NX در سایه | پنهانکاریهای نینتندو؛ خوب یا بد؟
هرچه به زمان عرضهی کنسول بعدی شرکت نینتندو با نام رمز NX نزدیک میشویم، شایعات و احتمال بیشتر و جذابتری در مورد آن به گوش میرسد. همچنین با توجه به سکوت خبری نینتندو در مورد کنسول جدید خود، میتوان کوتاهترین روند در سیر زمانی از معرفی تا انتشار را به آن اختصاص داد. بهعلاوه در گزارش مالی چند ماه گذشتهی این شرکت تاریخ انتشار نسل بعدی دستگاه بازی آنها ۱۷ مارس ۲۰۱۷ ذکر شده بود. با فرض اینکه تاریخ مذکور درست باشد و شما خوانندگان نیز به کنسولهای میان نسلی مانند «۳DS XL» یا «New Nintendo 3DS» توجهی نشان ندادهاید، میتوانید به انتشار نسل بعد در چند ماه آینده امیدوار باشید.
در این مقاله تنها قصد بررسی نکات مثبت و منفی پنهانکاریهای نینتندو و به تأخیر انداختن زمان معرفی NX را داریم.
نکات مثبت
۱)افزایش پیوستهی هیجان و پیشبینی طرفدارها
فرقی نمیکند چه منطقی برای انتظار عجیب به وجود آمده از رونمایی یک محصول – در اینجا NX- وجود داشته باشد. این انتظار بازار پیشبینی طرفداران در مورد قیمت، روز عرضه، بازیهای زمان عرضه و دیگر ویژگیهای محصول را داغتر میکند. این روند مانند نمایش یک سکه میماند که یک روی آن دیده نمیشود؛ اما باعث خواهد شد تا طرفداران فراوان نینتندو در مورد سختافزار جدید، با یکدیگر به گفتگو بنشینند. در نتیجه اگر همهچیز مطابق انتظارها پیش برود نتیجهی بسیار مثبتی خواهد داشت.
به نظر میرسد نینتندو قصد دارد با استفاده از این روش طرفدارانی را که در زمان عرضه Wii U از دست داده دوباره به سمت خود بکشاند. از طرفی اظهارات پراکنده و بسیار خلاصهی مقامات شرکتهایی مانند یوبیسافت و سازندگان پوکمون، هیجان کاربران را برای انتظار چند برابر خواهد کرد.
۲) ایجاد یک طرح بازاریابی خاص برای بازگشت به خط مقدم
یکی از مواردی که باید به آن توجه داشت تغییر پیوستهی محصولات مصرفکنندهها و بازارها است. درنتیجه در چند سال اخیر روشها و مدلهای معرفی محصولات نیز با استفاده از محتوای چندرسانهای، بازاریابی و فروشگاه آنلاین، تغییر کردهاند و این روند باید به طور دائم ادامه پیدا کند. زمانی که صحبت در مورد نامهای تجاری بزرگی مانند نینتندو میشود، معرفی زودهنگام یک محصول و طولانی شدن زمان ساخت و انتظار تنها راه ممکن به نظر نمیرسد. بهعنوان مثال میتوان به شرکتهای تولید ابزارهای هوشمند مانند اپل اشاره کرد که با معرفی و عرضهی تلفن خود در چند روز بعد از آن به بیشترین سود ممکن دست پیدا میکند.
بهطور کلی هم اکنون میتوان سختافزارها را مدت کوتاهی بعد از معرفی عرضه کرد. همچنین میتوان بلافاصله بعد از نمایش آن به مشتری پیشفروش آن را آغاز کرد.
۳) انتظار کوتاهمدت
انتظار طولانیمدت برای معرفی یک محصول و گفتگو در مورد آن فروشگاهها را هدف قرار داده و بیان میکند، احتمالاً روشهای معمول معرفی کنسول جدید، دیگر بهترین گزینههای ممکن نیستند. جملهی قبل بیان میکند مدتزمانی که مشتریها به اخبار یک محصول جدید علاقه نشان میدهند، بسیار کوتاهتر از گذشته است. اگر این موضوع را در زمینهی سرگرمی بررسی کنیم، خواهیم دید در مقابل هزینهای که پرداخت میشود، انتخاب زیادی وجود ندارد.
موضوع یاد شده در زمینهی کنسولها و بازیهای آنها بسیار سختتر میشود؛ زیرا در گذشته مردم با معرفی یک محصول جدید هیجانزده میشدند؛ اما همان محصولات امروزه با نمونههایی کاملاً مشابه که تقریبا هیچ امکانات ویژه و نوآوری خاصی در آنها به کار نرفته است، جایگزین میشوند. به عنوان مثال میتوان به کنسولهای نسل ۸ مانند ۳DS، Xbox One و PS 4 اشاره کرد که نهتنها ایدهی خاصی نسبت به گذشته نداشتند؛ بلکه در کنسولهای میان نسلی خود مانند New 3DS، PS4 Neo و Xbox one S و دیگر مدلها این روند تکرار شده است. همین موضوع به مرور زمان باعث میشود تا دیگر کاربران علاقهای به دنبال کردن اخبار کنسولها نداشته و سختتر از گذشته بتوان برای مدت طولانی توجه آنها را به خود جلب کند.
زمانی که از محصولی رونمایی میشود، این محصول زمان بسیار کمی برای پیشفروش سریع دارد. با وجود این، بازاریابی تهاجمی (به مجموعهای از فعالیتها و برنامهریزی متخصصین بازاریابی، رقابت، اقدامات و دانش یافتن افکار مصرفکنندگان است.) صورت گرفته باعث افزایش پیشفروش خواهد شد.
زمان انتظار طولانی باعث میشود برخی از ویژگیهای فریبندهی معرفی شده دیگر به چشم نیاید؛ اما کم بودن فاصلهی معرفی تا عرضه، این مشکل را تا حد زیادی برطرف کرده و با حفظ اشتیاق ایجاد شده بین طرفدارها، فروش را افزایش میدهد.
در دنیای آنلاین امروزی، برخلاف بازار تبلت و تلفنهای هوشمند، تغییر عقیده در مورد خرید یک کنسول بازی جدید بسیار سریع اتفاق میافتد. برای اثبات این موضوع میتوان به کنسول Wii U اشاره کرد که باعث شد مردم از آن فاصله بگیرند.
به عنوان مثال میتوان به چرخهی معرفی تا عرضه ۳ تا ۵ ماهه اشاره کرد، در این مدت نینتندو علاوه بر این که هنوز فرصت توسعهی سختافزار و امکانات محصول خود را دارد، طرفداران را نیز حفظ خواهد کرد. همچنین نینتندو میتواند در بازههای زمانی مشخص، اخبار مختلفی را در مورد محصول خود در شبکههای اجتماعی و رسانهها منتشر کند تا در برابر طوفان اخبار رقبا مقاومت کرده و به فراموشی سپرده نشود.
نکات منفی
۱)انتظارات غیرممکن
هر یک از نکات مثبت ذکر شده در بخش قبل، دارای جنبههای تاریک و منفی خاصی نیز هستند. به عنوان مثال درست است که فاصلهی کوتاه بین معرفی تا عرضه میتواند مفید باشد؛ اما انتظار طولانی مدت برای لحظهی معرفی یک محصول باعث آشفتگی و عصبانیت بخشی از طرفداران خواهد شد. در نتیجه با طولانی شدم زمان انتظار معرفی NX، سطح انتظارات نیز افزایش خواهد یافت. در چنین شرایطی میزان حدسیات و تصورات مردم از کنترل خارج شده و کنسولی کاملاً بینقص و بیرقیب را برای خود تصور کرده و آن را بهترین اختراع بشر تاکنون معرفی میکنند.
از طرفی بازاریابی تهاجمی ذکر شده در بالا نیز در صورت انجام یک اشتباه، ممکن است اساس هیجان طرفداران را از بین ببرد. تنها کافی است به معرفی نامناسب نمونهی اصلی ۳DS و Wii U نگاهی کنیم که باعث شد، طرفداران بسیاری محصولات این شرکت را رها کرده و به فراموشی بسپارند. جلبتوجه مردم نیازمند شرح صحیح مفهوم یک سیستم برای آنها است. از طرفی تبلیغات درست و حفظ ارتباط با مردم نیز یکی دیگر از کلیدیترین موضوعات ایجاد طرفدار خواهد بود.
۲) فرصت کمتر برای بازیسازان مستقل
همانگونه که در سال گذشته مشاهده کردیم، بسیاری از بازیسازان مستقل و موفق (مانند شرکت «moon Studio» سازنده بازی (Ori and the Blind forest)) از مخفیکاریهای نینتندو در مورد NX ناامید شده و نسبت به آن اعتراض دارند. آنها چگونه میتوانند از کنسولی که اطلاعاتی در مورد آن ندارند پشتیبانی کرده و به تولید بازی برای آن بپردازند؟ از طرفی نمیتوان نینتندو را در مورد این موضوع مورد سرزنش قرار داد. اگر اطلاعات یک محصول با تعداد زیادی از شرکتها به اشتراک گذاشته شود، احتمال نشت اطلاعات نیز افزایش مییابد؛ اما همین موضوع نیز باعث کاهش میزان پشتیبانی میشود. به علاوه این موضوع زمان موردنیاز برای پورت بازیهای محبوب به کنسول جدید را کاهش میدهد. درنتیجه ایجاد تعادل در این زمینه بسیار سخت به نظر میرسد.
با وجود اینکه کنسول Wii U با شکست سنگینی مواجه شد؛ اما فاصلهی زمانی مناسب از معرفی تا عرضهی آن، فرصت مناسبی را برای بازیسازان مستقل فراهم کرده بود. با وجود این در حال حاضر شرکتهای بسیاری هستند که در حلقهی امنیتی نینتندو حضور نداشته و منتظر برگزاری یک نشست از سوی شرکت مذکور هستند تا بتوانند شناخت بهتری از NX پیدا کنند.
۳) خطر لو رفتن اطلاعات توسط تولیدکنندگان و سازندگان
هر چه به زمان معرفی یک محصول نزدیکتر میشویم شایعات و اطلاعات بیشتری از آن به بیرون درز میکند. تعدادی از این شایعات تایید نشده نیز در چند ماه گذشته توسط شرکت ها و افراد معتبر اعلام شدهاند. با وجود این که نینتندو هیچیک را تایید نکرده است؛ اما سکوت، فضا را برای انتشار اطلاعات بیشتر آماده میکند.
در حال حاضر تصاویر بسیاری از کنسول NX منتشر شدهاند که همهی آنها به عنوان شایعه شناخته میشوند؛ اما هنوز هم شانس این که یکی از این تصاویر واقعی باشد، وجود دارد. شاید بعضی از خوانندگان محترم، تصویری را که شرکت «TT Games» (سازنده بازیهای لگو) قبل از معرفی Wii U در سال E3 2012 از نسخهی نهایی کنترلر آن منتشر کرده بودند را به یاد داشته باشند.
شرکت نینتندو قرار است در مارس ۲۰۱۷ کنسول جدید خود را به بازار عرضه کند و در اویل ماه سپتامبر ۲۰۱۶، نیز گزارشی منتشر شد که اولین خط تولید و مونتاژ NX راهاندازی شده و تا شروع سال میلادی ۲۰۱۷، ۱۰ میلیون نسخه از آن آماده خواهد شد. همین موضوع میتواند باعث لو رفتن تصاویر و مشخصات کنسول جدید نینتندو، قبل از معرفی رسمی آن بشود.
به تازگی نیز محصولی با نام «Nintendo NX Wii U» در فروشگاهی انگلیسی لیست و تاریخ عرضه آن ۳۱ دسامبر ۲۰۱۶ ذکر شده است. شرکت نینتندو در گذشته با فروشگاه اینترنتی مذکور ارتباط نزدیکی داشت؛ اما با توجه به تفاوت تاریخهای موجود احتمال شایعه بودن آن افزایش پیدا میکند. همچنین دلیل ذکر شدن نام هر دو کنسول در کنار هم مشخص نشده و عدهای احتمال میدهند این محصول باندلی است که هر دو کنسول را با خود دارد.
هماکنون سؤالات بسیاری پیرامون کنسول NX وجود دارد؛ اما نینتندو هیچ علاقهای به دادن اطلاعات نداشته بهطوری که در نشست خبری چند روز گذشته نیز اعلام شد اگر شخصی در مورد این کنسول سؤالی بپرسد ممکن است، متن مصاحبهی وی با سانسور مواجه شود. به همین دلیل تنشهای مثبت و منفی بسیاری ایجاد و دیدگاههای جالبی در مورد استراتژی نینتندو در مورد این کنسول مرموز بیان شده است. چه تاریخی بهترین زمان برای معرفی NX است؟ آیا آن را در یک «Nintendo Direct» معرفی میکنند؟ آیا با برگزاری یک نشست خبری زنده ویژگیهای آن را اعلام میکنند؟ آیا تنها به انتشار یک خبر در رسانههای چاپی اکتفا خواهند کرد؟
در هر صورت دلایل ذکر شده در بالا تنها بخش کوچکی از نکات مثبت و منفی سکوت شرکت نینتندو را بیان میکند. تا عرضهی کنسول NX تنها ۶ ماه باقیمانده و باید دید آیا نینتندو میتواند به دوران اوج خود بازگردد یا شکستی سنگینتر از گذشته را تجربه میکند؟ آیا میراث ۱۲۶ سالهی نینتندو حفظ خواهد شد یا پایهی آن بیش از گذشته متزلزل میشود؟
منبع: Nintendolife.com
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
اظهار نظر ناشرانی مثل یوبی سافت و الکترانیک آرتس امید بخشه ولی من بیش تر نگرانم تا امیدوار چرا که چیزی که من می بینم صرفا هیجان اولیس و به نظر نمیاد از پشتیبانی خوبی برخوردار بشه و یا قیمت کمتر کمکش کنه. برای وی یو همناشران حرکاتی کرده بودن و حرف هایی زدن و امثال ریمن لجندز,مس افکت,بتمن,تکن,نینجا گایدن و کال آو دوتی و … قرار بود نشان دهنده ی پشتیبانی ها باشن که خب دو روز بعد همه خودشونو کنار کشیدن.با اینکه بازی های خود نینتندو هم دلیل کاملا کافی ای برای خرید کنسولشه ولی وی یو نشون داد که دیگه بازار کاملا این فکرو نمی کنه!
و با تشکر از شما و این نوشته صادق جان.
با تشکر از آقا صادق
۱-خب من این پنهان کاری رو به نفع نینتندو می دونم چون بازی هاس بالاتر از حد انتظار میره بالا(خیلی بالاتر از هر چی فکر کنید)
نمونش سال ۲۰۱۴ هست. سوپر اسمش گوتی معنوی شد و بایوتنا هم نامزد بازی سال
۲- بازی های شاخی مثل ماریو گلکسی و زلدا رو به اوج قدرت برگردونه.
۳-من تمام مشکلم با نینتندو به خاطر دسته هاش هست.من ۲ تا نینتندو ۳دی اس خراب کردم و سومیش هم داره به ga می ره و امید وارم یه دسته خوب مثل دسته گیم کیوب بسازه.
۴-به عنوان یک فن نینتندو دوست دارم nx یه کنسول همراه باشه ولی موبایلی نشه
۵- اگه می خواد قرارداد ببنده با یه شرکت خوبی قرارداد ببنده که زوق و شوق برا ساختن بازی داشته باشه.متاسفانه سگا هم نینتندو رو نامید کرد هم طرفدار های سونیک رو.
۶- حداقل نصف افراد رو بفرستن برا کار کردن روی زلدای جدید
۷- حالا که ماساهیرو ساکورای (masahiro sakurai (سازنده سوپر اسمش برادرز)) باز نشسته شده از همین حالا برنامه ریزی هاشو درباره سوپر اسمش بدون سر و صدا بریزه.(و لطفا سالید اسنیک رو هم برگردونه)
۸-قبلنا یه بازی ریسینگ نینتندو داشت به نام f-zero که عالی بود. اگر بتونه دوباره قویییش کنه می تونه مثل فورزا هی بسازه و هی نمره عالی بیاره.
اگر نینتندو این کارا رو بکنه دوباره به اوج بر می گرده و ممنون می شم نظراتتونو بهم بگید.
تشکر از اقا صادق :۱۵:
ببینیم نینتندو با لول چند قراره به میدون مبارزه برگرده. جنگ کنسول های دستی رو که با قاطعیت برده و Perfect کرده. مونده میدون مبارزه اصلی که به احتمال زیاد به روش خاص خودشون یطوری با موفقیت چشمگیری نبرد را به اتمام میرسانند. حتی اگر پیروزی مسلمی رو هم کسب نکنند،باز شجاعانه خواهند جنگید و یه مبارزه زیبا رو تحویل طرفداران میدهند. فقط هرکاری میکنند این کنسول و قیمت نهاییش رو مشخص بکنند و تکلیف ما رو با زلدای جدید مشخص