخصیت کاملا عادی در نظر گرفته شد.

 در آخر باید دید کوجیما در مسیر جدیدی که انتخاب کرده تا چه حدی پیش می رود و به اکتشاف ژانر ترس خواهد پرداخت، اما باید گفت قطعا با ساخت تیزر قابل بازی موفقیت چشم گیری را بدست آورده، تیزری که طبق گفته مقامات سونی بیش از یک میلیون بار دانلود و بیش از ۳۰،۰۰۰،۰۰۰ بار در رسانه های مختلف مشاهده شده است.


35 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. ترس روانی، ترسیه که از ناشناخته ها ایجاد میشه. مثلاً شما داخل یه محیطی توی هر بازی ترسناکی قرار دارید، یه زامبی جلوتون میبینید و میدونید با چه چیزی طرفید، میدونید چیزی که باعث وحشت شما شده یه آدمخوار یا هر موجود دیگه ایه و منشا بوجود اومدنش رو هم میدونید و در طی پیشرفت داخل بازی راه مقابله با این موجودات و نهایتاً ترس ناشی از اونها رو کشف میکنید که خب این ترس، ترس فیزیکیه! اما وقتی داخل یه راهرو باشید که هرگز انتهایی نداره ( مانند بخش زیرزمین SH: Downpour که باید راهرو رو برعکس میرفتی! ) ، یا صداهای عجیب و آزار دهنده که منشا مشخصی ندارن، سایه ای که جلوی پاتون میفته و میگه یه چیزی پشت سرته ولی وقتی برمیگردی چیزی نمیبینی ( یا داخل آینه )، این موارد ترس روانی هستن که به نظر من بیش از هر المان دیگه ای توانایی ترساندن مخاطب رو دارن. حالا کوجیما چه داخل متال گیرهای قدیمی و چه تیزرهای SH داره ترس از ناشناخته ها رو به شکلی ناشناخته پیاده میکنه! با معماهای عجیب و دیوانه واری که تنها از شخص کوجیما بر میان. البته تیزها دچار کلیشه هم بودن و تنها عاملی که P.T رو از سایر آثار ژانر ترس روانشناختی جدا میکنه معماهای اونه که خلاف مسیر حرکت میکنن! اون کلیشه ای هم که گفتم میتونم نوازاد رو مثال بزنم که همین مورد + صدای ضجه یک خانم داخل SH: Downpour و توی ساید میشنی به نام “اشیاء گمشده” به کرّات دیده میشد. افتادن اشیاء هم تو اکثر SH ها و برخی ایولها بودن. لوپ ( چرخه ) هم همینطور. یا دری که با کوبیده شدن به دیوار یه راه جدیدو باز میکنه تو SH نسخه چهارم مشابهش وجود داشت. ولی همونطور که گفتم تیزر معماهایی داشت که با تکیه بر اونها سطح بالاتری از عناوین مشابه پیدا میکنه.
    تشکر.

    ۰۰
  2. دوستان فاز بر ندارن، این مطلب مصاحبه کوجیما با The Japan Times هست نه مقاله!
    مصاحبه است که فقط توضیحات مختصری از طرف خود نویسنده بهش اضافه شده !
    مصاحبه با دل تورو که نیست!
    دیگه انقد فاز بر ندارین الکی !!!
    اگه دل تورو همه کاره بود، کوجیما نمیومد خودش این همه مصاحبه در مورد P.T و سایلنت هیلز انجام بده!

    ۱۰
  3. من نمی دونم چرا انقدر اصرار دارین که این دو نفر رو از هم جدا کنید…
    این دو نفر (کوجبما و دل تورو) در واقع مکمل هم هستند…همه می دونم که بهترین چیزی که میشه باهاش یک نفر رو ترسوند کتاب نیست…فیلم نیست…بلکه بازیه چون گیمر خودش همه چیز رو به دست میگیره….
    کوجیما درباره بازی اطلاعات زیادی داره…گیمر ها رو میشناسه و می تونه پیش بینی که که حرکت بعدی اون ها چیه…می دونه یک معما چطور باید طرح بشه و چطور حل. می دونه که گیمر ها کجا خسته میشن، کجا می ترسند، کجا ممکنه بازی رو ول کنند و … می دونه که بازی چطور پیش بره تا هم گیمر های هارد کور از اون استفاده کنند و هم آماتورز ها…در بهترین و کوتاه ترین جمله می دونه بازی چیه…
    و اما دل تورو…اون می دونه که چه چیزی ترسناکه…می دونه که چطور یک چوب لباسی ساده میتونه باعث بشه که ما خیال کنیم که یک آدمه….می دونه که نورپردازی باید چطور باشه…می دونه که قاب دوربین چقدر باید حرکت داشته باشه…میدونه که محیط باید به چه شکل باشه و مثلا اینکه کجا ها همون گوشه کا راهرو به سمت راست میره….میدونه که صدا ها چطور باید باشن تا تاثیر بذارن…
    این دونفر مکمل همن…کوجیما هیچوقت به تنهایی نمیتونه بازی به این ترسناکی بسازه و دل تورو هیچ وقت نمیتونه بازی بسازه…
    (اگر غلط املایی هست ببخشید)

    ۰۰
  4. کوجیما :من واقعا بازی های ترسناک بازی نمی کنم بخاطر اینکه می ترسم، شاید Resident Evil بازی کرده باشم اما حتی آن را هم نیمه راه رها کردم چون ترسیدم.

    سجاد جان من نمیگم کوجی هیچ کاره است من میگم تو قسمت اصل این دمو که محیط و اتمسفر و ترس باشه هیچ کاره بوده و همه اینها کار دل تورو بوده کوجی فقط تو قسمت معماها که کاملا معلوم بود یه دیوونه ای مثل کوجی فقط از این معماها میزاره نقش داشته :D و از موتورش هم که استفاده کردن

    کلا کوجی بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته تا بازیسازی تو این قسمت
    کوجی اصلا سرور همه
    ولی این دموی p.t کار دل تورو بوده و بس

    ۰۰
    1. منم همینطور فکر میکنم. معماهای تیزر قطعاً کار کوجیما بودن، کافیه به بعضی از معماهای Castlevania: LoS نگاه کنیم.

      ۰۰
  5. نمی دونم چرا هیچ کجا اسمی از دل تورو برده نمیشه
    در حالی که کارگردان دوم هست و تجربه ی خیلی زیادی هم توی این ژانر داره!
    فیلم هزارتوی پن دلیل محکمی بر این ادعاست!
    اما
    تیزر P.T. کوجیما داشت توش موج میزد! مطمئنن Concept و طرح کلی دل تورو هم توش بوده
    اما این همه ریزه کاری و پیچوندن قضیه فقط و فقط کار کوجیماست
    الان بالا تر رضا میگه کوجیما هیچ کارست
    ولی به خاطر اینه که هنوز کوجیما رو نشناخته
    دل تورو کارگردان خیلی خوبیه ولی بازی یه چیز دیگه است.
    90 درصد کارگردان های سینما اگه بخوان بازی بسازن نتیجه یه آشغال بزرگ میشه
    اما این که کسی باشه که ایده های یه کارگردان رو درست و حسابی تبدیل به بازی بکنه کار هر کسی نیست
    دل تورو این همه سال تلاش کرد سه گانه inSane رو بسازه که نتونست

    ۱۰
  6. ترسناکترین چیزی که تا حالا دنیا به خودش دیده از روی تیزر هیچی نمیفهمی کاملا ولی وقتی گیم پد ps4 تو دستت باشه و شخصیت بازی رو خودت تو دست بگیری شک نکن اگه خونه تنها باشی سکته ناقص رو زدی من که بعد از این بازی قلبم به مدت یک روز درد میکرد در ضمن این بازی رو کسی بدون راهنما بازی کنه بالای ۲ ساعت طول میکشه چون معماهاش سختن و اصلا راهنمایی هم نداره کلا محیط بازی فوق العادست ولی بدون شک اگه سایلنت هیل بخواد این طوری باشه من که نمیرم سمتش بابا کلا ۲۵ دقیقه بازی هست من سکته ناقص زدم اونم با اینکه ۳ نفر بودیم دیگه برو بازی کامل کی میتونه تحمل کنه :D

    ************** نکته **************
    دوست گلم رضا جان دستت درد نکنه بابت مقاله میدونم خیلی کوجی رو دوست داری ولی خواهشا زحمت یکی دیگه رو از بین نبر تو مقاله
    کوجیما تو قسمت محیط و ترس بازی هیچ کاره بوده و اصلا مغزش به این چیزها نمیرسه و تماما کار دل تورو بوده و از کوجیما اولین چیزش تبلیغات بوده برای بازی دوما معماها رو کوجی طراحی کرده و از موتورش استفاده کردن وگرنه تمام این اتمسفر و کارها کار یک نفر تو دنیا میتونه باشه اونم دل تورو بس زحمات این بنده خدا رو نادیده نگیر و به سمت کوجی هل نده چون کوجی تو این قسمت اصلی بازی هیچ کاره است

    ۰۰
    1. رضا ! خونسردی خودت رو حفظ کن !!! :-)

      – اولا من این مقاله رو فقط ترجمه کردم، خودم ننوشتم. مقاله هم نمیشه گفت، این مصاحبه ای هست که The Japan Time با کوجیما انجام داده، پس ارتباط خاصی با دل تورو نداره.
      – دوما هیچ وقت نمیشه منکر زحمات دل تورو شد و قطعا کمک خیلی زیادی کرده به تیزر!
      – سوما، و اما کی گفته کوجیما تو ترس و کلا فضا و طراحی محیط هیچ کاره بوده !!! :20:
      منبع این حرف هات کجاست ؟
      اون تریلری رو که تو TGS 2014 از بازی پخش شد رو دیدی آیا ؟ اون رو فقط خود کوجیما و ۳ نفر دیگه از اعضای استدیوش طراحی کردن و قبل از مشارکت دل تورو تو پروژه بوده، اگه نگاش کنی میبینی اون تریلر خیلی هم اتمسفر سنگین و مشابهی داره با P.T !
      خواهشا نگو کوجیما نمیتونه، چون این حرف خیلی سبک بنطر میاد … :20:

      ۰۰
  7. تشکر
    اینکه بازی اصلی ترسناکتر است زیاد قطعی نیست چون ترساندن مخاطب در یک مدت زمان کوتاه(چند دقیقه) مثل همین تیزر بسیار راحتره تا در یک بازه بسیار طولانیتر و قطعا از یک زمانی به بعد دیگر اون کیفیت را نخواهد داشت. اما کاری که ایشون در این تیزر کرد واقعا تحسین برانگیز بود

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر