سدی برای جهانی شدن بازیسازان کشورمان نیست
صبح امروز نشست خبری رویداد یک ماهه بازیسازی Level Up در سالن کنفرانس بنیاد ملی بازیهای رایانهای با حضور رسانههای تخصصی برگزار شد.
«امیرحسین فصیحی» مدیرعامل استودیو فنافزار به عنوان برگزارکننده این رویداد به تشریح برنامهها و اهداف این رویداد پرداخت و آن را نخستین در نوع خود دانست.
فصیحی با بیان تاریخچهای از شرکت فنافزار گفت: استودیوی بازیسازی فنافزار از سال ۸۵ کار ساخت بازیهای کامپیوتری را شروع کرد و با عرضه بازی گرشاسپ توانست موفقیت خوبی را در بازار داخلی کسب کند.
وی افزود: بازی گرشاسپ را میتوان به عنوان اولین بازی کامپیوتری ایرانی نام برد که به صورت بینالمللی عرضه شد. گرشاسپ با فروش ۲۵۰ هزار نسخه در ایران به عنوان یکی از موفقترین بازیهای ایرانی شناخته میشود. این استودیو در چند سال گذشته هم بازی Shadow Blade را برای پلتفرمهای موبایل روی فروشگاههای Google Play و iTunes عرضه کرد که با استقبال بسیار خوب مردم در سرتاسر دنیا مواجه شد و حتی چندین بار به عنوان بازی برتر موبایل هم انتخاب شده است. این بازی مدتی پیش برای کنسول پلیاستیشن ۴ هم عرضه شد. از دیگر بازیهای مطرح این استودیو میتوان به عنوان «فرزندان مورتا» اشاره کرد. این بازی سال گذشته توانست در سایت Kickstarter منابع مالی مورد نیاز خودش را به دست بیاورد.
این بازیساز مطرح کشورمان هدف از برگزاری رویداد Level Up را ایجاد انگیزه در بین علاقهمندان به ساخت بازیهای ویدئویی در کشور دانست و گفت: خوشبختانه پس از طرح مسئله از سوی ما به بنیاد ملی بازیهای رایانهای، شاهد حمایت همهجانبه این بنیاد در برگزاری رویداد بودیم و قصد داریم با این رویداد نگاه بازیسازان را بهبود بخشیم.
مدیر استودیوی بازیسازی فنافزار در مورد این رویداد تشریح کرد: رویداد Level Up یک ماه طول خواهد کشید و بازیسازان در طول این یک ماه فرصت دارند تا بازی بسازند. البته این رویداد کاملا به شکل آنلاین برگزار خواهد شد و به گروههای شرکتکننده آدرسهای اینترنتی مختلفی داده میشود تا بتوانند بازی خودشان را در این آدرسها آپلود و در مسابقه شرکت کنند.
فصیحی در ادامهی صحبتهایش گفت: بازیسازان در طول این یک ماه باید نسخهی آزمایشی بازی خودشان را تولید کنند. این نسخهی آزمایشی باید تمام ویژگیهای بازی نهایی را داشته باشد تا گیمرها را مجذوب خودش کند. همچنین در این بازیها باید خلاقیت و نوآوری وجود داشته باشد که این دو عنصر مهمترین ویژگیها برای انتخاب بازیهای برتر خواهند بود.
کسری تهرانی یکیدیگر از دبیران اجرایی این رویداد به حضور جدی و تاثیرگذار مربیان در طول برگزاری رویداد خبر داد و گفت: برای ما حائز اهمیت است که تیمهای کامل بازیسازی در رویداد شرکت کنند نه افراد به صورت مستقل. در این یک ماه، به هر تیم یک مربی اختصاص داده میشود که مربیان از میان برترین فعالان صنعت بازی کشور انتخاب شدهاند و به تیمها کمک خواهند کرد تا بازیهای خود را با نگاه درستی بسازند.
تهرانی به اهمیت رعایت قانون کپیرایت توسط شرکت کنندگان تاکید کرد و افزود: با توجه به این که نگاه انتشار بینالمللی برای آثار وجود دارد، لازم است که تمامی تیمها قانون کپی رایت از صفر تا صد پروژه رعایت کنند.
در ادامه امیرحسین فصیحی به معرفی حامیان و جوایز این رویداد پرداخت و گفت: بنیاد ملی بازیهای رایانهای حامی اصلی این رویداد است و علاوه بر تقبل ۲۵ میلیون تومان وجه نقد به عنوان جایزه، بازیهای برتر در غرفه بنیاد در نمایشگاه گیمزکام ۲۰۱۶ آلمان معرفی خواهند شد. جوایز غیرنقدی نیز اعتباراتی است که از سوی کافهبازار، بکتوری و تپسل برای بازیهای برتر در نظر گرفته شده است.
فصیحی به سرمایهگذاری روی پروژههای برتر اشاره کرد و تشریح کرد: بهدنبال آن هستیم که روی بازیهای برتر یا خودمان سرمایهگذاری کنیم یا بخشهای خصوصی دیگری را به سرمایهگذاری تشویق کنیم تا این بازیها در نهایت ساخته شده و به انتشار بینالمللی برسند. بخش انتشار بینالمللی مجموعه فنافزار که با نام Digital Dragon شناخته میشود، وظیفه انتشار این بازیها را برعهده خواهد داشت.
مدیر استودیوی فنافزار به این موضوع اشاره کرد که بازیهای ارسال شده در این رویداد باید قابل بازی باشند و حداقل ۱۵ دقیقه از بازی تولید شود که بتواند اکثر ویژگیهای گیمپلی را نشان دهد. البته باید بتوان این عنوانها را بدون مشکل بازی کرد.
امیرحسین فصیحی در پایان صحبتهای خود، به نحوه شرکت در مسابقه پرداخت و گفت: علاقهمندان از اول تیرماه به مدت هفت روز فرصت دارند تا با مراجعه به سایت https://levelup.fanafzar.com اقدام به ثبتنان کنند که البته رایگان است. همچنین تیمهای شرکت کننده باید یک گروه باشند و هیچ یک از مراحل ساخت بازی نباید توسط نیروهای خارج از گروه ساخته شود.
وی افزود: کانال تلگرامی رویداد با نام کاربری levelup_fanafzar نیز نقشی کلیدی در اطلاعرسانی به شرکتکنندگان خواهد داشت و از این طریق بازیسازان میتوانند از آخرین اخبار رویداد مطلع شوند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
حرف های آقای فصیح، درباره بازی، از نطر من بیشتر مصرف داخلی برای بنیاد داره تا پاسخی بر مطالبات گیمرها…
تا زمانی که این بعضی پیش نیازها تامین نشه بازی سازان ایرانی در حال درجا زدن و گیمرهای از وضع موجود ناراضی خواهند بود.
این موارد رو رعایت کنید تا سد شکسته بشه:
✔اول، بازی یک صنعت جهانیه و همه ابعادش با هم مرتبطه از ساخت گرفته تا فروش، پس نیاز به تعامل سازنده با بقیه دنیا داره البته این حرف فارغ از ابعاد سیاسی و نگرش های موجود در باره رابطه با بقیه دنیا.
✔دوم، تا زمانی که کانال های ارتباطی برای ارتباط سالم و موثر بین گیمرها، سازندگان و نمایندگان دولت ایجاد نشه و سازندگان و گیمرها به مطالبات شون نرسن و همچنین سازندگان با جامعه هدف و نیازهاش آشنا نشن هیچ موفقیتی کسب نمیشه.
✔سوم، دوری از هرگونه رفتارهای نمایشی، راه انداختن کنفرانس ها، همایش های بی خود و حاشیه سازی، و تمرکز بر روی هدف اصلی صنعت بازی سازی در ایران.
✔چهارم، تربیت سازندگان و آشنا کردن اون ها با آخرین پیشرفت های دنیای گیم در سراسر دنیا.
✔پنجم، مبارزه با فاجعه ای به نام بازی های کپی و تلاش برای حفظ حقوق کپی رایت حتی برای محصولات خارجی.
✔ششم، جذب سرمایه گذار خارجی.
البته ما توقع نداریم کاری انجام بشه چون دلیلی هم وجود نداره انجام بشه ولی ما می تونیم شاهد نمایش دادن باشیم و در صورت آشنا نبودن با نمایشات به خودمون بگیم “خب داره کارهایی انجام میشه” پس خودمون رو ناراحت نکنیم از این بابت که بعضی ها معلوم در چه فکری هستند!!?
دست مریزاد.
درود!
به فن افزار و فخار و دنیای بازیهای ویدیویی.
آقای فصیحی، پخته تر و آرام تر به نظر می رسید. برای بازی تیغه مخفی(یا خنجر تاریکی) به گروه فن افزار تبریک می گوییم.
از این گزارش خبری، خلاصه ی خبری، نمی توانیم به جنبه های مختلفی از صحبت های برگزار کنندگان دست یافت و شاید بعضی از نکات مهم در پرده ابهام باقی بماند.
به یاد دارم که در گذشته طرح جذب ایده های نو و بکر بازیسازان نوپا و با استعداد از طرف شرکت فن افزار ارایه شده و به اجرا در آمده بود. البته طرح اژدهای دیجیتالی(Digital Dragon) طرحی نارس و ناپخته است و به احتمال زیاد از روی طرح های بزرگ شرکت های آی آ و استیم و سایر شرکت های بزرگ به سر و سامان در آمده است و به عنوان اولین طرح از جانب یک شرک مستقل در جهت جستجو، کشف، جذب، توسعه و معرفی بازیهای کوچک و مستقل به دنیای بازیهای ویدیویی، با کوشش و پیگیری دورخیز کرده است و می خواهد در این زمینه هم اول باشد. امیدوارم با موفقیت به پیش بروند.
اما این قدم ها با انتخاب حامی مالی دولتی، منحرف و دورخیزش با دوربینی و آینده نگری برای دنیای بازیهای ویدیویی(نه برای منافع شرکتی و فردی) همراه نبوده است.
گسترش شرکت های مستقل و رو به توسعه(جوان و نیمه حرفه ای) و عبرت پذیر و خردمند می تواند الگوی مناسبی برای همه بازیسازان نوپا قلمداد شود. هر حرکت منطقی و مستقلی در جهت گسترش دنیای بازیهای ویدیویی به توسعه همان شرکت مستقل و بازیسازان مستقل خواهد انجامید. بدون شک دنیای بازیهای ویدیویی محدود به دنیای فردی و شرکتی نمی شود و همه تدابیر در جهت منافع شرکت های خاص و متصل به اقتصاد مرکزی و دولتی به تصویب نمی رسد.
این بی دقتی شرکت فن افزار از هر چه که ناشی شده باشد موتور مستقل حرکتی شان را به روغن سوزی و آلایندگی انداخته است. طرح و اجرا از طرف شرکت فن افزار بوده و جایزه اش از طرف بنیاد تقدیم می شود. اگر درست متوجه نشده ام سایت دیبازی یا فن افزار شریف آنرا تصحیح کند.
یک طرح مستقل از طرف یک شرکت مستقل(به نظر دیگر مستقل نمی آید) با پشتیبانی مالی بنیاد دولتی(شبه دولتی و خصوصی- در هر فعل بنیادی یکی از این عناوین تعبیر می شود) به اجرا در آمده است. پرسش اصلی من این است آیا لزومی داشت این حرکت مستقل و زیبا برای جذب مخاطب بیشتر به این دست آویزهای نامستقل و نازیبا متوسل شود؟
اگر حرکت قبلی شرکت برای جذب ایده ها و برنامه نویس ها و بازی سازها به نتیجه نرسیده یا نتیجه مورد نظر به حصول نرسیده است از ضعف این طرح حکایت می کند و دل خوش به تزریق پول جایزه برای راهکارهای موقتی نبایستی بود.
نباید دست های یک بنیاد دولتی را برای در آغوش گیری هر بغلی باز کرد(باز باشد) وقتی صحبت از بنیاد و کمک دولتی می شود به طور یقین سخن از بنیادی صریح، صادق و قانون مدار است و نه هر بنیادی و نه هر قانونی(که دور زده شود).
وظیفه بنیاد دولتی نیست در نقش اسپانسر ظاهر شود. این در زمره فعالیت خصوصی تلقی می شود. نبایستی بنیاد دولتی(وابسته به سرمایه ملی) در نمایشگاههای خارجی غرفه بزند و به تبلیغ محصولات خودش بپردازد. بنیاد و نهادهای دولتی که به هدف همیاری
اگر هدف یارانه دولتی به شرکت های خصوصی است پس چرا خود یارانه یا سود یارانه اخذ می کنید؟ چرا به مثابه یک بنگاه اعتباری و مالی عمل می کنید؟ چرا در فروش محصول شرکت های خصوصی شرکت می جویید؟
رشد و گسترش شرکت های مستقل، بازار آزاد می خواهد. قانون ها و ضمانت های حقوقی و قانونی می خواهد. بستر رقابتی و تجارتی می خواهد. آموزش و عناصر علمی می خواهد. به این بستر مناسب و بارور پذیر، زمان به هم بستری برده و دانه قوت دار کاشت.
مگر ما دل نداریم. دلم(مان) می خواهد(زیبنده تر آنست) که بازی سازهای نوپا و جوان از انباری ها، اتاقهای کوچک، دانشگاهها، پارکینگ ها و کلوپ های بازی سر بلند کرده و دنیای بازیهای ویدیویی با بازی کوچک و مستقل شان سر افراز شود. درست به مانند استیو جابزها.
به مانند دنیای سینما، دنیای بازیهای ویدیویی را با انواع و اقسام ترفندها و کمک های دولتی در مشت خودتان نگه ندارید. شرکت های مستقل و بازیسازهای مستضعف را به خودتان وابسته نکنید. فارابی ها و حوزه های هنری و ارشادی و نهادهای فرهنگی بسیجی و غیره برای هنر بازیسازی تدارک نبینید. این آینده است. پایه و اساس استراتژی های دولتی و نظامی شبیه به هم است.
تلاش ها و کوشش ها ی هنر بازیسازی را به نام خودتان نزده و به جیب خودتان واریز نکنید.
اثر و اثرگذار در جریان آزاد بازیسازی(آزاد) به طور مستقیم با اثر(بازی) و اثرخواهان(بازی بازان و منتقدان بازی) در تماس و به محک آنها گذاشته می شود و بازخوردش، سود و زیان، به طور مستقل و مستقیم به شرکت بازیسازی وارد آمده و نتایجش بهتر درک شده و در مسیر تولید بازیهای دیگر به کارآیی بیشتری منجر می شود. وقتی هزینه های بازی سازی را از بنیادهای وابسته به درآمد ملی رفع می کنید به این مجرای ذهنی کشیده می شوید که از نتیجه و پی آمد بازی هایتان نگران نخواهید شد و فرآیندش، بی تفاوتی از بازخورد های سود و زیانی خواهد شد.
تزریق پول به بنیادهای سر برآورده از بدنه های دولت مرکزی برای تولید و رونق هر صنف و هنری می تواند گوش نواز باشد اما چشمها هم به سمتش خواهد شتافت. این فعل های بدون سازوکارهای دقیق و تضمین های اجرایی به سمت انفعالات مخرب خواهد رفت. سیل بازیسازان نوپا(کارشناسان کار نآزموده) و مستضعف مالی با نمونه های اولیه، ضعیف و ناقص بازی(و متوقع) به سوی بودجه های بنیادهای وامدار سرازیر خواهند شد. این هنر جوان با ریشه و ساقه ای نازک از باغبانهای بی مغزی به ضرر، بهره می برد و احتمالن جاییکه خردی نیست یا سیاست مداری هست یا سیاست مندی یا سیاست زاده ای(نه به معنای مدیریت خردمندانه کشور).
فقدان بخش خصوصی نیرومند(مستقل از بدنه و خواسته های دولتی) و استراتژی های مدون برای آغاز تا پایان تولید و تبلیغات و بازاریابی اساسی، نیازمند به تخصص ها و کارشناسی های مربوطه، به سیر پیشرفت اصولی دنیای بازیهای ویدیویی به کمک اتوبان همت بنیاد آمده و برایش چهارراههای چراغ قرمزدار زده است به عبارت بهتر، باعث کندی روند پیشرفت کیفی و علمی شده است!
و اگر پای بنیاد(با حفظ ظاهر دولتی) به رانت های دولتی و سرمایه گذاری های شخصی یا خصوصی باز شود… وای به روزی که بگندد نمک!
به علاوه اینکه شوری این نمک از قوانین و ضوابط دولتی و سیاسی به همه دنیای بازیهای ویدیویی تزریق می شود و از حمایت نمکدان های قدرتمند بهره خواهد برد. کمی به هنر سینما و تیاتر(تئاتر) نگاهی دقیقتر بیندازید. ببینید چه پنجه هایی از نهادها و بنیادهای هنری و ارشادی بر بدنه این هنر فرو رفته است.
برای رهایی از پنجه های مشابه، راهکارهای ساده و متعددی در دستور کار قرار می گیرد. هدف اصلی دنیای بازیهای ویدیویی(از بنیاد نام نمی برم. به نظر از ریخت افتاده است و کارکردش به همچنین) پیشرفت کیفیت و رونق کمیت بازیسازی و بازی های آنست. اینکار یک شبانه روز به نتیجه نمی رسد. بنیانگذاران پایه ها و باغبانان ریشه هایش به مانند روسای حاضری خور شهرداری، به دنبال برنامه های زود بازده نیستند. برای سرسبزی محیط زیست شهری به جای استفاده از درخت های مفید بلوط که با کندی رشد می کنند از کاشت درختچه ها و درخت های زود رشد در طول زمان ریاست خودشان، حمایت می کنند. برنامه های بی پشتوانه… از ماست که بر ماست.
پرباری کارنامه با بازیهای بی کیفیت و معیوب، هدف نیست. شما و آنها می آیید و می روید آنچه باقی، هنر بازی و بازیسازی است. فقط، فقط و فقط با آموزش اساسی به منصه ظهور می رسد. باید بر آموزش استوار شد و از سرمایه گذاری های بیهوده و بی منطق اجتناب شود. پایه های فردی قوی شود گروه های کوچک قدرت گرفته و در نهایت شرکت های مستقل قدرتمند شوند.
این بنیانگذران و نهادهای پشتیبان(استفاده کننده از پول ملی) در امور تولید بازیهای ویدیویی و برنامه های فرعی و سودآور شرکت نمی جویند و در کالبد موسسه های اعتباری و وامی فرو نمی روند.
دعوت از اساتید مجرب بازیسازی جهان از این راهکارهاست.
خرید موتورهای کدباز و قابل توسعه و معتبر بازیسازی به همراه دانش مبتنی بر آنها برای آموزش و اشتراک گذاری با شرکت های معتبر بازیسازی.
ترجمه کتاب ها و مقاله های خارجی و ایجاد کتابخانه های حقیقی و مجازی.
مشاوره و تبلیغات و هموار سازی راه تولید بازیها(نه از نظر مالی).
همکاری و همیاری در تبلیغات و بازاریابی داخلی و خارجی در تلویزیون، نمایشگاه ها و کنفرانس ها.
ایجاد ارتباط و مشارکت گروه های معتبر داخلی با گروههای مستقل خارجی در تهیه و تولید بازیها.
برگزاری همایش ها و کنفرانس های سراسری بازیسازی و ارتباط و تعامل با بازیبازان.
دعوت و آماده سازی زمینه های همکاری بازیسازها با فیلمنامه نویسها و صداگذارها و سایر تخصص های دیگر از سینما.
برطرف سازی موانع موجود بر سر راه نشریات و سایت های بازی(منظور مالی نیست).
تنظیم قوانین اصولی(نه دست و پا گیر) و سازمانی، برقراری بخش حسابرسی و تهیه گزارش های عملکردی و تعامل شفاف با خبرنگاران و مخاطبان.
و موارد دیگر…
اگر رییس نوپای بنیاد(که ایشان را نمی شناسم) پیشنهاد منطقی دارد، سراپاگوش هستیم؟ شاید بد نباشد سایت دیبازی نگاه دقیق تر و موشکافانه تری به این حیطه ها انداخته و خبرها و مقاله های تازه ای تهیه کند؟ بعید می دانم رییس جدید هم نگاه تازه تر و متفاوت تری به قضایای دنیای بازیهای ویدیویی داشته باشد.
بنابراین شایسته است از همین حالا به ایشان بگویم: رییس بعدی!
بدون مغالطه کاری…
با شایسته نگری.
+
دوری از اقتصاد مرکزی دولتی و نزدیکی به جریان آزاد رقابتی تجارتی و مخاطب سالاری.
شاید بعضی از عزیزان پیش خودشان زمزمه کنند الان که این خبرها نیست. اما این نوشته ها از آینده هم می گوید. به خاطر بر قراری و سودبری، بنیاد بازیهای ویدیویی و شرکت های بازیسازی(وابسته و مستقل- البته با این اوصاف غیر مستقل هستند) به هر تدبیری روی نیاورید و به دنیای بازیهای ویدیویی ضربه وارد نکنید. تفحص کنید و نتیجه بعضی از استراتژی های مشابه پیشین را در حیطه نرم افزارها و شرکت های نرم افزاری ببینید.
اگر سه بار بر زمین خوردید چهارمین ایستادگی بر روی پاها پیروزی است.
و یک هورا و لول آپ(Level up) برای فن افزار شریف به جهت برگزاری نشست و گسترش هنر بازیسازی منهای کمک مالی بنیاد با یک لول دان(Level down).
و پرسش آخر: چرا از افراد دولتی و سیاسی(مربوط و نامربوط) در هر نشست، کنفرانس و جشنواره خبری و مستقلی، حتا برای جایزه دادن، دعوت به عمل می آید(می آورید)؟
ظاهر و باطن تان یکی باشد. نمی شود غذای وابستگی خورد و آروغ مستقلی زد.
=====
تیرماه ۹۵
موفق و سلامت باشید و برای همنوعتان هم بخواهید. اگر کم و کاستی در مطلب دیدید یا از شوخی های من خوشتان نیامد مرا عفو کنید.
پیشنهاد می کنم:
در خبرها و مطالب “مقاله هفته: بازی های بی محتوا” و “نکات جالب درباره سرخپوست مرده” و “ده برتر: شخصیت های سیگاری” و “ده برتر: شخصیت های زن و مردی که به هم می آیند” و “لبه آینه لبه فردا” و “بازیسازی در یوبی سافت چه حسی دارد؟” و “بازیسازان ایران و مغالطه استدلال از راه سنگ” و “اکسباکس وان اس از مدل معمولی قویتر است” و “پرونده ای برای ای تری/ E3 ” دیدگاهی نوشته ام که از دوستانم دعوت به مطالعه می کنم.
پانوشت۱:
از دیدگاه آقای پارسا تشکر می کنم. با بخش هایی از آن دیدگاه موافق هستم.
پانوشت۲:
معرفی بازیهای کوچک و مستقل شرکت های بازیسازی در نمایشگاه ای تری(به کوشش میشل استار از سی نت):
۱- ابزو(Abzu): اتفاقات این بازی در زیر آب دریا رخ می دهد. اگر طراحی های هنری بازی های گل(فلاور) و سفر(جورنی) خوشتان می آید منتظر این بازی و مت ناوا(طراح هنری) باشید. برای دستگاههای پی سی و پی اس ۴ از شرکت بازیهای اسکوید جیانت
۲- کمی شاد هستیم(We Happy Few): با یک بازی ترسناک در زمان جنگ جهانی دوم طرف هستید جاییکه خاطرات دردناک جنگ به کمک داروی شادی آور به فراموشی سپرده می شوند. شاید ایده این بازی از تلفیق بازیهای تپه آرام و ولفنشتاین آمده باشد. برای دستگاه های پی سی و ایکس باکس ۱ از شرکت بازیهای کامپولشن
۳- آراگامی(Aragami): مبارزی که از توانایی های مخفی کاری و کنترل سایه ها بهره می برد. برای دستگاههای پی سی و پی اس ۴ از شرکت ورکس لینس
۴- کله فنجانی(Cuphead): بازی اسلحه ای و با قالب و فرمت نقاشی دستی از استودیوی ام دی اچ آر برای دستگاه های پی سی و ایکس باکس ۱
۵- فی(Fe): برای بالانس نیروهای طبیعت با یک روباه کوچولو همراه می شوید. از شرکت بازیهای زونیک
۶- موزیک هارمونیکس وی آر(Harmonix Music VR): موسیقی نوازی به کمک تکنولوژی واقعیت مجازی از شرکت هارمونیکس
۷- چگونه بلندپرواز هستیم(How We Soar): به کمک واقعیت مجازی در دنیای افسانه ای با بالهای فونیکس پرنده بلند پروازی کنید از شرکت بلک پنی
۸- آمرزنده(Absolver): با یک بازی مبارزه ای و آنلاین چند نفره روبرور هستید. برای دستگاههای پی سی و پی اس ۴ و ایکس باکس ۱ از شرکت اسلوکلپ
۹- ومپایر(Vampyr): در نقش اول یک دکتر خون آشام در یک بازی نقش آفرینی ظاهر می شوید. برای دستگاههای پی سی و پی اس ۴ و ایکس باکس ۱ از شرکت سرگرمی دونت نود، سازنده بازیهای مرا بخاطر آور و زندگی چیز عجیبی است.
۱۰- ستمگری(Tyranny): در نقش سردسته ظالمان در یک بازی نقش آفرینی از شرکت سرگرمی آبسیدین
۱۱- درون(Inside): در دنیایی که اذهان بشر به دست اهریمن کنترلگر ذهن مورد آزمایش قرار می گیرد پسری نقش می یابد که ممکن است تنها امید بشریت برای رهایی باشد. برای دستگاه های پی سی و ایکس باکس ۱ از شرکت پلی دد ناشر بازی لیمبو
۱۲- رودخانه عالم زیرین: خرده های تاریکی(Styx: Shards of Darkness): ادامه بازی سروران سایه ها که در یک بازی مخفی کاری در نقش یک دیو زشت(گوبلین) ظاهر می شوید. برای دستگاههای پی سی و پی اس ۴ و ایکس باکس ۱ از شرکت سیانید
۱۳- باغ منیفولد(Manifold Garden): یک بازی معمایی با تغییر پرسپکتیو(تغییر عمق و چشم انداز) برای دستگاههای پی سی و پی اس ۴ و مک و لینوکس از شرکت چیر ویلیام
۱۴- به هم بافتن رشته های مرگ(Death Stranding): قرار گرفتن و تنها ماندن در یک وضعیت سخت و مرگبار برای شما چه مفهومی دارد؟ وقتی فاصله ای به اندازه یک چوب با رنج مرگ و دست آویزی از رشته های نجات بخش در اختیارتان باشد چه خواهید کرد؟ با کوجیما و شرکت تولیدات کوجیما از تپه آرام(سایلنت هیل) بالا نروید و همسفرش در ناآرامی دیگری شوید. برای دستگاههای پی سی و پی اس ۴
what is wrong with you :DDD
به خدا کار داریم، خلاصه بنویس :۱۲:
دور از شوخی، چرا عضو تحریریه نمیشی؟
اینجوری نظراتت بهتر دیده میشه عزیز، بخش کامنتا واسه ما بدبخت بیچاره هاس، کسی هم حوصله نداره کامنتی که اندازه یه طوماره بخونه :lol:
نظراتت مثل مقاله میمونه، همینارو به صورت پست بزار تو سایت EZ BIRIZI! این پیشنهاد بنده به شما بود
۲۰master
داداش،اقا حامد از کاربرای قدیمی سایت هستن که از همون قدیم هم کامنت هاش از بعضی از پست های سایت ارزشمندتر بود و اتفاقا همه کاربرها با کامنتاش حال میکردیم
ولی متاسفانه ۲ سالی بود فعالیت نداشتن.واسه همین شاید کامنت های ایشون عجیب به نظر برسه :۲۴:
در ضمن مقاله های منتشر شده خوبی هم تو سایت دارن
که اینطور e3 تموم شد هنوز نیومد یه نظر بده …!
با بازگشت ایشون امیدوارم سایت دوباره به روزای اوجش برگرده :*:
میلاد نیست رو مخه
دروووود!
بله… بعد از این سالها هنوز هم اکسل عزیز(Axel) را به خاطر دارم. خوشحالم… هنوز هم مخاطبین کنجکاو و تیزبینی در سایت حضور دارند. با تشکر از شما.
اما درباره دیدگاه نویسی یا مقاله نویسی… سایت دیبازی می تواند دیدگاه مرا یا سایر دیدگاههایی که ارزش درج در سایت دارند با علاقه بر روی سایت درج نماید به جهت علاقه مند سازی کاربران.
می تواند در سایت ماخذی درست کند تا کاربران مطالب خودشان را از طریق ایمیل در آنجا قرار دهند تا بعد از بررسی در سایت قرار گیرد.
یا حتا می تواند به مانند بعضی سایت ها عمل کند(مثل کافه سینما) و بعد از انتشار خبر یا گزارش به گلچین بعضی از دیدگاهها پرداخته و جمع بندی کرده و بهترین های آنرا در سایت در یک پست عنوان دار قرار دهد. به جهت تشویق به مطالعه دیدگاهها، بهترین و مهمترین نظرات به اطلاع کاربران رسانده شود.
این توصیه های من بود.
با تشکر از axel و ۲۰ master.
حتمن از این دیدگاهها هم دیدار کنید.
“بازیسازان ایران و مغالطه استدلال از راه سنگ” و “اکسباکس وان اس از مدل معمولی قویتر است” و “پرونده ای برای ای تری (E3) “
دروووووود!
بابا سرویس کردی دهنمونو آقا حامد :lol:
منتظر دوباره بالا رفتن پرچم هستیم
سدی جهانی به اسم گیمر ها مانع پیش رفت بازی های فوق کیفیت بالا و فوق خفن ایرانی هستند!
این حرف هارو وقتی باید زد که تازه حس بشه بازی سازی ایران به بلوغ فکری و عملی رسیده!
الان شما بلوغی حس میکنید؟ با ۴ تا ترکمن چای دادنو و ۳ تا چای لاهیجانو این چیزا گیم ایران بالغ نمیشه! گرشاسپ یه گام بزرگ بود روبه جلو و نشون داد توانایی و استعداد خاصی دارن تویه قدم به جلو بردن
ولی همونجا همون استعداد دفن شد!
هیچ امیدی به وضع فعلی بازی سازی ایران نیست و از همینجا به مدیر مسئول عزیز و نچندان گرامی این تاسیسات اعلام میکنم تا وقتی به سطح کیفی لازم نرسید ما گیمر های ایرانی به هیچ وجه از شما و بازی های شما حمایت نمیکنیم و اونوقته که میفهمید سد واقعی کسی جز خوده گیمر ها نیستن!
شما بازی رو برای بچه ی خودت و به صورت عشقی نمیسازی شما بازی رو برای گیمر میسازی و باید اون رو راضی کنی و رضایت اون رو جلب کنی تا دفعات بعدی و بعد ترش بیاد و حمایت کنه!
یه کشور۷۰ ملیون نفری هستیم ولی هنوز فقط یه بازی رویه کنسول های نسل ۸ دادیم با اینکه این همه ادعا میکنید که پیشرفت داشتیم و فلان فلان فلان فلان ! ۳ سال ازین نسلم گذشت هنوز موندیم چجوری باید برای پی سی بازی بسازیم!
حمایت وظیفه ی هیچ کدوم از گیمر های ایرانی نیست بلکه وظیفه ی استدیو ها عوامل سازنده رقابته! بلی رقابت! وقتی بتونید بین خودتون بندازینش ماهم میایم و حمایت میکنیم ! شماها پیش نیازارو اصلا جدی نمیگیرید و فقط با یه کاسه اومدید و گدایی حمایت میکنید .
خب اقا تویه گام بزرگ بردار ببین کسی حمایت میکنه یا نه؟
اصلا تا حالا شده به اون سطح برسین که بازیتونو بین اون همه تبلیغات مزخرف تویه یه رسانه ی ملی و غیر ملی تبلیغ کنید؟! شما ها پیش نیاز تبلیغات رو هم بلد نیستید! شما هیچی بلد نیستید! هیچکدوممون بلد نیستیم! فقط بلدیم یه تریبون ببینیم و از رو نوشته چیزای مزخرفمونو بار مردم و شعورشون کنیم , که بگیم اره اقا ماهم بلدیم حرف مفت تحویل بدیم!
در آخر باید بگم تا وقتی که اینطوری فکر میکنید و انقدر آزادانه همه ی موانع رو به خیال خودتون پس میزنید گیم ایران هیچ پیش رفتی نمیکنه , بدتر پس رفت هم میکنه! شما باید بیای موانع جهانی شدنو بشناسی و بیای اعلامش کنی و بگی اره هزار تا مانع جلومون هست برای جهانی شدن , ولی میتونیم با کمک هم حلش کنیم! اون روزه که آدم میتونه امید وار شه قراره تو این مملکت و این صنعت بازی سازی یه چیزی درست پیش بره
انتقادی بود در خدمتم
آقای فخارم که اون گوشیه حضور دارن :lol:
آقای فخار شما حضور پیدا می کنید تو اینجور مجامع نمیشه قبلش یه نظر سنجی چیزی بزارید حرفای ما ها رو هم ارائه بدین؟ ۲-۳ دقیقه بیشتر طول نمیکشه به نظرم اجازه میدن
ویرایش رو برگردونید لطفا
بهتر نیست جای این همه بازی های ریز و درشت ناموفق جمع بشند یه بازی AAA مناسب بسازند رو کنسول ها هم ارایه کنند؟ بازی خوب باشه چرا حمایت نکنیم؟