در جدیدترین آپدیت پلی استیشن ۵ چه مواردی توسعه یافته است؟

در ۱۴۰۱/۰۲/۱۴ , 19:19:00

بیش از یک سال از عرضه کنسول نسل نهم سونی، پلی استیشن ۵ می‌گذرد و در این مدت علاوه بر تمامی دستاورها و موفقیت‌هایی که این کنسول نصیب سونی و ناشران بازی خود کرده، عملکرد فنی آن بی‌نقص نبوده و شاهد گزارش‌های منفی متعددی در بخش‌های مختلف توسط کاربران در سراسر دنیا بوده‌ایم. چنین امری طبیعی است زمانی که به سراغ تهیه هر محصول دیجیتالی نظیر خرید ساعت هوشمند یا خرید مودم ای دی اس ال می‌روید، نباید انتظار یک محصول بی‌ایراد از نظر نرم افزاری را داشته باشید و به مرور زمان و با انتشار آپدیت‌ها و بروز رسانی‌های مختلف، عملکرد فنی به مراتب بهبود می‌یابد.

سونی نیز از زمان انتشار این کنسول به صورت جهانی و علی رغم اینکه بسیاری از افراد در سراسر دنیا هنوز امکان خرید پلی استیشن ۵ را ندارند، علاوه بر تلاش برای پاسخگویی به تقاضای بازار با انتشار آپدیت‌ها و پچ‌های گوناگون باگ‌ها و ایرادات آزار دهنده‌ای که سبب شده بود تجربه کلی کاربران هنگام استفاده از کنسول، لطمه ببیند را رفع کند. برخی از این آپدیت‌ها بیشتر جنبه جزئی داشتند و تنها باگ‌های فنی و ایرادات کوچک را رفع می‌کردند و برخی دیگر نیز تغییرات اساسی چه در بک‌اند و چه در UI سیستم عامل کنسول ایجاد می‌کردند. حال پرسش اصلی اینجاست: جدیدترین آپدیت پلی استیشن ۵ جزو کدام دسته از این آپدیت‌ها قرار می‌گیرد و چه مواردی با این آپدیت رفع شده‌است؟

 

تغییرات مربوط به بخش Voice Chat

برای تمامی افرادی که به حوزه بازی‌های ویدیویی علاقه مند هستند، این مسئله روشن است که تجربه بازی به صورت آنلاین و دسته جمعی، نوع خاصی از هیجان و لذتی را به همراه دارد که معمولا مشابه آن را نمی‌توان در بازی‌های تک نفره و آفلاین یافت. از سال‌ها قبل و پیش از توسعه و رشد بازی‌ها به صورت گسترده، امکان برقراری ارتباط و گفت و گو با دوستان و هم تیمی‌ها از طریق صوتی، یکی از الزامات و لذت‌های تجربه بازی به صورت آفلاین بوده و اکنون که تکنولوژی در نقطه اوج پیشرفت خود قرار دارد و شاهد خرید ساعت هوشمند و خرید مودم ای دی اس ال توسط بسیاری از کاربران هستیم، عملکرد بی عیب و ایراد این بخش برای کاربران بسیار مهم است.

تغییرات مربوط به بخش Voice Chat

بسیاری از کاربرانی که تصمیم به خرید پلی استیشن ۵ از زمان عرضه این کنسول گرفتند، مسلما انتظار تجربه‌ای روان و بی‌ایراد بازی‌های آنلاین و چند نفره را دارند و سونی نیز به خوبی از این مسئله آگاه است. پیشتر و در آپدیت‌های قبلی چندین بار بخش Voice Chat دستخوش تغییراتی شده بود و برخی از باگ‌های نظیر انتقال کند پیام صوتی و عدم امکان اتصال درست، از مواردی بود که در پچ‌های قبلی رفع شده بود. آپدیت جدید کنسول پلی استیشن ۵ نام این بخش را از Voice Chat به Parties تغییر می‌دهد و در کنار رفع ایرادات فنی، امکانات جدیدی را نیز به این بخش اضافه می‌کند.

با این آپدیت جدید امکان ساخت، عضویت و دعوت از دوستان به Voice  Chat جدید، بسیار روان‌تر و بی‌ایرادتر از پیش شده و می‌توان بدون دغدغه به گفت و گو و معاشرت با دوستان خود بپردازید. علاوه بر این موارد، امکان به اشتراک گذاری اسکرین همه اعضای چت نیز فراهم شده‌است و می‌توانید گیم‌پلی بازی خود، اسکرین شات‌ها یا سایر موارد دیگر را به صورت مستقیم با دوستان خود به اشتراک بگذارید. البته مورد انتظار است که برای استفاده صحیح از این بخش به اینترنت سرعت و با پینگ پایین نیاز است که در زمان خرید مودم ای دی اس ال، باید به آن توجه داشت.

 

تغییرات بخش Game Base

یکی از مورادی که از همان ابتدای عرضه کنسول نسل نهم سونی، و پس از خرید پلی استیشن ۵ مورد توجه و تحسین کاربران این کنسول قرار گرفت، UI و رابط کاربری گرافیکی آسان و چشمنواز سیستم عامل کنسول بود که بدون نقص و ایراد دسترسی سریع و بی درد سری را به کاربران خود ارائه می‌کرد. البته نمی‌توان گفت این بخش کاملا بی عیب و نقص بود که بخشی از آن‌ به دلیل عرضه اولیه و مدت زمان کمی که از انتشار کنسول می‌گذشت قابل اغماض بود.

یکی از ایراداتی که کاربران نسبت به این بخش وارد می‌دانستند، مربوط به بخش Game Base بود که از جمله ویژگی‌های جدیدی بود که با عرضه کنسول معرفی شد، با فشردن لوگو PS روی کنترلر دوال سنس می‌توان به این بخش دسترسی پیدا کرد و به سرعت مواردی مانند بازی‌هایی که در حال اجرا هستند، آخرین Voice Chat‌هایی که در آن حضور داشته‌اید، آخرین ویدیو‌های ضبط شده و … به صورت سریع و آسان دسترسی پیدا کنید.

یکی از انتقاداتی که کاربران نسبت به این بخش وارد می‌کردند، تعداد بالای تب‌های نمایش داده شده بود که هدف اصلی استفاده از این بخش را از بین می‌برد و به جای دسترسی سریع، بیشتر باعث سردرگمی مخاطبان می‌شد. سونی نیز با بررسی بازخوردهایی که از مخاطبان خود دریافت کرده بود، تعداد تب‌هایی که با ورود به بخش Game base نمایش داده می‌شد را به سه تب کاهش داد. موردی که شاید کاربران زیادی پس از خرید پلی استیشن ۵ به آن اشاره داشتند. البته میزان تغییرات با آپدیت جدید تنها این موارد محدود نمی‌‎شود.

تروفی‌ها

تروفی‌ها به بخش جدا ناشدنی صنعت بازی‌های ویدویی تبدیل شده‌اند و این ابزار جدید رقابت سبب شده هزاران گیمر به دنبال تصاحب کردن آن‌ها به تجربه چندین باره بازی‌ها مشغول می‌شوند. چنانچه یک مخاطب پس از خرید مودم ای دی اس ال پر سرعت و کاربردی، علاقه داشته باشد، می‌تواند با اشتراک گذاری تروفی‌های آزاد شده، دستاوردهای خود را با دوستان خود مقایسه کنند و به نوعی یک رقابت دوستانه را تجربه کنند.

با آغاز نسل نهم کنسول‌‎های بازی، سونی در ابتدا لوگوی تروفی‌های برنزی، نقره‌ای، طلایی و پلاتینیوم را شبیه به کنسول PS4 طراحی و پیاده سازی کردند و مطابق انتظار مخاطبان زمانی که آن‌ها درخواست تغییر ظاهری این تروفی‌ها را داشتند، سونی بالاخره و پس از گذشت بیش از یک سال از عرضه کنسول PS5، با آپدیت جدید اقدام به ایجاد تغییر ظاهری در هر ۴ نوع تروفی‌های برنزی،  نقره‌ای، طلایی و پلاتینیوم کردند. مطابق بازخوردهای به دست آمده از نظرسنجی کاربران، ظاهرا بسیاری از افرادی که اقدام به خرید پلی استیشن ۵ کرده‌اند، از این ظاهر جدید و افکت صوتی جدید پس از آزاد شدن تروفی رضایت دارند و این تصمیم سونی استقبال کردند.

 

سخن پایانی

در مجموع می‌توان گفت سونی با انتشار جدیدترین آپدیت کنسول پلی استیشن ۵، تغییرات نسبتا اساسی و مهمی را روی کنسول خود اعمال کرده‌است که اکثر آن‌ها بر اساس بازخوردهای پیشین کاربران این کنسول بوده‌است. درست مانند هر محصول دیجیتالی دیگری، مانند کاربرانی که اقدام به خرید ساعت هوشمند یا خرید مودم ای دی اس ال و … می‌کند. کنسول جدید سونی نیز در ابتدا از نظر نرم افزاری با ایرادات آزاردهنده و متعدد همراه بود و سازنده به مرور و با عرضه آپدیت‌های مختلف اقدام به حذف و کاهش آن‌ها کرد.


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر