بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ به انتخاب دنیای بازی

در ۱۴۰۰/۰۱/۰۶ , 16:33:04
بهترین بازی های سال 2020 به انتخاب دنیای بازی

به رسم هر سال، باز هم در تحریریه‌ی دنیای بازی دور هم جمع شدیم و به انتخاب بهترین بازی سال ۲۰۲۰ دنیای بازی پرداختیم. از آنجایی که مخاطب دنیای بازی فارسی زبان است، برای اولین بار تصمیم گرفتیم تا مبنای انتخاب بهترین بازی های ۲۰۲۰ دنیای بازی را تقویم شمسی قرار دهیم و با کمی ارفاق، بازی‌هایی که در دو ماه پایانی سال ۱۳۹۹ منتشر شدند را هم در بهترین‌های ۲۰۲۰ خود لحاظ کنیم.

۲۰۲۰ سال عجیبی بود! از همه‌گیری ویروس کرونا و خانه‌شینی گیمرها گرفته تا عرضه‌ی عناوینی که مدت‌ها منتظرشان بودیم؛ با این حال سال ۲۰۲۰ و ۱۳۹۹ به یکی از آن سالهای جذاب ویدیوگیمی تبدیل شد که با عرضه‌ی بازی‌هایی مثل The Last of Us Part 2و Ghost of Tsushima تا مدت‌ها در یاد و خاطره‌ی علاقه مندان به بازی‌های ویدیویی ماندگارخواهد شد. این بازی ها نه تنها در فهرست بهترین بازی های ۲۰۲۰ جای گرفتند بلکه شاید بتوان از آن ها به عنوان بهترین بازی های دهه اخیر نیز یاد کرد.

بهترین بازی های سال ۲۰۲۰ به انتخاب دنیای بازی

با در نظر گرفتن بازی‌های مختلف هر ژانر که در سال ۱۳۹۹ منتشر شدند، در هر دسته‌بندی از بازی های جدید کنسول دست به انتخاب ۴ نامزد اصلی زدیم و از بین آنها با نظر دسته جمعی تیم دنیای بازی، برترین‌ گیم های ۲۰۲۰ هر بخش را برگزیدیم. امیدواریم که از انتخاب‌هایی که پیش رویتان می‌بینید و بهترین بازی های ۲۰۲۰ دنیای بازی راضی باشید و تجربه خود را از بازی های ایکس باکس وان اس ۲۰۲۰، بازی های مخصوص ps4، pc و… را با ما به اشتراک بگذارید.

بدون مقدمه چینی بیشتر، این شما و این بهترین بازی های کنسول ۲۰۲۰ به انتخاب دنیای بازی:

بهترین بازی های ویدیویی ۲۰۲۰ از نظر طراحی هنری

Cyberpunk 2077
Ghost of Tsushima
HADES
Ori and the Will of the Wisps

بهترین طراحی هنری به انتخاب دنیای بازی

Ori and the Will of the Wisps

بازی Ori and the Will of the Wisps
بهترین طراحی هنری – بازی Ori and the Will of the Wisps

بهترین خبری که می‌توانستیم بعد از انتشار بازی Ori and the Will of the Wisps بشنویم، این بود که ما یکی از بهترین بازی های ۲۰۲۰ کامپیوتر را دیدیم که به طرز شگفت انگیزی در این دنباله، طراحی منحصربه‌فرد خود را حفظ کرده است و شاید بتوان گفت که بهترین و جذاب‌ترین شخصیت دنیای مترودوانیای این سری بازی محسوب می‌شود. علیرغم اینکه تغییرات در این به عنوان نسخه چندان چشم‌گیر نبوده است، اما طراحی هنری بازی، نقش پررنگی در پر کردن حلقه‌ی گیم‌پلی بازی داشته است. اوری در این بازی، در یک جنگل فانتزی حرکت کرده و جادوهایش را به رخ می‌کشد که گویا همه چیز نسبت به گذشته غنی‌تر شده است.
شاید همه‌ی ما به این نکته باور داشته باشیم که داستان نقش مهمی در به دل نشستن طراحی هنری یک بازی دارد و عنوان Ori and the Will of the Wisps  نمونه‌ی شگفت انگیزی از این ماجرا است. سادگی در طراحی، چیزی نیست که همیشه جوابگو باشد، اما داستان این بازی کمک کرده است که حتی بازیکنان ناآشنا به جهان بازی نیز، با این طراحی هنری خو بگیرند. بازی درواقع یک نقاشی زنده و پویا است که کلکسیون قدرت‌های اوری را در قالب یک گیم‌پلی غنی به ما معرفی می‌کند. متحرک شدن هرکدام از شخصیت‌ها و المان‌های بازی در خلال مراحل آینده، باعث می‌شود که هرچه بیشتر از گشت و گذار در جهان بازی لذت ببرید. بدین ترتیب بازی می‌تواند رسالت خود را به بهترین نحو ممکن القا کند.

سازندگان بیشتر در این بازی سعی کرده‌اند که دنیای‌شان عمق بیشتری داشته باشد تا اینکه بخواهند پیچیدگی آن را بالا ببرند. هنوز هم طراحی پر پیچ و خم در بازی دیده می‌شود؛ اما نسبت به نسخه‌ی قبلی، بازی زنده و پویاتر است و توانسته به طرز حیرت انگیزی زیبایی دنیایش را در ظاهر و باطن نشان دهد شاید به همین دلیل بود که اوری یکی از مورد انتظارترین بازی های سال ۲۰۲۰ نام گرفته بود. موجودات منحصربه‌فرد بازی برگرفته از عشق سازندگان هستند و ساده‌ترین رکن آن را می‌توانیم در خود اوری بیابیم که یقینا هیچ گیمری در برقراری ارتباط هنری با آن شکست نخواهد خورد.

بهنام میرزایی

بهترین بازی ۲۰۲۰ از نظر گرافیک و دستاورد فنی

The last of us Part 2
Demon’s Souls
DOOM Eternal
Microsoft Flight Simulator

بهترین گرافیک و دستاورد فنی انتخاب دنیای بازی

The last of us Part 2

گرافیک بازی The Last of Us Part 2
بازی The Last of Us Part 2

خیلی وقت پیش‌ها بود که وقتی در یک دورهمی دوستانه با اهل فن راجب گرافیک و دستاورد‌های گرافیکی صحبت می‌کردیم، یکی از دوستان به این نکته اشاره کرد که قدرت برنامه نویسی در خروجی کلیت گرافیکی نسبت به قدرت سخت افزار برتری دارد. هرچقدر برنامه نویسان یک پروژه قدرتمند و حرفه‌ای باشند، خروجی گرافیکی حاصله، از قدرت سخت افزاری کنسول فعلی در آن زمان سرتر از قدرت سخت افزاری موجود در کنسول خواهد بود. یا به عبارتی می‌شود گفت که نهایت قدرت سخت افزاری یک کنسول را می‌توانیم در آن لحظه ببینیم. در همین راستا می‌توانیم آثار استودیوی ناتی داگ را برای نمونه‌ی یک مثال آشکار در وصف توانایی‌های یک تیم حرفه‌ای نام ببریم. آخرین ساخته این استودیوی حرفه‌ای عنوان TLOU:P2 است که نمونه بارز یک اثر کامل و بی‌نقص از عنوانی است که خروجی حاصل از کیفیت گرافیکی بازی خیلی فراتر از چیزی است که در باور‌های ما نسبت به سخت‌افزار کنسول‌های فعلی می‌گنجد. ناتی‌داگ از دیرباز در زمینه گرافیک پیشرو بوده و همیشه تلاش کرده تا از نمونه‌های واقعی و موشن‌کپچر‌های دقیق در هرچه با کیفیت درآوردن گرافیک نهایی بازی‌های استفاده کند. آخرین ما قسمت دوم نیز از این قائده مستثنا نیست و آنها توانسته‌اند بهترین‌های خروجی گرافیکی را که از توان کنسول‌های نسل هشتم برمی‌آید را در بازی به نمایش بگذارند و یکی از برترین بازی های ۲۰۲۰ را عرضه کنند. تنوع و دقت بسیار زیاد انیمیشن‌های بازی از نحوه مبارزات گرفته تا التماس‌های یک شخصیت فرعی برای زنده ماندن. انمیشن‌های مبارزات در وضعیت‌های مختلف و حتی جلوه‌های ویژه بخش‌های مختلف بدن در آسیب دیدگی‌ها مختلف از جمله موارد بسیار ریزه‌کاری شده و البته دقیق از مواردی است که در بازی گنجانده شده‌اند. این بازی نسبت به نسخه قبلی از نقشه بزرگ‌تری بهره می‌گیرد که این وسعت نقشه باعث شده تا تیم سازنده از پوشش‌های مختلف و وضعیت‌های زیبا و متنوعی در بازی استفاده کنند که هر چه بیشتر و بهتر یک دنیای آخرالزمانی را برایمان به وجود آوردند.

حامد محمد پور

بهترین صداگذاری و موسیقی

HADES
Ghost of Tsushima
The Last of Us Part 2
Ori and the Will of the Wisps

بهترین صداگذاری و موسیقی به انتخاب دنیای بازی

HADES

موسیقی بازی HADES
بازی HADES

از زمانی که برای اولین بار پای Bation نشستم، فهمیدم که استودیوی Supergiant games و دپارتمان صدای آن حرف‌های بسیاری برای شنیدن و گفتن دارند و با Transistor نشان دادند که نه تنها در صداگذاری و صداپیشگی، بلکه می‌توانند در موسیقی هم کولاک کنند! با اینکه به نظرم Ghost of Tsushima کار را برای هر عنوانی در این دسته‌بندی به شدت سخت کرده بود، اما در نهایت این HADES بود که توانست نظر اکثریت تحریریه‌ی دنیای بازی را به عنوان بهترین بازی های ۲۰۲۰ برای کامپیوتر از نظر صدا را به خود جذب کند.
حالا که از اعتیاد بازی کردن و مردن‌های پی در پی HADES رهایی یافتم، تنها چیزی که وسوسه‌ام می‌کند تا بار دیگر به آغوش گرم این اعتیاد برگردم، صداپیشگان بازی هستند؛ خودتان که پای بازی بنشینید، متوجه خواهید شد!

نوید غلامی

بهترین روایت

KENTUCKY ROUTE ZERO: TV EDITION
Cyberpunk 2077
HADES
Half-Life: Alyx

بهترین روایت به انتخاب دنیای بازی

Cyberpunk 2077

داستان بازی cyberpunk 2077
بازی cyberpunk 2077

نقد و بررسی بازی Cyberpunk 2077 در دنیای بازی

شاید روایت و داستان در بازی Cyberpunk 2077 به عنوان بهترین بازی های ۲۰۲۰ برای PC و ایکس باکس وان، تنها بخشی باشد که کمترین آسیب را از داستان‌های تاسف آور کرانچ و لانچ ناقص، دیده است. البته بخش‌هایی از داستان هم طی حذف و اضافه‌های مراحل، حذف شده یا ناقص به نظر می‌رسد. ولی ساختار کار یکی از بهترین داستان‌هایی است که ویدئوگیم در طی چند سال اخیر راوی آن بوده. قصه با معرفی جهانی شروع می‌شود که در تئوری بسیار پرداخت شده و عمیق است. شهری که درون مناسبات سیاسی، فرهنگی و روابط اجتماعی خاص خودش با چالش‌هایی روبرو است. شخصیت اصلی داستان V که وارد قصه می‌شود، می‌تواند از سه ریشه‌ی مختلف به جهان بازی تعلق بگیرد.

شروع و درگیر شدن شما در مقام V با شهر و جهان بازی یکی از آغازهای مینیمال و در عین حال عجیب و غریب خوبی است که در زمانی کوتاه شما را درگیر دنیای اثر می‌کند. انگار رمانی به جای طول و تفصیل برای پرداخت جهان قصه‌اش در طی مثلا صد صفحه‌ی نخست، در پانزده صفحه همه چیز را به بهترین شکل توی سر مخاطب جاسازی کرده و او را برای درگیر شدن در دنیای قصه آماد بکند. بعد از این، روایت بهترین چیز بازی است. درگیر شدن V در سرقتی که ظاهرا آسان است ولی در نهایت او را به غرق شدن در منجلاب مناسبات پیچیده‌ی شهری خشن سوق می‌دهد. روایت کلاسیک است و شباهت زیادی به الگویی دارد که قصه‌های کاراگاهی موفق از آن استفاده کرده‌اند؛ مثلا داستان محله‌ی چینی‌های پولانسکی را در نظر بگیرید که با یک پرونده‌ی به ظاهر ساده‌ی خانوادگی آغاز و نهایتا به درگیر شدن قهرمان در مناسبات لس‌آنجلسی غرق در فساد پایان می‌گیرد. سایبرپانک ۲۰۷۷ هم چنین فرمولی دارد؛ با این تفاوت که جهان قصه با شخصیتی مانند جانی سیلورهند، فناوری‌هایی که به شدت پرداخت شده و منطقی به نظر می‌رسند و ریزداستان‌هایی که مخاطب را درگیر جهان و روایت جاری در این جهان می‌کنند، به یک رمان دیستوپیایی درجه یک تنه می‌زند. تنها ایراد شاید، نقصان‌های فنی بازی باشد که روی جهان و هویت بصری بازی اثر بسیار بدی گذاشته است. جوری که با آن داستان به شدت کار شده، وقتی توی چنین جهان الکن و ناقصی قدم می زنی، گویی دنیا شکوه و عمق خودش را بی‌رحمانه نقض می‌کند؛ مثل یک شوخی تلخ!

رضا قرالو

بهترین اجرا

اشلی جانسون در نقش الی در The Last of Us Part 2
داسوکه سوجی در نقش جین ساکای در Ghost of Tsushima
لارا بیلی در نقش ابی در The Last of Us Part 2
لوگان کانینگهام در نقش‌های هیدس، آشیل، پوسایدون، آستریوس، کرن در HADES

بهترین اجرا به انتخاب دنیای بازی

لارا بیلی در نقش ابی در The Last of Us Part 2

ابی The Last of Us Part 2
لارا بیلی در نقش ابی در The Last of Us Part 2

زمانی که شرکت بازی‌سازی ناتی‌داگ برای اولین و آخرین بار چهره‌ی یک شخصیت مرموز و قوی‌هیکل را در تریلرهای بازی The Last of Us Part 2 نشان داد، با خودم گفتم: «این غول بی‌شاخ و دم دیگه کیه؟! طرز نشون دادنش که انگار شخصیت مهمیه.»

پس از گذشت سه سال، متأسفانه هویت این شخصیت در ویدیوها و عکس‌های لو رفته از بازی برایم فاش شد. با خودم می‌گفتم چرا استودیو ناتی‌داگ باید دست به چنین ریسک بزرگی بزند؟ چرا باید آینده‌ی این مجموعه را به خطر بیاندازد؟ اصلا نیل دراکمن چه داستانی برای این شخصیت در سر دارد که تمامی این اتفاقات را توجیه کند؟
در ۱۵ ساعت اول از شخصیت Abby متنفر بودم، اما بعد از ده ساعت کنترل کردن او، با وی آشنا شدم، کم‌کم ارتباط برقرار کردم و در نهایت تمامی احساس او را درک کردم. همه‌ی اینها اما به لطف یک نفر امکان‌پذیر شد، خانم Laura Bailey که صداپیشه‌ی شخصیت اَبی در The Last of Us Part 2 بود. خانم لارا بیلی یک نقش چالشی را برعهده گرفت و به جرأت می‌توانم بگویم به بهترین نحو از پس این نقش برآمد.
درست است که برخی نتوانستند با شخصیت Abby ارتباط برقرار کنند، اما هیچ‌کس نمی‌تواند ایفای نقش فوق‌العاده لارا بیلی را انکار کند.

امیر جهرمی

بهترین بخش چندنفره

Fall Guys
Valorant
Call of Duty Black Ops: Cold War
Animal Crossing: New Horizons

بهترین بخش چندنفره به انتخاب دنیای بازی

Animal Crossing: New Horizons

تریلر بازی Animal Crossing: New Horizons
بازی Animal Crossing: New Horizons

علی‌رغم اقبال تقریبا دائمی آثار بتل‌رویال، در میان بازی‌های چند نفره مورد استقبال قرار گرفته در سال ۹۹، اثری وجود دارد که عاری از خشونت است (دست‌کم به آن شکل مرسوم بازی‌های مولتی‌پلیر و بتل‌رویال). Animal Crossing: New Horizons جدید‌ترین قسمت از یکی از قوی‌ترین فرنچایز‌های انحصاری کمپانی نینتندو است که در اولین روز سال ۹۹ به‌طور انحصاری برای کنسول نینتندو سوییچ منتشر شد و به‌سرعت تمام رکورد‌های فروش را جابجا کرد.
بازی در همان دو ماه اول به اندازه تمام تاریخ فرنچایز فروش داشت و تقریبا به‌طور یک ماه در میان در فهرست ۱۰ بازی پرفروش ماه قرار می‌گرفت. البته که در تمام طول این سال‌ها، عناوین اصلی و فرعی زیادی از این بازی منتشر شده است و تقریبا همه آنها موفقیت‌های نسبی داشتند. اما می‌توان حدس زد یکی از مهم‌ترین دلایلی که موجب شد Animal Crossing: New Horizons در قله‌ی فرنچایز (از لحاظ فروش) قرار گیرد، ربطی به خود بازی نداشته باشد.
با اوج‌گیری شیوع ویروس کرونا در ماه فوریه و مارس (اسفند و فروردین) در سرتاسر جهان و اعمال محدودیت‌های رفت و آمدی و قرنطینه‌‌های گسترده، خانه‌نشینی مردم و طبیعتا میل به اجتماعی بودن سرشت انسان‌ها باعث شد تا بازی‌های چند‌نفره اقبال وسیعی داشته باشند. در این میان اثری شایسته با استاندارد‌هایی درست و چارچوبی مستحکم مانند Animal Crossing: New Horizons به سرعت فضای خالی به‌وجود آمده در مدیوم گیم و نیاز کاربران خانه‌نشین شده را رفع کرد و جایگاه مناسبی در فهرست برترین بازی های سال ۲۰۲۰ کسب نمود.

در هر صورت Animal Crossing: New Horizons و Fall Guys آثاری در سال ۹۹ هستند که با وجود طراحی شاد و رنگ‌هایی دلنشین و خشونت بسیار محدود و قابل چشم‌پوشی، کمک شایانی به گذار از دوره قرنطینه‌های خانگی کرده و فضای خوبی را در دوره‌ای تاریک برای انسان‌ها ایجاد کردند. با تمام این اوصاف بازی Animal Crossing: New Horizons به انتخاب تیم تحریریه دنیای بازی و به شایستگی، بهترین بازی مولتی‌پلیر سال ۹۹ برگزیده شد.

میلاد یزدی

بهترین طراحی بازی

HADES
Half-Life: Alyx
DOOM Eternal
Nioh 2

بهترین بخش چندنفره به انتخاب دنیای بازی

HADES

تریلر بازی HADES
بازی HADES

بازی Hades آخرین و همچنین بهترین محصول استودیو Supergiant Games تاکنون است. شاهزاده جوان زاگرئوس به دلایلی که به تدریج با پیش‌روی در داستان کشف خواهیم کرد، سعی در فرار از دنیای زیرین دارد. خدایان الیمپوس به او کمک خواهند کرد، اما فقط مهارت ما مشخص خواهد کرد که آیا پیروز هستیم یا درحال تلاش برای پیروزی خواهیم مرد و به نقطه شروع برمی‌گردیم تا همه چیز را از نو شروع کنیم.

این بازی همه‌ی انتظارات و توقعات یک طرفدار سبک Roguelike را برآورده می‌کند. طراحی گیم‌پلی آن ارزشمند و جالب است، به اندازه کافی ساده است که بازیکنان از آن فاصله نگیرند و در عین حال به اندازه کافی پیچیده است که تکراری نشود‌. دقت به جزئیات کوچک باعث تعجب شما خواهد شد، زیرا همین جزئیات ریز است که طراحی بازی را متفاوت نشان می‌دهد. در نهایت باید بگویم که بازی Hades نتیجه زمانی است که هر جنبه از یک بازی دور هم جمع می‌شود و یک تجربه سرگرم کننده و منسجم را شکل می‌دهد؛ این موضوع هنر و مهارت Supergiant Games را نشان می‌دهد.

امیر جهرمی

بهترین بازی خانوادگی

Animal Crossing: New Horizons
Fall Guys
Streets of rage 4
Minecraft Dungeons

بهترین بازی خانوادگی به انتخاب دنیای بازی

Animal Crossing: New Horizons

دانلود بازی Anima Crossing: New Horizons
بازی Anima Crossing: New Horizons

یک سال قبل و تقریبا در همین زمان همه خوشحال بودند که می‌توانند در ایام قرنطینه‌ی حداکثر دو هفته‌ای که به خاطر شیوع ویروس کرونا پیش آمده بود در خانه بمانند و انیمال کراسینگ بازی کنند! حالا که یک سال از آن روزها گدشته، نینتندو ثابت کرد که بازی‌های ویدیویی بهترین فرم سرگرمی هستند و فروش فوق‌العاده‌ی New Horizons هم نشان داد که این فرنچایز از همیشه محبوب‌تر است. اگر سوییچ دارید همین الان دست از خواندن این مقاله بردارید و مشغول ساختن جزیره‌ی رویایی خود و سر زدن به جزایر دوستانتان شوید؛ منتها حواستان باشد زیادی به تام نوک بها ندهید!

نوید غلامی

 

بهترین بازی موبایل

Genshin Impact
Legends of Runeterra
Pokémon Café Mix
The Bonfire 2: Uncharted Shores

بهترین بازی موبایل به انتخاب دنیای بازی

Genshin Impact

دانلود بازی genshin Impact
بازی Genshin Impact

Genshin Impact فورتنایتِ بازی‌های موبایل است. این نقل قول به ظاهر ساده بهترین توصیف ممکن از Genshin Impact و بیان علت موفقیت غیرمنتظره این بازی است. مهم نیست مانند بسیاری از مخاطبان گیم تاکنون به تله فورتنایت افتاده باشید یا از آن دسته از بازیکنانی باشید که معتقند به این بازی بیشتر از لیاقتش بها داده می‌شود؛ همه اهالی گیم از تاثیر کوبنده ساخته اپیک گیمز و تاریخ سازی آن آگاهند. فورتنایت برای همیشه سبک  pVp و چند نفره را تغییر داد.

Genshin Impact همین تاثیر بسزا را روی سبک اکشن نقش آفرینی دارد. یکی از چندین کاری که این بازی به خوبی انجام می‌دهد، شعله‌ور ساختن حس اکتشاف در مخاطب است. جهان زیبای بازی با لوت‌باکس‌ها و دشمنان و ماموریت‌های تکراری پر نشده؛ دنیای Genshin Impact به معنا واقعی کلمه یکپارچه و زنده است. زمانی که مشغول تجربه بازی هستید گذر زمان از دست خارج می‌شود و شب و روز را از هم تشخیص نخواهید داد!
نوآوری و علاقه‌مند نگه داشتن مخاطب از تخصص‌های این بازی است. به جرات تا آشنایی کامل با بازی (۵۰ ساعت اولیه گیم‌پلی) امکان ندارد با مورد تکراری مواجه شد. ارزش همه این ویژگی‌ها با توجه به پلتفرم اصلی بازی (موبایل) دو چندان می‌شود. حس پیشرفت و بهتر شدن دائما در شاهرگ‌های بازی جریان دارد. Genshin Impact از بین چند شخصیت تکراری و مانند هم، یکی را به مخاطب خود قالب نمی‌کند. در این بازی باید تیم قهرمانان را خود را بهبود ببخشید، کمبوها و نقاط ضعف و قوت‌شان را شناسایی کنید و کاربرد ویژه هر کدام را بیاموزید و درست در همین نقطه هوشمندی سیستم مبارزات بازی خودنمایی می‌کند و حس اضطرار یک ساعت تجربه بیشتر بازی، خواب را از سر مخاطب می‌رباید.

ساخته miHoYo همه آن چیزی است که بسیاری از عناوین جریان اصلی با بودجه‌های چند ده میلیون دلاری، سال‌ها است تنها ادعای آن را دارد. در دوره‌ای که بسیاری از بازی‌ها موبایل متهم به اغوای ذهن مخاطب و اعتیادآور بودن هستند، Genshin Impact برای موفقیت تجاری کم‌نظیر خود و حفظ جامعه مخاطبان دلایل محکم زیادی دارد.

محسن شجاعی

بهترین بازی انحصاری پلی استیشن

The Last of Us Part 2
Demon’s Souls
Final Fantasy 7 Remake
Ghost of Tsushima
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

بهترین بخش چندنفره به انتخاب دنیای بازی

The Last of Us Part 2

داستان Last of Us Part 2
بازی The Last of Us Part 2

کمپانی سونی همیشه به انتشار بازی‌های انحصاری توجه ویژه‌ای داشته و سال ۹۹ شاید یکی از بهترین دوره‌های آثار انحصاری پلی استیشن بود. عناوینی مانند Ghost of Tsushima، Final Fantasy 7 Remake و حتی Demon Souls Remake آثاری هستند که در سال ۹۹ با انتشار روی کنسول‌های شرکت سونی، در کنار جلب نظرات مثبت منتقدان، مورد استقبال وسیع کاربران نیز قرار گرفته‌اند. اما در این میان قصه یک بازی با دیگر آثار کمی فرق می‌کند.

The Last of Us Part 2 جدیدترین و جاه‌طلبانه‌ترین اثر استودیو بازی‌سازی ناتی‌داگ است که پس از تاخیرهای چند‌باره، در نهایت در اوایل خرداد سال ۹۹ به‌طور انحصاری برای کنسول Play Station 4‌ منتشر شد. علی‌رغم تحسین تمام قد همه منتقدین، بازی اما بلافاصله در همان روزهای اول انتشار، نظرات ضد و نقیضی را از سوی گیمر‌ها دریافت کرد. افزایش خشونت افسار‌گسیخته بازی، شکل روایت متفاوت و سرنوشت تلخ شخصیت‌های دوست‌داشتنی در The Last of Us Part 2 همگی موجب شدند تا بازی از سمت کاربران مورد هجمه احساسی قرار گیرد.
حدود یک ماه پس از عرضه The Last of Us Part 2 بود که Ghost of Tsushima انحصاری بعدی سونی منتشر شد و البته با استقبال خوبی نیز مواجه شد. اما طعم خون و خشم و رنج از ذهن مخاطبان بازی ناتی‌داگ بیرون نرفت. قسمت دوم این اثر آخرالزمانی در فصل جوایز شروع به درو کردن بی‌رحمانه جوایز مختلف کرد و در نهایت رکورد کسب بیشترین جایزه در یک سال را که پیش‌تر در اختیار بازی The Witcher 3 بود، برای خود کرد.

بعد از گذشت بیش از ۹ ماه، The Last of Us Part 2 همچنان در رسانه‌ها و پلتفرم‌های مختلف از زوایای مختلف بررسی می‌شود و همچنان هم گیمر‌ها آن را بازی می‌کنند و با تماشای سرنوشت شخصیت‌های محبوبشان در بازی، احساساتی شده و گریه می‌کنند. شاید به همین سادگی نتوان گفت که The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ ویدیوگیم است، اما این اثر به عقیده من قطعا یکی از جسورانه‌ترین بازی‌های تاریخ است و بنا به نظر تیم تحریریه دنیای بازی، به‌عنوان بهترین بازی انحصاری پلی استیشن در سال ۹۹ انتخاب شده است. بنابراین حتما تجربه آن را در برنامه خود قرار دهید.

میلاد یزدی

 

بهترین انحصاری ایکس باکس

Gears Tactics
Call of the Sea
Battletoads

بهترین بازی نحصاری ایکس باکس به انتخاب دنیای بازی

Gears Tactics

دانلود بازی Gears Tactics
بازی Gears Tactics

اکنون دیگر چند سالی شده است که مایکروسافت بازی‌های انحصاری خود را روی رایانه‌های شخصی نیز منتشر می‌کند. در همین سالی که گذشته بود Halo Master Chief Collection به طور کامل روی PC در دسترس قرار گرفت. چه کسی فکرش را می‌کرد که زمانی برسد که انحصاری‌های ایکس‌باکس را بتوان روی رایانه‌های شخصی تجربه کرد؟ حال اما این وضعیت به امری روتین تبدیل شده و حتی سونی هم چشم به بازار این پلتفرم دوخته است.
اما چیزی که بیش از این تعجب برانگیز است، دو مورد از بازی‌های انحصاری اخیر مایکروسافت است. این دو بازی «شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت» و Gears Tactics هستند. چه چیزی راجع به این دو بازی عجیب است؟ خب در واقع باید گفت که این دو بازی تا چندین ماه پس از انتشار روی کنسول‌های ایکس‌باکس در دسترس قرار نداشتند و تنها روی PC می‌شد آن‌ها را تجربه کرد. در واقع شبیه‌ساز پرواز هنوز هم روی کنسول‌ها نیست. این رویکرد مایکروسافت در قبال انحصاری‌های خود کمی عجیب به نظر می‌رسد؛ پلتفرمی را که تا چند سال پیش اصلا مطرح نبود، حال می‌توان پلتفرم اصلی مایکروسافت (حداقل برای دو مورد از بزرگترین بازی‌های انحصاری خود) دانست.
با این حال اما جدیدترین نسخه از سری بازی‌های محبوب Gears، در نهایت در پاییز سالی که گذشت روی کنسول‌های نسل هشتمی و نهمی ایکس باکس در دسترس قرار گرفت. Gears Tactics اما کاملا با نسخه‌های اصلی این سری متفاوت است و می‌توان آن را یک نسخه‌ی فرعی به حساب آورد. Gears Tactics یک بازی استراتژیک تاکتیکال نوبتی است. از بازی‌های مشابه می‌توان سری XCOM را نام برد. پلتفرم اصلی این دسته از بازی‌ها رایانه‌های شخصی هستند و بسیاری از بازی‌های این سبک روی کنسول‌ها منتشر نمی‌شوند؛ بدین ترتیب می‌توان زودتر منتشر شدن نسخه‌ی PC بازی را توجیه کرد. Gears Tactics موفق شد عملکرد خیلی خوبی را در میان بازی‌های تاکتیکال نوبتی از خود نشان دهد و اعتبار سری Gears را حفظ کند. همچنین روایت خوب بازی که به پیش از داستان نسخه‌ی اول سری باز می‌گشت نیز دلیل دیگری است که می‌توان Gears Tactics را بهترین بازی تیم سبز، در سال ۱۳۹۹ شمسی دانست.

مهدی هفته خانک

 

بهترین بازی انحصاری کامپیوتر شخصی

Half-Life: Alyx
Crusader Kings 3
Valorant
Microsoft Flight Simulator

بهترین بازی انحصاری رایانه‌های شخصی به انتخاب دنیای بازی

Half-Life: Alyx

بازی Half-Life: Alyx
بازی Half-Life: Alyx

چند سال بود که گیمرهای قدیمی‌تر و طرفداران سری «نیمه‌جان» منتظر نسخه‌ی جدید این سری بودند؟ دیگر حسابش از دستمان در رفته بود. اما بالاخره در سالی که گذشت Valve انتظارها را پایان داد و پس از بیش از ده سال یک نسخه‌ی جدید از سری بازی کلاسیک و بسیار محبوب Half-Life را به بازار عرضه کرد. البته که این بازی Half-Life 3 یا قسمت سوم Half-Life 2 نبود، اما دروغ است اگر بگوییم که این بازی جدید طرفداران قدیمی سری را ناامید کرد، اتفاقا بر عکس روح تازه‌ای در کالبد نیمه‌جان دمید.
Half-Life: Alyx یک بازی شوتر اول شخص واقعیت مجازی است که تنها روی رایانه‌های شخصی، آن هم تنها روی پلتفرم استیم و هدست‌های واقعیت مجازی‌ای که این پلتفرم از آن‌ها پشتیبانی می‌کند در دسترس قرار دارد. درست است که طرفداران یک سری مادها برای خارج کردن بازی از حالت واقعیت مجازی ترتیب داده‌اند، اما این مادها در بهترین حالت نیز عملکرد ضد و نقیضی دارند. اگر پس از سال‌ها هوس تجربه‌ی نیمه‌جان به سرتان زده است، متاسفانه باید به اطلاعتان برسانم که برای تجربه‌ی (ایده‌آل) Half-Life: Alyx، باید پی خرید یک هدست واقعیت مجازی مناسب را به تنتان بمالید؛ تازه به شرط این که رایانه‌ی قدرتمندی داشته باشید و نیازی به ارتقا سیستم نباشد.

هزینه‌ی لازم برای تجربه‌ی Half-Life: Alyx، به خصوص در کشور ما، می‌تواند سرسام‌آور باشد. اما در نظر کسی که وسع مالی مناسبی دارد، آیا هزینه کردن برای این بازی می‌ارزد؟ پاسخ بدون شک مثبت است. Half-Life: Alyx بار دیگر اوج تبحر Valve در بازی‌سازی را بر همگان نشان داد و ثابت کرد که با این که این شرکت آمریکایی سال‌ها از حیطه‌ی بازی‌سازی به دور بود و سرش به فروشگاهش گرم بود، اما همچنان حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. در سالی که گذشت، یک فرانچایز قدیمی و محبوب دیگر نیز این بار در قالب یک بازی واقعیت مجازی به زندگی برگشت و این بازی چیزی نبود جز Medal of Honor: Above and Beyond. اما بدون هیچ شکی، Half-Life: Alyx بهترین بازی واقعیت مجازی سالی که گذشت بود و همین طور می‌توان آن را بهترین بازی رایانه‌های شخصی دانست، جایگاهی که بدون شک برازنده‌ی آن است.

مهدی هفته خانک

 

بهترین بازی انحصاری سوییچ

Animal Crossing: New Horizons
Paper Mario: The Origami King
Hyrule Warriors: Age of Calamity

بهترین بازی انحصاری نینتندو سوییچ به انتخاب دنیای بازی

Animal Crossing: New Horizons

تریلر بازی Animal Crossing: New Horizons
بازی Animal Crossing: New Horizons

زمانی که با دید کلی و از دور Animal Crossing: New Horizons را مورد بررسی قرار بدهید، این بازی در مقایسه با عناوین مشابه چندان تفاوتی ندارد. روند کند و آهسته گیم‌پلی بازی، انجام فعالیت‌های تکراری و سخت بودن پیشرفت در بازی، هر کدام به راحتی می‌توانند یک گیمر را از یک بازی زده کنند اما، همین موارد به طرز شگفت انگیزی به نقاط اصلی قوت Animal Crossing: New Horizons بدل می‌شوند.

شاید اصلی‌ترین تفاوت این بازی با سایر عناوین ژانر Life Simulator از بین بردن حس روزمرگی است. در این بازی هیچ نوار سلامتی و گرسنگی و موارد این چنینی وجود ندارد. در انیمال کراسینگ قسمت‌های جذاب و عمیق یک زندگی واقعی یعنی حس ارتباط گرفتن با دیگران و تعلق داشتن به یک مکان مورد توجه است. به جرئت پس از چندین ساعت فعالیت در جهان بازی، جزیره خیالی خود را اندازه خانه واقعی و اهالی جزیره را اندازه دوستان خود یا حتی بیشتر دوست خواهید داشت.
در این بازی ریش و قیچی به معنای واقعی کلمه دست مخاطب است. می‌خواهید کلکسیون ماهی‌های خود را تکمیل کنید؟ دوست دارید دکوراسیون منزل خود را از ابتدا طراحی کنید یا یک پارک جدید در نزدیکی خانه تاسیس کنید یا ترجیح می‌دهید ذوق خود را در تمامی زمینه‌ها محک بزنید؟ امکان تمامی این فعالیت‌ها برای بازیکن وجود دارد.
روند کند و سخت پیشرفت و پول بدست آوردن و تلاش برای رسیدن به هدفی که برای خود تعریف کرده‌اید، ارزش صبر کردن را دارد و در نهایت زمانی که یک پل جدید احداث می‌کنید یا یک حشره به خصوص را به موزه اهدا می‌کنید، یکی از بهترین و آرامش بخش‌ترین لحظات دوران گیمری خود را تجربه خواهید کرد.
بازی با انتخاب درست ساعات واقعی به عنوان چرخه شبانه روز امکان درک کردن جهان بازی و تحسین موارد جدید را به مخاطب می‌دهد. هر تغییر کوچک یا بزرگی که در جزیره خود اعمال می‌کنید باید با فکر انجام شود و زمانی که به نتیجه مطلوب می‌رسید، حس شیرین کسب یک موفقیت در دنیای واقعی، نصیب مخاطب می‌شود.

چه چیزی Animal Crossing: New Horizons را اینقدر جذاب و دلنشین می‌کند؟
پاسخ به این پرسش برای تمامی افرادی که بازی را تجربه کرده‌اند متفاوت است و همین موضوع یکی دیگر از ده‌ها دلایل جادویی بودن این بازی است.

محسن شجاعی

 

 

بازی تاثیرگذار

Animal Crossing: New Horizons
Spiritfarer
Dreams
The Last of Us Part 2
Ghost of Tsushima

بهترین بازی چندنفره به انتخاب دنیای بازی

The Last of Us Part 2

تریلر The Last of Us Part 2
بازی The Last of Us Part 2

تماشای التماس‌های جوئل به بدن بی‌جان سارا، یکی از تلخ‌ترین و در عین حال ماندگارترین خاطرات من در نسل هفتم بود. درست زمانی که فکر می‌کردم عنوان هیچ‌گاه حس شبیه به این را با بازی تجربه نمی‌کنم، ناتی داگ با روایت هوشمندانه و سینمایی من را تا آخر The Last of US میخکوب کرد و یکی از ماندگارترین و بهترین بازی های ۲۰۲۰ ایکس باکس وان، ps4 و pc را عرضه کرد.
تجربه ادامه ماجراهای‌های جوئل و الی و مواجه شدن آن‌ها با عواقب تصمیمات‌شان، یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توان با آن ساعات کسل کننده دوران قرنطینه را سپری کرد.  The Last of US Part II شاید جادوی نسخه اول را تکرار نکند اما، هنوز هم‌ذات پنداری مخاطب با شخصیت‌ها، احساسات و تصمیمات خام و آنی‌ آن‌ها مشهود است و تجربه یکی از لذتبخش ترین و بهترین بازی های ۲۰۲۰ ps4 و ایکس باکس وان را به شما خواهد بخشید.

حس خوب گرفتن انتقام عزیز از دست رفته و مواجه شدن با عواقب تلخ آن، هم زمان وجود الی، اَبی و مخاطب را به یک اندازه تسخیر می‌کند. درست در زمانی که همه چیز بر وفق مراد شخصیت‌های بازی می‌چرخد زشتی خودخواهی، کینه جویی و لجاجت مثل یک آینه تمام قد پیش چشم مخاطب و شخصیت‌های اصلی ظاهر می‌شود و در نهایت حس رضایتی که برخلاف انتظار به دست نمی‌آید و سردرگمی و پشیمانی به تنها همدم انتقام‌جو بدل می‌شود. اما همچنان زیبایی و شفقت در جهان پر از ظلم و بی‌رحم لست آو آس جایی دارد و سر بزنگاه به یاری Abi و Elli می‌آید.

محسن شجاعی

 

 

بازی سال

DOOM Eternal
The Last of Us Part 2
HADES
Animal Crossing: New Horizons
Ghost of Tsushima

بازی سال به انتخاب دنیای بازی

The Last of Us Part 2

بهترین بازی سال - بازی لست آو آس - بازی The Last of Us Part 2 - بهترین بازی سال 2020 دنیای بازی
بازی The Last of Us Part 2 – بهترین بازی سال ۲۰۲۰ دنیای بازی

نقد و بررسی بازی The Last of Us Part 2 در دنیای بازی

انتخاب بین بازی Ghost of Tsushima و دومین نسخه‌ی The Last of Us به عنوان بازی های سال ۲۰۲۰ برای ps4 سخت بود، با این که بنظرم روح سوشیما لایق قدردانی بیشتری بود، اما در انتها براساس رای دسته جمعی تحریریه‌ی دنیای بازی، بازی The Last of Us Part 2 به عنوان بازی سال دنیای بازی انتخاب شد.
The Last of Us بازی مهمی است، چه اولین قسمت که نشان داد مارکتینگ و بازاریابی درست چگونه بر نظر مخاطب تاثیر می‌گذارد و چه قسمت دوم که با عرضه‌اش جنجالی به پا کرد. کمی پیش از نوشتن این متن، ویدیویی از استن لی، خالق شخصیت‌هایی چون مرد عنکبوتی دیدم که در جواب سوال طرفداری که از او پرسیده بود در مبارزه‌ی بین واندا (وانداویژن) و دکتر استرنج چه کسی پیروز می‌شود پاسخ داد: «باید درک کنید که تصمیم پیروزی یا شسکت شخصیت‌های خیالی بر عهده‌ی نویسنده است؛ بنابراین او تشخیص می‌دهد که چه کسی پیروز شود حتی اگر به نظر ما نامعقول بیاید.» داستان The Last of Us Part 2 از همین قانون نانوشته‌ی نویسندگان پیروی می‌کند و تشخیص نیل دراکمن در جهت دادن به داستان الی بهانه‌ای شد برای شروع جدالی آتشین بین موافقات و مخالفان بازی. چه طرفدار سرسخت The Last of Us Part II باشید چه از آن متنفر، نمی‌توانید اهمیت آن را در سال ۲۰۲۰ انکار کنید.

The Last of Us Part 2 بهترین بازی سال ۲۰۲۰ دنیای بازی است.

نوید غلامی

بنظر شما بهترین بازی های ۲۰۲۰ برای Xbox، کامپیوتر، xbox 360 و سایر کنسول های پرطرفدار کدامند؟ نظرتان راجع به انتخاب های لیست بهترین بازی سال ۲۰۲۰ دنیای بازی چیست؟ جای چه بازی هایی در لیستی که خواندید خالی بود؟ نظراتتان را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

 

 

 

 

 


5 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. اون قسمت یکی به آخر. (( بازی تاثیر گزار )) که زیرش اون عکس چهره به چهره اون دو شخصیت گذاشتین راحت مشخص میکند که فاز خلق خو اون افراد تحریریه که گفتن لاست بهترینه ؛ چی هست !….

    ۳۹
    1. شما برو توضیحات رو بخون متوجه میشی چرا تاثیر گذارترین بازی لست اف آس شده در ضمن اسم بازی لست هست نه لاست

      ۹۳

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر