نکات مهمی که قبل از خرید کارت گرافیک باید بدانید، از نگاه مقداد آی تی

کارت گرافیک مهمترین قطعه از کامپیوترهای مخصوص بازی یا امور مربوط به طراحی گرافیک است. اما خرید کارت گرافیک میتواند یک کار چالش برانگیز باشد زیرا وقتی پا به بازار میگذارید، باید نکات مهم زیادی را در نظر بگیرید. روند انتخاب کارت گرافیک زمانی آسان میشود که مقدار بودجه و اهداف خود را بدانید، در حال حاضر یک قدم به یافتن کارت گرافیک مناسب نزدیک شدهاید. اما در این راهنما، کارشناسان «مقداد آی تی» به شما در خرید کارت گرافیک مناسب کمک میکنند.
نکته اول: انویدیا (NVIDIA) بخریم یا ای ام دی (AMD)؟
در حالی که انویدیا و ای ام دی تنها تولیدکنندگان بزرگ کارت گرافیک هستند، آنها مجوز فروش محصولات خود را به شرکتهای دیگر میدهند. شرکتهایی مانند ایسوس، گیگابایت، ام اس آی و غیره کارتهای گرافیک خود را با پردازندههای گرافیکی AMD یا NVIDIA میفروشند. این شرکتها معمولاً راهحلهای خنککننده، نرخ ساعت و نرمافزار متفاوتی را روی کارتهای گرافیک خود ارائه میکنند.
بسته به نوع استفاده، کارتهای گرافیکی انویدیا یا ای ام دی ممکن است عملکرد بهتری ارائه دهند. بنابراین، هیچ پاسخی وجود ندارد که کدام سازنده بهترین کارت گرافیک را تولید میکند. این مهم به بودجه و نیازهای شما بستگی دارد. در این میان، میتوانید به سراغ خرید کارت گرافیک ایسوس یا برندهای دیگر بازار بروید و با بررسی مشخصات هر کدام، محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.
نکته دوم: در خرید کارت گرافیک به نوع استفاده خود توجه کنید
مهمترین نکته این است که کارت گرافیک را برای چه نوع کاربری در نظر دارید. برای افرادی بازیهای سنگین انجام میدهند یا کسانی که از کامپیوتر برای کارهای گرافیک (انیمیشن سازی) استفاده میکنند، انتخاب کارت گرافیک متفاوت خواهد بود. در تئوری، اگر بازیها و کارهای گرافیکی سنگینی را انجام میدهید، به کارت گرافیکی قدرتمندی نیاز دارید.
اگر فردی هستید که بازیهای کم تقاضا و سبک را انجام میدهید یا مشغول به اجرای کارهای گرافیکی معمول مانند استفاده از فتوشاپ هستید، بهتر است به سراغ کارتهای گرافیک ارزان بروید. هر چه کارت گرافیک شما قویتر باشد، روند اجرای کارهای شما روان تر خواهد شد و دیگر نیازی نیست زمانی زیادی را مثلاً برای رندر گرفتن تلف کنید.
نکته سوم: رزولوشن مانیتور و رفرش ریت را بررسی کنید
رفرش ریت (Refresh Rate) و رزولوشن در خرید انواع کارت گرافیک مهم است. هرچه رزولوشن مانیتور شما بالاتر باشد، پیکسلهای بیشتری باید در هر فریم ارائه شوند. هرچه تعداد پیکسلهای بیشتری برای هر فریم رندر شود، کارت گرافیک شما سختتر کار میکند. یا به عبارت دیگر، بازیها و کارهای گرافیکی در رزولوشنهای بالاتر تقاضای بیشتری پیدا میکنند.
اگر یک کامپیوتر گیمینگ دارید تا بتوانید بازیها را روی یک مانیتور 4K بازی کنید، باید مطمئن شوید که یک کارت گرافیک رده بالا انتخاب میکنید. از طرف دیگر، اگر برنامه شما این است که کارهای خود را فقط روی یک مانیتور 1080P انجام دهید، بهتر است به سراغ کارت گرافیک ارزانتر باشید. ناگفته نماند، رفرش ریت به سرعت حرکت فریمهای قدیمی و جدید مربوط میشود. هر چه سرعت حرکت بیشتر باشد، بازی یا کار گرافیکی روان اجرا میشود.
نکته چهارم: حفظ سازگاری کلی سیستم را مد نظر قرار دهید
باید مطمئن شوید که پردازنده و مادربرد و دیگر قطعات سیستم شما با کارت گرافیک سازگار است. ابتدا باید بدانید که کارت گرافیک شما پرقدرتترین جزء در سیستم شما خواهد بود. بنابراین، باید مطمئن شوید که دیگر قطعات نیز میتواند پا به پای کارت گرافیک کار کنند. قدرت پردازنده، رم و قطعات دیگر باید متناسب با کارت گرافیک باشد. به عنوان مثال، اگر از یک CPU دو هستهای قدیمی مانند Pentium یا Celeron استفاده میکنید، این پردازندهها با کارتهای گرافیک سطح بالا سازگاری ندارد.
نکته دیگری که باید بررسی کنید، این است که آیا میتوانید کارت گرافیک را در داخل کیس قرار دهید و متناسب با مادربرد است؟ ابتدا طول کارت گرافیک مورد نظر خود را بررسی کنید (در برگه مشخصات کارت گرافیک ذکر شده است) حداکثر فاصله کارت گرافیک روی کیس مورد نظر خود را ارزیابی کنید. مطمئن شوید که کارت گرافیکی که در نظر دارید کوتاهتر از فاصله کارت گرافیک در کیس مورد نظر شما باشد.
نکته پنجم: به مقدار حافظه و پهنای باند توجه کنید
بسیاری افراد به شما خواهند گفت که هرچه حافظه کارت گرافیک بزرگتر باشد، عملکرد بهتری دارد اما همیشه اینطور نیست! مگر اینکه از آن با رزولوشنهای فوق العاده بالا، مانند 4K استفاده کنید که در این حالت هم مقدار رم تفاوت زیادی ایجاد نمیکند. همچنین، اکثر کارتهای گرافیک پیشرفته (اگر نگوییم همه) به طور پیشفرض دارای حافظه بالایی هستند.
چیزی که باید بیشتر به آن توجه کنید پهنای باند است. دادههای آماده برای پردازش توسط پردازنده کارت گرافیک معمولاً در حافظه اختصاصی کارت به نام GDDR3، GDDR5 یا (اخیراً) GDDR6 ذخیره میشود. توجه داشته باشید که حافظه GDDR5 دو برابر پهنای باند GDDR3 با سرعت یکسان را فراهم میکند. برای مثال، در خرید کارت گرافیک ام اس آی یا برندهای دیگر بهتر است به پهنای باند آن توجه کنید.
نکته ششم: در خنک کننده کارت گرافیک سرمایه گذاری کنید
کارت گرافیک گرمای زیادی تولید میکند. این خروجی گرما در مقدار TDP نمایش داده میشود که نقش زیادی در تصمیم گیری در مورد خرید گرافیک مناسب دارد. اگر مقدار TDP شما بالا باشد، کامپیوتر شما به فنهای بیشتری برای توزیع مناسب گرما نیاز دارد. از آنجایی که فنها به فضا و قدرت اضافی نیاز دارند، مقدار TDP تفاوت زیادی ایجاد میکند. کیسهای کامپیوتری کوچک به پردازندههای گرافیکی با مقادیر TDP پایین نیاز دارند، در حالی که کیسهای بزرگتر انعطافپذیری بیشتری را ارائه میدهند.
از مقداد آی تی کارت گرافیک خوب بخرید!
سرمایهگذاری در خرید کارت گرافیک خوب میتواند تجربه روانتری را برای انجام امور مختلف به شما ارائه دهد. فقط مهم است که نیازهای خود را بررسی کنید و تنظیم مقدار بودجه، محصول مناسب را خریداری کنید. مقداد آی تی با سالها تجربه در فروش انواع قطعات سخت افزاری کامپیوتر، این امکان را برای خریداران فراهم کرده است تا بتوانند در میان انواع و اقسام کارتهای گرافیک در برندهای مختلف، محصول مورد نظر خود را انتخاب کنند.