غیبت پس از ۲۴ سال | عدم حضور سونی در E3 2019 چه معنایی دارد؟
هنوز ۲۴ ساعت از سالگرد پنج سالگی پلیاستیشن ۴ و اعلام آمار فروش چشمگیر کنسول نسل هشتمی سونی نگذشته بود که شایعاتی مبنی بر عدم حضور کمپانی شرقی در نمایشگاه E3 سال آینده در سراسر اینترنت پخش شد. خیلی زود انتشار بیانیهای رسمی، مهر تاییدی زد بر این غیبت که در تاریخ ۲۴ سالهی E3 بیسابقه است! غیبتی که سوالهای بسیاری را مبنی بر چگونگی نمایش بازیهای لاینآپ پایانی پلیاستیشن ۴ ایجاد کرد؛ و البته از آن مهمتر، حرف و حدیث بسیاری که در رابطه با معرفی نسل آیندهی کنسول خانگی سونی شکل گرفت. به راستی این تصمیم چه معنایی دارد؟ در ادامه با دنیای بازی همراه شوید.
عقبنشینی یا آماده برای حضوری پررنگتر؟
نوشتن از نحوهی عملکرد سونی، بدون مقایسه با نینتندو و مخصوصا مایکروسافت به عنوان دو رقیب در عرصه کنسولها ناگزیر است. نینتندو که همواره سعی کرده راهی متفاوت را انتخاب کند، اما شرایط مایکروسافت قدرتمندتر از هر زمان دیگری در طول عمر ۱۷ ساله اکسباکس به نظر میرسد. خرید متعدد استودیو و رساندن تعداد زیر مجموعهها به عدد شگفتانگیز سیزده، در کنار مانور بر سرویسهای کاربرپسند، نشان از آن دارد که رویکرد مایکروسافت نسبت به اکسباکس تغییر کرده و ردموندیها آمادهی شروع یک نسل طوفانی هستند.
اما سونی طی مدت اخیر مشابه، با اینکه انحصاریهایی با کیفیت و کمیت فوقالعاده را عرضه کرده است، اما تصمیماتی مدیریتی را گرفته که بازخورد چندان مثبتی نداشتهاند. امتناع از کراسپلی، عدم حضور در PSX 2018 و جنجال پیرامون تغییر نام کاربران در شبکه پلیاستیشن را حتما در خاطر دارید. قصهای که در آخر به شرکت نکردن در E3 2019 ختم شد و نکته جالب اینجاست که حتی خود سونی بیانیه را منتشر نکرد و آن را به شرکت برگزاری مراسم و بعد رسانهها سپرد. در توضیح به وبسایت پالیگان گفته شد:
با رشد و تکامل روز افزون صنعت، بخش سرگرمیهای دیجیتالی سونی به دنبال ایجاد فرصتهای خلاقانه برای تحت تاثیر قرار دادن جامعهی مخاطبان صنعت است. طرفداران پلیاستیشن مانند جهان ما هستند و ما همواره خواهان نوآوری، خلق ایدههای نو و ارائهی روشهایی جدید برای لذت کاربران هستیم. در نتیجه تصمیم گرفتیم تا سال آینده در E3 شرکت نکنیم. در حال بررسی روشهای جدید برای ارتباط با جامعهی مخاطبان پلیاستیشن هستیم و به زودی برنامههای آیندهی خود را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
در حالی که تصور میشد مانند الکترونیک آرتز کنفرانس پیش از برگزاری نمایشگاه برپا شود، سونی تایید کرد که بههیچ وجه در E3 سال آینده و زمانی نزدیک آن در رویدادی حضور نخواهد داشت!
پس از این تایید رسمی، شایعات جالبی منتشر شد؛ مهمترین آن اشاره میکرد که سونی اواسط سال ۲۰۱۹ میلادی پلیاستیشن ۵ را به شکل محدود معرفی خواهد کرد و در PSX 2019 شاهد رونمایی کامل از آن خواهیم بود. بر طبق این شایعه، احتمالا کنسول نسل بعدی سونی برخلاف عرف، در نیمه اول سال ۲۰۲۰ منتشر خواهد شد. پیشتر «جیسن شریر» سردبیر کوتاکو که برای لیکهای دقیقاش مشهور است، تاکید کرده بود که بسیاری از سازندگان اکنون کیتهای توسعهی پلیاستیشن ۵ را در اختیار دارند و این کنسول، سال ۲۰۲۰ به شکل جهانی عرضه خواهد شد.
تکرار تاریخ یا کاهش اهمیت E3 در سالهای اخیر؟
اگر سال ۲۰۱۳ و رونمایی فاجعهی اکسباکس وان را به یاد داشته باشید، حتما به یاد دارید که چهطور سونی از شرایط استفاده و با تمسخر قفل همیشه آنلاین اکسباکس، در E3 2013 حسابی خودنمایی کرد. حال پس از گذشت ۵ سال و تایید عدم حضور در نمایشگاه سال ۲۰۱۹، نوبت مایکروسافت بود تا به نوعی تلافی کند! دقیقا بعد از این تایید رشته توییتهایی از طرف اکسباکس و فیل اسپنسر منتشر شد که خبر از حضور گستردهی مایکروسافت به شکل سنتی در E3 2019 میداد. این در حالی بود که کمپانی آمریکایی امسال هم پس از مدتها مراسم XO را در نبود PSX در مکزیک احیا کرد.
سال آینده بیست و پنجمین سالگرد برگزاری E3 خواهد بود. مراسمی که سونی از سال ۱۹۹۵ در آن حضور دارد. اولین حضوری که قدرتمندانه با تایید تاریخ انتشار و قیمت پلیاستیشن اورجینال در آمریکای شمالی انجام شد. اما سال آینده دیگر ساموراییها کنفرانس سنتی عصر دوشنبهی خود را نخواهند داشت و حتی در لس آنجلس و در فضای نمایشگاه هم حضور ندارند. این اولین تغییر بزرگ در رویکرد کمپانیها نسبت به نمایشگاه طی نسل هشتم نیست. پیشتر و در سال ۲۰۱۳، کمپانی نینتندو سبک حضور خود در E3 با کنفرانس خبری را تغییر داد و از آن سال به نمایش ویدیوهایی مستقیم بسنده کرده است. الکترونیک آرتز از سال ۲۰۱۶ نمایشگاه را ترک کرد و مراسم خود با نام EA Play را پایهگذاری کرد. در سال ۲۰۱۷ دربهای نمایشگاه به روی عموم با قیمت بلیط تا سقف ۲۵۰ دلار باز شد. سال آینده هم طبق تایید برگزارکننده تمرکز بیشتر بر ورزشهای الکترونیک گذاشته خواهد شد.
شاید حضور متفاوت نینتندو و EA شور و اشتیاق قبل را ندارند ولی همهی موارد بالا یک موضوع را تایید میکنند و آن تغییر شرایط E3 است. بیشک E3 بزرگترین و مهمترین رویداد سال در صنعت بازیهای ویدیوییست و نبود سونی ناامیدکننده خواهد بود، ولی نمیتوان به سادگی این عدم حضور را قضاوت کرد.
سخن پایانی
معادلات نسل نهم از هر زمان دیگری پیچیدهتر شده است. هر خبرگزاری شروع نسل را از دیگری متفاوت پیشبینی میکند و بازار شایعات هم داغداغ است. احتمالا در سال آینده باید شاهد یک رویداد اختصاصی از طرف سونی برای رونمایی از نسل بعدی پلیاستیشن باشیم و تنها سوال باقی مانده، چهار بازی انحصاری آتی برای پلیاستیشن ۴ هستند که باید دید چه زمانی نمایش جدید خواهند داشت و برای عرضه در چه تاریخی تایید خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سخن پایان این پست تبدیل به سخت پایانی سایت شد :)) روحت شاد دنیای بازی. روحت شاد.
متاسفانه دیسلاک این کامنت سایت رو زنده نمیکنه
یکی از دیسلایکارو من زدم، این پست جای ناله نیست، شما اگه انقد علاقه مندی به دیبازی دست به کار شو تا مث قبل شه، قضیه داره لوس میشه دیگه، خیلی جا برا بهتر شدن هست ولی چشه مگه الان؟ هنوزم مطالب یه سر و گردن بالاتر از جاهای دیگس. قضیه شبیه فروش COD شده، همه هیترن ولی معلوم نیست این همه خریدو کی میزنه، غر نداره، بده درستش کن