بیانیه جمعی از تولیدکنندگان بازی‌های ایرانی در راستای فیلترینگ تراوین

در ۱۳۹۱/۱۰/۱۶ , 18:33:22

پس از فیلتر شدن بازی تحت مرورگر تراوین که مدت‌ها بود بازی‌کنندگان ایرانی را سرگرم می‌کرد، و به قولی ماهانه چندین و چند دلار ارز از کشور خارج می‌کرد، اکنون جمعی از تولیدکنندگان بازی‌های رایانه‌ای ایرانی اقدام به انتشار بیانیه‌ای در این مورد کرده‌اند و از این اقدام تشکر و قدردانی به عمل آورده‌اند. متن این بیانیه به شرح زیر است:

“نقل قول عینی”

بسم الله الرحمن الرحیم
محدود شدن دسترسی به بازی‌های برخط ترجمه شده و منفعت آن برای بازی‌سازان ایرانی.
با توجه به پالایه (فیلتر) شدن سایت ها و محدود شدن برخی از بازی‌های برخط (آنلاین) خارجی ترجمه شده (از جمله بازی صهیونیستی-ماسونی تراوین)، ضمن تقدیر و تشکر از این تصمیم شجاعانه، مناسب است برخی موارد را به اطلاع هموطنان و مسئولین مرتبط در این حوزه برسانیم.
بنا به دلایل مختلفی که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم، ورود به بازار بازی‌های آنلاین در کشورهای مختلف، موضوع بسیار مطلوبی برای شرکت‌های تولید کننده است:
• حجم به نسبت بالای تراکنش مالی بازی‌های برخط.
• راحتی ورود به بازار جدید در صورت نبود سیاست گذاری پیش گیرنده یا محدود کننده در بازار هدف.
• امکان بومی سازی بازی به سادگی که تنها به ترجمه‌ی متن‌های بازی و تغییر تعدادی از تصاویر بازی محدود می‌شود.
چرا جمهوری اسلامی ایران باید به سیاست گذاری در این زمینه بپردازد؟

بازی‌های آنلاین در صورتیکه بدون وجود نظارت ارایه شوند، مقادیر هنگفتی ارز از مملکت خارج می‌کنند، این پولی است که در کشور ما به آن مالیات تعلق نمی‌گیرد و هیچگونه عوارضی برای تراکنش به آن اعمال نمی‌گردد. میلیاردها تومان پولی که تنها تعداد اندک و انگشت شماری از بازی‌های آنلاین خارجی طی پنج سال گذشته از ایران خارج کرده‌اند چندین برابر بودجه‌ای‌ است که به بازی سازی‌های ایران طی ده سال گذشته تخصیص یافته است.
بازگشت مقداری از درآمد بازی‌های خارجی به چرخه صنعت داخلی می‌تواند تحول عظیمی در تولید و بازار تولید کننده‌های داخلی ایجاد کند.o تولید کنندگان بازی‌های برخط از دسترسی به سایت‌هایی که بالاترین نرخ بازدید را در میان کاربران ایرانی دارند (یاهو، گوگل، شبکه‌های اجتماعی و …) محروم اند؛ این در حالی است که این بازی‌ها در تمام این سایت‌ها به تبلیغ و جذب مشتری می‌پردازند.

با توجه به تفاوت ارزش ریال و دلار، تبلیغ کردن برای یک شرکت خارجی در فضای مجازی ایران به مراتب ارزان‌تر است.
چالش‌های امنیت اطلاعات شخصی کاربران به دلیل نگهداری داده‌ها در خارج از کشور و همچنین ذائقه شناسی و سوء استفاده از ارتباط و وابستگی مستمر آنها با بازی مورد نظر را نیز می توان از مهمترین خطرات توسعه اینگونه بازی ها دانست.
تبعیت این دست بازی ها از قوانین و سیاست های کلان کشورهای متبوع، به ذات باعث می شود در روند کلی بازی، سیر بازی و بازیکنان آن در جهتی خلاف سیاست های کشور پیش رفته و سیاستگذاری های کلان را با مشکل جدی در اجرا مواجه کنند.
تغییر سبک زندگی کاربران جوان ایرانی به سبک زندگی منحط و غیر اسلامی توسط این بازی ها، که با توجه به فرمان رهبر عزیز انقلاب خطری بزرگ برای آینده انقلاب اسلامی محسوب می شود، را نیز می توان در زمره دیگر خطرات فعالیت بدون محدودیت اینگونه بازی ها دانست.
متاسفانه بی‌توجهی به توسعه بازی های برخط خارجی در سالهای اخیر در حالی اتفاق می‌افتد که با توجه به جمعیت جوان و ضریب نفوذ اینترنت در ایران، کشور ما بازاری فوق‌العاده برای شرکت‌های خارجی است و این شرکت‌ها برای دسترسی به بازار ایران از انجام هیچ کاری فروگذار نمی‌کنند و در سایه این بی توجهی و حتی حمایت غیر قابل توجیه، تعداد بازی‌های خارجی که تنها طی چند ماه گذشته ترجمه شده و در اختیار کاربران ایرانی قرار گرفته اند، بالغ بر ۱۵ عنوان است.
لذا اکنون که سیاست‌های کلی کشور در سال حمایت از تولید ملی در جهت حمایت از تولید داخلی است، شروع ساماندهی این شرایط بسیار مفید بوده و جای تقدیر دارد.
جلوگیری از ارائه بازی‌های آنلاین خارجی بدون اخذ مجوزهای لازم (فرهنگی- فنی- تجاری)، نظارت بر تراکنش‌های مالی بازی‌های ترجمه شده، نظارت بر استفاده از ظرفیت فنی شرکت‌های سازنده در همکاری‌های مشترک با تولیدکنندگان ایرانی، بازگشت بخشی از درآمدهای این بازی‌ها به چرخه‌ی تولید بازی‌های داخلی، از جمله فعالیت‌هایی است که می‌تواند این بازار آشفته را اندکی سامان دهد. ساماندهی نشر بازی‌های برخط در دیگر کشورها باعث شکوفایی این صنعت شده است. برای مثال می‌توان از چین و کره‌ی جنوبی نام برد. این کشورها برای حمایت از رشد صنعت ساخت بازی های آن لاین بومی ، برای بیش از ۳ سال استفاده از بازی های آن لاین خارجی بومی سازی شده در کشورشان را ممنوع اعلام کردند و در همان مدت برای تغییر ذائقه مخاطبان حمایت از ساخت بازی های بومی را افزایش دادند و امروز بازارهای بازی‌های آنلاین این کشورها در اختیار تولیدکنندگان بومی است.
در این میان گروه‌های سازنده بازی های برخط ایرانی در چارچوب‌های تعیین شده و با توجه به نابرابری شرایط در حال فعالیت در بازاری هستند که بدون توجه کافی در اختیار بازی‌های خارجی قرار گرفته است. بازی‌های ترجمه شده می‌توانند بعد از گذشت یک زمان تنفس میان مدت (به نفع تولیدکنندگان داخلی) و با رعایت چارچوب‌های تعریف شده به فعالیت خود در ایران ادامه داده و در رقابتی سالم در این عرصه‌ی جدید حضور داشته باشند. در نتیجه این محدودیت آغازی است بر شروع ساماندهی بازار آشفته بازی های برخط در ایران اسلامی.
به امید روزهایی بهتر در صنعت بازی‌های بر خط
جمعی از تولیدکنندگان بازی‌های ایرانی

دنیای بازی این حق را برای تمام بازی‌سازان داخلی قائل است که در صورتی که جزو این جمع منتشر کننده‌ی بیانیه نیستند، اعلام کرده تا ما به اطلاع کاربران خود برسانیم.

امیدواریم تولیدکنندگان بازی‌های ایرانی بتوانند از این فرصت‌ها استفاده کنند و بازی‌های با کیفیتی را در اختیار مصرف‌کننده‌ی مشتاق ایرانی قرار دهند تا عرصه برای بازی های خارجی خود به خود تنگ‌تر شود.

Travian
سازنده: Travian Games
ناشر: Travian Games
سبک: استراتژی همزمان – شهر سازی
تاریخ عرضه: سپتامبر ۲۰۰۴ تا کنون
پلتفرم ها: Web


67 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. الان کدوم یکی از بازی سازهای ما این رو امضا کردند و گفتند؟
    سازندگان گرشاسپ و اسماندژ فکر نکنم باشند چون بازیشون دیده شده ! هم اینور هم اونور
    بازی ماسونی! :| البته از کسایی که به سونیک و ماریو هم این انگ رو میزنن چنین چیزی بعید نی!
    ______________________________
    Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۲ MEA Co. All rights reserved :arrow:
    انجمن حقوق بگیران مایکروسافت

    ۰۰
  2. واقعا برای این جمع از بازی سازان که آبروی ما گیمر ها و همه ی بازی ساز ها را می برند متاسفم.

    این دسته افراد مثل همان نی نی کوچولو هایی هستند که در مدرسه بدلیل بی توجهی به آدم هایی عقده ای و بی مصرف تبدیل شده اند.

    همان کسانی که سبب فیلترینگ “بازینما-گیم اسپات-یوروگیمر-گیم تریلرز-گیم اینفورمر-آی جی ان-پردیس گیم-…..وهمین دنیای بازی خودمان شدند.

    اینان کسانیند که نهایت وسعت دیدشان نوک دماغشان است.

    این دسته از بازیسازان کسانی هستند که منافع خود را بر دیگران ترجیح می دهند.

    این ها همان هایی هستند که سبب پسرفت این کشور می شوند.

    من به عنوان کسی که به بازی و بازی سازی علاقه دارد از این انسان ها ی به ظاهر با شعور می خواهم که طی بیانیه ای سریعا خودشان را از شمار بازی سازان -بازیبازان-و نهایتا انسان ها جدا کنند.

    twentythree

    ۰۰
  3. تا کی اینا میخوان به این مسخره بازیهاشون ادامه بدن خدا میدونه! بهرحال باید اینو بفهمن که نمیتونن جلوی مارو بگیرن و ما باز هم با یه کلک ساده :D وارد سایت های مورد علاقه مون میشیم و شما تا دلتون می خواد سایتارو فیلتر کنین!
    راستی از هجدهم قراره ثبتنام در سرور جدید تراوین شروع بشه ! دوستان همتون بیایید شمال شرق ثبتنام کنید اونجا یه اتحاد قوی تشکیل میدیم

    ۰۰
  4. واقعا مسخره اس :evil: اونایی که بخوان بازی کن ، بالاخره بازی میکنن ( مثل همین سایت دی بازی که بعد فیلتر شدنش نه تنها بازدیدش کم نشد بلکه بیشتر هم شد ) خدا رو شکر این روزا همه یه قندشکن دارن . بازی سازای ایرانی هم به قول خودشون در نبود رقیب خارجی بشینن بازی بسازن ببینیم میخوان چه پخی بشن . :evil:

    ۰۰
  5. از اونجا که تو شهر کورها تک چشم پادشاست پس بهترین سیاست کور کردن و حذف دیگران است. پس به افتخار سلطان آسمان دژ =D (اوه کامنت به ماسون آلوده شد، “تک چشم” got it? :)) ) خوب چیزی خودمون برآ خودمون علم کردیم، ملت ول کنی‌ کین (داداش لینچ B-) ) هم به خاطر یک چشمی بودن به شیطان رجیم ربط میدند! :D

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر