آخرین پیشرفت‌های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری؛ از نقشه و موتور جستجو تا دستیار صوتی

در ۱۳۹۹/۰۸/۱۴ , 23:00:43
پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

هوآوی روز پنج‌شنبه هفته گذشته اقدام به معرفی جدیدترین پرچمدار خود یعنی هواوی Mate 40 کرد که قدرتمندترین پردازنده حال حاضر گوشی هوشمند یعنی «کرین ۹۰۰۰» (Kirin 9000) را در خود جای داده است. در کنار آن آخرین دستاوردهای نرم افزاری هوآوی نیز به نمایش گذاشته شد که سرویس نقشه جدید Petal Maps و نسخه ارتقا یافته موتور جستجوی Petal Search مهم‌ترین آن‌ها هستند.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

موتور جستجوی Petal Search

اکنون می‌توان گفت Petal Search یک موتور جستجوی پیشرفته با کارکردهای مشابه سرویس گوگل است. Petal Search در بیش از ۱۷۰ کشور و منطقه در دسترس است و با پشتیبانی از بیش از ۵۰ زبان مختلف، به کاربران این امکان را می‌دهد تا به سرعت، اطلاعات و سرویس‌های مورد نیاز خود را پیدا کنند.

موتور جستجوی Petal Search هوآوی قادر به جستجو میان بیش از ۲۰ دسته‌بندی مختلف شامل اپلیکیشن‌ها، اخبار، ویدئو، تصاویر، فروش آنلاین، پروازها و کسب‌وکارهای محلی است. همچنین Petal Search قابلیت‌های متنوعی چون نمایش وضعیت آب و هوا، تبدیل نرخ ارز و… را در اختیار کاربر می‌گذارد. این آپدیت ویژه از نظر بصری نیز تغییرات زیادی داشته و اکنون نتایج بسیار کاربردی‌تر نمایش داده می‌شوند.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

موتور جستجوی Petal Search از فناوری هوش مصنوعی گوشی‌های هوآوی نیز بهره می‌گیرد و به کاربر این امکان را می‌دهد تا با گرفتن عکس یا آپلود کردن تصاویر، سوژه مورد نظر خود را جستجو کند. این سرویس قادر به تشخیص مواردی چون افراد، حیوانات و بناهاست و به زودی قابلیت‌های بیشتری چون امکان تشخیص گیاهان هم به آن اضافه می‌شود. برای نمونه به‌زودی می‌توان از یک غذا مانند بشقاب سبزیجات عکس گرفت تا Petal Search اطلاعاتی چون دستورالعمل آماده‌سازی آن را نمایش دهد.

سرویس جستجو Petal Search به قابلیت جستجوی صوتی نیز مجهز شده که از زبان‌های انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی و… پشتیبانی می‌کند.

سرویس نقشه Petal Maps

سرویس نقشه و مسیریابی هوآوی Petal Maps نام دارد که دارای قابلیت‌هایی چون نمایش بسیار کاربردی نقشه، جستجوی مکان‌ها، پیدا کردن بهترین مسیر و لیست کردن مکان‌های محبوب کاربر است. این سرویس در بیش از ۱۴۰ کشور دنیا ارائه می‌شود و از زبان‌های مختلفی چون انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، ایتالیایی و چینی برای پخش اعلان‌های صوتی پشتیبانی می‌کند.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

Petal Maps از نمایش اطلاعات ترافیکی دقیق نیز در برخی شهرهای بزرگ پشتیبانی می‌کند تا کاربران بتوانند با سهولت بیشتری سفر کنند. این سرویس هوآوی با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته‌ای چون Super GNSS و الگوریتم‌های تشخیص تصویر، دقت بالایی دارد و به کاربران این امکان را می‌دهد تا در سریع‌ترین زمان و از آسان‌ترین مسیر ممکن، به مقصد برسند.

سرویس نقشه Petal Maps از قابلیت Gesture Control (فرمان‌های حرکتی از راه دور) در گوشی‌های سری HUAWEI Mate 40 پشتیبانی می‌کند و رانندگان می‌توانند به آسانی از طریق حالت Air Press و بدون لمس صفحه نمایش، بین حالت نقشه و ناوبری سوییچ کنند. این سرویس با داشتن قابلیت‌های تعامل هوشمندانه، استفاده از نقشه و مسیریابی را هنگام رانندگی آسان‌ می‌کند و ایمنی سفر را نیز افزایش خواهد داد.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

امنیت بالاتر با EMUI 11

هوآوی با رابط کاربری جدید EMUI 11 امنیت گوشی‌های خود را به سطح جدیدی رسانده است. حالا کاربر می‌تواند در زمان به اشتراک‌گذاری عکس‌ها، اطلاعاتی چون موقعیت مکانی، زمان و مشخصات دوربین را پاک کند. همچنین کاربران هوآوی کنترل کاملی بر دسترسی اپلیکیشن‌ها دارند و می‌توانند تعیین کنند که چه زمانی اپلیکیشن‌ها به مواردی چون میکروفن، دوربین و موقعیت مکانی دسترسی داشته باشند. در مواقعی که اپلیکیشن‌ها به میکروفن، دوربین یا موقعیت مکانی دسترسی پیدا می‌کنند، یک آیکون کوچک به خوبی کاربر را از این واقعه مطلع می‌کند.

خواندن آسان‌تر ایمیل ها در EMUI 11

یکی از قابلیت جدید EMUI 11، امکان نمایش محتوای ایمیل‌ها به شیوه تازه‌ای است تا کاربر به آسانی به اطلاعات مهم موجود در آن پی ببرد. برای این کار EMUI 11 محتوای ایمیل‌ها را به صورت کارت نمایش می‌دهد و کاربر می‌تواند با انتخاب حالت Conversation، با سهولت بیشتری به مدیریت ایمیل‌های خود بپردازد. در این شیوه ای‌میل‌های رد و بدل شده دیگر به صورت مجزا نمایش داده نمی‌شوند و درست مانند پیام‌رسان‌ها تمام ای‌میل‌های هر کدام از مخاطبان به صورت پشت هم و با اولویت دلخواه نمایش داده می‌شوند.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

دستیار صوتی Huawei Celia

با اعلام هوآوی در رویداد اخیر، دستیار صوتی قدرتمند Huawei Celia که مبتنی بر هوش مصنوعی عمل می‌کند، هم‌اکنون از پنج زبان انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی و اسپانیایی پشتیبانی می‌کند که شامل ۱۵ کشور می‌شود.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

هوآوی در تلاش است تا در آینده نزدیک، پشتیبانی از زبان‌های دیگر را نیز به دستیار صوتی Celia اضافه کند.

این موارد تنها بخشی از پیشرفت‌های نرم‌افزاری و رابط کاربری هوآوی بود و با توجه به سرمایه‌گذاری عظیم این شرکت بر پروژه‌های نرم‌افزاری و محتوایی، باید منتظر اخبار بیشتری در این زمینه باشیم. هم‌اکنون تعداد توسعه‌دهندگان نرم‌افزار شاغل در اکوسیستم هواوی به مرز ۲ میلیون نفر رسیده است.

ششمین دوره رویداد Ultra-Broadband Forum (UBBF) توسط هوآوی و با همکاری کمیته شبکه باند ‌عریض سازمان ملل در «شانگهای» چین و با شعار «ارتباط هوشمند، ارزشی جدید» به صورت آنلاین برگزار شد. مهمترین مباحث طرح شده در این رویداد بررسی روند پیشرفت فناوری‌های ارتباطی و چالش پیش‌رو این صنعت بود.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

در جریان این رویداد «رایان دینگ» (Ryan Ding) مدیر بخش مخابرات و مدیر عامل فعلی هوآوی سخنرانی ویژه‌ای‌ با عنوان تجربه هوشمند، یک ارزش جدید ارائه کرد. او اعلام کرد که امکان ندارد دو عامل مهم شکوفایی کسب‌و‌کار و پیشرفت فناوری بدون وجود دیگری اتفاق بیافتد و این دو لازم و ملزول یکدیگر هستند. مبحث ارتباط هوشمند شامل سه نوآوری کلیدی است که شامل ساختار شبکه هوشمند، ساختار ابری هوشمند و ارتباط موثر بین پردازش کامپیوتری و شبکه‌ها است.

شبکه هوشمند

سیاست اصلی هواوی در این زمینه ایجاد دسترسی به شبکه هوشمند در هر مکان و زمان ممکن است. در این راه هواوی ارتباط نزدیک با مشتریان خود را در دستور کار قرار داده تا بتواند برای خانه و شرکت‌های آنها ارزش بیشتری را بیافریند. به کمک این شیوه امکان دگرگونی و بهبود صنایع مختلف و سبک زندگی افراد مختلف به وجود می‌آید، یک دگرگونی دیجیتال که تریلیون‌ها دلار سود برای اقتصاد کشورهای مختلف به همراه خواهد داشت.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

خدمات خانگی

در نیمه ابتدایی سال ۲۰۲۰، بیش از ۴۰۰ میلیون دانش‌آموز چینی مشغول تحصیل به صورت آنلاین بوده‌اند. حدود ۷ میلیون کشاورز روند ارسال محصولات خود به مشتری را به صورت آنلاین انجام داده‌اند و این تنها بخشی از دستاوردهای شبکه هوشمند فراگیر است.

برای خانه‌ها نیز هواوی برنامه‌های خاصی دارد. سرعت بالای اتصال به اینترنت با کمک پهنای‌باند زیاد، شبکه خانگی اختصاصی و سرویس‌های دیگر که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

ایجاد تجربه‌ای باکیفیت از استفاده‌ی اینترنت در خانه‌ها به دلیل حجم بالای کاربران یک چالش بسیار مهم به حساب می‌آید. در اولین گام، هواوی با کمک تولید سخت‌افزار مناسب امکان پایش وضعیت اینترنت‌های خانگی را فراهم کرده که با استفاده از آن، مشکلات شناسایی شده و راه‌حل‌های مناسب برای هر خانه اتخاذ می‌شود. همچنین هواوی در همکاری با خدمات‌دهندگان اینترنت خانگی همکاری را شروع کرده تا فناوری به‌روز اینترنت مبتنی بر فیبر نوری را در تعداد زیادی از خانه‌ها راه‌اندازی کند.

خدمات تجاری

در بحث شبکه‌های تجاری راهکار هواوی ایجاد امکانی برای اتصال واحدهای مختلف به یکدیگر از طریق شبکه، ارتباط فرد به فرد تمامی کارکنان، امکان اشتراک‌گذاری محتوا، منابع، اطلاعات و حتی قوانین جاری شرکت از طریق شبکه و بر بستری امن است.

نیاز کسب‌و‌کارها به بستر امن و قدرتمند شبکه اینترنت هنوز یکی از چالش‌های پیش‌رو خدمات‌دهندگان اینترنت است. اما ایجاد ارتباط هوشمند در سازمان‌ها می‌تواند این مشکل را بر طرف کرده و در کل سه دستاورد ارزشمند داشته باشد، دسترسی با کیفیت و همه‌گیر به اینترنت، معماری ساختاری کارا و یکپارچه‌سازی امور سه خاصیت مهم هستند که باعث تبدیل سازمان به یک سازمان دیجیتال کارآمد خواهند شد.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

مثال ساده سازمانی که به کمک هوشمند‌سازی شبکه خود به دستاوردهای فوق‌العاده‌ای دست پیدا کرده، بورس هنگ‌کنگ است. در یک روز کاری شلوغ در هر میلی‌ثانیه ۳۰۰ معامله در این بورس اتفاق می‌افتد. پس در چنین شرایطی داشتن شبکه‌ای که به کاربر امکان خرید سریع‌تر را بدهد معنی پیدا می‌کند، جایی‌که واحد کوچکی از زمان مانند میلی‌ثانیه نیز اهمیت بالایی دارد.

موانع و مشکلات

بخش دیگری از رویداد Ultra-Broadband به بررسی موانع پیش‌رو شبکه‌های هوشمند پرداخت. به صورت کلی متخصصان امر و کارشناسان این رویداد چند مانع اصلی بر سر راه گسترش شبکه‌های هوشمند شناسایی کرده‌اند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

اولین چالش بر سر ایجاد شبکه هوشمند فراگیر، افزایش تعداد دستگاه‌هایی است که می‌توانند به اینترنت متصل شوند. براساس تعریف قبلی برای داشتن شبکه‌ای فراگیر تنها کافی بود تمامی خانه‌ها به اینترنت متصل می‌شدند. اما با گسترش هرچه بیشتر اینترنت اشیا، حالا در هر خانه چندین دستگاه با قابلیت اتصال به اینترنت وجود داشته باشد.

پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۵ یک تریلیون دستگاه با امکان اتصال به اینترنت در دنیا وجود داشته باشد. بنابراین ساخت شبکه‌ای هوشمند و فراگیر برای این تعداد اتصال، بزرگترین چالش شبکه‌های هوشمند در سال‌های پیش‌رو خواهد بود.

پیشرفت های هوآوی در زمینه نرم‌افزاری

در سناریوی جدید کسب‌و‌کارها، علاوه بر ساختار اداری، ساختار تولید محصول نیز توسط شبکه هوشمند نظارت و مدیریت می‌شود. نیاز کسب‌و‌کارها به شبکه هوشمند بسیار قدرتمند و کارا یکی دیگر از چالش‌های پیش‌رو در رسیدن به شبکه فراگیر هوشمند است.

بر اساس استانداردهای جدید دریافت اطلاعات در شبکه‌های هوشمند جدید، دیگر نرخ تبادل اطلاعات بر واحد مگابایت بر ثانیه نخواهد بود و باید با رشدی هزار برابری سرعتی با واحد گیگابایت بر ثانیه را ارائه کند. فناوری‌های کنونی شبکه شامل شبکه وای‌فای مبتنی بر تلفن ثابت، شبکه اینترنت همراه ۴G و ۵G و فیبر نوری تا سال‌ها کنار هم در عرصه خدمات‌رسانی باقی خواهند ماند تا با ترکیبی از همه آنها نیازهای گسترده به شبکه هوشمند مرتفع شود. نحوه ترکیب این شبکه‌ها و استفاده بهینه از آنها کنار یکدیگر یکی از چالش‌های دیگر شبکه هوشمند فراگیر خواهد بود.

در نهایت عصر پیش‌رو، عصر شبکه‌های هوشمند خواهد بود که در آن همه چیز به یکدیگر متصل خواهد بود. شرکت‌های پیشرفته در زمینه شبکه‌های هوشمند مانند هواوی نیز از پیشگامان فناوری فردا خواهند بود و هوآوی در تلاش است با راهکارهای زیرساختی خود یکی از پیشگامان عرصه شبکه‌های هوشمند باشد.


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر