بهترین کارکرد با قطعات کلاس نظامی | معرفی قطعات Military Class شرکت MSI
شرایط خاص کاری، نیازمند تمهیدات خاصی نیز می باشد. مدارات الکترونیکی متشکل از المانهای مختلف، نقش مهمی را در دستگاههای حساس امروزه به خود اختصاص دادهاند. طی سالیان دراز، اطمینان به سختافزار رایانه برای کاربردهای خاص افزایش یافته است. امروزه از سختافزار رایانه انتظار کارکرد در شرایط مختلف و سخت را داریم. برخلاف اوقاتی که سختافزار رایانه در شرایط نسبتا خوبی قرار دارد، گاهی نیاز است تا در شرایط بسیار سختی باید به فعالیت بپردازد؛ در ادامه با معرفی قطعات Military Class شرکت MSI همراه دنیای بازی باشید.
مدار تنظیمکننده ولتاژ یا VRM
از بین قطعات مختلف سختافزار رایانه، کارت گرافیک و مادربورد میزبان دو پردازشگر حیاتی و اصلی سیستمهای کامپیوتری هستند. مدار تنظیمکننده ولتاژ، Voltage Regulator Modules یا VRM، حساسترین بخش این دو قطعه است که وظیفه تأمین جریان موردنیاز پردازنده مرکزی و پردازشگر گرافیکی را بر عهده دارد. طی این پروسه میبایست ولتاژ ۱۲ ولتی از طریق کانکتور ورودی برق به ولتاژی با محدوده مورد نیاز پردازشگر با آمپراژ بالا بهمنظور تغذیه صحیح تبدیل گردد. کارکرد صحیح و اعمال ولتاژهای به اندازه و بهموقع، و همچنین جلوگیری از اعمال ولتاژهای ناخواسته و حذف نویزهای اضافی (که این نویز تأثیر زیادی در کاهش کیفیت و راندمان دارد) ارتباط مستقیم به VRM دارد. کیفیت ولتاژهای ارائه شده توسط VRM میتواند در افزایش بازدهی کلی محصول تاثیر گذاشته و همچنین باعث کاهش مصرف انرژی گردد. در حقیقت این مدار رگولاتور است که تصمیم میگیرد برقرسانی چگونه انجام شود.
کلاس نظامی | MSI Military Class
شرکت MSI به عنوان یکی از برترین طراحان و تولیدکنندگان مادربورد و کارت گرافیک در دنیا، در سال ۲۰۰۹ محصولات خود را با استاندارد کلاس نظامی یا Military Class I عرضه کرد. استاندارد کلاس نظامی MSI سطوح مختلفی دارد که جدیدترین آن به Military Class VI یا «استاندارد نظامی سطح ۶» مشهور است. از قطعات دارای استاندارد نظامی در دستگاههای حساسی مانند شاتلهای فضایی استفاده میشود.
سازمان وزارت دفاع ایالت متحده امریکا یا US DoD در حقیقت ۴۵ نوع مختلف از استاندارد سطح نظامی را صادر می کند که MIL-STD-810-G (استاندارد مورد استفاده توسط MSI) دوازدهمین نوع آن است. این استاندارد در حقیقت تاثیر شرایط محیطی را روی تجهیزات بررسی می کند و قطعاتی که از این استاندارد برخواردار هستند، پس از پاس کردن ۷ تست بسیار سنگین شوک دمایی، تست رطوبت، تست لرزش، تست فشار کم، تست دمای بالا، تست دمای پایین و تست شوک، استاندارد MIL-STD-810-G از سازمان وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا دریافت خواهند کرد. دریافت این گواهی به منزلهی تایید همه جانبه عملکرد آنها تحت شرایط محیطی بسیار سخت با پایداری کامل است.
قطعات کلاس نظامی | MSI Military Class Components
تمام قطعات بهکار رفته در VRM مادربوردها و کارتهای گرافیک MSI که از استاندارد کلاس نظامی پشتیبانی می کنند به شرح زیر است:
Hi-c CAP: یا Highly-conductive Polymerized Capacitors به خازنهای پلیمریزاسیون تخت با رسانایی بالا گفته می شود که هستهی آنها از جنس فلز کمیاب Tantalum تشکیل شده است. این خازنها نسبت به خازنهای آلومینیومی و استوانهای شکل دارای خاصیت مغناطیسی بالایی هستند و جریان نشتی کمتری دارند.
Solid CAP: شرکت MSI در ساخت VRMهای باکیفیت خود از ترکیب خازنهای جامد و Hi-c CAP استفاده میکند. خازنهای جامد و استوانهای شکل بهکار رفته در مدار مدارات تنظیمکننده ولتاژ محصولات این شرکت، طول عمری برابر ۱۰۰۰۰ ساعت دارند و تمام ساخت کشور ژاپن هستند. این خازنها نسبت به نمونههای رایج طول عمر دوبرابر دارند و پایداری آنها تحت هر شرایطی تضمین شده است. این خازنهای صنعتی در دمای ۱۰۵ درجهی سانتی گراد میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
SFC: به چوکهای VRM محصولات MSI گفته میشود که در مخفف کلمات Super Ferrite Choke است و به هستهی فوق العادهی فریت آنها اشاره دارد. جنس هسته فریت چوکها متفاوت است و به دلیل قرارگرفتن سیم پیچ سلف روی آنها، هر شرکتی از آلیاژ مخصوصی استفاده میکند. این چوکها بهراحتی توانایی عبور ۶۰ آمپر جریان را از خود دارند.
DrMOS: ماسفتهای یک مدار تغذیه، داغترین المان آن محسوب می شود. در طراحی رایج، معمولا از ماسفتهای Low-Side، High-Side و Mosfet Driver در بستههای جداگانه استفاده میکنند. این طراحی علاوه بر افزایش هزینه، افزایش مصرف انرژی و افزایش دمای کاری را به همراه دارد و طراحی مناسبی برای کاربریهای حرفهای طلقی نمیگردد. طراحی ماسفتهای DrMOS شرکت MSI به این صورت است که از یک پکیج کامل، حاوی هر ۳ ماسفت استفاده گردد که این طراحی علاوه بر کاهش دمای کاری و کاهش مصرف انرژی، فضای بیشتری را در اختیار ماسفت در حالت بیکاری برای ذخیره جریان الکتریکی قرار میدهد. این موضوع در حالت بیکاری تنها بر عهده ماسفت Low-Side است و با این طراحی مجتمع، با توجه به افزایش دوبرابری سطح مقطع، کاهش دمای کاری را شاهد هستیم. ماسفتهای DrMOS تا دمای ۱۱۵ درجه سانتی گراد به راحتی به فعالیت خود ادامه میدهند.
اهمیت قطعات کلاس نظامی در کشور ایران
ایران یک کشور ۴ فصل است که انواع شرایط محیطی را در در اکثر اوقات سال به خود می بیند. شمال کشور دارای هوایی شرجی با رطوبت بالا است که میتواند روی عملکرد مدارهای حساس الکترونیکی تاثیر منفی بگذارد.
از طرف دیگر، جنوب کشور از وضعیت جوی نامناسبی در اغلب اوقات رنج میبرد، به طوریکه گرد و غبار زیادی را در این منطقه شاهد هستیم. گرد و غبار نیز یکی از دشمنان اصلی قطعات الکترونیکی است که با جمع شدن زیاد آنها، مانند عایق عمل کرده و مانع از خنک شدن قطعات میگردد.
محصولات MSI که از استاندارد رده نظامی در ساخت قطعات حساس آنها استفاده شده است، میتوانند در هر شرایط بدی به فعالیت بپردازند. برای مثال تستهای صورت گرفته در زمینهی دمای بالا و دمای پایین یا رطوبت، شرایطی بسیار سختتر و غیرقابل مقایسه با شرایط جوی کشور ما هستند. این استاندارد به ما این اطمینان را میدهد تا از کارکرد قطعات سیستمهای کامپیوتری تحت هر شرایط اطمینان حاصل کنیم.