در کابوس تایتان‌‌ها | نقد و بررسی بازی Attack on Titan 2

در ۱۳۹۷/۰۱/۱۵ , 21:06:50
Koei Tecmo, omega force, انیمه اتک آن تایتان (Attack on Titan), کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

از قدیم و ندیم، عناوین داستان‌محور طرفداران پر و پا قرص خود را داشته‌اند. به نوعی که بحث‌هایی زیادی بوده است که این بازی‌های روایتگر هستند که معنای واقعی جمله «بازی‌سازی هنر است» را به دوش می‌کشند. سوای از این‌که ما خود چه اعتقادی داریم، اگر بخواهیم منصف باشیم و لحظه‌ای چشمان‌مان را ببندیم و خود را به دنیای کودکی و نوجوانی پرتاب کنیم؛ و یا به پوسترهای روی در و دیوار اتاق و عکس روی جلد مجلات قدیمی دنیای بازی نگاهی بندازیم؛ اکثرا قهرمانان یا راویان این سبک از بازی‌ها را مشاهده خواهیم کرد که رنجور اما جسورانه به ما می‌نگرند. حال در درون این بازی‌های روایتگر، دسته‌بندی بزرگی وجود دارد به نام Visual Novelها که سبک انیمه‌ای و خاص خود را دارند و به فراخور، طرفداران ویژه خود. امروز می‌خواهیم یکی دیگر از این سبک بازی‌ها را باهم مورد نقد و بررسی قرار دهیم. عنوانی که هم‌اکنون در گام دوم از زندگی و یا بهتر بگوییم در فصل دوم از رمان خود به سر می‌برد. این عنوان چیزی نیست جز Attack on Titan 2. با نقد و بررسی بازی Attack on Titan 2 همراه دنیای بازی باشید.

Koei Tecmo, omega force, انیمه اتک آن تایتان (Attack on Titan), کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

این سری از بازی Attack on Titan همانند نسخه اول خود و سایر بازی‌های Visual novel، بر اساس مانگا یا انیمه ساخته شده است. ماجراجویی «ارن» ،شخصیت اصلی داستان، «میکاسا» و «آرمین»، که دوستان صمیمی و قدیمی او هستند، وقتی که دیوار بزرگ «ماریا» که بشریت را در مقابل تایتان‌ها، غول‌های بزرگ آدم‌خوار، توسط تایتانی به مراتب غول پیکرتر از بقیه تایتان‌ها تخریب شد، شروع شد. تایتان‌ها وارد شهر شدند و شروع به خوردن انسان‌ها کردند. در میان این هرج و مرج، مادر ارن توسط تایتانی با صورت خندان خورده شد. ارن هنگام خروج و تخلیه شهر به دیواری درونی‌تر، به خود قول داد با تمام قدرت خود با تایتان‌ها مبارزه کند و همه آن‌ها را از پای دربیاورد. پنج سال بعد، ارن، میکاسا و آرمین که پدربزرگ پیر خود را در جنگ با تایتان‌ها از دست داده بود؛ در ارتش ثبت نام کردند. آموزش آن‌ها برای مبارزه با تایتان‌ها توسط افسران ارتش شروع شد و آن‌ها روز به روز خود را آماده‌تر می‌کردند. تایتان‌ها موجوداتی با پوست سخت هستند که بریدن آن‌ها تنها با شمشیرهای خنجری مانندِ بسیار تیز، که توسط ارتش ساخته می‌شود، ممکن است. تنها نقطه ضعف تایتان‌ها نقطه‌ای نسبتا کوچک در پشت گردن آن‌هاست. بریدن سایر نقاط بدن‌شان تاثیری در عملکرد آن‌ها ندارد و به هیچ‌وجه از پا درنمی‌آیند. تایتان‌ها دارای قابلیت بازسازی بدن خود هستند، حتی دست یا پای کامل بریده شده آن‌ها، پس از مدتی به حالت اولیه خود بازمی‌گردد. سربازان برای رسیدن به پشت گردن و حرکت سریع‌تر در مقابل تایتان‌ها، از دستگاهی به نام «مانوردهنده سه‌بعدی» یا ۳DMG استفاده می‌کنند. این دستگاه با شلیک قلاب‌ها و نیروی پیشران کپسول‌های گاز درون آن، تحرک در فضاهای شهری یا جنگل‌ها که دارای محل‌های متعدد برای گیر دادن قلاب هستند، استفاده می‌شود. در ابتدای بازی، نحوه استفاده از این دستگاه و نقاط ضعف تایتان‌ها آموزش داده می‌شود. البته، شما می‌توانید بازی را خشن‌تر کرده و اول دست و پای تایتان‌ها را قطع کنید؛ اما اگر این کار زمان زیادی ببرد، تایتان وحشی شده و تلاش برای گرفتن شما می‌کند که شما می‌توانید با COUNTER کردن آن آسیب بسیار زیادی به آن‌ها زده و مقدار زیادی از خون‌شان را کم کنید. اگر موفق به این کار نشوید، شما را گرفته و سعی در خوردن شما می‌کند که در این حالت با کلیک کردن‌های پیاپی می‌توانید انگشتان تایتان را قطع کرده و خود را رها کنید.

Koei Tecmo, omega force, انیمه اتک آن تایتان (Attack on Titan), کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)
:)

در میان تایتان‌ها، تایتان‌هایی وجود دارند که غیرعادی هستند که به مراتب از سایر تایتان‌ها خطرناک‌ترند و رفتاری غیر قابل پیش‌بینی دارند. شما باید بعد از آموزش‌های لازم، شخصیت خود را طراحی کرده و در کنار شخصیت‌های اصلی با هرتایتانی که پیش روی قرار می‌گیرد، بجنگید. می‌توانید در طول این جنگ‌ها، روابط دوستانه خود را با این شخصیت‌ها افزایش داده تا هماهنگی بیشتری با ‌آن‌ها در طول نبردها داشته باشید. همانطور که گفته شد، برای رسیدن به نقطه ضعف تایتان‌ها که پشت گردن آن‌هاست، باید از مانور دهنده‌ها استفاده کنید. این مانور دهنده‌ها و همچنین شمشیرها و سلاح‌های مورد استفاده، از طریق جمع کردن یک سری منابع خاص قابل ارتقا هستند. یک سری از این وسایل قابل خریدن هم هستند و پول لازم برای خریدشان از طریق قطع کردن یک یا دو دست یا پای تایتان ها که برای شما مشخص شده، تامین می‌شود. پس خیلی نگران سلاح خود در مبارزات نباشید. ضمنا همین‌جا لازم می‌دانیم بابت استفاده از کلماتی چون «مانور دهنده» و از این قبیل واژگان و اصطلاحات من درآوردی از شما عذرخواهی کنیم. علت اینکه از اسامی انگلیسی اسلحه و همچنین ابزارها استفاده نشد، این است که در نسخه‌ای که ناشر بازی برای دنیای بازی فرستاد، زبان انگلیسی وجود نداشت و مانند دیگر نسخ اولیه ویژوال ناول‌ها، مجبور شدیم با زبان ژاپنی دست و پنجه نرم کنیم و آن‌قدر کلیدهای مختلف را امتحان کنیم و جانگولر بزنیم تا بالاخره راه و روش بازی کردن را بیابیم. البته، به تازگی به‌روز رسانی منتشر شده است که زبان انگلیسی و فرانسه و ایتالیایی را به بازی افزوده است که جای شکر دارد. باز هم با این اوصاف، کار از ما که دیگر گذشت. نبود یک زیرنویس انگلیسی در طول مکالمات بسیار اذیت‌کننده بود. فقط باید از روی تصاویر متوجه اتفاقات می‌شدیم و بعضا ماموریت‌ها را شانسی انجام می‌دادیم.

Koei Tecmo, omega force, انیمه اتک آن تایتان (Attack on Titan), کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

بازی Attack on Titan 2 به‌صورت سوم شخص و در ژانر اکشن و هک اند اسلش است که توسط شرکت Omega Force توسعه داده شده و توسط شرکت Koei Tecmo نیز به تازگی در تمام پلتفرم‌های رایج، منتشر شده است. بازی A.O.T 2 دارای دو قسمت داستانی و مولتی‌پلیر است که در بخش مولتی‌پلیر شما با دیگر بازیکنان به مبارزات می‌پردازید که جذابیت‌های خود را دارد. این بازی نسبت به نسخه شماره یک بسیار ارتقا پیدا کرده است. از نظر شخصیت‌ها، تقریبا همه شخصیت‌های داخل انیمه، در بازی حضور دارند. بازی با ساخت یک شخصیت شروع می‌شود که جزییات زیادی بیشتر از انتخاب مدل مو ندارد اما در نوع خود جذاب است. البته، در حالت Story شما در ابتدا ۳ شخصیت را می‌توانید بازی کنید و به تدریج می‌توانید شخصیت‌های دیگر بازی را آزاد کرده و بازی کنید. همان‌طور که گفته شد، در طول بازی با جنگیدن در کنار بقیه شخصیت‌های انیمه، میزان دوستی با این افراد بیشتر می‌شود و شما حتی می‌توانید با آن‌ها تمرین کرده و مهارت‌های خودتان را افزایش بدهید. در مورد جنگیدن با غول‌ها (تایتان‌ها)، شما در هر لحظه که اراده کنید می‌توانید از زمین جدا شده و با فشار کپسولی که در اختیار دارید به راحتی به نقطه ضعف این تایتان ها که نقطه خاصی در پشت گردن آن‌هاست، برسید. درصورتی که در مانگا و انیمه این تایتان‌ها بسیار قوی‌تر و شکست ناپذیرترند؛ ولی بازهم بسیاری از جزئیات خوبی طبق انیمه ساخته شده است. ایراد اصلی گیم‌پلی بازی این‌جاست که روند بازی کم‌کم تکراری شده و جذابیت خودش را از دست می‌دهد. همان‌طور که توضیح دادیم شما راه‌های چندان زیادی در مبارزات در اختیار ندارید و همه چیز به خود شما بستگی دارد. می‌توانید آن‌قدر آن‌ها را زجرکش کنید و دست و پای‌شان را قطع کنید تا وحشیانه‌تر با شما مبارزه کنند. درباره روش رهایی یافتن از دست‌شان هم که توضیح دادیم. در کل مبارزات کم‌کم خسته‌کننده می‌شوند و شما در ذهن خود الگوریتم یکنواختی را طی خواهید کرد تا یکی از آن‌ها را از پا دربیاورید. در طول مبارزات، هوش مصنوعی پایین تایتان‌ها بسیار تو ذوق می‌زند. آن‌ها یا دست و پای خود را به شما پرتاب می‌کنند و یا به سمت شما حمله‌ور می‌شوند و می‌پرند که پس از چندین مبارزه تمامی حرکات آن‌‌ها برای شما تکراری می‌شود و دیگر می‌دانید چگونه به راحتی فرار کنید، خودتان را رها سازید و آن‌‌‌ها را بکشید.

بازی پر از باگ‌هایی است که ممکن است باعث شود شما درجا بازی را ببندید و بگذارید کنار. البته، در این نسخه منتقدین که این‌گونه بود، حال نمی‌دانیم در به‌روز رسانی اخیر چه میزان آن‌ها را برطرف کرده‌اند. مثلا در طول مبارزات، شما که غرق یک مبارزه تن به تن با یک تایتان هستید، به یک‌باره مشاهده می‌کنید که نصف تایتان درون زمین یا دیوار گیر کرده است! ایراداتی گرافیکی‌ که می‌تواند هم به موتور بازی و هم به برنامه‌نویسان منتج شود. از مشکلات گرافیکی که بگذریم، خود طراحی گرافیکی و اصطلاحا آرت بازی بی‌عیب و نقص است. بازی کاملا طبق انیمه طراحی شده است و آرت نیز اصالت یک ویژوال ناول بودن خود را حفظ کرده است. صداگذاری و موسیقی، بسیار با کیفیت کار شده است. موسیقی‌های اصیل طبق انیمه و همچنین صداگذاری بسیار مناسب شخصیت‌هاست. تنها مشکلی که در این زمینه پیش می‌آید این است که مکالمات شخصیت‌ها در طول بازی را نمی‌توان متوجه شد. البته، قطعا مشکل از صداگذاری نیست؛ چرا که صداگذاری باید مثل تمام انیمه‌ها ژاپنی و اصیل باشد. مشکل عدم درنظر گرفتن یک زیرنویس انگلیسی است که امیدواریم برطرف شود.

درنهایت، بازی Attack on Titan 2 پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای نسبت به نسخه اولیه خود داشته است، اما گیم‌پلی بازی و همچنین باگ‌هایی که در طول بازی مشاهده می‌شود بسیار تو ذوق زننده‌ است. از گیم‌پلی که بگذریم، بخش‌های دیگر از نظر یک طرفدار انیمه، نمره رضایت را می‌تواند دریافت کند. اگر داستان بازی را از حیث روایت دو بحث جداگانه درنظر بگیریم، روایت بازی بسیار ضعیف است که خود باعث می‌شود تا داستان بازی نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. حال باید دید که در به‌روز رسان‌های جدید، چه میزان از مشکلات بازی حل خواهد شد، اما در کل این بازی هرمیزان هم پیشرفت داشته باشد، تا بدین‌جا یک اثر رضایت‌بخش نبوده است و تا حد زیادی، قسمت‌های مثبت این بازی، تنها به علت نزدیک شدن به انیمه است. یعنی هربخشی که به عهده بازی رها شده است، شکست خورده و هربخشی که از انیمه پیروی کرده، موفق بوده است.

 

Resolution

Platform: PC – Score: 6.6 out of 10

Attack on Titan 2 is a better game in comparison to the starting title of the series. Although there are a great background and story for the game considering Attack on Titan novel, the game suffers from a weak narrative. The game’s visuals are fantastic, but its repetitive gameplay does not help the player to get away from boredom. In any aspect Attack on Titan 2 is close and loyal to its novel and to its anime, it presents enjoyable moments like in its OST, and the only negative point here was the lack of English subtitles in the first version of the game which made non-Japanese players confused.

 

(نقدی که مطالعه کردید، نسخه‌ی منتقدین بازی Attack on Titan 2 بود که توسط ناشر آن یعنی Koei Tecmo برای دنیای بازی ارسال شده است.)


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر