عملکرد ضعیفتر پلیاستیشن ۴ و اکسباکس وان در ماه ژانویه نسبت به پلیاستیشن ۳ و اکسباکس ۳۶۰
باوجود اینکه ماه ژانویه به عنوان اولین ماه عملکرد ضعیفتر پلیاستیشن ۴ و اکسباکس وان بسیار ناامیدکننده بود اما نکتهی جالبتر شاید این باشد که عملکرد آنها حتی از پیشینیان خود در نسل قبل نیز ضعیفتر بوده است.همراه دنیای بازی باشید.
اگرچه اولین ماههای انتشار یک کنسول نقش پررنگی را در موفقیت آیندهی آن بازی میکنند اما در طولانی مدت و جهت دریافت اطلاعات آماری، همواره عملکرد آخرین سال عمر محصول در یک نسلِ بهخصوص را با نسلهای قبلیِ آن مقایسه میکنند. اینکه بدانیم محصول مورد نظر ما در مقایسه با نسخهی پیشین خود در بازههای زمانی یکسان چه راندمانی از خود برجای گذاشته همیشه مورد توجه تحلیلگران و سهامداران بوده است.
اکنون و باتوجه به اینکه صدای پای کنسولهای نسل نهم از هر زمانی واضحتر بهگوش میرسد فرصت مناسبی است تا باری دیگر آمار و ارقام را کنار هم قرار داده و عملکرد پلیاستیشن ۴ و اکسباکس وان در اولین ماه از آخرین سال فرمانرواییشان در بازار را با اجداد خود یعنی پلیاستیشن ۳ و اکسباکس ۳۶۰ مقایسه کنیم. اطلاعات جدید که توسط گروه آماری NPD منتشر شده است، حکایت از این دارد که نمایندگان سونی و مایکروسافت در نسل هشتم نهتنها ضعیفترین ژانویهی عمر خود را سپری کردهاند بلکه حتی از پیشینیان خود نیز عقب افتادهاند.
باتوجه به اینکه کنسولی ماننده پلیاستیشن ۴ در حال حاضر در مجموع تعداد واحد بسیار بیشتری نسبت به پلیاستیشن ۳ فروخته است، شاید از خود بپرسید چگونه ممکن است عملکرد ضعیفتری در این برههی زمانی نسبت به نسخهی پیشین خود داشته باشد. اول از همه باید به این مورد اشاره کنیم که فعلاً و در این بازهی زمانی اطلاعات بیشتری از کنسولهای اکسباکس سری اکس و پلیاستیشن ۵ نسبت به هفت سال پیش و دورهی اکسباکس وان و پلیاستیشن ۴ منتشر شده است. همین موضوع میتواند بازیبازان را برای خرید کنسولی که دیگر به آخر خط رسیده است مُردد کند؛ مخصوصاً که میدانیم سختافزارهای نسل بعدی از قابلیت پشتیبانی از نسل قبل (Backward Compatibility) نیز پشتیبانی میکنند.
مورد تاثیرگذار دیگر، قیمت کنسولها در بازههای زمانی مشابه است. نسخهی ۳۲۰ گیگابایتی پلیاستیشن ۳ در آخرین سال حضورش در فروشگاهها با قیمت تقریبی ۱۷۹ دلار بهفروش میرسید اما اگر شما همین الان بخواهید پلیاستیشن ۴ نسخهی ۵۰۰ گیگابایتی را تهیه کنید باید حدود ۲۵۰ دلار پول در حسابتان پسانداز کرده باشید. در نظر داشته باشید که فضای آزاد ۳۲۰ گیگابایت برای کنسولهای نسل هفتم نهتنها استاندارد بلکه فوقالعاده بهنظر میرسید و این درحالی است که در کنسولهای فعلی حتی حافظهی ۱ ترابایتی نیز پاسخگوی نیاز کاربران نیست.
اما خوشبختانه همهی آمارها به ضرر پلیاستیشن ۴ و اکسباکس وان نیستند چراکه طبق گزارش NPD، این دو کنسول پس از ۷۵ ماه حضورشان بهطور مشترک به میزان ۶ درصد سهم بیشتری در بازار نسبت به پلیاستیشن ۳ و اکسباکس ۳۶۰ بهدست آوردهاند. این رقم در مقایسه با پلیاستیشن ۲ و اکسباکس به ۱۶ درصد نیز افزایش پیدا میکند.
اما نظر شما دربارهی دلایل افت فروش کنسولهای نسل هشتم در بازهی زمانی یکسان نسبت به پیشینیان خود چیست؟ با ما در میان بگذارید.