کابوسهای کودکانه | نقد و بررسی بازی Little Nightmares: Complete Edition
Little Nightmares عنوانی در سبک پازل/ پلتفرمر و وحشت و بقا است که توسط Tarsier Studios توسعه داده شده است. این بازی اولین بار برای پلتفرم پلیاستیشن ۴ در سال ۲۰۱۴ با نام Hunger معرفی شد، سپس بعد از از مدتی Bandai Namco به عنوان ناشر این بازی معرفی شد و اسم بازی به Little Nightmares تغییر پیدا کرد. این بازی در سال ۲۰۱۷ برای Windows و PlayStation 4 و Xbox One منتشر شد و نسخهی Nintendo Switch که آن را بررسی میکنیم، با نام Little Nightmares: Complete Edition در سال ۲۰۱۸ منتشر شد و این نسخه از بازی از قابلیت HD Rumble پشتیبانی میکند تا حس بهتری در ایجاد فیدبک برای بازیکن داشته باشد. در ادامه با نقد و بررسی بازی Little Nightmares: Complete Edition همراه دنیای بازی باشید.
گیمپلی Little Nightmares براساس سبکهای پلتفرمر، معمایی و ترس و بقا است و در این بازی به صورت مستقیم به دشمنان بازی نمیتوان آسیب زد، زیرا شخصیت اصلی بازی اسلحهای ندارد. اکثر اوقات باید تلاش کنید تا از دشمنها فرار کنید و یا به صورت مخفیانه از دید آنها پنهان شوید، البته در موارد نسبتا کمی هم میتوان به دشمنهای بازی آسیب زد اما این موارد در اصل معماهایی هستند که باید حل شوند. در این بازی شخصیت اصلی در داخل کشتی بزرگ پر از هیولاهای مختلف گرفتار شده است، هدف اصلی در گیمپلی فرار کردن و رها شدن از دست دشمنها از راه های مختلف است که برای این کار عمدتا نیاز به حل کردن معماهایی مختلف دارید؛ البته در مواردی هم باید سرعت مناسبی داشته باشید. در Little Nightmares دو شخصیت اصلی قابل بازی وجود دارد که یکی از آنها دختر بچهای است و دیگری یک پسر بچه است. از لحاظ کنترل، این دو شخصیت عمدتا شبیه هم هستند و به صورت کلی کنترل آنها شامل راه رفتن، دویدن، پریدن، نشستن و گرفتن آیتمها و استفاده از روشنایی است؛ البته تا حدی قابلیت تغییر نمایش محلی را که دوربین نمایش میدهد نیز وجود دارد.
معماهای این بازی عمدتا به استفاده کردن از ابزار و آیتمهای مختلف در محیط بازی مربوط است. در کل، معماهای بازی به خوبی طراحی شدهاند و در این بخش از بازی کمبود و یا کاستی مهمی وجود ندارد. قسمتهای مخفیکاری بازی از دیگر بخشهای مهم گیمپلی Little Nightmares است. هوش مصنوعی دشمنها در این بخش به خوبی طراحی شده و در اکثر موارد هم خوب کار میکند، ایجاد سر و صدا از مواردی است که میتواند باعث جلب توجه دشمنها بشود و گاهی اوقات با استفاده از این کار میتوان حواس یک دشمن را پرت کرد. بخشهای پلتفرمر این بازی بهصورت کلی خوب طراحی شده است؛ البته انتظاری که از قسمتهای پلتفرمر در این بازی وجود دارد، نباید در حد عناوینی مثل Rayman Legends باشد.
در داستان این بازی دو شخصیت اصلی قابل بازی در این بازی وجود دارد، یکی از آنها دختری کوچک و گرسنه به نام Six است و دیگری پسر بچهای به نام Kid؛ البته، در ابتدا تنها شخصیت قابل بازی Little Nightmares شخصیت Six است. این دختر کوچک درون یک کشتی بزرگ و تاریک که پر از هیولاهایی ترسناک و مریض است که در طول بازی تلاش میکند تا از شر این موجودات خلاص بشود و از این کشتی بیرون بیاید. در ابتدای بازی شخصیت Six کابوسی میبیند که در آن زنی با نقاب است و سپس Six از خواب بیدار میشود، در اوایل بازی برای بازیکن مشخص نیست که این شخصیت در کجا قرار دارد، ولی رفتهرفته ماهیت مکانی که Six در آن است مشخص میشود. روایت داستان در این بازی به صورت In-Game است و تقریبا میتوان گفت که هیچ Cut Scene در بازی وجود ندارد؛ حتی در بازی یک دیالوگی هم وجود ندارد و هیچکدام از شخصیتها صحبت نمیکنند.
با نگاه کلی در طول بازی میتوان اطلاعات سادهای از داستان بازی بهدست آورد، اما یکسری موارد از داستان بازی حتی پس از اتمام بازی همچنان گنگ باقی میمانند؛ مثلا چرا Six در طول بازی بارها گرسنه میشود؟ چرا بارها شاهد دیده شدن نماد چشم هستیم؟ چرا شخصیت اصلی بازی به این مکان آمده؟ و چراهایی دیگر… .
بازی Little Nightmares توسط موتور بازیسازی Unreal Engine 4 توسعه داده شده که یکی از بهترین موتورهای بازیسازی است و پورت نسخهی Switch این بازی با کمک Engine Software انجام شده است.
این بازی در حالت Dock با رزولوشن ۷۲۰p اجرا میشود و در حالت Portable با رزولوشن ۷۲۰p بهصورت Up Scale نمایش داده میشود. از لحاظ نرخ فریم، این بازی به ۳۰ فریم بر ثانیه محدود شده است و به صورت کلی نرخ فریم در این بازی در اکثر مواقع نسبتا خوب است؛ ولی گاهی اوقات با افت فریم همراه است که با توجه به کند بودن نسبی گیمپلی این امر چندان مشکلساز نیست. در نهایت پورت نسبتا خوبی از لحاظ فنی برای کنسول Nintendo Switch انجام شده است.
بدون شک میتوان گفت که اتمسفر این بازی یکی از مهمترین عوامل در جذب مخاطب به آن است. فضای تیره و تاریک کاملا مناسب این بازی است، طراحی شخصیتها و محیطها به خوبی صورت گرفته و تجربهی خاصی را برای مخاطبان فراهم کرده است و توجه به جزییات در طراحی محیطهای بازی در سطح مناسبی قرار دارد. میتوان گفت گرافیک این بازی در بخش فنی خوب و در بخش هنری خیلی خوب است.
در این بازی در اکثر مواقع موسیقی پخش نمیشود، ولی آیا این از نقاط ضعف این بازی بهحساب می آید؟ در واقع میتوان گفت خیر، چرا که این انتخاب کاملا مناسب بوده و باعث میشود که بازیکن توجه بیشتری به صداهای محیط داشته باشد؛ البته در مواردی مثل زمانی که دشمنها شما را میبینند موسیقی دلهرهآوری پخش میشود.
در بخش صداگذاری، شخصیتها هیچگونه صحبتی نمیکنند و صداگذاری در این بازی بیشتر به صداهای محیط مربوط است که این کار به خوبی انجام شده است.
نتیجهگیری
Little Nightmares: Complete Edition در اصل نسخهی کامل این بازی است و داستان هر دوی Six و Kid را در خود دارد. زمانی که Little Nightmares منتشر شد، فقط داستان Six را داشت و مدت زمان گیمپلی بازی در وضعیت چندان مناسبی قرار نداشت؛ اما این قضیه برای Little Nightmares: Complete Edition صادق نیست. کاستیهایی که این بازی داراست شاید قابل توجه و مهم باشند، اما در مقابل اتمسفر فوقالعاده این بازی و گرافیک هنری خیلی خوب و همچنین معماهای جالب آن چندان مهم نیستند. در مجموع، این بازی را میتوان به اشخاصی که به بازیهایی پازل/ پلتفرمر با فضای تاریک علاقه دارند، پیشنهاد کرد.
Resolution
Platform: Nintendo Switch– Score: 8.5 out of 10
Little Nightmares: Complete Edition solves the problem of the gameplay length of the original version and it offers two playable characters with different stories. Obviously, the game still has some issues but those can be ignored while you experience and enjoy the game’s terrific atmosphere and its interesting puzzles.
(نقدی که مطالعه کردید، نسخهی منتقدین بازی Little Nightmares: Complete Edition بود که توسط ناشر آن یعنی Bandai Namco برای دنیای بازی ارسال شده است.)