همان همیشگی! | نقد و بررسی بازی Pro Evolution Soccer 2018

در ۱۳۹۶/۰۶/۲۹ , 18:00:20
نقد و بررسی بازی Pro Evolution Soccer 2018

هر ساله و با نزدیک شدن به اواخر ماه شهریور، طرفداران بازی‌­های ورزشی به‌خصوص فوتبال به انتظار می‌نشینند تا بتوانند نسخه‌های جدید بازی موردعلاقه خود را بازی کنند و در حال حاضر یکی از این بازی‌­ها یعنی PES 2018 منتشر شده است. با دنیای ­بازی و نقد و بررسی بازی Pro Evolution Soccer 2018 (به‌اختصار PES 2018) همراه ما باشید.

اولین چیزی که بعد از زدن kick off و گذشتن چند دقیقه­‌ای از بازی نظر من را به خودش جلب کرد گیم‌پلی بازی بود. باید بگویم کونامی در این بخش عالی کار کرده‌ ­است و یک تجربه خوب را به شما ارائه می‌­دهد. گیم‌پلی بازی نسبت به سال گذشته تغییرات زیادی نداشته وتقریبا همان گیم‌پلی قدیمی است و تجربه کمی بهتر را نسبت به نسخه­‌های پیشین ارائه می‌­دهد، اما قدیمی بودن گیم‌­پلی دلیلی بر بد بودن آن نیست؛ بلکه به این معناست که کونامی سعی کرده همان نقاط قوت و عناصر موفقیت خود را حفظ کند و روی آن­ها کار کند تا در کنار حفظ این نقاط قوت، کمی گیم‌پلی بازی را بهبود ببخشد که از این بهبود می‌­توان به روان‌­تر شدن و طبیعی‌­ترشدن گیم­‌پلی بازی PES ۲۰۱۸ اشاره کرد.

PES, PES 2018, شرکت کونامی (Konami)

یکی دیگر از نکات مثبت بازی شباهت بیشتر آن به فوتبال واقعی و طبیعی­‌تر شدن آن نسبت به تمامی نسخه‌های این مجموعه است. انیمیشن­‌های شوت‌زنی، پاس، برخورد بین بازیکن‌­ها و… بسیار زیبا و چشم‌نواز طراحی شده‌ است. همچنین کونامی در شبیه‌سازی بازیکنان و تیم‌ها نسبت به واقعیت نیز عملکرد خوبی داشته و آن را به بهترین نحو انجام داده، به‌نوعی که تیم‌ها و بازیکنان سرشناس و معروف عملکرد و نحوه بازی­‌کردن آن­­ها بسیار به واقعیت شبیه بوده و طبیعی جلوه می‌کند.

اما موضوع دیگری که نظر من را به خودش جلب کرد گرافیک بازی است و باید بگویم کونامی در PES 2018 در زمینه گرافیک عالی کار کرده‌ است. چهره‌­های بازیکنان که یکی از موارد بسیار مهم در بازی‌­های ورزشی به‌شمار می‌­رود، در PES 2018 بسیار خوب و نزدیک به واقعیت طراحی شده‌­ است. اگرچه یکی از ایرادات این بازی عدم وجود و یا طراحی بد چهره‌ها برای بازیکنان ناشناس و کمتر شناخته شده می‌­باشد.

PES, PES 2018, شرکت کونامی (Konami)

اما از بحث چهره که خارج شویم، کونامی در بحث طراحی استادیوم‌­های موجود و تماشاگران و دیگر جزییات بازی چیزی کم نگذاشته‌ ­است. جالب است بدانید که گرافیک PES 2018 در نسخه‌های رایانه‌های شخصی بعد از انتشار چهار نسخه از این بازی در نسل ۸ برای اولین بار به یک گرافیک نسل هشتم ارتقا پیدا کرده و تجربه گرافیکی در حد کنسول­‌های خانگی را ارائه می‌­دهد. در کل می‌­توان گفت گرافیک آن نسبت به سال های گذشته و مخصوصا در رایانه‌های شخصی پیشرفت زیادی کرده‌ ­است و در این بخش نیز می‌­توان به کونامی نمره قبولی داد.

اما همان‌طور که در پاراگراف‌های قبلی در مورد شباهت بازی به نسخه سال پیش آن گفتم، باید بگویم که این موضوع متاسفانه در مورد مشکلات بازی نیز صدق می‌­کند. اولین و اساسی‌ترین مشکل این بازی که چند سالی است گریبان‌گیر مجموعه PES بوده مشکل لایسنس نبودن تیم‌ها است. وضعیت و تعداد تیم‌های لایسنس شده در مقایسه با نسخه‌­های قدیمی بدتر شده‌ ­است، به‌صورتی که بسیاری از تیم‌های محبوب همانند بایرن­‌مونیخ، منچستر یونایتد، منچستر سیتی، یوونتوس و حتی رئال مادرید در این بازی لایسنس نشده‌­اند. مشکل دیگر بازی نیز به‌نوعی به قضیه لایسنس بر­می‌­گردد که کم بودن تعداد ورزشگاه­‌های بازی و عدم وجود بعضی از بهترین ورزشگاه‌­های جهان است؛ یکی دیگر از مواردی که ممکن است باعث شود شما از کمبود تنوع ورزشگاه‌ها خسته شوید. البته، هر دوی این مشکلات را می‌­توان با پچ‌­ها و فایل­‌هایی که بعد­ها توسط هواداران و ادیتور­ها منتشر می­‌شود حل کرد، ولی لایسنس تیم­‌ها از ابتدای کار می­‌تواند حس لذت‌بخشی را به مخاطب منتقل کند؛ همان حسی که هر ساله در مجموعه FIFA  آن را تجربه می‌­کنیم.

PES, PES 2018, شرکت کونامی (Konami)

مشکل دیگر PES 2018 که باز هم یک مشکل قدیمی است و کم کم داریم به آن عادت می‌­کنیم، گزارشگر بازی است. یکی از مواردی که کونامی می‌­تواند به‌ر‌احتی آن را حل کند اما مشخص نیست که چرا اقدامی در این زمینه انجام نمی‌­دهد و چندین سالی است که گزارشگر این مجموعه هواداران را ناامید می‌کند. جملات کوتاه و تکراری، خسته‌کننده شدن گزارشگر بعد از مدتی و فریاد زدن‌های بی‌مورد از جمله مشکلاتی هستند که گزارشگر بازی باعث موجودیت آنهاست! مخصوصا مورد آخر که بعد از مدتی فریاد­های گزارشگر بیشتر از این که هیجانی را به بازی تزریق کند سبب اذیت شدن گوش شما می­‌شود و شما را آزار می‌­دهد.

PES 2018 حالت‌­های مختلف و متفاوتی را برای بازی چه در حالت آنلاین و چه در حالت آفلاین به شما ارائه می­‌دهد. از بازی دوستانه و مسترلیگ گرفته تا my club و حالت‌های آنلاین دیگری که می­‌توانید به تجربه آنان بپردازید. متاسفانه مسترلیگ و حالت‌های آفلاین دیگر در این نسخه تفاوت چندانی با نسخه­‌ی پیشین نداشته­­‌اند و همان تجربه ثابت را ارائه می‌­دهند؛ و اگر شما نسخه­‌های پیشین را بازی کرده باشید، حالت­‌های آفلاین بازی چندان نمی‌­توانند شما را سرگرم کنند.

PES, PES 2018, شرکت کونامی (Konami)

برعکس حالت‌­های آفلاین بازی، حالت­‌های آنلاین آن با حفظ نقاط قوت خود و بهبود آن‌ها می­‌توانند شما را برای مدت زمان بسیاری درگیر خود کنند. my club و divisions که دو عدد از حالت‌­های آنلاین این بازی هستند، با اینکه جای بسیاری برای بهبود و پیشرفت دارند اما بسیار سرگرم‌کننده طراحی شده­‌اند و ارزشمندترین حالت‌­های این مجموعه به‌حساب می‌­آیند.

بدون شک می‌­توان گفت که کونامی در PES 2018 با حفظ نقاط قوت بازی و مخصوصا گیم‌پلی آن توانسته عملکردی عالی داشته باشد و یک تجربه عالی را به مخاطب انتقال دهد؛ اما وقتی از دید یک مجموعه به این بازی نگاه می‌­کنیم، متوجه می‌­شویم که بازی مشکلات بسیاری را در طول زمان یدک کشیده و کونامی هیچ فکری برای حل آن‌ها نکرده است. بازی دو نسخه است که تقریبا هیچ تغییر شاخصی نداشته، اتفاقی که می‌­تواند به ضرر مجموعه تمام شود. PES 2018 یک بازی لذت‌بخش است که با همه مشکلات خودش می‌­تواند دوست‌داران فوتبال را یک سال درگیر خود کند و کاری کند که این بازی در ذهن مخاطب بماند.


1 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. من نسخه دموی این بازیو رو تجربه کردم دیروز هم فیفا ۱۸ گرفتم چون فن فیفا هستم و باید بگم اگر بحث واقع گرایانه باشه فیفا خیلی سرتره به حدی که قابل مقایسه نیست و بحث گرافیک هم بازهم فیفا مخصوصا اینکه در این نسخه استفاده ی بهتری از فراست بایت داشته EA اما در زمینه ها ی طراحی چهره تا حدی قبول دارم که کونامی بهتر بوده ولی دیگر زمینه مطمئنا فیفا راحت پس رو میبلعه

    ۱۱

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر