چه روش هایی برای استعلام ثبت شرکت وجود دارد؟

در ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ , 16:42:54
ثبت شرکت

تمامی افرادی که با میزان سرمایه ای مشخص وارد بازار کار شده و به همراه چند تن دیگر از افراد در قالب شرکاء و هر کدام با میزان سرمایه ای مشخص اقدام به ثبت شرکت با هدف افزایش سرمایه خود و شروع یک کسب و کار می­نمایند، موظف هستند مراحل ثبت برند و مراحل ثبت شرکت خود را در سامانه ثبت شرکت ها با فراهم نمودن مدارک مورد نیاز به انجام رسانده و به کسب و کار خود اعتباری قانونی ببخشند تا هم بتوانند معاملات خود را در شرایط قانونی به انجام رسانده و هم از سایر مزایای ثبت شرکت مانند اقدام به عقد قرارداد با شرکت های دیگر و همچنین امکان دریافت و اعطای نمایندگی و … بهره ببرند.

انواع شرکت در قانون تجارت

در قانون تجارت انواع شرکت ها شامل شرکت های تضامنی، شرکت های نسبی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت های مختلط، سهامی، شرکت های مختلط غیرسهامی، شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص می­شوند. در هرکدام از این شرکت ها میزان سرمایه شرکاء، تعداد شرکاء و میزان مسئولیتی که نسبت به تعهدات شرکت دارند با دیگری متفاوت بوده و مراحل متفاوتی هم برای ثبت آن ها و همچنین مدارک متفاوتی برای ثبت آن ها نیاز است.

مراحل ثبت شرکت

به طور کلی ثبت شرکت در ابتدای شروع فعالیت آن امری ضروری است. برای اقدام به ثبت انواع شرکت ها در مرحله اول توصیه می­شود با یک مؤسسه ثبت شرکت و کارشناسان زبده آن مشورت نمایید تا بتوانید امور ثبت را به درستی آغاز نموده و پیش ببرید و همچنین در هزینه ای مربوطه برای ثبت شرکت صرفه جویی به عمل آورده و زمان ثبت را نیز کوتاهتر نمایید. در مرحله بعدی تمامی مدارکی که بسته به نوع شرکت برای ثبت آن نیاز است جمع آوری نمایید. در مرحله بعدی باید یک نام مناسب با ریشه فارسی که مرتبط با کسب و کار شرکت بوده و گمراه کننده نباشد و همچنین با شئونات کشور مغایرت نداشته و در عرف و فرهنگ جامعه مرسوم باشد انتخاب نمایید. با جمع آوری مدارک مورد نیاز و همچنین انتخاب نام مناسب می­توانید امور ثبت شرکت خود را با بارگزاری مدارک موجود در سامانه ثبت شرکت ها و همچنین نام انتخابی خود را در این سامانه وارد نمایید. بعد از بررسی کارشناسان در صورتیکه مدارک بارگزاری شده مشکلی نداشته و نام انتخابی شما منحصربه فرد بوده و قبل از شما توسط شرکت دیگری به ثبت نرسیده باشد، آگهی ثبت شرکت شما در روزنامه رسمی صادر شده و در صورت محیا بودن شرایط شرکت شما به ثبت قانونی رسیده و یک شناسه ملی و یک شماره ثبت شرکت از سوی سامانه ثبت شرکت ها برای شرکت شما تعیین شده و شرکت شما به ثبت رسیده و اعتباری قانونی پیدا خواهد کرد.

روش های استعلام ثبت شرکت ها

استعلام ثبت شرکت ها با استفاده از شناسه ملی شرکت، شماره ثبت شرکت و نام شخصیت یا همان مدیر شرکت قابل انجام خواهد بود.

شرکت ها به طورکلی در دو دسته تجاری و غیرتجاری به ثبت می­رسند.

شرکت تجاری: شرکت تجاری به شرکتی گفته می­شود که برای انجام امور تجاری و با هدف افزایش سرمایه و کسب و کار شروع به فعالیت نموده و هدف اصلی از احداث آن ها تجارت و رسیدن به سرمایه بیشتر باشد.

شرکت های غیرتجاری: شرکت های غیرتجاری به شرکت هایی گفته می­شود که با هدفی غیر از تجارت شروع به فعالیت می­نمایند. مانند شرکت هایی که هدف آن ها تولید محتوای سرگرم کننده بوده و با هدف ایجاد سرگرمی و یا تولید محتوای فرهنگی، مذهبی و … شروع به فعالیت می­نمایند.

بعد از این که شرکت ها بسته به تجاری یا غیر تجاری بودن آن ها به ثبت رسیدند، شناسه ای تحت عنوان شناسه ملی و همچنین شماره ثبت شرکت به آن ها تعلق می­گیرد.

مراحل ثبت شرکت

شناسه ملی: شناسه ملی برای هر شرکت به مانند شماره ملی برای هر شخص است. با این تفاوت که این شماره ۱۱ رقمی بوده که هر رقم در آن بیانگر یک موضوع است. به عنوان مثال ۴ رقم سمت چپ شناسه ملی مربوط به شهری است که محل احداث شرکت است و ۶ رقم بعدی از سمت چپ جهت مشخص نمودن حقوقی بودن شخص در صورتیکه حقیقی نباشد می­باشد و رقم آخر نیز یک رقم کنترلی است. شماره ملی یک شرکت به ثبت رسیده با شخصیت حقیقی نیز شامل ۵ رقم شماره ثبت شرکت و اطلاعاتی نظیر کدپستی، آدرس، تاریخ و نام شرکت است. این شماره در صورت انحلال شرکت نیز باز هم فقط و فقط متعلق به آن شرکت منحل شده خواهد بود. شرکت هایی که این شماره را دارا نباشند شرکت هایی غیرمجاز خواهند بود.

شماره ثبت شرکت: بعد از انجام تمامی مراحل ثبت شرکت و به ثبت رسیدن آن یک شماره تحت عنوان شماره ثبت شرکت به آن شرکت تعلق می­یابد که اصلی ترین روش برای استعلام شرکت است. این شماره ثبت ثابت و بدون تغییر بوده و همچنین راهی برای مطالعه شناسنامه شرکت هاست. تا زمانی که شرکت دایر باشد این شماره قابل شناسایی خواهد بود. این شناسه مهم ترین پارامتر برای استعلام شرکت هاست. توسط این شناسه هویت افراد حقوقی در در سامانه ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، سازمان اوقاف و امور خیریه، اتاق بازرگانی و حوزه های علمیه قابلیت شناسایی خواهد داشت.

با توجه به موارد گفته شده، برای انجام استعلام شرکت ها کافی است وارد سامانه اینترنتی استعلام شناسه ملی شرکت ها به آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir شوید. با ورود به این سامانه سه قسمت شناسه ملی، شماره ثبت و نام شرکت را مشاهده خواهید نمود. برای استعلام شرکت موردنظر وارد نمودن یکی از موارد گفته شده و بعد از آن وارد نمودن تصویر امنیتی الزامی است. بعد از انجام جست و جو در صورت رسمی بودن شرکت اطلاعتی همچون نام شخصیت حقوقی، شناسه ملی، شماره ثبت، نوع شخصیت شرکت، سازمانی که شرکت را به ثبت رسانده و همچنین وضعیت شرکت برای شما نمایان خواهد شد.

روش دیگر دسترسی به جزییات آگهی رسمی چاپ شده در روزنامه است که باید به این سامانه با آدرس اینترنتی rooznamehrasmi.ir مراجعه نموده و با وارد نمودن حداقل یکی از اقلام اطلاعاتی شماره ثبت شرکت، شناسه ملی شرکت و یا نام شرکت جهت استعلام شرکت اقدام نمود.

روش بعدی مراجعه به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی است. آدرس این سامانه ilenc.ir بوده و برای استفاده از این سامانه که یک سامانه بسیار معتبر برای شناسایی افراد حقوقی است  باید به یکی از موارد نام شخصیت، شناسه ملی و یا شماره ثبت دسترسی داشته باشید.

یکی دیگر از روش های استعلام ثبت شرکت که بدون دردسر و راحت تر از روش های دیگر است، سپردن این کار به فردی و یا موسسه ای متخصص در زمینه ثبت شرکت و یا ثبت برند است. موسسه حقوقی و ثبتی سفیر صلح با داشتن چندین سال تجربه در امور ثبتی ، تمامی خدمات ثبتی شامل: ثبت شرکت و یا ثبت برند، ثبت تغییرات شرکت، پلمپ دفاتر قانونی ، ثبت اختراع و کارت بازرگانی را با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن ارائه میدهد.


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر