داستان بنیاد ملی بازیهای رایانهای و خبرگزاری فارس همچنان ادامه دارد
حتما مطلب جنجالی دنیای بازی درباره قضایای خبرگزاری فارس و آن مطلب در رابطه با TGC را بهیاد دارید. حالا اخیرا خبرگزاری فارس میزگردی در زمینه بازیهای رایانهای برگزار کرده که خروجی آن تنها صحبتهای یک نفر است! بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز پس از چند روز جوابیهای درباره این مطلب منتشر کرده که شامل ۱۸ مورد است.
ابتدا مطلب خبرگزاری فارس را درج میکنیم و در صفحه دوم جوابیه بنیاد ملی بازیهای رایانهای را میتوانید بخوانید. به نظر شما در نهایت حرف کدامیک به دیگری میچربد؟
در میزگرد تخصصی خبرگزاری فارس مطرح شد/۲
گردش مالی ۱۵۰ میلیارد تومانی بازی «کلش آف کلنز» در ایران/ ماجرای وام «۱۴ میلیاردی به یک آقازاده!»/ حیوانآزاری در یک بازی رایانهای تقدیر شده
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، عصر حاضر، زمانه هجوم رسانههای مجازی و فضای سایبر است. دنیای بی انتهایی از معلومات متنوع که هم نکات آموزنده و سازنده دارد و هم، سبب ساز بد آموزیها و ناهنجاریهای مختلف است.
این فضا، برای کودکان و نوجوانان« ِمنویی» متنوع تر از خوراکیهای روح و روان با طعم های مختلف دارد و هر روز نیز این لیست بلند بالا، غذای جدیدی را عرضه میکند.
بازیهای رایانهای یکی از محصولات تولیدی در قالب رسانههای نوین است که دارای تنوع فراوان بوده و برای هر سن و سلیقهای، سرگرمی را در فضای مجازی تدارک دیده است.
اگرچه از اثرات مثبت این بازیها در پرورش رشد ذهنی و فکری افراد مختلف نمیتوان به سادگی گذشت، اما باید به این نکته اساسی توجه کرد که به دلیل عدم آشنایی مخاطبان، این نوع بازیها از فرهنگ استفاده آن، آسیبها و صدمات روحی و روانی این تفریح مجازی بسیار بیشتر از سود و منفعت آن است.
برای بررسی و واکاوی آسیبهای بازیهای رایانهای در قشر نوجوان و جوان، به ویژه دانشآموزان، میزگرد تخصصی در این خصوص با حضور «بابک کرباسی»، یکی از تولید کنندگان بازیهای رایانهای» و «حمید صدیق میرزایی»، پژوهشگر رسانههای نوین، در خبرگزاری فارس برگزار شد.
بابک کرباسی یکی از تولید کنندگان بازیهای رایانهای در این خصوص، اظهار داشت: بیسوادی مطلق نسبت به بازیهای رایانهای در بخش زیادی از والدین دانشآموزان حاکم است.
وی ادامه داد: این، حاصل اختلاف طبقاتی بین تحصیلات و دانش دو نسل است؛ پدر و مادرانی که فرزندان تا پایه ششم دارند، اصولاً تا سن ۳۵ سال هستند و این افراد در مقطعی رشد کردهاند که هجوم فناوریها به ایران آغاز شده بود و اینها فقط مصرفکننده بوده و هیچ چیز نمیدانستند.
تولیدکننده بازیهای رایانهای افزود: این نسل، نسلی بود که اینترنت را شروع کردند و با «یاهومسنجر» و «یاهو ۳۶۰» خوشحال بودند و از این هجوم فناوری فقط لذت میبرده و استفاده میکردند؛ از اینکه فرزند ۷ ساله آنها میتواند رایانه را روشن کند و کاری که پدرش بلد نیست را انجام میدهد، یا گوشی هوشمند خریده و در اختیار فرزند زیر ۱۰ سال خود قرار دهند، خوشحال است؛ در حالی که این کاری است که بر خلاف تمام استانداردهای بینالمللی است.
کرباسی یادآورشد: بخشی از بیسوادی والدین مربوط به حاکمیت و دولت است. مشکلی که داریم این است که همان والدین در دستگاههایی مشغول کار هستند و همین نسخه را برای فرزندان دیگر نیز میپیچند.
وی بیان داشت: درد این بود که استفاده از اینترنت برای کودکان زیر ۱۵ سال در دنیا شرایط خاص دارد و باید در ایران این موضوع را ساماندهی کنیم، اما والدین همین کودکان آمدند و سیمکارت کودک را ابداع کردند و گفتند «اینترنت کودک میگذاریم و تلفنهای هوشمند کودکان درست میکنیم»؛ بدون هیچ بررسی روی این موضوع که چه عواقبی میتواند داشته باشد.
*سرگرمیهای دیجیتالی، «پستانک» ساکت کننده والدین برای فرزندانشان است
تولیدکننده بازیهای رایانهای با اشاره به آسیبهای این بی قانونی در رفتارها، متذکر شد: چند معضل داریم؛ یکی عدم اطلاع و اشراف والدین روی سرگرمیهای دیجیتالی کودکان است که از تلفنهای همراه به عنوان ابزار سکوت (پستانک) فرزندان خود استفاده میکنند تا آنها ساکت بمانند.
کرباسی تصریح کرد: در استفاده از اینترنت، فضای مجازی و انجام بازیهای رایانهای بخشی در ماهیت بازی است و بخش دیگر این است که والدین نمیدانند درگاهی که در این مسیر باز میشود، محتوای چه چیزی است.
* باید به جای بازیهای وارداتی، نگران تولیدات داخلی باشیم
وی با انتقاد از بی کیفیتی بازیهای رایانهای تولید داخل، گفت: در بازیهای رایانهای دو نوع بازی وارداتی و داخلی وجود دارد. کمکم به جایی رسیدهایم که خیلی نباید نگران بازیهای خارجی باشیم، بلکه دو سال است که باید مراقب تولید داخلی باشیم تا از بابت آنها فرزندانمان ضربه نخورند و اگر در حوزه صادرات برویم، شاید بعضی از کشورها حتی واردات برخی از بازیهای رایانهای ایرانی را ممنوع کنند!
* بی بند و باری در بازیها ریشهای شده است
تولیدکننده بازیهای رایانهای ابراز داشت: بیبند و باری و ولنگاری فرهنگی در بازیها ریشهای شده است و بخش قابل توجهی از این ایراد، تقصیر دولت است. در حال حاضر، تصمیمهای اشتباهی گرفتهاند و امروز فقط با یک تصمیم جدید، روبهرو شدن با یک اعتراض عمومی بین تولیدکنندگان و بالا رفتن هزینه اصلاح امور، شاید بتوان آینده را بهتر کرد.
* مسئولان در خصوص بازیهای رایانهای بی سواد هستند
کرباسی با تأکید بر اینکه کارهای تصمیم گرفته شده بر اساس همان بیسوادی است که به کار گرفتهاند و متأسفانه این بیسوادی کاملاً حاکم شده است، خاطر نشان کرد: بازی کردن در زمانی که ما کودک بودیم، جرم نبود و بعضی از سرگرمیها به خاطر سن ما خطرناک بود، اما به مرور زمان و گذشت سن، اجازه بازیهایی مثل تیروکمان میدادند و بعضی از بازیها به لحاظ اخلاقی درست نبود و جلوگیری میکردند؛ ضمن اینکه بعضی از اسباببازیها کنترل میشد و برای هر کدام از دختران و پسران اسباب بازی متناسب با سن آنها بود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر به بازیهای دیجیتال رسیدهایم و برای بازی کردن با این بازیها، استانداردی وجود دارد و کسی که در کنار بازی کردن رایانه و موبایل، حرکات فیزیکی و ورزشی نیز انجام میدهد پسندیده است، اما وقتی در جامعه نگاه میکنیم این ابزار به «پستانک» و «آبنباتی» برای ساکتتر شدن فرزندان تبدیل شده است و این، دردسر ایجاد میکند. بازی کردن فینفسه بد نیست، حتی بازی رایانهای، اما چه بازی کنیم و چقدر بازی کنیم مهم است.
تولیدکننده بازیهای رایانهای با اشاره به پیچیدگی بازیهای رایانهای، اضافه کرد: برخی از والدین نمیدانند در بازیهای رایانهای چه خبر است.
*ردپای یهودیان در شرکتهای تولید کننده بازیهای رایانهای
کرباسی ادامه داد: پدر و مادرها فکر میکنند فقط این بازیها سرگرمی است و نباید این مسائل مهم را بگوییم. در آمریکا، در کمپانیهای بزرگ بازیسازی ردپای یهیودیان را به خوبی میتوان دید و برخی از این تولید کنندگان بزرگ در اختیار کمپانیهای صهیونیستی قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: این موضوع هشدار میدهد که چه خبر است برخی از صهیونیست های یهودی که در سرزمین اشغالی دارای املاک هستند و سرمایهگذاری میکنند، کمپانی بزرگبازی سازی ایجاد کردند و این بازیها به بازار ایران میآید.
تولیدکننده بازیهای رایانهای بیان داشت: قانون کپیرایت در کشور نداریم و صلاح نیست داشته باشیم. مقام معظم رهبری در جواب استفتاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بودند «به دلیل ظلم این کشورها در قبال ما و اینکه اموال ما را بلوکه میکنند، نیازی نیست که به آنها ارز بدهیم و به غیر از کتاب نیازی به رعایت این قانون نیست».
کرباسی متذکر شد: بازیها بدون کپیرایت به کشور میآید و قانونگذار برخلاف قانون اساسی کشور عمل میکند. قانون خدمات کشوری اجازه واگذاری تولیت و قانونگذاری در بخش خصوصی را نمیدهد و اعلام میکند در حوزه سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی نمیتوان تولیت را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی افزود: در سال ۱۳۸۵ آمدیم و به دستور رئیس جمهور وقت و در یک سهلانگاری، در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده که کل صنعت بازیهای رایانهای کشور را در اختیار یک مؤسسه فرهنگی و هنری، خصوصی و غیر دولتی به نام «بنیاد ملی بازیهای رایانهای» قرار دهید و شعار آن، کوچکتر کردن دولت بود. آن بنیاد مسئول صدور مجوز، حمایت از ساخت، واردات بازی، کنترل بازار و ردهبندی سنی بازیها بود، اما خود نیز تولیدکننده شد و نتوانست اوضاع را کنترل کند.
تولیدکننده بازیهای رایانهای یادآورشد: در بازیها اعلام میکنند برای نمونه؛ برهنگی و خشونت در آن وجود دارد؛ در نتیجه در نهایت مُهری به آن میزنند و منِ تولیدکننده نیز ناسزا میخورم.
کرباسی با انتقاد از بی اطلاعی والدین از محتوای این بازیها، عنوان کرد: وجود طبقات مختلف بیسوادی، امروز این فونداسیون کج را ایجاد کرده است؛ البته بازی خوب هم وجود دارد، اما شرط آن، رعایت اصول است.
وی خاطر نشان کرد: بیفرهنگی و بیسوادی مسؤولان تا والدین، تهدید بازیهای رایانهای است. مسئولان گفتهاند بودجه میگذاریم تا تولید کننده داخلی تولید کنند، اما پرسش بنده این است که بازی سازهای سالهای اول صنعت «گیم» کشور که در سال ۸۴ شروع کردند،در حال حاضر کجا هستند؟ تمامیت صنعت تولید بازی را به دست عدهای جوان و دانشجو که تازه وارد صنعت شدهاند، دادهاند.
*ساخت بازی رایانهای مجوز نمیخواهد!
تولیدکننده بازیهای رایانهای گفت: در حوزه بازیسازی رایانهای تهیهکننده و شرکت دارای مجوز الزامی نیست. سال گذشته برای ساخت بازی، بنیاد ملی بازیهای رایانهای پروانه ساخت میدادند، اما بعد اعلام کردند، دیگر برای ساخت بازی هیچ مجوز و پروانهای نمیخواهد.
کرباسی اضافه کرد: الان یکسال است مجوز ساخت بازی نمیدهند و بازی نامه را بررسی نمیکنند و میگویند «بسازید اگر خوب بود، مجوز میدهیم و اگر خوب نبود خارج از کشور عرضه کنید».
وی با اشاره به حجم بازیهای رایگان تولید شده برای نوجوانان، یادآور شد: بازیهایی با ادبیاتی مانند «لات و داداش مشتی» با نام «الف» و یا بازی «پ» که میگوید «مافیای خود را بساز و حرفهای ترین آدمها را استخدام کن و باید ثابت کنی قویترین فرد مافیای این شهر هستی» تولید شده است.
* فیلمهای فارسی سالهای قدیم وارد بازیها شده است
تولیدکننده بازیهای رایانهای با اشاره به تنوع گسترده بازیها و محتوای نامناسب آنها،افزود: بازی دیگری به نام «ل» ساختهاند که داستان از این قرار است که یک لوتی با جمعی نالوتی درگیر میشوند و آنها را میزنند. یا «ل۲» که نقش هنرپیشه فیلم فارسیهای قدیم را ایفا میکند و فرد، قسمتهای اکشن آنها را بازی میکند و اینها در یک سال اخیر ساخته شده است.
کرباسی با انتقاد از محتوای نامناسب بازیهای تولید داخل، متذکر شد: واردات را رها کنید و یکی جلوی این بازی داخلی زرد ایرانی را بگیرد. «چ» یا بازی دیگری آمده است که جایزه اول بهترین بازی را در مسابقات رسمی تهران به آن دادهاند؛ اما اجازه انتشار در کشور را ندارد.
وی ادامه داد: بازی «مموراندا» از کتاب نویسنده ژاپنی هاروکی موراکامی است و داستان زندگی زنی ۲۵ ساله که مشکلاتی در زندگی خود دارد، با فضاسازی های بی ربط به فرهنگ ما در بار مشروبفروشی تا موارد اخلاقی و محیطی دیگر که بدون مجوز در ایران ساخته شده و برنده بهترین جایزه سال وزارت ارشاد شده است! ولی به دلیل محتوای خاص فقط در بازار خارج از ایران عرضه شده و اتفاقا مورد استقبال نیز قرار گرفته است.
تولیدکننده بازیهای رایانهای با انتقاد از بی توجهی مسئولان نسبت به تولید بازیهای رایانهای، اظهار داشت: اداره بازیهای رایانهای را خصوصی میکنند تا خود مجوز و پروانه بدهند و حالا نیز با بیقانونی بگویند «دیگر نیاز نیست مجوز بدهیم». امروز مشکل این است که کودکان و نوجوانان موبایلی در دست دارند که بابیسوادی والدین، این وسیله دست آنهاست.
* نوجوانان تا سن ۱۵ سالگی نباید گوشی همراه هوشمند داشته باشند
کرباسی با تأکید بر اینکه فرزندان تا سن ۱۵ سالگی نباید گوشی هوشمند داشته باشند، تصریح کرد: بازی آنلاین با ردهبندی «۳+» سال در ایران وجود دارد؛ مگر کودک ۳ ساله میتواند وارد اینترنت بشود؟ میگویند «بازی خیلی شاد است» سؤال این است که خب! اما تکلیف کودکان با محیط اینترنت چه میشود؟
وی متذکر شد: از سال ۹۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده است تمام فعالیتها باید با پیوست فرهنگی انجام شود، اما در صنعتبازی پیوست فرهنگی کجاست؟
تولیدکننده بازیهای رایانهای یادآورشد: مگر بنیاد بازیهای رایانهای وظیفه ردهبندی بازیها را برعهده ندارد؟ اگر یک مغازه فروش سیدی بدون هولوگرام داشته باشد پلمب میشود، اما اگر شما «کافهبازار» را باز کنید، اگر بیش از ۱۵ درصد بازی با ردهبندی در آن دیدید،بنده از شما عذرخواهی میکنم! بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز میگوید «من نمیتوانم جلوی آنها را بگیرم، چراکه تعداد بازیها خیلی زیاد است».
*۹۵ درصد بازیهای رایانهای تولید خارجی است
کرباسی در پاسخ به این پرسش که «آیا آماری از تعداد بازی تولید داخل و وارداتی وجود دارد؟»، اضافه کرد: در خصوص تعداد بازیهای تولید داخل و خارج واقعاً نمیتوانیم عددی اعلام کنیم و حتی بنیاد ملی بازیها نیز آمار ندارد، اما آنچه به صورت عمومی اعلام میشود، بین ۸۰ تا ۸۵ درصد استفاده از بازیها، محصولات خارجی بوده و مابقی ایرانی است.
وی عنوان کرد: این بازیها برای کسب و کار ایجاد شده یا قرار است اوقات فراغت کودکان و نوجوانان باشد؛ در نتیجه این پرسش وجود دارد که امضای ایرانی و تأیید این بازیها کجاست؟
تولیدکننده بازیهای رایانهای با طرح این پرسش که دانشآموزان بیتربیت دبستانی محصول چیست؟، تصریح کرد: وقتی در یک بازی عنوان میشود «پدرت را در میآورم!» یا «راننده تاکسی به خانمی میگوید “بیا سوارت کنم!” » فرزندانمان اینها را یاد میگیرند و تکرار میکنند؛ باید گفت نسلی را دارند تربیت میکنند که نمیشود آنها را کنترل کرد.
کرباسی با اشاره به روند توزیع بازیها، افزود: در توزیع بازیها به شدت مشکل داریم و کم سوادی خانوادهها و مسئولان، کل سیستم تولید را به هم ریخته است؛ زمانی از ما پرسیدند «چرا بازی دفاع مقدس نمیسازید؟» گفتم «من نباید جواب بدهم» داستان شهید فهمیده را از کتاب درسی حذف میکنند و سروصدا میشود و بعد، آن را خلاصه کرده و در بخش دیگری قرار میدهند؛ یعنی دفاع مقدس برای دولت و کسی که پول دارد، معنا ندارد. بنده اگر با پول شخصی نیز بازی بسازم، برای پخش آن کمکی نمیکنند.
وی ابراز داشت: اعلام میکنند باید فرهنگ نسل بعدی عوض شود؛ این سؤال وجود دارد که یعنی قرار است نسل کودک و نوجوان ما اروپایی بزرگ شود؟ حال، چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را نمیبیند؟ چرا شورای عالی فضای مجازی فقط تأیید کننده مصوبات شده است و مجلس هر مصوبه غلطی را تأیید میکند؟
تولیدکننده بازیهای رایانهای تأکید کرد: برخلاف قانون اساسی اعلام شده است بازیهای رایانهای را به بخش خصوصی بدهید، چرا سال ۸۵ این قانون را مصوب کردید؟ سال ۹۱ سایت مجلس نوشت که در بررسی لایحه بودجه این سال، بودجه بنیاد بازیهای رایانهای قطع شده است.
کرباسی در توضیح دلایل قطع شدن بودجه بازیها، افزود: اعلام شد، اولاً این برخلاف قوانین کشور است؛ با توجه به وجود مصوبه و دوم اینکه، در حوزه مالی لااقل عملکرد شفاف نیست و بودجه آن قطع است.
وی بیان داشت: در حال حاضر تولیت این کار بودجه ندارد؛ در حالی که بازار را باید کنترل کند و مجوز بدهد. در مقابل تولیدکننده باید بازی تولید کند، آن هم بدون حمایت دولت و اگر کار نامطلوب بسازیم، اعتراض میکنند و اگر خوب بسازیم، دولت حمایت نمیکند.
* گردش مالی روزانه ۵۰ میلیون تومانی بازی «کلش آف کلنز» در ایران
تولیدکننده بازیهای رایانهای در خصوص «گردش مالی بازیها»، یادآور شد: براساس آمار دولت، بازی «کلش آف کلنز» در سال ۹۴ و نیمه سال ۹۵، در ایران روزانه ۵۰ میلیون تومان درآمد داشته است؛ حالا این پرسش مطرح است که چه کسی مجوز داده است تا بازیهای خارجی به شبکه شتاب ما وصل شوند و شرکتهایی بازیها را ترجمه کرده و ارزش ریالی بگیرند و ارز خارج کنند؟
* اعطای وام ۱۴ میلیاردی به دختر آقای «ن» !
کرباسی با طرح این پرسش که «بزرگترین شرکتی که در ایران این کار را میکند کیست؟»، بیان داشت: این شرکت برای دختر آقای «ن» است. چرا دولت از اینها حمایت میکند؟ دولت سال گذشته ۱۴ میلیارد تومان وام به این شرکت داده است.
وی با اشاره به تولید بازیهای فاقد محتوای مناسب برای کودکان و نوجوانان، افزود: حیوانآزاری و عادت دادن کودک و نوجوان به اینکه «بروید درگیری خروسها را راهاندازید و به خروس یاد بدهید که با چاقو و چماق همدیگر را بزنند»، این محتوای یک بازی ایرانی است که به عنوان پرفروشترین و موفقترین بازی، تقدیر شده و جازه میگیرد. یک میلیارد تومان وام برای ساخت مجموعه شماره (۲) آن میدهند و اینکه مدیر آن، خاندان نوریزاد هستند، حالا این را به چه کسی بگوییم؟ اقای جهرمی وزیر ارتباطات می گوید سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان به صنعت بازی سازی ایران وام داده اند و امسال و سال آینده هم خواهند داد.
بررسی کنند که این وام با چه ساز و کاری در اختیار چه کسانی قرار گرفته است.
*شرکتهای تولید کننده بازی در دستان آقازادههاست
تولیدکننده بازیهای رایانهای تصریح کرد: بنده برای تحقیق از این شرکتها رفتم و دیدم نصف آقازادهها در آنها هستند و «ژن برتر» در اینجاست! آنها بیسروصدا کار میکنند. بنیاد ملی بازیهای رایانهای همین امروز در نمایشگاه «گیمرکاپ» شرکت دارد.
* ۲۵ میلیون «گیمر» در ایران وجود دارد/ورود سونامی مرگ اخلاقی به کشور همراه با بازیهای رایانهای
کرباسی متذکر شد: بزرگترین تابلو در آنجا این است که ما (ایران) کشوری هستیم با ۲۵ میلیون «گیمر» و مصرفکننده و تولیداتی در این خصوص داریم.
وی با بیان اینکه راهکاری در خصوص برخوردهای سلیقهای با بازیهای تولید داخل وجود ندارد، اضافه کرد: دلیل این موضوع این است که این دست بخش خصوصی است و امروز به ما میگوید «انجام بدهید» و فردا میگوید «انجام ندهید».
باید گفت «ما از سال ۱۴۰۰ به بعد ادب و آرامش را در خانوادههای ایرانی نمیبینیم و سونامی مرگ اخلاقی همراه این بازیها به کشور میآید».
تولیدکننده بازیهای رایانهای در خصوص اینکه «چند درصد بازیهای خارجی صلاحیت استفاده را دارند؟»، تصریح کرد: اگر به مجوز دولت استناد کنیم، همه آنها صلاحیت دارند؛ برای نمونه در «کافه بازار» بازی چاله میدان وجود دارد. آیا ردهبندی سنی برای آن ذکر شده است؟ این را باید وزارت ارشاد جواب دهد. آنها میگویند «این بازی که بد نیست» و میگویند «شما میخواهید جلوی کسب و کار را بگیرید».
کرباسی در واکنش به این موضوع، بیان داشت: ما میگوییم باید شرایط بازیهای وارداتی و سیستم اتصال شبکه شتاب ما به بازیهای وارداتی اصلاح شود. این طور غلط است. باید مشخص شود کشور در حوزه بازیها میخواهد تولیدکننده باشد یا مصرفکننده؟
* ۱۲۰ تولید کننده بازی رایانهای در کشور وجود دارد
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۰ شرکت تولیدکننده بازی در کشور داریم،افزود: بهترین بازی خارجی، بدون کپیرایت به ایران میآید و با مبلغ ۵ هزار تومان عرضه می شود، اما بهترین بازی ایرانی را میسازیم و ۱۰ هزار تومان عرضه میکنیم؛ البته کیفیت خارجی بهتر است؛ چراکه چند میلیون دلار صرف ساخت آن شده است.
تولیدکننده بازیهای رایانهای گفت: ما میگوییم واردات را که کنترل نمیکنید؛ بودجه نیز نمیدهید، تولید نیز پروانه نمیخواهد؛ حال در مقابل آنها میپرسند «چرا وضعیت دانشآموزان اینطور است و بازیهای نامناسب در گوشیهای خود دارند؟» باید بگویم این برای الان و فقط مال این دولت نیست و در این چهارسال انجام نشده است؛ بلکه این کار و اجرا از سال ۸۵ غلط بوده است.
کرباسی ادامه داد: لیگ بازیهای رایانهای دو سال است در ایران اجرا شده است، سال گذشته مردانه بود و امسال بنیاد ملی بازیها، قسمت بانوان را اضافه کرده است که کار خوبی است.
وی در خصوص«راهکار برون رفت از شرایط فعلی»،خاطرنشان کرد: تنها چیزی که میتوان شرایط موجود را از این حالت درآورد و به مرور زمان درست شود، این است که حاکمیت، موضوع بازیهای رایانهای را به قانون بازگرداند؛ موضوعاتی مانند بازار واردات، تولید، حمایت، نشر و آموزش، تا وقتی بخش خصوصی به شکل ۱۰۰ درصد باشد، همین طور است و همان پیشبینی میشود که قانونگذار کرده بود و در نهایت این، غلط از آب درمیآید.
*تجمیع همه مسائل مربوط به بازیها در یک مؤسسه خصوصی مطلوب نیست
تولیدکننده بازیهای رایانهای عنوان کرد: تجمیع همه چیز در یک مؤسسه فرهنگی و خصوصی، شدنی نیست و واقعاً تا موقعی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی این اساسنامه مجدد خوانده نشود و بهروز رسانی نشود، هیچ چیز عوض نمیشود.
*صنعت بازی سازی نمیتواند توسط بخش خصوصی کنترل شود
کرباسی ابراز داشت: ۱۰ سال روی این رویه پافشاری کرده و رفتهاند و باید این اساسنامه تغییر کند؛ چرا که صنعت بازی سازی، صنعت تخصصی و بالادستی است و نمیتواند توسط بخش خصوصی کنترل شود.
وی با اشاره به تولیدات بازیهای رایانهای، تصریح کرد: ما تولیدکنندهها نیاز به تولیدات رسانهای مناسب داریم و این تولیدات نیز مانند تمام صنایع دیگر است. ایران در این صنعت نوپاست و در دنیا در همه صنایعی که به دستور حاکمان به صنایع اضافه میشود دولت کمک میکند تا آن صنعت شکل گیرد.
تولیدکننده بازیهای رایانهای خاطر نشان کرد: نمیشود اعلام کنیم میخواهیم جزو باشگاه بازیساز باشیم، اما بگوییم پول نداریم و خودتان بسازید؛ در حالی که در کشورهای دیگر صنایع مختلف که میخواهند وارد تولیدو بازار شوند، هزینههایی به آنها داده و سوبسید میدهند و از آن حمایت میکنند.
کرباسی بیان داشت: در این سالها در کشور همه چیز در رانت و لابیگری رفت و در حوزه بازیها میلیارد تومان به شرکتهای «x» و «y» دادند، سند تغییر نکرد و فقط دروازه ورودی گشادتر شد.
تولیدکننده بازیهای رایانهای تاکید کرد: وقتی این سند درست نشود و شورای عالی انقلاب و شورای فضای در این چشمانداز مسائلی مالی را نمیبینند، این موضوع درست نمیشود.
وی با اشاره به اهمیت سواد و آگاهی والدین در خصوص بازیهای رایانهای، افزود: والدین DVDهای بدون اسم در کِشوی اتاق فرزندان خود را چک میکنند، اما نسبت به بازیهای رایانهای حساس نیستند؛ ضمن اینکه ابتدا دولت باید فرهنگسازی رسانهای انجام دهد و صدا و سیما با ساخت فلیم، کلیپ و تیزر، فرهنگسازی کرده و کمک کند تا این موضوع در خانوادهها جا بیفتد.
تولیدکننده بازیهای رایانهای در خصوص اینکه «در حال حاضر چه تعداد بازی در روز تولید میشود؟»، اضافه کرد: باید گفت« الان یا الان!»؛ چراکه لحظهای بازی وارد بازار میشود؛ ضمن اینکه اگر خانواده به این حد اروپایی زندگی کردن رسیده که مهم نیست فرزندش چه فیلم و بازی را ببیند، باید بدانند این سونامی در ۱۰ سال آینده وارد کودکان و نوجوانان میشود؛ در نتیجه بعد از فرهنگسازی دولتی، باید سطح سواد خانوادهها افزایش یابد.
کرباسی با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین بازیها، ابراز داشت: واردات بازیهای رایانهای به خصوص روی موبایلها و وصل بودن به شبکه بانکی کشور، خروج ارز از کشور، به هم زدن رقابت کف بازار و تغییر ذائقه مصرفکنندهها از جمله ضرورتهای اصلاح امور مربوط است.
وی در خصوص ذکر «مصادیقی از ولنگاری فرهنگی در بازیهای موجود در بازار»، یادآورشد: در کافه بازار و غیره نگاه کنید! چرا باید بازی خارجی در صدر درآمدزایی کشور قرار گیرد؟
تولیدکننده بازیهای رایانهای متذکر شد: در حوزه بازیهای رایانهای به شدت اوضاع نامطلوب است و اخلاق و رفتار استفاده کنندگان آن در حال عوض شدن است. این شرایط می تواند با کمک وزارت ارشاد و مدیرعامل بنیاد به نفع تولیدکنندگان و مصرف کننده ایرانی تغییر کند.
جوابیه بنیاد ملی بازیهای رایانهای در صفحه بعد
خبرگزاری فارس در تاریخ ۹۶/۰۶/۲۷ مطلبی را با عنوان «گردش مالی ۱۵۰ میلیارد تومانی بازی «کلش آف کلنز» در ایران/ ماجرای وام «۱۴ میلیاردی به یک آقازاده!»/ حیوانآزاری در یک بازی رایانهای تقدیر شده» منتشر کرده است که در ادامه جوابیه بنیاد ملی بازیهای رایانهای درباره موارد کذب و اشتباه این مطلب آورده شده است. این جوابیه روز گذشته ۲ مهر ماه برای این خبرگزاری ارسال شده است.
- در ابتدای مطلب اشاره شده که میزگرد با حضور دو نفر برگزار شده است اما در ادامه تنها سخنان یکی از حاضران آورده شده است که نشان میدهد اساسا این مطلب خروجی یک میزگرد نیست بلکه تریبونی یک طرفه برای اشاعه مطالب ناصحیح و نشر اکاذیب است. از طرفی جای سوال دارد که چرا در یکی از خبرگزاریهای معتبر کشور میزگردی این چنینی برگزار میشود اما از بنیاد ملی بازیهای رایانهای بهعنوان متولی صنعت بازی دعوت نشده است تا نمایندهای در این میزگرد داشته باشد.
- کارشناس حاضر در این میزگرد در مقام تولیدکننده بازی رایانهای به گونهای درباره بازیهای ایرانی حرف زدهاند انگار که مبتذلترین محتواها توسط بازیسازان ایرانی تولید میشود. این که گفته میشود «شاید بعضی از کشورها حتی واردات برخی از بازیهای رایانهای ایرانی را ممنوع کنند!» بدان معنی است که بازی سازان ایرانی به اندازهای محتوای بدی ساختهاند که کشورهای دیگر که حتی مبتذلترین محتواها نیز در آنها آزاد است؛ شاید بازی ایرانی را ممنوع کنند. باید مشخص شود که این حرفها را براساس چه مستنداتی زده شده و کدام بازی ایرانی با چنین محتوایی تاکنون ساخته شده است که اینگونه درباره بازیسازان ایرانی حرف زده میشود؟ در بخش دیگری از مطلب عنوان شده که تنها با اعتراض عمومی میتوان کاری را به پیش برد که مصداق تحریک و تشویق اذهان عمومی جامعه دارد.
- در این مطلب این تهمت زده شده است که مسوولان در زمینه بازیهای رایانهای بیسواد هستند. اما مشخص نشده که کدام مسوولان مخاطب هستند. اگر منظور مسوولان بنیاد ملی بازیهای رایانهای است که نه تنها مدیران بنیاد بلکه کارمندان بنیاد نیز از کارشناسان خبره بازیهای رایانهای هستند. حتی اگر دیگر مسوولان نهادهای دیگر تسلط کافی به بازی نداشته باشند نیز اهمیت آن زیاد نیست چرا که تصمیمگیریها در این زمینه باید با مرکزیت بنیاد ملی بازیهای رایانهای به عنوان مرجع تخصصی گرفته شود.
- منتسب کردن صنعت بازیهای رایانهای به صهیونیستها بدین صورت دارای اشکال است. صنعت بازی یک صنعت جهانی است و به طور کلی همانند سینما نیست که مثلا هالیوود آن را تسخیر کرده باشد. شرکتهای بازی سازی در تمام کشورهای دنیا فعالیت میکنند و بازیهایشان نیز در سراسر جهان منتشر میشود. در ضمن در مطلب هیچ مثال و سندی از این که کدام بازی صهیونیستی مشکلدار قانونا وارد کشور شده، ارائه نشده و تنها یک حرف حساسیتزا گفته شده است. هر بازی رایانهای که قرار باشد در کشور منتشر شود بایستی مجوزی از سوی نظام ردهبندی سنی بازی کسب کند که در روند آن تمام مسائل بازی مورد توجه قرار میگیرد.
- بنیاد ملی بازیهای رایانهای، مصوب جلسه ۵۸۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۹/۳/۸۵ است. براساس اساسنامهای که برای بنیاد نوشته شده وظایف اصلی زیر به بنیاد داده شده است:
- تبیین، تقویت و ترویج مبانی فرهنگی وهویت اسلامی-ایرانی ازطریق این صنعت با نگاه ویژه به کودکان ونوجوانان
- حمایت کامل از ظرفیتهای موجود این صنعت در کشور با رویکرد بومیسازی و تقویت تولیدات داخلی
- حمایت و نظارت بر گسترش فرآیند تولید، تأمین، واردات، صادرات، آماده سازی، تکثیرو توزیع انواع بازیهای ویدئویی و رایانهای.
- تلاش در جهت تولید و تأمین دانش فنی و نیز امکانات و تجهیزات وابسته به آن در تمامی حوزهها و قالب متفاوت سختافزاری و نرمافزاری.
- بنیاد ملی بازیهای رایانهای زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار میکند و رییس هیئت امنای آن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سایر اعضای هیئت امنای آن اشخاص حقوقی از سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و غیره است. در چنین شرایطی چگونه فردی به خود اجازه میدهد از لفظ مجموعه خصوصی برای بنیاد ملی بازیهای رایانهای استفاده کند و خبرگزاری نیز بدون تحقیق آن را منتشر کند. خصوصی بودن یک مجموعه یعنی تصمیمگیری در آن بدون دخالت دولت یا یک نهاد عمومی انجام میشود و مشخصا موضوع درآمدزایی و سود برای آن سهامداران شرکت مهم میشود. در حالی که تمامی اموال بنیاد متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
- لازم است در مورد دلیل حذف پروانه ساخت توضیحات مشخصی داده شود. بنیاد پیشتر دو مجوز «پروانه ساخت» و «پروانه نشر» را صادر میکرد. بازی در داخل منزل یا دفتر کار ساخته می شود، دقیقا برخلاف فیلم که باید مجوز فیلمبرداری در محیطهای عمومی داشته باشد. به همین دلیل اکثر بازیسازان پروانه ساخت را دریافت نمیکردند و زمانی که میخواستند بازی خود را منتشر کنند به بنیاد ملی بازیهای رایانهای مراجعه کرده و میفهمیدند که باید دو مجوز بگیرند در حالی که دیگر مجوز تولید یا پروانه ساخت معنی نداشت چرا که تولید محصول به پایان رسیده بود. در نتیجه صدور مجوز تولید تنها به یک پروسهی اضافه تبدیل شده بود. از طرف دیگر برخلاف سناریو فیلم یا تئاتر، داستان یا بازینامه بازی میتواند به دهها روش مختلف در بازی پیادهسازی شود. بدین معنا که بازیساز میتوانست یک بازینامه بیاورد و برای آن مجوز بگیرد اما در نهایت آن چیزی که تبدیل به خروجی بازی شده است کاملا با آن بازی نامه اولیه تفاوت دارد.
- امروزه بازیها یک محصول آنلاین به حساب میآیند. بازیساز میتواند مانند یک وبسایت در هر لحظهای بازی خود را بهروزرسانی کند و در آن محتوای جدید ایجاد کند. تمام کشورهای دنیا برای مقابله با این موضوع ممیزی پس از نشر میکنند. بنیاد از سال ۹۴ با هماهنگی با بازارهای دیجیتال (مارکتها) بازیها را پس از انتشار یا بهروزرسانی توسط نظام رده بندی سنی (ESRA) بررسی میکند. این رگولاتوری صحیح باعث رشد روزافزون بازیهای موبایلی در کشور شده است و بازیسازان میتوانند بازی خود را همان زمانی که میخواهند منتشر نمایند. لذا اعطای پروانه ساخت برای محصولی که هر روز یا هفته در حال تغییر است عملا به مانند یک شوخی میماند و این تفکرات به دلیل عدم به روز بودن برخی افراد مطرح میشود. در همین راستا در خبری و اطلاعیه خطاب به بازی سازان این موضوع به صورت کامل توضیح داده شده است.
- به دلیل جهانی بودن صنعت بازی، بازیسازان ایرانی نیز میتوانند برای مخاطبان خارج از کشور بازی تولید کنند. اما اگر بخواهند بازی خود را در کشور منتشر کنند حتما بایستی نکاتی که بنیاد از نظر محتوایی مد نظر دارد را رعایت کنند.
- زمانی که بازی مموراندا برای جشنواره بازیهای رایانهای تهران ارسال شد، به آنها گفته شد که در صورتی که بخواهید بازی خود را در کشور منتشر کنید بایستی تغییراتی در محتوا ایجاد کنید که سازندگان بازی نیز قبول کردند. جایزهای که این بازی گرفت نه محتوایی بلکه از بُعد فنی و گرافیکی آن بود.
- زمانی که گفته میشود یک بازی محتوایی دارد که برای سه سال به بالا مناسب است، یعنی حتی اگر یک کودک سه ساله پای بازی بنشیند برای او سرگرمکننده خواهد بود و محتوای مخربی ندارد. این بدان معنا نیست که این بازی تنها برای کودکان سه ساله مناسب است. این که کودک کار با اینترنت را بلد است یا نه هیچ ارتباطی به این مسئله ندارد و در این موارد باید خانواده ها و والدین نکات مورد نظر را رعایت کنند.
- تاکنون بیش از ۱۴۰۰۰ بازی موبایلی توسط نظام ردهبندی سنی بازیهای رایانهای، ردهبندی شدهاند که رده آنها نیز در صفحات بازیها درج شده است. ۱۵ درصد عنوان شده در مطلب یک عدد ساختگی است. تعداد کمی بازی وجود دارد که ردهبندی نشده است که آن موارد هم طی هفتههای آینده انجام خواهد شد.
- این حرف که بودجه بنیاد ملی بازیهای رایانهای قطع شده است، اساسا کذب بوده و تکذیب میشود. عملکرد مالی بنیاد نیز ۱۰۰ درصد شفاف بوده و سالانه چند بار توسط حسابرسان مورد بررسی و واکاوی قرار میگیرد. به دلیل حفظ جایگاه بنیاد ملی بازیهای رایانهای به عنوان متولی بازی در سال ۹۵ تصمیم گرفته شد که بودجه بنیاد از جدول شماره ۱۷ به بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شود تا تولیگری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این موضوع روشن شود.
- بنیاد ملی بازیهای رایانهای موافق عرضه بازیهای خارجی با محتوای مناسب به صورت مستقیم است تا بازار شفاف باشد. در حال حاضر نزدیک به ۴۰ درصد درآمد بازیهای خارجی موبایلی در داخل کشور میماند که ۹ درصد آن مالیات است. در حالی که اگر این بازیها قانونا عرضه نشوند ۱۰۰ درصد درآمد آنها از کشور خارج میشود. بنیاد در طول سالیان گذشته به دنبال تصویب دریافت عوارض از بازیهای خارجی بوده است و از آنجا که این نخستین بار است که بحث دریافت عوارض از یک محصول دیجیتال مطرح میشود؛ متاسفانه تصمیمگیران در این زمینه توجیه نبودهاند. امید میرود این موضوع در سال ۹۷ و در لایحه بودجه آن دیده شود.
- در مطلب، ذکر شده شرکتی ۱۴ میلیارد تومان وام گرفته است. این شرکت به هیچ وجه ۱۴ میلیارد تومان وام دریافت نکرده است و خبرگزاری بدون ارائه مدرکی مستند چنین دروغی را نشر داده است. این شرکت از وامهای وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات برخوردار شده که برای دریافت آن روندی شفاف و قانونی وجود دارد. شایان ذکر است این وام مصوب شده برای این شرکت ۹۵۰ میلیون تومان بوده است که تاکنون ۴۷۵ میلیون تومان این وام دریافت شده است. برای دریافت این میزان از وام نیز سند ملکی در گروی بانک گذاشته شده است. همچنین این شرکت قصد ندارد مابقی وام را دریافت کند. متاسفانه در این مطلب وامی که اصل آن ۹۵۰ میلیون تومان بوده، ۱۴ میلیارد تومان عنوان شده است.
- مبارزه دو خروس در یک بازی رایانهای در این مطلب به حیوان آزاری تعبیر شده و اگر اینگونه باشد محتوای بیش از ۹۵ درصد بازیها آسیبزاست چرا که در اغلب بازیها مبارزه نقشی اساسی ایفا میکند. در صورتی که این ادعا صحت داشته باشد، تاکنون باید میلیونها قتل به دلیل تاثیرگیری از بازیهای رایانهای در سطح جهان ثبت میشد و گیمرها خشنترین انسانهای روی زمین میبودند.
- در مطلب گفته شده که بنیاد در نمایشگاه «گیمرکاپ» شرکت دارد که اساسا غلط است. نمایشگاهی به نام گیمرکاپ وجود خارجی ندارد. اساسا معلوم نیست منظور از این حضور خیالی چه بوده است؟
- براساس آمار رسمی بنیاد ملی بازیهای رایانهای ما در کشور ۲۳ میلیون گیمر داریم. مشخص نیست آمار ۲۵ میلیون گیمر که در مطلب آورده شده از کدام منبع است.
حالا که هر دو مطلب را خواندید، نظر خود را در رابطه با این داستان ادامهدار با ما در میان بگذارید. به نظر شما هدف از ایجاد چنین فضاهایی چیست؟ حق با کدام یک است؟ آیا نظارت پس از نشر را مسیری درست میدانید؟ به نظر شما چرا در یکی از مهمترین خبرگزاریهای کشور میزگردی درباره بنیاد ملی بازیهای رایانهای برگزار میشود و این بنیاد نمایندهای در میزگرد ندارد؟ آیا با توجه به ماهیت بنیاد، این نهاد یک مجموعه خصوصی تعبیر میشود؟ اساسا چرا دیگر بازیسازان که تعدادشان نیز کم نیست در خبرگزاری فارس جایگاهی ندارند؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
Ali Fakhar دمت گرم ! بچه با استعدادی هستی
پس ماجرا پیچیده ست ! همکار روابط عمومی هستی ولی پروژه ای توی پژوهش هم کار میکنی ! ایول
من با ایمیل بنیاد میرم کامنت میگذارم !!!؟ پسر جان من رو چی فرض کردی ! اینجا هم که کامنت گذاشتم برای این بود که همچنان با تمام نقدهام فکر می کنم محل همین حرف هاست. من هیچوقت بدون اسم خودم جایی حرف نزدم تا حالا. این هم بدون اگه بخوام این کار رو بکنم چیزهایی بلد هستم که هیچوقت کسی نفهمه یا اصلا شک نکنه که من چیزی نوشتم ! زیاد خودت رو دست بالا و من رو دست پایین نگیر
هفته نامه عصر ارتباط چه ربطی به من داشت ! میشه توی تلگرام یا همینجا مطلبی که میگی رو بدی تا جلوی همه ضایع بشم ؟ مطلبی رو بده ببینم کی بهت ایمیل زده که من گفتم کریمی قدوسی بیاد مناظره با من ! آقا پسر، من سه روز پیش در جوابیه ای رسمی خطاب به کریمی قدوسی که به دلیل مصادف شدن با تاسوعا عاشورا فعلا منتشر نشده، پیشنهاد رسمی مناظره رسانه ای رو دادم ! نیازی ندارم برم به اسم های مختلف متن بنویسم ! الان میان به شما توهین میکنن (به گفته خودت) و فحش میخورید تقصیر منه ؟!؟! خوب درست کار کنید که همه چیز رو گردن من نندازید
باز روح سعید زعفرانی شاد که یه چیزایی هم گذاشته بود غیر از گزینه “بابک کرباسی پشت همه چیز است”
چی شده اینقدر خودتون رو توی بنیاد بزرگ می بینید و فکر می کنید بنیاد از نظر رسانه ای قدرتی داره ؟! لیست کارت هدیه ها و سکه های تقدیمی بنیاد به خبرنگارها برای پوشش برخی خبرهای خاص رو بیا با هم بخونیم تا بفهمیم قدرت رسانه ای یعنی چی !!! ؟!؟ (یه موسسه فرهنگی هنری دو ریالی که تاسیسش حاصل لج بازی احمدی نژاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی ست ! همون رییس جمهوری که خیلی بهش فحش میدید ولی به خاطر منافع شخصی جرات ندارید اساس نامه غلط و خلاف قانون جایی که ازش نون میخورید رو اصلاح کنید و دنباله رو راه اون شدید !!!!)
راستی ! چطور وقتی فارس رپورتاژ برای مثلا خروس جنگی اولین بازی پرافتخار ایران در سطح بین المللی! میره، فریادهای شما ساکت میشه ؟! با من یا یه مخالف شما که حرف بزنه اَخ و غیرحرفه ای میشه ؟!؟!
هیچوقت خصومت شخصی با شماها رو رد نمی کنم ! اما نگاهت اشتباهه ! بیا اینطرف یه کم. دوباره نگاه کن. نمیخوام خیلی درباره کارهایی که حداقل با خود من کردید حرف بزنم، میدونی که هیچ کس بهتر از خود آدم، خودش رو نمی شناسه. من که میدونم کی هستم و شماها رو هم که خوب می شناسم. دقیقا هم میدونم چه ها کردید و میکنید. فقط این رو میگم که دسته جمعی خیلی راحت حق رو ناحق می کنید (لاب یمی کنید، زنگ می زنید، تشویق می کنید ! تهدید می کنید، زیرآب می زنید، تیم ها رو به جان هم میندازید، نیرو دزدی می کنید و شر در پروژه ها راه می اندازید، دروغ پخش می کنید، پرونده میسازید حتی توی حراست وزارتخانه !!!) و من در حال حاضر دارم از تجربه م برای حل مشکلات استفاده می کنم نه از کینه ! (به والله به والله به والله ، تحمل کینه من براتون سخت است! فکر الکی نکن، نترس) تجربه تحمل ظلم و دروغ های مجموعه شما بهم ثابت کرده چند نفر توی بنیاد و بیرون بنیاد برای چند تومن پول سر هم رو هم میبرن چه برسه پرونده سازی و حذف و ترور شخصیتی و… زیاد ناراحت نباشید،
یه سوال می پرسم و مرخص میشم آقای رییس !
فرشاد صمیمی، مرتضی رضایی، شاهین حقیقی، فرزام ملک آرا، عماد رحمانی، مهدی خداشناس، شهاب کشاورز یا اصلا همین آقای امیرحسین فصیحی یا علی سیداف و ده ها نفر دیگه الان وضعیت خوبی دارن ؟ الان به نسبت حضورشون و تاثیرشون توی این کسب و کار خراب شده، هواشون رو داشتید ؟ مدیر سابق دنیای بازی ! وقتی من و فرشاد صمیمی اولین بازی خودمون رو تولید کردیم، کجا بودی ؟!؟ خداوکیلی دبیرستان رو هم فکر نکنم تموم کرده بودی ! الان من اسم چند تا قدیمی رو آوردم که به دلایلی به خر شاه گفتن یابو !!! همین.
از سهم سفره انقلاب که از بیت المال جدا می کنید، طرح و بودجه کدوم یکی از این ها تایید شده ؟!؟ به یک خانم محترم و زحمتکش هم برای حفاظت از طرحش رحم نمی کنید توی بنیاد و دست به دست می کنید تا طرحشون برسه به dan brazilian صنعت گیم ایران ! چرا فکر می کنید بقیه کر و کور و لال هستند ؟!؟
با اینکه همینجا بهت گفتم ذاتا برام کثرت جمعیت و محبوبیت و لایک زدن و … مهم نیست ! چون با کس دیگه معامله کردم و ساندیس نظام رو میخورم به جای عرق (نعنا) برخی رفقای مثلا متمدن شما ! اما باز هم میگی هیچکس من رو قبول نداره ؟ خوب نداشته باشن ! مگه من برای خوش اومدن یا قبول داشتن دیگرون کاری می کنم ؟!!! ضمنا ! میدونی چرا بازی ساز سرشناسی نیستم ؟ نمیدونی ؟ یه تحقیق بکن ! از جانشین فعلی خاندان نوری زاد یا نه از همین آشتیانی معاون جانشین اون خاندان بپرس ! نه اصلا از خود کریمی قدوسی بپرس ! شاید بهت بگن وقتایی که بقیه دارن بازی میسازن من باید جواب چه گندکاری هایی رو بدم که چند دیوانه انداختن ته چاه ! حالا بازی ساز سرشناس نباشم خیلی مهم نیست، مهم اینه که انسان باشم و اگه دیدم دارید ظلم میکنید داد بزنم. فرق من و تو اینه که { من برای حرف زدنم از تمام هستی و درآمد و شغل و پروژه و کسب و کار محروم شده ام، تو برای حرف زدنت به تمام داشته های امروزت رسیدی ! } این خیلی سخت نیست برات ؟!؟ راحتی با این اوضاع ؟ فقط تو هم نه ! چند نفریتون با هم.
الان هم دارم فریاد میزنم
آن کس که اسب داشت غبارش فرو نشست / گرد سم خران شما نیز بگذرد ( با احترام)
بعدش میای میشینی اینطرف به امروزت میخندی که چرا فکر میگردی کسی نمیفهمه !
للحق
من تو پژوهش پروژهای کار میکنم؟ تا یه کامنت قبل که کارمند پژوهش بودم الان شدم کارمند پروژهای پژوهش؟ میشه بگی چه پروژهای کار کردم باهاشون؟ از کجا میاری این حرفاتو؟؟؟ با این همه اطلاعات غلط در کامنتهای قبلی و کلا حرفهات بازم میای و یه سری چیزای غلط جدید میگی؟ ایکاش منم میتونستم اینطوری باشم!
اینم یه تهمت و افترای دیگه. مدرک رو کن که بنیاد برای انتشار یک مطلب خاص به یه رسانه پول داده باشه.
اساسنامه بنیاد هر چه هست خوب یا بدش توسط یه جایی که مصوبهاش قانونه تصویب شده. به قول شما اینم یه ایراد دیگه به احمدی نژاد در کنار هزاران ایراد دیگرش. این که شما با بنیاد مشکل شخصی داری دلیل نمیشه یه جایی که قانونیه بشه غیرقانونی. ربطی به منفعت شخصی کسی هم نداره.
اتفاقا شما نه ما رو می شناسی نه می دونی چیکار می کنیم. همین تعداد سوتی و غلطی که تو همین چند تا خط دادی مشخصه حتی جایگاه شغلی آدما رو هم در بنیاد نمی دونی. چه برسه به جزییات بیشتر. یه سری تصوراتی داری که همونا رو هم جار می زنی.
فعلا که شما به عنوان بیزنست داری تخریب می کنی، تهمت میزنی، افترا میزنی، سیاهنمایی می کنی و……… اونم در رسانههای مختلف. کارهایی که خودت می کنی رو به دیگران نسبت نده.
این افرادی که نام بردی بعضیهاشون همین الان به نظرم وضعیت خوبی دارن. اگر یکی کارش خوب بوده باشه قطعا پیشرفت می کرده. نوکیا هم یه موقعی بهترین موبایل ساز بود الان به فنا رفت. چه توقعیه که هر کی اول بازی سازی رو شروع کرده الان هم موفق باشه؟ خود شما کدوم کار بازی سازیت با کیفیت و قابل دفاعه؟ مشخصه که اونایی که فقط سفارشی ساز و بی کیفیت ساز بودن افت می کنن. در نتیجه به سن نیست که همه چیز رو با سن مقایسه میکنی. مهدی بهرامی نصف شماست اما یه نفره صد برابر شما کار با کیفیت کرده.
در ضمن چطور اسم این ها رو میگی، اما چرا این همه بازی ساز جدید و با استعدادی که سال های اخیر کارشونو شروع کردن و موفق بودن رو نمی گی؟ و بازم در ضمن شما سخنگوی خودت باش نه بقیه. تمام بازی سازا خودشون زبان دارن و اگه موردی باشه میان میگن.
در کل خیلی از چیزایی که گفتی رو من نفهمیدم. یا درست حسابی با جزییات و شفاف بگو یه مسئله رو یا همینطوری آسمون ریسمون نباف که هیچکی جز خودت نمی فهمه. شخصا هیچ مشکلی با نقد ندارم و اگه جایی تو سیستم ایراد داره (که قطعا داره مگه میشه سیستم بدون نقص باشه) باید اصلاح بشه. مشکل من دروغ، تهمت، حرف اشتباه زدن و… است.
من برای حرف زدنم به داشتههای امروزم رسیدم؟ حرف از این مزخرفتر؟؟؟ ببخشید مگه من مثل بعضیهام که فقط حرف بزنم پول بگیرم؟ مشکلات شخصی و کاری شما به خودت مربوطه. همونطور که من و هر کس دیگهای کلی مشکلات در زندگی خودش داره اما نمیاد جار بزنه. منت چی می ذاری سر بقیه؟
مثل همیشه بحث کردن با شما بی فایده و وقت تلف کردن است.
مشکل نه به رجال نه به سواد
مشکل از جاهای دیگست. مشکل از همونجاییه که سینمای خوب و رسانه ی خوب نداریم، بعد شما از بازیساز و “بنیاد بازی های رایانه ایی” انتظار دارید؟ بنظر خودتون چیزی که اسمش بنیاد باشه کاری ازش بر می آد؟
ما خانه ی سینما داریم با اون عظمت کاری ازش برنیومده برای سینما بعد یه “بنیاد” ( اصلا یعنی چی؟) که یه آقایی با پشتوانه ی گیمینگ موبایل و مبرا از دانش بازی سازی بخواد کاری برای بازی سازی بکنه؟
و فرض کنیم یک روزی یک نفری در همین بنیاد اومد و کاری کرد ، نکنه فکر کردید یدفه موج خلاقیت و شکوفایی همه جارو میگیره و ایران میشه تاپ ترین توی گیمینگ؟!
نه برادر من. جایی که بعد از ۷۰ سال هنوز فیلماش خروجی دی وی دی دارن و نسخه ی بلوری براش نمیاد ( همون بهتر که نمیاد) چیز خاصی از صنعت نو سازش بر نمیاد.
کار خیلی از بحث مدیر و مدیریت عقب تر هست، شما یک نفر رو به من معرفی کنید که رفته باشه خارج و تحصیلات بازی سازی خودش رو کامل کرده باشه و از هر نظر کامل باشه، داریم؟! اگر هم داشتیم زمانی که بوی قدرت به مشامش می رسید از اقای کرباسی بهتر نمی شد.
و در ضمن اقای کرباسی، سومین رکن مدیریت انتقاد پذیری است(!) گفتم شاید نمی دونید و یاد آوری کنم.
اگر بخوام جمع بندی کنم باید بگم بازی سازی به ایران و ایرانی نیومده و این توهم که ما با این وضع از این بهتر می شیم واقعا زشت و مسخرست. بهتون قول میدم داخل بهترین شرایط و امکانات خروجی بهتر از ” خاله قزی” تحویل نخواهید گرفت! گاهی اوقات آدم باید واقعیت اطرافش رو درک کنه، حتی اگر واقعیتی وجود نداشته باشه، واقعیت اطراف بازی سازی اینه که نه استعدادی پشتش خوابیده نه مدیریت خاصی می شه انجام داد. تنها میشه یه چیزی به اسم ” بنیاد”( جدی یعنی چی؟!) زد و بودجه های میلیاردی گرفت …..
می بینید حقیقت تلخ است. امید بستن به صنعتی که در ایران هیچوقت صنعت نمیشه خسته کردن امیال و آرزو های خودمون هست. بنظرم این پست اشتباه است ، باعث میشه عده ایی ( ب.ک ها) احساس بزرگی کنند و فکر کنند دشمن پیدا کردند. می دونید در آخر نتیجه اش چی میشه؟ بلی، انقدر به انتقاد شما اهمیت داده می شه که احتمالا در آخر مجبورید با سایتی بسته و صندوق عقبی بزرگ شده سر به بالین بزارید.
براردان! زندگی پوچ تر اینه که آدم سعی کنه ” بنیاد ” یک چیزی که بنیاد خراب است رو درست کنه
:lol:
به به ! بازم دی بازی و باز هم حاشیه و فحاشی و بددهنی و تمسخر !!! (نویسندگان مطالب قبلی این بار در حکم عریضه نویس ذیل متن خبر ظاهر شده اند !)
طبیعی ست نشریه ای که بیشتر نیروهای رسانه ای بنیاد و رفقای آقای مدیرعامل، یار قرضی اون نشریه در بنیاد هستند و شام آخر سال ۱۳۹۳ و گودبای پارتی آقای نمازیان رو با مدیرعامل فعلی بنیاد به عنوان یکی از اعضای قدیمی مجموعه دی بازی (به اذعان خودتان در سایت خودتان) برگزار کرده بودند ، باید اینطوری بی منطق و زرد بنویسه و همه چیز رو به سیاق دوران مدیر مسئول اسبقش به لودگی بگیره، اما قطعا بقیه خواننده ها هم ذات شما را خواهند شناخت . امروز به عنوان منجی صنعت گیم کشور حرف می زنید و همه را با نگاه عاقل اندر سفیه می بینید، بدون اینکه برای بقیه رفقا و مخاطبانتان از قراردادهای انحصاری چند صد میلیونی تهیه بولتن و نشریه های نمایشگاه و جشنواره گیم بنیاد حرفی بزنید ؟ بدون اینکه از درآمد کلان سفارش انتشار کتاب های داستان بازی ها چیزی بگید ؟ بدون اینکه از درآمدهای حاشیه ای امروزتان به عنوان بازوی رسانه ای بنیاد بگید ؟ ملت را چی فرض کردید آخه ؟
آقای زعفرانی قبل تر توی همین سایت نوشته بود “ب.ک” پشت پرده خبر فارس علیه تی جی سی ! فکر کنم الان بهش ثابت شده باشه من ترسی از بیان اسمم توی هیچ جایی ندارم و قطعا هر جایی که اسمم پای اون متن نباشه، اون مطلب مال من نیست. این جوابیه خنده دار بنیاد علیه صحبت هام (و گل به خودی بنیاد که خیلی ها وقت نگذاشتن متن رو بخوننش) رو هم در یک متن طولانی و مستند پاسخ داده ام که ان شاالله در صورت صلاحدید منتشر خواهد شد. از لحاظ سنی خیلی شرایطی رو ندارم که پا به پای شما بیام و بخندیم کنار هم ! ولی همینکه هستید و میخونم متن هاتون رو ان شاالله کافی ست !
امروز حرف منطقی و حق رو پشت مسخره بازی و تمسخر و… توی دی بازی مخفی می کنید، فردا نوبت خودتون میشه ! مطمئن باشید عقربی که خیلی هواخواهیش می کنید، نیش میزنه ! چون طبیعتش اینه
هر از گاهی رفقامون مطالب خنده دار شما رو می فرستن برام. میام پیام های ذیل متن رو هم میخونم، بیشتر شاد میشم. کلا کلونی خوبی هستید !!!! خوش باشید جوان های جویای نام
هنگامی که آنها (منافقان) را می بینی، شکل و قیافه آنها تو را به شگفت می آورد و اگر سخن بگویند(بر اثر قیافه حق به جانبی که به خود می گیرند) تو را به سخنان خود جلب می نمایند و به گفتار آنها گوش می دهی، گویی آنها چوب هایی هستند که به دیوار تکیه داده شده، هر صدایی را بر ضدّ خود می پندارند. دشمنان واقعی آنها هستند. از آنها بپرهیز، مرگ بر آنها! چگونه از حقیقت روی گردانند….
به به آقای کرباسی.
خوش آمدین به جمع ما دیوانهها یا همان دارالمجانین :))
دنیای بازی در گذشته اگر همکاریای با بنیاد داشته به مسئول وقتش برمیگرده که بنده جزییاتش رو نمیدونم. هر چند که تمام اون همکاریها هم شفاف و باکیفیت بوده. حتما انتظار دارین بولتن جشنواره مربوط به گیم رو بدن خبرگزاری فارس در بیاره؟ البته از شما بعید نیست. کلا شما مشکل داری کسی درآمد داشته باشه. هر کی بره با یجا قانونی کار کنه مشکل داره اما برای شما مشکلی نیست. فقط خودت باید بری قرارداد میلیاردی با ارشاد ببندی و بعدش هم اون داستانا…
اما دنیای بازی فعلی هیچ درآمد و منفعتی از سمت بنیاد نداره. کارهای رسانهایش هم هیچ ارتباطی به بنیاد نداره. آن چه که هست رو نویسندگان دنیای بازی مطرح می کنن. همونطور که مثلا آرش حکیمی مطالبی در انتقاد بنیاد رو منتشر کرده اینجا.
مطلب سعید زعفرانی هم واضحه. از زوایای مختلف بررسی کرده و آخرش نتیجهگیری هم به مخاطب واگذار شده. جایی در مطلب مستقیما گفته نشده شما پشت اون مطلب بودی.
در همین مطلب هم ما که چیزی نگفتیم. چرا برآشفتی برادر؟ حرفهای دو طرف رو کنار هم گذاشتیم تا مخاطبان خودشون قضاوت کنند. قضاوت دوستان هم به نفع شما نیست مشخصا.
ما میشیم جوانان جویای نام (که تازه جایی هم اسممون نمیاد)، اما شما که در به در دنبال مصاحبه و کار رسانهای هستی، حرف زرد و دروغ میزنی، تهمت میزنی، افترا میزنی، آمار الکی میدی تا خودت رو مطرح کنی میشی جوان انقلابی مثلا؟
تازه شما که اینقدر حق به جانبی، چرا میزگرد یه نفره برگزار میکنی؟ خودت خندت نمیگیره که یه خبرگزاری میزگرد گذاشته اونوقت فقط حرفهای یه نفر شده خروجی؟ :))))
آقای فخار عزیز (که خارج از اشکالات فعلی و بیرون از این دعواها، برای شما احترام قائل هستم) مشکلی نداره که گاهی من هم پنجره رو باز کنم و به شما دست تکون بدم ! ) برای دیگرات شائبه ایجاد بشه که دی بازی بلندگوی خصوصی بنیاد برای ریختن مهمات روی سر منتقدین است، منتقی ست. خیلی ناراحت نشو. ضمنا گذشته های نشریه ای که الان توی اون کار میکنی با وایتکس هم پاک نمیشه ! حضور آقای کریمی قدوسی در این نشریه هم (به گفته همین سایت) بیشتر نشون میده چرا همیشه وسط دعواها دی بازی در نقش اسپانسر برنامه وارد میشه ! پس کلا این رو بدون که من شدیدا از پول درآوردن و کار کردن شما جوان ها (مثلا من پیر شدم) خوشحال میشم. یه وقتایی هم غبطه میخورم ولی حسودی نمی کنم ! قرارداد میلیاردی هم به راحتی نمی بندم ! از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ دویدم (۵ سال ! یعنی ۶۰ ماه ! دقت کنی میفهمی چند سال از عمرم رو گذاشتم) و تونستم با موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب بودجه پروژه م ، داستان بازی حضرت سلیمان ع رو با بودجه ذیل در ارشاد منعقد کنم :
دارلمجانین شما افتاده وسط یک دیوانه خانه به نام ایران
دنیای بازی در گذشته و حال با هر کس کار کنه، جزو حدود اختیارات قانونی خودشه. من که هیچ، یه آدم درست حسابی که سرش به تنش بی ارزد هم بیخود می کنه بگه چرا کار میکنید ! اما اینکه به سبب حضور خود تو توی واحد پژوهش بنیاد (و البته فکر کنم نقش مدیر برنامه های مدیرعامل بنیاد رو هم داری ! چون دیدم توی نشست مهر اومده بودی اونجا کنار رییس) و فعالیت همزمانت توی این رسانه تخصصی ! و یا مثلا متین ایزدی به عنوان معاون ارتباطات بنیاد (که بسیار برایم محترم و عزیز است) و همزمان حضور در این نشریه یا حتی آرش حکیمی که …. (بگذریم
pc . xbox-one . ps4 ششصد و پنجاه میلیون (حمایت)
android – ios سیصد و پنجاه میلیون (حمایت)
online browser base! دویست میلیون تومان (حمایت)
که با توجه به اسناد ارائه شده به دکتر بهروز مینایی (ناظر قراردادم) قرار بود بازی را با مشارکت ۵ شرکت ایرانی و یک شرکت فرانسوی (همون کشوری که بهش مشکوک هستم!) بسازم ! سود بنده نیز از مرحله فروش بازی و کتاب داستان و آرت و… بود (سود احتمالی) و تنها دلیل پنج سال بی کاری و دویدن دنبال این بودجه، مسائل اعتقادی و کم کردن روی معاونت حمایت وقت بنیاد بود که با لجبازی و بی احترامی پروژه را رد کرده بود (بوی انتقام سیاسی بعد از انتخابات ۸۸ هم میداد که بگذریم !) اگر امروز کسی اومد و قبول کرد با این اعداد اون بازیرو بسازه (بر خلاف خاله زنک بازی ها حداقل محتوای بازی که به تایید ناظر رسیده است، گواه آن بود که محصول نهایی بیش از ۳ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت و با موافقت وزارت ارتباطات وام ۸۰۰ میلیونی هم به این پروژه اختصاص یافت که با شیطنت رفیقای شما (هم در بنیاد هم در هولدینگ) وام فوق با وجود نامه های رسمی وزارتخانه، منتفی شد ! البته آقای کریمی قدوسی به خوبی در جریان ماجرا هستند ! بگذریم از اینکه چه کسی از چه مجموعه ای نامه زده به حراست ارشاد که بنده دلال بازی سازی هستم و شان اجرای این قرارداد رو ندارم !!! حرف و سند زیاد است)
ببین برادر ! من چیزی برای مخفی کردن ندارم. پس به عنوان ابزار از چیزهای جدید استفاده کن. قرارداد من ارزش بحث نداره. یک بار گفتم تا بقیه روشن بشن. اگر شما هم مرد هستید، فقط عدد قراردادهای دی بازی با بنیاد ملی بازی های رایانه ای و عدد دریافتی افراد مشغول در نشریه و بنیاد از ابتدا تا کنون را (که منجر به تغییر مالی شدید شد!!! ) همینجا اعلام کن (اگه راست نگی من راستش رو میگم ! یا نگو یا راست بگو) تیکه به من ننداز ! من از ارشاد میلیاردی پول نگرفتم ! قراردادی منعقد کردم و چون به مشاور علی جنتی رشوه ندادم، مشکلات عدیده ای برام ایجاد شد و الان هم شکایت من (نه ارشاد !!!) در مراحل قضائی و رسیدگی نهایی است. الکی سیاه نمایی نکن
مطلب سعید زعفرانی که در گروه هم جلوی خودش گفتم، شرایط شکایت و برخورد و حتی گرفتن حکم فیلتر سایت رو داشت ! چون خیلی بیکار هستم این سال ها فقط حقوق میخونم (البته آرش حکیمی بیشتر مدعی حقوق است !!!) اما به دلیل اینکه خیلی گنده نشید شکایت نکردم اینحجا هم براتون نوشتم که ببینید من ترسی از آوردن اسمم ذیل مطالب فارس و سپاه و بسیج و… ندارم ! هیچوقت از دوران دبیرستانم (که حافظه م یاری می کنه) پشت مطلبی مخفی نشدم ! همیشه رو بودم . سعید زعفرانی در راستای اهداف همزمان با تی جی سی و نقدهای منصفانه به حضور معاون یک شرکت خصوصی لوکالایزکننده بازی در ایران به عنوان دبیر نمایشگاه واردات و صادرات بازی ، فرافکنی و سیاه نمایی کرد که خدا را شکر فقط در همین دامنه دی بازی دیده شد و چند ده نفر گیمر و فعال این حوزه که اینجا هستند دست زدن برای اشتباهش ! امیدوارم یک روزی خود تو بفهمی با طناب پوسیده رفاقت با عقرب نباید بری توی چاه ! (از این هم بگذریم)
من آشفته شدم !؟! چطوری تشخیص دادی ؟ صحبت های بر آشفته من رو هنوز نخوندی بابا . اگر کمی تندی احساس کردی به دلیل بی ادبی های برخی رفقای شماست که اینجا اگر مظلوم گیر بیارن، از فحش خوار و مادر (به گفته خودشون) تا بقیه واحدهای درسی دیکتاتور کوچو رو اجرا میکنن ! زور بهشون از من میاد، میترسن به یکی که داره رد میشه فحش میدن !!! (راستی از این ریش من هم نترسید بابا ! بیماری پوستی دارم نمیتونم زیر آفتاب برم. با خنک شدن هوا مثل قبل از تابستان کوتاهش می کنم ! همیشه که ریش نداشتم. نترسید اینقدر و توهین نکنید )
حالا چرا فکر کردی توی مکتب و ایدئولوژی من، کثرت جمعیت یا مقبولیت، ارزش بالایی داره ؟ من مشروعیت این فعالیت و بیان مشکلات فرهنگی که به زودی بوی گندش همه جا رو بر میداره رو با صد تا کف و دست و صوت عوض نمی کنم برادر ! من میون یک مشت افسر فرهنگی معتقد به جنگ نرم رشد کرده ام ! من رو با چی داری تحقیر میکنی بابا
در بیانیه ای که به زودی در خبرگزاری ها منتشر می شود، آقای کریمی قدوسی را به مناظره در حضور اصحاب رسانه دعوت کرده ام. اگر قبول کردند شما هم بیا. حاضرم درباره اینکه گفتی تهمت زدم و حرف زرد گفتم و دروغ گفتم، جلوی اصحاب رسانه (اگر ثابت کردی) ازت به نمایندگی از تمام دی بازی عذرخواهی کنم و دستت هم ببوسم که در حقتون ظلم کردم ! البته بعید میدونم بخواهید چنین نشستی برگزار بشه !
خوب برسیم سر خنده انتهای بحث !
پسر خوب ! میزگرد با حضور کریمی قدوسی و کرباسی در مهر، میزگرد است ! اما میز گرد با حضور صدیقی میرزایی و کرباسی در فارس میزگرد نیست ؟!؟ مگه مناظره بوده یا جلسه پرسش و پاسخ که باید یکی از شما پنج تفنگدار هم اونجا حاضر بودید ؟!؟! اگر میزگرد با دو نفر غلط است، چرا در خبرگزاری مهر با دونفر شد ! اگر درست است چرا مسخره می کنید ؟!؟ اون میزگرد درباره فصت ها و تهدیدهای فضای مجازی با دو گرایش سرگرمی در اینترنت و بازی های رایانه ای بود. دو نفر میهمان . دو خبرگزاری ! حرف های دو نفر در دو مطلب جداگانه (با شماره ۱ و ۲ ) اینکه چرا شما رو دعوت نکرده بودن به این دلیل بود که فکر نمیکردن عشق دیده شدن داشته باشید ! من از دوستانم خواهش کردم یک میزگرد دونفره برای شما و کریمی قدوسی در فارس ترتیب بدن تا برید هر چی خواستید بگید
حالا صبر کن و بعد از انتشار جوابیه مستند درباره ۱۸ پاراگراف صحبت های آقای مدیرعامل، متن ما رو هم برای اطلاع رفقات اینجا بگذار ! البته از الان بدون ما تشنه لایک و کامنت عاشقانه ذیل مطالبمون نیستیم !
موفق باشی پسر خوب و با آینده
(قطعا میدونی عمر طبیعی من زودتر از عمر طبیعی تو به پایان میرسه. پس آینده مال شماهاست. قدر رفتارهای امروزتون رو بدونید. یه روزی به خودتون میاید می بینید دیر شده)
اشکالاتتایپی را ببخشید فکرکنم باز هم هست
خسته هستم . علیرغم ویرایش باز هم غلط دارم ! مثل منطقی که نوشتم منتقی
اشکالات تایپی را ببخشید. خسته هستم . فکرکنم باز هم هست
علیرغم ویرایش باز هم غلط دارم ! مثل منطقی که نوشتم منتقی
من تو روابط عمومیم نه پژوهش. حضورم در میزگرد مهر هم بخاطر این بود که یکی از هماهنگ کننده های میزگرد بودم و به عنوان عضو روابط عمومی اومده بودم. متاسفانه همین اول نشون دادی که چقدر اطلاعاتت غلطه.
جهت اطلاع من مدیر دنیای بازی بودم قبل این که وارد بنیاد بشم. متین ایزدی مدتهاست نقشی در دنیای بازی نداره (بعد از تعطیلی نشریه). آرش حکیمی هم دیگه نقش مدیریتی نداره در دنیای بازی از وقتی من اومدم. لطف کرده و هر از گاهی قلم زده برای اینجا.
اگه دنیای بازی شده تنها جایی که به مسائل بازی سازی داخلی می پردازه بخاطر تسلط و شناخت من به این حوزه است که فعالای دیگر سایتا چنین شناختی از این حوزه ندارن. دلیلش این نیست که اینجا تریبون خصوصی بنیاده. خودت هم می دونی که ارتباطات رسانه ای من به اندازه کافی قوی هست که برای انتشار یک مطلب نیازی ندارم در اینجا فقط منتشرش کنم.
گذشته نشریه دنیای بازی هر چه بوده پاکه و تک تک آدم هایی که از دنیای بازی نون خوردن، حلالشون. شما نبودی زحمت بچه های دنیای بازی رو ببینی. صادقانه اطلاعی هم درباره هیچ یک از قراردادهای کاری بابک نمازیان ندارم به من هم ربطی نداره. نشریه دنیای بازی کتاب آموزشی بازی سازی با همکاری بنیاد منتشر می کرد که بعد از دنیای بازی دیگه هیچ کتاب آموزشی منتشر نشد. می دونی همون کتاب ها به داد چند نفر رسید و منبع آموزشی چند تا بازی ساز شد؟
میگی چیزی برای مخفی کردن نداری. اما پشت اسم بازی ساز با یه ایمیل الکی از بنیاد میری و کامنت می ذاری اینور اونور!! مثلا همین سایت عصر ارتباط زیر مطلب خودت رفتی نوشتی حرفات درسته کریمی قدوسی هم جرات نداره بیاد باهات مناظره کنه! (ایمیلش میاد برای ما!) یا کامنت های بسیارت در سایت بنیاد که خیلی هاش توهین آمیز هم هست. پس لطفا فیلم نیا که مخفی کاری نمی کنی و ما هم دو تا گوش بالا سرمون نداریم
آزادی های بیان واسه خودتون خوبه فقط؟ هر چی دلت می خواد بگی این ور اونور کسی جیکش هم در نیاد، اونوقت مطلبی که نه اسمی ازت آورده شده، نه مستقیما چیزی علیهت گفته شده قابلیت حکم فیلتر گرفتن سایت رو داره؟ :))))) دم شما گرم بابا.
در مورد میزگرد سفسطه نکن برادر، میزگرد عموما وقتی درباره یک موضوع برگزار میشه که موافق و مخالف داشته باشه. وگرنه نتیجش میشه این که شما هر چی دلت می خواد پر از غلط و اشتباه میگی کسی هم جلوت نیست که اشتباهاتتو متذکر بشه. سطح شما هم یک کارشناسه. با یک کارشناس هم باید مناظره بذارید. یکی از مشکلات شما همین خودبزرگ بینیه. در حالی که نه بازی ساز مطرح و معتبری در بین جامعه بازی سازی هستید نه سابقه درخشانی در این حوزه دارید. بسیاری از بازی سازا شما رو دشمن بازی سازی کشور می دونن.
بنیاد از نظر رسانه ای، توانایی های خودش رو داره. نیازی هم به رسانه هایی که غیر حرفه ای عمل می کنن نداره. تاکید روی حضور بنیاد در میزگرد بخاطر رعایت عدالت و رفتار حرفه ای بوده نه عشق به دیده شدن. درکش خیلی سخت نیست. ما برخلاف شما دوست نداریم هر چی دوست داریم بگیم! ما می خوایم حرف درست زده بشه.
هیچ کس انتقادات صحیح رو رد نمی کنه. اما کلا شما خصومت های شخصی و یه سری مسائل دیگه رو درگیر کردی که جای تاسف داره.
نادانی و بی شعوری، غرض ورزی و بیچارگی، مجموعه ای از هر چیزی که انتظارش رو دارید.
شاید بی توجهی ای متناسب با ارزش فرد و گفته هاش کار بهتری می بود!
یعنی این همه صحبت کرد تا برسه به بازی «خروس جنگی» و شرکت «یارا کیش». اون زمان هم که بازی ۱۹۷۹ منتشر شد همین آقای «ب.ک» هرچی از دهنشون دراومد بار نوید خوانساری کردن. امان از دست یه عده بیسواد که ریختن تو جامعه ادعای انجام کار فرهنگی رو دارن و هرچی از دهنشون در میاد میگن :۱۲:
آخه کدوم یکی از بازیهای ایرانی محتوای نامناسب داره، سر یه «موتوری» بازی کردن میگه که بازیهای ایرانی دارن فرهنگ لات بازی رو ترویج میدن.
بدون شک بنیاد «ملی» (نه «خصوصی») تمام تلاشش رو برای توجه و حمایت در حد توانش از قشر بازیسازان و بازیبازان کرده و تمامی این حرفها پوچه.
سازندههای مموراندا کی ادعا داشتند که بازیشان ایرانیست؟ چون سازندههاش ایرانین پس محتواش هم باید در راستای فرامایشات و جهتهای فکری آقایون باشه؟ خوبه که اصلا داخل کشور هم عرضهنشد و بخشی از پولش رو هم از کیکاستارتر فراهم کرد. دو قرت و نیمشون هم باقیه. صحبتای ایشون درخصوص فرهنگ پایین جامعه نیز صادقه. که البته نه صرفا در بازیهای رایانهای. در تمامی بخشها که در نهایت منجر به این فصاحتخونهی مسخرهشده که میزگرد یهنفره شکل میگیره و در اون بهطور مستقیم به یک نهاد انتقاد جدی میشه بدون اینکه فرصت و یا حق حرف و دفاعی به اون نهاد یا فرد داده بشه. میبرن و میدوزن و با خیال راحت که کار فرهنگی در راستای افتخار کشور به فاک رفته انجام دادن سر بر بالین میگذارند. نگرانی و دغدغه یکچیزه، ادعای نادرست و جهتگیری اشتباه و عامدانه یک چیز. ایشان طوری در صحبتهایشان از مشکلات اخلاقی بازیهای رایانهای و فساد صحبت میکنند که انگار العان فرهنگ و آموزش پرورش و تمامی گوشه گوشه نهادها و بخشهای مختلف کشور در اوج سلامتی و کارایی بهسر میبره و فقط این عنصر سرطانی خطرناک بهنام بازیهای رایانهای و خصوصا بنیاد باقیماندند و بهتنهایی باعث بیفرهنگی و اشاعه بیبند و باری در سراسر کشور میشوند و ما خوبیم و چقدر بقیه بدن.
نگرانی ایشان را درک میکنم، ولی با این فرمانها هیچ چیز هیچوقت درست نمیشود و بیخود و بیدلیل افراد را بدون شکلگیری هیچگونه بحث درستی به جان هم میندازد و چرخ کشور رو از حرکت بازمیدارد و بیشتر و بیشتر مارو در این لجن فرو میبرد…
موافقم
تمامی این خطراتی هم که ایشون بهانه کردن ناشی از فرهنگسازی بد در جامعه است. که یکی از دلایلش هم نظام آموزشی افتظاح کشور و عدم اطلاعرسانی مناسب رسانهها هست.
در مورد این بازیها هم بگم که تمامی بازیسازان کشور بازیساز «مستقل» هستند و به جایی وابسته نیستند و می توانند برای هرفرهنگ و ملیتی بازی بسازند.
—————————————————————————–
پ.ن.: ایشون از قیافشون معلومه سیزده بدر یه تفنگم با خودش میبره شکار ، بعد میاد از حقوق حیوانات و مرغ و خروسها دفاع می کنه.
با توجه به اینکه نصف پول امریکا در دست این اقلیت سازمان یافته قرار گرفته. یهودی های امریکا تو کدوم رسانه ردپا ندارند. ولی یه نکته جالبی اینجاست این هست که چیزی که یهودی ها تولید می کنند الزاما به نفع اونها نیست و بر عکس به شدت بر ضد خودشون هست. من خودم و خیلی های دیگری که تو غرب می شناسم از جایی از یهودی ها (متنفر تر) شدیم که این بازی assassin’s creed syndicate رو تجربه کردیم. این بازی از نظر تکنیکی یه بازی خیلی خوب بود با اینحال که یهود از بعد فرهنگی و ملیتی و تاریخی و … در این بازی بر علیه همه انگلیسی ها و اروپایی ها و امریکایی اقدامات غیر قابل قبول و غیر قابل درک انجام داده بود. که حتی اگر شخصی یهود رو هم نمی شناخت با این بازی به وجود پست اون دیر یا زود پی می برد. یا تو بازی bio-shock infinite که پست یهودی که کارگردانی این بازی رو بر عهده داشت به طور کلی تمام سعی خودش رو گذاشته بود تا یک بازی ضد امریکایی بسازه و برای مثال در داستان اون بازی میاد و بهشت امریکا رو از بین می بره. (حتی یهودی ها در یک بازی هم نمی تونند امریکای ایده آل و قدرتمند رو تحمل بیاورند) و داستان dlc دوم bio-shock infinite هم میاد و یه چیز مضخرف تر و غیر قابل درک تری رو به عنوان داستان عرضه می کنه.
یا این بازی farcry 5 که یهودی پست فرانسوی ubisoft بر ضد مردم محافظه گرا و مسیحی آمریکا درست کرده است که قراره همین زمستان امسال عرضه شه. یا حتی این بازی mass effect Andromeda یا mafia 3 یا . . . که همشون ضد آمریکایی و در جهت فرهنگ پلید حکومت جهانی یهود بوده اند.
صلوات… من جای مدیر سایت بودم هم کامنتت رو حذف می کرد هم یوزرت رو می بستم هم بهت فحش خوار مادر می دادم. تا بلد بشی که به یه عده ای علناً و با افتخار توهین نکنی.
این چیزی که من نوشتم توهین نبود بلکه “واکنش” بود. من چند سال قبل این گروه سازمان یافته رو اصلا نمی شناختم ولی به علت کارهایی که این افراد بر ضد ارزشهای من و افرادی مثل من انجام دادند من با این گروه آشنا شدم. من از اونها متنفر نیستم بلکه از کارهایی که انجام می دهند متنفرم. علاوه بر این, همه این کارهایی که یهودی های امریکا بر علیه مردم غرب و جهان انجام دادند نتیجه اون می شه سایت هایی بر علیه این قوم یا کامنت هایی شبیه این که هر روز ده ها مورد از اونها رو می تونید در پست های rt.com و سایت های محافظه گرا مشابه اون مشاهده کنید.
هیچ اقلیتی نباید یک کشور رو کنترل کنه و فرهنگ اون رو به فساد بکشه (اقدامی که احتمالا برای کنترل بیشتر لازم شده.) و بعد انتظار داشته باشه افراد دیگر به اون واکنش نشان ندهند.
به نظرم در مغز شما به جای محتویات لازم، پِهِن هست عزیز جان، پِهِن. (این یک توهین نیست، یک واکنشه.)
فکر کنم چون مربوط به صنعت گیم می شد من یکم تند رفتم و این افراد هم تند تر از من رفتند. (عموما صنعت سینما و حضور صهیون در اون برام مهم نیست ولی همیشه انتظار داشتم که صنعت گیم بی طرف و ایدآل باقی بمونه ولی این افراد به دلیل وجود پول به این صنعت هم اومدند و نتایجی مثل گسترش فرهنگ order جهانی خودشون و تحریف تاریخ مثل battlefield 1 یا موارد بالا یا از بین بردن عناوینی مثل prototype و … با خودشون به همراه اوردند.)
در نهایت من منظورم از متن بالا order یهود بود که به دنبال کنترل جهان هست (و با نام هایی مثل jewish world order یا one world government یا … هم شناخته می شود) و نه همه یهودی ها که خیلی هاشون هم در کنترل جهان نقشی ندارند ولی عموما با این order سازمان یافته که کره ی زمین کنترل می کند اشتباه گرفته می شوند.
سلام به رفقا
با محتوای پیام کاربر wayofgood که طبعاً نژادپرستانه و البته متوهمانه است اینجا کاری ندارم…
بیشتر با دوستان قدیمی خودم در دیبازی، آرش حکیمی و سعید زعفرانی کار دارم…
طرز پاسخدهی و عدم تحمل تفکر مخالف به طرز هولناکی عجیبه برام…
این چه ادبیاتیه رفقا؟!!! فحش ناموسی؟!!! پِهن؟!!!
قراره اینطوری پیشرفت کنیم؟ قراره با این زاویۀ دید تعامل کنیم؟!!!
یکی اومد یه نظری داد… تا بحال تو این چندین ساله، همچین جوابهایی برای یک کامنت ندیده بودم…
غیر از کاربری که مریض بود با نام مستعار داریوش که کلاً تئوری آشوب بود…
مهرورزی ، صبر ، خویشتنداری کجا رفته ؟
بعد مدعی هستیم که از فرقه های مختلف و طیفهای متفاوت باید بیایم با هم گفتگو کنیم!!!
گفتمان به دریدن بیشتر شبیه شده تا تبادل نظر…
جای شگفتی و اندوهِ فراوان هست…
بر خلاف همیشه و برای اولین بار ، حسن ختام پیامها رو نمی نویسم…
متاسفانه یکی از دلایلی که من یکی دو سال کلا سایت دیبازی رو کنار گذاشتم تازه در دوران طلایی سایت همین برادرمون آقای زعفرانی و دوستانشون بودند که الان حتا یادم نیست چی بود قضیه و کی مقصر بود ولی حالا میبینم بعد از گذشت چندین سال و تجربه اندوزی بازهم دوستان رفتار و آدابشون رو اصلاح نکردند و همون رویه سابق و هرجا نظری ضد عقیده شون هست با بدترین کلام پاسخ میدن شاید بهتر باشه این افراد از تحریریه دنیای بازی که با اسم بزرگان زیادی گره خورده برن نه یک بنده خدا که حالا داره درست یا غلط یک چیزیو تحلیل میکنه. اونی که ناسزا میگه از نظر من کاربر و مخاطب اضافی هست و باید جلوی دهنش گرفته بشه البته من هم تا حالا ندیده بودم دوست نام آشنامون جناب حکیمی چنین صحبهایی کنه تو کامنتش برای من هم عجیبه ولی شاید این آقایی که خیلی تو بحث های “یهود پست و کثافط” غرق شدن همه جا از این کامنتها میذاره و بقیه رو خسته کرده با نظراتش که باز هم باید آدم مواظب رفتارش با دیگران باشه خیلی مهمه این موضوع
داستان اینه که مملکت ما نه تنها قحطی رجال نداره که رجال داره ولی هیچکدوم سرجای خودشون نیستن! وقتی یه عمویی که بدون سواد و دانش و بدون اینکه تو بازی لگد به جای حساس جین کازاما زده باشه میاد می شه بازی ساز و ادعاش جای حساس یکم به بالای یه موجودی رو جر وا جر می کنه یعنی قحطی رجال نداریم رجالمونو اشتباهی پورت کردیم تو جای اشتباهی! تا وقتی هم این باشه؛ همینیم که هستیم بمیریم بمیریم!
کاش روزی میرسید تا به جای تولید برچسبهای بیهویت و تلاش بیش از حد برای چسباندن آنها ، اگر با دلیل و مدرک واقعا حرفی برای زدن داریم قد علم کنیم و اگر هم نه، برویم گوشهای بنشینیم و سرمان به ««کار»» خودمان گرم باشد.
صنعت بازی ایران، بازیسازان ایران و بنیاد ملی بازیهای رایانهای (بهعنوان حامی واقعی این حوزه و فعالان آن) در طی این سالها ریشهی بیدی را کاشتهاند که با این بادها نمیلرزد. برچسبزنان گرام نیز اگر مشغول کاشت محصولی شوند بهتر است تا بنشینند و گرد هم آیند و صرفا ««حرف»» بزنند.
«نه هرکه آینه بندد، سکندری داند»
ایشون همونقدر بازی ساز هستن که آقای ده نمکی هنرمند! اینا همون قشری هستن که نشست کاندیدای انتخاباتی جناح خودشون با تتلو رو به هزار و یک روش توجیه میکنن، بعد میان از بازی ها ایرادهایی میگیرن که هیچ آدم سالمی اصلا فکرش هم به چنین مسائلی نمیرسه! فکر کردن فضای مجازی و بازی مثل صدا و سیماست که بتونن همه رو سانسور کنن! نه قربان، از این خبرها نیست. گیمر جماعت BATTLFIELD 3 رو از زیر سنگ هم پیدا کرده و بازی میکنه. محبوب ترین بازی گیمرها که GTA هست سالهاست ممنوعه! اینجا قدرت دست ما گیمرهاست، نه شما سیاسیون!
دهنمکی سه چهار تا فیلم ساخته حداقل.
بنیاد به نظرم یه یادداشت بذاره برای آقایون و دیگه جمع کنه بره… “خر ما از کرگی دم نداشت.”