گیمرها برای اولین بار به اکتشافات علمی کمک کردند
بالاخره بازی کننده های آن لاین به چیزی فراتر از گشت و گذار و بحث های بیهوده در BF یا COD دست پیدا کردند. آن ها ساختار یک آنزیم در یک ویروس شبیه ایدز را کشف کردند که این ویروس سال ها تلاش دانشمندان را بی نتیجه گذاشته بود. این کشف برجسته روز یکشنبه در نشریه Nature Structural & Molecular Biology چاپ شد و این بار برخلاف گذشته گیمرها و محققین به عنوان همکار هر دو به یک موضوع مشترک افتخار کردند.
هدف، نوع خاصی از آنزیم پروتئاز بوده که در مولکول های خانواده ی HIV وجود دارد.
کشف ساختارهای پروتئین ها نقش بسیار حیاتی ای را در شناسایی دلایل بیماری ها و ساخت دارو برای آن ها ایفا می کنند.
اما مشکل این جاست که میکروسکوپ ها فقط یک تصویر تخت از ساختار مولکولی را نمایش می دهند (مثل اینکه یک بشقاب اسپاگتی را فقط از بالا ببینی) و فارماکولوگ ها (داروشناسان) برای فهم ساختار مولکولی احتیاج به یک تصویر سه بعدیِ باز شده دارند تا بتوانند قابلیت های مولکول را برای داروسازی بفهمند.
این جا همان جایی است که بازی Foldit وارد گود می شود. فولدیت یک بازی سرگرم کننده در راستای کمک به علم است که در سال ۲۰۰۸ توسط دانشگاه واشنگتن ساخته شد. در این بازی گیمرها به گروه هایی تقسیم شده و بر سر باز کردن حلقه های اسیدهای آمینه با ابزارهایی که در اختیار دارند رقابت می کنند. اسید های آمینه اجزای تشکیل دهنده ی پروتئین ها هستند.
اما چیزی که دانشمندان را میخکوب کرده این است که گیمرها فقط در طول ۳ هفته ساختار دقیق آنزیم ذکر شده را تولید کرده اند.
متخصصین گفته اند: شکستن این آنزیم دیدگاه جدیدی را برای ساخت داروهای ضد ویروسی به ما می دهد.
به نظر می رسد این بار اولی است که گیمرها یک مشکل علمی قدیمی و مهم را حل می کنند.
فراس خطیب، یکی از مسئولین آزمایشگاه بیوشیمی دانشگاه می گوید: «ما می خواستیم ببینیم در جایی که مدل سازی های اتوماتیک مردود شده اند، شهود انسانی می تواند موفق شود یا نه. نبوغ بازی کنندها یک نیروی ممتاز است که اگر به مسیر درست هدایت شود می تواند میزان زیادی از مشکلات علمی را برطرف کند.»
یکی از سازندگان بازی Foldit توضیج می دهد که چرا گیمرها موفق شدند و رایانه ها شکست خوردند.
او گفته: «انسان ها قوه ی استدلال فضایی ای(فضای اطراف) دارند که رایانه ها هنوز در آن خوب نیستند.»
بازی ها چارچوبی را فراهم می کنند که در آن می توان قدرت رایانه ها و انسان ها را باهم جمع کرد. نتیجه ای که این هفته منتشر شد نسان می دهد علم و بازی و رایانه می توانند باهم متحد شوند تا به اهداف پیشرفته تر و متعالی تری برسند که قبلاً ممکن نبود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
افرین به صنعت بازی حالا هی بگن بازی ضرر داره بده
من همیشه اینو میدونستم. مگه چند نفر از مردم رو کسای که بازی میکنن تشکیل میدن؟ فوقش ۲۰ درصد. چند نفر از اونا گیمرن؟ فوقش ۱۰ درصد. چند درصد از اونا گیمر واقعی ن (بازی رو چیزی فراتر از سرگرمی میبینن)؟ ۲۰ درصد. اما همین آدم های باهوش هستن که آینده رو شکل میدن. نه فقط زمینه ی بازی، در هر چیزی.
چهار روز دیگه تو روزنامه ها تبلیغ میزنن : بشتابید بشتابید درمان ایدز وسرطان توسط پروفسورکال و دکتر بتل ۸)
اورین اورین ۸)
:lol: :lol: :lol:
واقعا به جامعه ی گیمرها باید تبریک گفت از این پس جهانیان میفهمند که جایگاه واقعی گیم چیست خواهند دید که گیم فقط برای اوقات فراقت نیست گیم لازمه زندگیه تا کارهایی رو که در زندگی روز مره از انجام آن عاجز هستیم رو بتوان در آن به آسودگی و بدون دغدغه های فکری انجام بدیم گیم محل تخلیه احساسات و استرس است……..
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از انجمن PC$
:cry: :mrgreen:
البته این گیمرها گیمر معمولی و الاف مثل ما نبودند
بلاخره آدم باید یه چیزایی از science بدونه که بخواد این بازی رو انجام بده
با افتخار
از انجمن حقوق بگیران
woooow . خیلی عالیه فکر کنم اگه امتحان های دانشگاه رو هم به شکل بازی بگیرن من همه رو ۲۰ بگیرم . این دانشگاه واشنگتن هم مخش کار میکنه .
واقعا باید به جماعت گیمرا تبریک گفت.
در ضمن حیاطی نه،حیاتی :mrgreen:
———————-
COD team+pes killers
(بهزاد سابق)
داداش کلمه درسته این حیات با اون حیاط خونتون فرق داره :wink: نمردیم و دیدیم یکی یبار تعریف کرده از گیمر ها دیگه داشتیم به خبر مرگ گیمر ها بر اثر بازی زیادی عادت می کردیم
یکی بیاد :oops:
اول حیاطی بود بعد ار نظر من شد حیاتی
چی بگم والا اگه کسی چیزی فهمید بگه . :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: اهان.نه ولش کن. :-D :-D :-D :-D :-D