نقد بازی Xenon Racer

در ۱۳۹۸/۰۱/۲۴ , 23:00:48
کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

از دیرباز، سبک Racing (ریسینگ) و مسابقات اتومبیل‌رانی، جایگاه ویژه‌ای را در صنعت گیم داشته است. با پیشرفت روز افزون صنعت گیم، تمام سبک‌ها از جمله Racing، دچار تحول شدند و شاهد طراحی‌های بهتر ماشین‌ها، واقع‌گرایانه‌تر شدن گرافیک محیطی، بهبود صداگذاری‌ها و به خصوص، ورود خلاقیت به این سبک بودیم. حال قصد داریم تا به بررسی یکی دیگر از بازی‌های ریسینگی که به تازگی منتشر شده است، بپردازیم. Xenon Racer نام بازی جدید ۳ Clouds.itاست که توسط Soedesco در ۲۶ مارس ۲۰۱۹ (۶ فروردین ۱۳۹۸) برای پلتفرم‌های PlayStation 4، Xbox One، Nintendo Switch، Microsoft Windows منتشر شد. همان‌طور که مشخص است، بازی در آینده‌ای مدرن جریان دارد. آینده‌ای که ماشین‌های برقی نقش مهمی را در آن ایفا می‌کنند؛ به صورتی که حتی پا به دنیای مسابقات سرعت نیز گذاشته‌اند. ایده، ایده‌ی خوبی است؛ مخصوصا در زمان حالی که بازی‌های سبک Racing، بیشتر واقع‌گرایانه شده‌اند تا تلفیق شدن با خیال پردازی! با این حال، آیا Xenon Racer توانسته با پیاده سازی این ایده و توجه به استانداردهای حال حاضر این سبک، یک بازی مورد قبول را به بازیکنان بدهد؟ اجازه دهید برای پاسخ دادن به این سوال، بررسی بازی Xenon Racere را شروع کنیم.در ادامه با آخرین مقالات بازی و نقد و بررسی بازی Xenon Racer با دنیای بازی همراه شوید.

بازی در مدت ۵ ساعت و روی کنسول PS4 بازی شده است.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

شروع در پیست مسابقه

در ابتدای بازی، مخاطب خود را در بخش Tutorial بازی می‌بینند که به تبع آن، اولین چیزی که جلب توجه می‌کند، Handling ماشین است. Handling ماشین با چیزی که در بازی‌های دیگر سبک Racing مشاهده کردیم، متفاوت است. اصلی‌ترین تفاوت Handling ماشین‌ها در Xenon Racer نسبت به بازی‌های دیگر، موضوع Drift کشیدن در پیچ‌ها است که به نوعی، جز رکن‌های اصلی بازی به شمار می‌رود. همچنین می‌توان گفت که Drift کشیدن در سر پیچ‌ها، تنها راه موفقیت است و کم کردن سرعت و دور زدن، عملا بی‌معنا است. این تفاوت به گونه‌ای است که عادت کردن به آن، چندین مسابقه‌ای طول می‌کشد. موضوع بعدی که به شدت جلب توجه می‌کند، نوع چرخش دوربین بازی در سر پیچ‌ها و در زمان Drift کشیدن است. در ابتدا نمی‌دانستم که نام افت فریم را روی آن بگذارم یا این موضوع را، یک طراحی بد به منظور سینمایی کردن بازی، در زمان Drift کشیدن ماشین‌ها بدانم. با این حال، کم کم متوجه شدم که این حالت، شباهت بیشتری به افت فریم دارد تا یک طراحی بد! متاسفانه در زمان چرخش سریع دوربین، بازی با افت فریمی سریع ولی قابل لمس همراه می‌شود. این موضوع به شدتی برای من عذاب‌آور بود که پس از گذراندن دومین مسابقه، کمی احساس سرگیجه کردم! این افت فریم، به هیچ وجه قابل قبول نیست و یک مشکل فنی جدی محسوب می‌شود.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

مشکلات بازی به همین جا ختم نمی‌شود. گرافیک تاریخ مصرف گذشته‌ی محیط بازی، مخصوصا محیط بیرون از مسیرهای مسابقه و پیست‌ها، توی ذوق زننده است. همچنین، وجود بارگذاری‌هایی که شاید بتوان با قیاس کردن بازی‌های دیگر این سبک به آن‌ها طولانی گفت، از جذابیت و سرعت بازی می‌کاهد. جالب است بدانید که با وجود بارگذاری‌های تقریبا طولانی، بافت‌ها و حتی در مواردی برخی از اجسام خارج از پیست، در یکی دو ثانیه‌ی ابتدایی بعد از بارگذاری و در زمان نمایش فیلم معرفی مسیر مسابقه، بارگذاری می‌شود! این مشکلات، قابل قبول نیست چرا که بازی‌های زیادی در این سبک وجود دارد که مشکلات یاد شده، در آن‌ها دیده نمی‌شود و مخاطب می‌تواند به راحتی به آن ها دسترسی پیدا کند. البته می‌توان با توجه به زمان عرضه‌ی بازی، به رفع شدن این مشکلات به وسیله‌ی آپدیت‌هایی که سازندگان برای بازی عرضه می‌کنند، امیدوار ماند.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

روی دیگر سکه

یکی از وظیفه‌های سنگینی که سازندگان بازی بر دوش داشتند، طراحی ماشین‌های برقی آینده بود که سازندگان نشان دادند، از پس این موضوع به خوبی برآمده‌اند. به صورت کلی، در این بخش با طراحی قابل قبولی مواجه هستیم. در بازی می‌توانیم چیزی در حدود ۱۰ طراحی متفاوت از خودروها را مشاهده کنیم به طوری که هر کدام از ماشین‌ها، طراحی متفاوتی از هم دارند. در بخش صداگذاری، به دلیل برقی بودن ماشین‌ها، انتظار وجود تفاوتی را در صدای آن‌ها نداشته باشید. ولی می‌توان از دیگر تفاوت‌هایی که هر اتومبیل با دیگری، به متفاوت بودن طراحی سرعت سنج ماشین‌ها، اشاره کرد. کار خوب سازندگان در طراحی ماشین‌ها به همین جا ختم نمی‌شود بلکه در بخش گاراژ، می‌توانید به شخصی سازی ماشین‌هایتان نیز بپردازید. در این بخش که تمرکز زیادی بر روی رنگ‌بندی ماشین‌ها دارد، می‌توانید با تغییرات ظاهری بر روی ماشین‌هایی که در اختیار دارید، شتاب، سرعت، Handling و دیگر مشخصات فنی آن‌ها را نیز تغییر دهید. این مشخصات فنی، تاثیر زیادی در روند بازی خواهد داشت.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

در بخش Championship، مسابقات زیادی برای رسیدن به مسابقه‌ی نهایی تعبیه شده است. به طوری که با پیروزی در هر کدام از مسابقات، جوایزی مانند Unlock کردن ماشین‌ها، وسایل ارتقا و اسپورت کردن آن‌ها و حتی مسیرهای جدید مسابقه، دریافت خواهید کرد. البته درست است که Xenon Racer دارای مسیرهای مسابقه‌ی زیادی نیست ولی در همین چندین مسیر، شاهد مسیرهای جنگلی و دریاچه‌ای، هستیم. با این وجود، چیز تازه‌ای در این بازی نخواهیم دید؛ همان مودهای همیشگی و همان کارهای تکراری! گاز دادن، جلو زدن و ادامه دادن تا پایان مسابقه! از یاد نبریم که این موضوع در شرایطی است که همه‌ی ما، شاهد وجود بازی‌های بزرگتر و به تبع آن، بهتری در سبک Racing هستیم. انجام کارهای همیشگی، چالشی را ایجاد نمی‌کند. تنها چیزی که سعی در به چالش کشیدن بازیکنان دارد، قرار دادن Health برای ماشین‌ها است به طوری که با برخورد به موانع، کم می‌شود و در صورت تمام شدن، ماشین ریست شده و بازیکن با جریمه‌ی متوقف شدن چند ثانیه‌ای رو به رو می‌شود. نبود چالش درگیر کننده‌ای و تکراری بودن مودهایی که برای مسابقات وجود دارد، به خسته کننده شدن بازی دامن می‌زند. همچنین، اشاره به وجود قابلیت Split Screen در بازی، خالی از لطف نیست. بازی، بخش Online نیز دارد ولی به دلیل خلوت بودن سرورهای بازی، فرصت تست و به تجربه پرداختن بخش چندنفره‌ی Xenon Racer را پیدا نکردم.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

جمع بندی

متاسفانه باید گفت، Xenon Racer، با این وجودی که ایده‌ی خوبی را دنبال می‌کند ولی نتوانسته از آن استفاده‌ی زیادی بکند. همان‌طور که گفته شد، بازی دارای مودهای تکراری است و خلاقیتی در این بخش دیده نمی‌شود. با این حال که شاهد طراحی خوبی در بخش ماشین‌های موجود در بازی هستیم ولی مشکلات فنی و گرافیک بازی، دلیلی بر دلچسب نشدن بازی می‌شود. با وجود همه‌ی نکات خوب و بدی که گفته شد، این سوال پیش می‌آید که با توجه به قیمت ۴۹.۹۹ دلاری بازی، آیا Xenon Racer ارزش خرید و تجربه را دارد؟ چه دلیلی دارد که به سراغ این بازی برویم؟ مخصوصا زمانی که همان حرف بازی‌های دیگر این سبک را تنها با مشکلات بیشتر می‌زند! با این وجود، اگر به ساخت نسخه‌ی جدید این بازی امیدوار باشیم، Xenon Racer پتانسیل بالایی را برای تبدیل شدن به یک بازی خوب را دارد. امیدوارم در آینده، شاهد عرضه‌ی نسخه‌ی جدید بازی با مشکلات فنی کمتر، خلاقیت بیشتر و بهبود نکات ضعف این نسخه، باشیم.

 

Resolution

Platform: PS4 – Score: 5 out of 10

Unfortunately, the Xenon Racer follows a good idea but could not make much use of it. The game has duplicate modes and creativity is not visible in this section. We are witnessing a good design on the cars in the game, But the game has many technical problems.
(نقدی که مطالعه کردید، نسخه‌ی منتقدین بازی Xenon Racer بود که توسط ناشر آن یعنی Soedesco برای دنیای بازی ارسال شده است.)


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر