قطعا سبک نقش آفرینی جزء یکی از محبوبترین سبکهای امروزی به حساب میآید که طرفداران زیادی هم دارد. سلاطین این سبک مشخص و هویدا هستند، یکی از مهمترین استودیویی که میتوان آن را جویای نام این سبک خواند بیشک استودیو «دک ۱۳» (Deck 13) است که در کارنامهی خود عنوانی نظیر (Lords Of The Fallen) و (Venetica) را دارد؛ ساختهی پیشین آنها یعنی (Lords Of The Fallen) توانست خود را به بازیکنان بسیاری معرفی و توجه بسیاری بهدست بیاورد ولی با این حال منتقدان آن را تقلید بیپایه و اساس از عناوین فرام سافتور (From Software) میدانستند. این بحث باعث شد این استودیو نتواند آنچه را که واقعاً در توان داشت به مخاطبینش ارائه بدهد. سرانجام پس از اتمام پروژهی قبلیشان برروی یک IP جدید دیگری مشغول بهکار شدند که به گفتهی آنها (The Surge) نام داشت. از همان ابتدا میدانستیم که قرار است این IP با کارهای قبلی این استودیو متفاوت باشد و انتظار یک عنوان درخور نام این استودیو را داشتیم. بالاخره این عنوان هم منتشر شد و بار دیگر این تیم و جدیدترین ساختهشان زیر ذرهبینها رفتند. در ادامه مقاله قصد داریم تا عنوان The Surge را بررسی کنیم. در ادامه نقد و بررسی بازی The Surge با دنیای بازی همراه باشید.
عنوان The Surge از لحاظ بخش داستانی، قدرتمند نیست اما با این حال میتواند برای کسانی که قصد خرده گرفتن به بازی را ندارند کافی باشد. داستان بازی هیچگونه خلاقیت و تنوعی ندارد و خود را بسیار سطحی جلوه میدهد؛ ماجرای بازی در رابطه با شخصی فلج است که از آزمایشگاه گروه عجیبی با نام Creo سر در آورده و به یک اتاق پیشرفته در عصر رباتیک رفته و یک دفعه تبدیل به یک فرا انسان ماشینی میشود که میتواند با کمک بازوهای محرک رباتیکیاش کارهای خارق العاده انجام دهد. در مجموع داستان بازی به همین سادگی است و هیچ پیچیدگی در آن وجود ندارد که شما را در طول بازی درگیر کند. در روند بازی نیز باید قید داستان را بزنید و دلتان را با گیم پلی بازی خوش بکنید زیرا نحوه روایت داستانی بازی هم ضعیف بهنظر میرسد و دارای نقاط افت و خیز جالبی نیست که بازیکنان را مجذوب خود بکند. داستان بازی از شما نجات بشریت را میخواهد و دیگر از شما انتظاری نیست که در این عصر رباتیک کار دیگری انجام بدهید.
نقد و بررسی بازی The Surge: گیمپلی
اگر از قسمت داستان بازی و روایت داستانی آن بگذریم در نقد و بررسی بازی The Surge به گیمپلی بازی میرسیم که همانند عنوان (Lords Of The Fallen) خوش ساخت است. گیم پلی عنوان The Surge با تجربیات پیشین استودیوی سازندهاش از سبک نقش آفرینی و فضای عصر رباتیک بازی از تنوع خوبی بهره میبرد و شامل بخشهای زیادی است. نحوهی انتخاب اسلحه در بازی با تنوعی جذاب رو به رو شده است به طوری که شما دیگر نیازی نیست با پیشروی در داستان و پس از کشتن دشمنان در بازی انتظار سلاح را داشته باشید؛ در این عنوان پس از اینکه دشمنان بازی از شما ضربات متعددی دریافت کنند برای لحظهای گیج و سپس زمانی بهدست میآید تا قطعهی رباتیک ارزشمند آنها را با روش دکمه زنی بدست بیاورید و خودتان از آنها استفاده کنید. این تسلیحات را باید با دقت از ابتدای نبرد با دشمنان در نظر داشته باشید وگرنه ممکن است نتوانید آن را از دشمنان خودتان استخراج کنید. برای مثال یک ربات ساده وجود دارد که در دست راست آن سلاحی قرار دارد که از قابلیت ضربه (Impact) بالایی برخوردار است. شما میتوانید آن را به راحتی بهدست بیاورد، فقط کافی است که ضربات خود را بر شانه دست راست آن دشمن متمرکز کنید و اکثر ضربات خود را بر آن مکان وارد کنید. با این حال آنها فقط اسلحه نیستند و ممکن است که این قطعات شامل انواع دستورات ساخت و یا قدرتهای رباتیکی باشد که هر کدام قابلیتهای خاص خود را دارند. هر اسلحه نقاط ضعف و نقاط قوتی دارد که بسته به نحوهی استراتژی شما در نبرد با دشمنان باید آنها را انتخاب کنید، اگر شما از اسلحههای سنگین که از قابلیت صدمه (Damage) بالایی برخوردار هستند استفاده میکنید مجبور هستید تا با سرعت کمتر ضربات خود را به دشمنانتان وارد کنید زیرا که سرعت ضربات تهاجمی (Attack Speed) این دسته از اسلحهها رروی حالت Low (کم) قرار دارد.
در بازی این قابلیت وجود دارد تا شما مکالمات خود را انتخاب کرده و سپس دربارهی آنها به گفت و گو با شخصیتهای موجود در بازی بپردازید. این گفت و گوها با اینکه هیچ نقشی در روند پیشروی در داستان بازی ندارد اما باعث میشوند تا مکالمات غیرضروری که ممکن است پیش بیایند کنار بروند و جای آنها بتوانیم سریعتر سوالی را که در ذهن داریم بپرسیم. اما نقاط قوت دیگری که در گیمپلی این عنوان دیده میشود تنوع و خلاقیت در ضربات نهایی (Execution) بازی است که به اندازهی کافی بازی را در بخش گیمپلی غنی کرده که بتوانیم از مبارزات تن به تن تمجید کنیم. این بازی از ضربات نهایی زیادی برخوردار است و خلاقیت جداسازی تسلیحات از بدن دشمنان به این قسمت از نبردهای تن به تن قوت داده. شاید تنها ایرادی که بتوانیم از گیم پلی بازی بگیریم تنوع کم در دشمنان بازی باشد که ممکن است در مبارزات پی در پی در طول بازی شما را کمی آزار بدهد.
در دنیای بازی بخوانید: بررسی بازی Demon’s Souls
همچنین نبود تنوع کافی دشمنان در بازی باعث شده است تا تنوع تسلیحات جداپذیر در بازی هم به آن اندازه نباشد ولی با همان تعداد اندک هم جذاب بهنظر میرسد. بخش مهم دیگری که در بازی وجود دارد انرژی هسته است که شما برای شارژ این هسته باید از مقادیر Tech Scrap استفاده کنید. این مقادیر پس از کشتن هر ربات به صورت خودکار بهدست میآید. اما اگر از گیمپلی بازی بگذریم به گرافیک فنی و بصری عنوان The Surge میرسیم که بسیار خوش ساخت است و در طراحی هنری رباتها میتوانید خلاقیت تیم سازنده را به خوبی متوجه شوید. در طراحی هنری بازی اتمسفر رباتیک بازی به خوبی به شما منتقل میشود که این موضوع نشان میدهد این استودیو به خوبی توانسته است از عهده خلق یک محیط پساآخرالزمانی رباتیکی بر بیاید و برای این امر باید آنها را تحسین کرد. اما با این حال در برخی از مکان های موجود در بازی تکسچرها و بافتهای بازی ممکن است بسیار مصنوعی باشند که این موضوع به احتمال زیاد برای شما ناخوشایند خواهد بود.
نقد و بررسی بازی The Surge: گرافیک
نورپردازی و طراحی محیط بازی در سطح خوبی قرار دارد اما انتظار این را نداشته باشید که شما را میخکوب بکند. گرافیک فنی بازی هم در سطح خوبی قرار دارد و خبری از افت فریم و باگ در نسخهی پلی استیشن ۴ نیست. رزولوشن بازی در نسخهی پلی استیشن پرو قابل انتخاب از بین ۴K 30Fps و یا ۱۰۸۰p 60Fps است که بسته به انتخاب شما، در کنار آن قابلیت HDR فعال میشود تا جلوههای گرافیکی بهتر نمایان شوند.
صداگذاری بازی یکی از نقاط ضعف دیگری است که در طول بازی با آن برخورد خواهید کرد. در این بازی صداگذاری کمی روی محیط صورت گرفته است که این موضوع به جزییات بازی ضربه شدیدی وارد کرده است. صداگذاری بعضی از افکتها هم مصنوعی است و نمیتواند بازیکنان را به اندازه کافی راضی نگه دارد. اما در بخش موسیقی میتوان گفت که وضعیت اندکی بهتر است. قطعات موسیقی بازی از تنوع کمی برخوردار است ولی با این حال بهتر از این است که هیچ موسیقی متنی را نداشته باشیم؛ پس باید در اینجا نیمهی پر لیوان را ببینیم. هنگام مبارزات انتظار موسیقی حماسی در سطح دارک سولز و بلادبورن را نداشته باشید و این موضوع را به عهده صداگذاری ضعیف و یک ریتم ساده بسپارید تا شاید بتوانند شما را راضی کنند. اگر استودیو Deck 13 روی صداگذاری و موسیقی این عنوان بیشتر کار میکرد، ارزش این عنوان خوشساخت نیز بالاتر میرفت و نقاط ضعف بازی در همان سطح داستانی باقی میماند؛ ولی متاسفانه اینگونه نشده و در کنار داستان ساده و روایت سطحی آن، ما شاهد صداگذاری و موسیقی نه چندان جالب هم هستیم که به تجربه روند بازی لطمه بزرگی زده است.
استودیویی که در تلاش برای پیوستن به سلاطین است اما….
شاید استودیوی آلمانی Deck 13 عناوین خوبی میسازد ولی در بعضی از نقاط هر عنوانش ضعفهایی وجود دارد که نمیگذارد آن طور که باید مورد توجه قرار بگیرد. عنوان Lords Of The Fallen خوب بود اما چوب تقلید زیاد از عناوین فرام سافتور را خورد. عنوان The Surge متفاوت بود اما با این حال بیشتر جای کار در خودش داشت تا تبدیل به یک عنوانی شود که بتواند سازنده خودش را به موفقیت برساند. با این تفاسیر بهنظر میرسد استودیو Deck 13 حال توانسته است پس از ساخت دو عنوان RPG خوش ساخت تجربهای بهدست بیاورد تا در ساخت عناوین بعدیاش از آنها استفاده کند. در کنار این موضوع عنوان The Surge را میتوان به دوستداران سبک اکشن نقشآفرینی توصیه کرد و به کسانی که علاقه به بازیهای رباتیکی دارند پیشنهاد داد!
بازی نسبتا خوبیه و سختیش هم قابل تحمله اما چیزی که برای من قابل تحمل نیست دوربینشه که در فضا های کوچیک خیلی اذیت میکنه :۱۲: .