کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) نقد بازی SNK 40th Anniversary Collection
در ۱۳۹۸/۰۶/۰۱ , 13:38:01
پلتفرم PlayStation 4, XBOX One, Nintendo Switch, PC
تهیه‌کننده Digital Eclipse
سازنده Digital Eclipse - SNK

نقد بازی SNK 40th Anniversary Collection

کنسرو نوستالژی!

- میانگین امتیازات متاکریتیک
8 امتیاز دنیای بازی
پلتفرم PlayStation 4, XBOX One, Nintendo Switch, PC
تهیه‌کننده Digital Eclipse
سازنده Digital Eclipse - SNK
0
در ۱۳۹۸/۰۶/۰۱ , 13:38:01

به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس کمپانی SNK شاهد عرضه‌ی کالکشنی شامل ۲۵ بازی کلاسیک و خاطره‌انگیز از عناوین مشهور و محبوب این کمپانی هستیم؛ بسته‌ای که اکنون شاید تمامی عناوین موجود در آن برای تجربه کردن مناسب نباشند و مورد مصرف آن‌ها بیشتر «خاطره‌بازی» و ارضای حس نوستالژیک است. Ozma Wars، Sasuke vs. Commander، Fantasy، Vanguard، Munch Mobile، Alpha Mission، TNK III، Athena، Ikari Warriors، Ikari II: Victory Road Ikari III: The Rescue، Bermuda Triangle، Guerrilla War، Psycho Soldier، Time Soldiers، World Wars، Iron Tank، Chopper I، P.O.W.: Prisoners of War، Paddle Mania، Beast Busters، Prehistoric Isle، SAR: Search and Rescue، Street Smart و Crystalis تمامی بازی‌های این مجموعه هستند که به بررسی آن خواهیم پرداخت. با آخرین مقالات بازی و نقد SNK 40th Anniversary Collection در دنیای بازی همراه ما باشید.

نخستین چیزی که پس از ورود به منوی بازی توجه شما را جلب می‌کند ریمیکس موسیقی ۸ بیتی و پوسترهای کلاسیک دهه هشتادی آن است. پس از ورود به قسمت آرکید لیست بازی‌ها به نمایش در می‌آید که می توانید ریجن (منطقه جغرافیایی) و پلتفرم (دستگاه آرکید/کنسول خانگی) بازی مورد نظر را تغییر داده و نسخه‌ی موردنظر خود را بازی کنید. دیدن لوگو و پوسترهای هر بازی که بسته به منطقه جغرافیایی آن تغییر می‌کنند در نوع خوب جالب هستند. در کنار هر بازی، سال عرضه‌ی آن نیز نوشته شده است. همچنین می‌توان از منوی تنظیمات، تغییراتی در درجه سختی و مقدار سلامتی، زمان و سایر تنظیمات بازی اعمال کرده و آن را برای خود شخصی‌سازی کنید.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

کالکشن موجود از نظر محتوا، تنوع سبکی مناسبی دارد. بازی‌های تیراندازی با نمای ایزومتریک هواپیمایی و هلی‌کوپتری، بازی‌های کماندویی و چریکی، ماشین‌سواری، شوتر زامبی‌محور، و مبارزه‌ای رزمی و حتی ورزشی مجموعه‌ی کاملی است که SNK برای طرفداران ترتیب داده است.

در ابتدا سراغ بازی موردعلاقه‌ام رفتم؛ SAR: Search and Rescue (1989) شوتر Run and Gun  جذابی که در ایستگاه فضایی متروکه و مخروبه اتفاق می‌افتد و تیمی دونفره به آنجا فرستاده می‌شوند تا پرده از راز این ایستگاه نفرین شده بردارند. موجودات عجیب‌الخلقه و تم فضایی SAR به همراه قابلیت‌های متنوع گیم‌پلی مانند اسلحه‌ها‌ی متنوع و نوآورانه و غولآخرهای نفس‌گیر با سختی منطقی‌اش می‌تواند چندین ساعت شما را سرگرم کند.

اگر علاقمند به بازی‌های رترو هواپیمایی/هلی‌کوپتری هستید چندین گزینه پیش رو دارید.

Alpha Mission (1985) اولین گزینه است. نسخه‌ی Arcade آن در مقایسه با نسخه‌ی کنسول‌خانگی کیفیت و فریم ریت بهتر و مناسب‌تری دارد و حتما آن نسخه را امتحان کنید.

Bermuda Triangle (1987) دیگر انتخاب شما است که حتی به نسبت ماموریت آلفا، کیفیت بالاتری دارد. مدل‌سازی‌های مثلث برمودا با توجه به جدیدتر بودنش نسبت به ماموریت آلفا زیباتر و باکیفیت‌تر هستند.

Chopper I (1988) نیز انتخاب دیگری است که در اختیار دارید و می‌توانید آن را نیز امتحان کنید. تم تیراندازی و هلیکوپتری این بازی به همراه صداگذاری جذابش می‌تواند علاقمندان را راضی نگه دارد. از Prehistoric Isle (1989)  به هیچ وجه غافل نشوید. یک اکشن ساید-اسکرول هلی‌کوپتری که دشمنانتان در آن، دایناسورهای متنوع و موجوداد ماقبل تاریخ هستند. حتما از دیدن طراحی‌های خفن دشمنان و غولآخرهای بازی قند در دلتان آب می‌شود. در مجموع Prehistoric Isle را به شدت توصیه می‌کنم؛ همان‌قدر که توصیه می‌کنم وقت‌تان را برای  Sasuke vs. Commander (1980)، Vanguard (1981)، Fantasy (1981) و World Wars (1987) هدر ندهید و تنها یک نگاه به آن‌ها بیاندازید!

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

قدیمی‌ترین بازی این مجموعه Ozma Wars (1979) نیز تقریبا در همین سبک بوده که با تقریبِ نسبتا خوبی مدل‌سازی‌های آن متشکل از تعدادی خط و نقطه است و بعید می‌دانم چشمانی که بازی‌های سال ۲۰۱۹ را دیده‌ قادر به تحمل چنین چیزی باشد! اما همین‌که به ما یادآوری می‌کند ۴۰ سال پیش بازی‌ها به چه شکلی بوده‌اند و اکنون کجا هستیم، مایه‌ی مباهات و غرور است. پس برای چند دقیقه هم که شده آن را تجربه و احساس غرور کنید، که بخشی از این تحول و انقلاب ۴۰ ساله‌ی بازی‌های کامپیوتری هستید.

شوتر On-Rail  زامبی محور Beast Busters (1989) احتمالا اعتیادآورترین و پاپکورنی‌ترین بازی این مجموعه به شمار می‌رود. تجربه آن طرز عجیبی هنوز هم لذت بخش است.

نمای بازی به صورت اول شخص بوده و یک سری تصاویر و رویدادها در حال رخ دادن در زمینه و پس‌زمینه هستند و وظیفه‌ی شما شلیک کردن به زامبی‌ها و موجوداتی است که یک‌باره به سمت شما حمله‌ور می‌شوند. کنترل و حساسیت نشانه‌گیر بازی به طرز شگفت‌آوری دقیق و حساس است. از آنجایی که من این بازی را روی دستگاه آرکید نیز تجربه کرده‌ام حساسیت آنالوگ‌های دسته‌ی PS4 را به نسبت استیک‌های آرکید بیشتر می‌بینم. اگر قصد تجربه‌ی Beast Busters را دارید احتمالا در اوایل کار باید اندکی بر روی قلق‌گیری نشانه‌گیر آن زمان صرف کنید تا بتوانید افسار آن را به دست گیرید.

از میان بازی‌های این مجموعه دو عنوان Athena (1986) و Crystalis (1990) و یا با نام ژاپنی (God Slayer)  دارای گیم‌پلی بسیار عمیق‌تری نسبت به سایر عناوین هستند.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

آتنا یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌ها و بازی‌های دهه هشتاد SNK به شمار می‌رود. با پیشروی در بازی و نابود کردن دشمنان می‌توانید سلاح‌ها و آیتم‌های مختلفی جمع آوری کنید. اما جالب‌ترین قسمت Athena تکامل خود شخصیت آتنا است، که از دختری با لباس راحتی در ابتدای بازی به یک شوالیه‌ی جنگجو با زره پولادین بدل می‌شود که با دشمنان اهریمنی مبارزه می‌کند. این تغییر ظاهر شخصیت بازی در زمان خود انقلابی به شمار می‌رفت و تماشای آن اکنون خالی از لطف نیست. مکانیک‌های بازی و طراحی هنری غول‌ها و دشمنان نیز عالی کار شده است. آتنا را در هر دو نسخه‌ی آرکید و کنسول خانگی امتحان کردم. به هیچ وجه سراغ نسخه‌ی کنسولی آن نروید و یک راست نسخه‌ی آرکید را بازی کنید. واقعا تفاوت فاحش بین کیفیت دو نسخه وجود دارد.

آخرین بازی موجود در SNK 40th Anniversary Collection عنوان Crystalis (1990) است. جدیدتر بودن و تفاوت سطح کیفی (به خصوص) بصری را می‌توان در تمام المان‌های بازی مشاهده کرد؛ گرافیک و فضاسازی‌ها، رنگ‌بندی و پویایی محیط و شخصیت‌های بازی به وضوح از سایر عناوین این مجموعه بهتر است.

وجود منوی توانایی‌ها و آیتم‌ها و Inventory پیشرفته‌ی آن، و همچنین از نظر طراحی مرحله (Level Design) کریستالیس را در سطحی دیگر از سایر عناوین این مجموعه قرار می‌دهد. اما از تمامی این‌ها که بگذریم برای نگارنده مطلب، جذابیت SAR و Athena از کریستالیس بیشتر است.

Street Smart (1989) دیگر عنوان قابل توجه این مجموعه به شمار می‌رود. مبارزات رزمی خیابانی و تن به تن (چیزی شبیه به بازی خاطره انگیز و ابرمحبوب Streets of Rage)، با فنون مشت و لگد به همراه انیمیشن‌های زیبا و دیدنی، Street Smart را عنوانی دوست داشتنی و نوستالژیک بدل کرده است که توصیه می‌کنم حتما آن را امتحان کنید.

بازی Paddle Mania (1988) که درواقع نوعی از بازی تنیس با قواعد و فرمول‌های خاص خود است، تنها بازی ورزشی این مجموعه به شمار می‌رود. در این بازی در مراحل بالاتر بایستی با ۲ و ۳ تنیسور به تنهایی به مبارزه بپردازید که اصلا کار ساده‌ای نیست. از نکات قابل توجه پدل مانیا که وجه تمایز آن با سایر عناوین تنیس این سبکی است، می‌توان به تعیین جهت ضربه به توپ اشاره کرد که ضربات را از حالت صد در صد خطی خارج کرده است. همین امکان برای حریف نیز وجود دارد و باعث سختی در مراحل و درجات بالاتر شده است. در مجموع Paddle Mania  بیش از این‌که عنوانی سرگرم‌کننده و مفرح باشد عنوانی ملال‌آور و اذیت کننده‌ای است که آنچنان شما را مجاب به بازی کردنش نمی‌کند.

عناوین رترو با محوریت مبارزه با تانک زیادی در بازار وجود دارند که خوشبختانه در SNK 40th Anniversary Collection شاهد دو تا از بهترین آن‌ها هستیم. شماره‌ی سوم سری محبوب TNK III (1985) و بازی جذاب و متنوع Iron Tank (1988) (تانک آهنی) می‌تواند علاقمندان به این سبک را چندین ساعت به خاطره بازی مشغول کند.

شاید ضعیف‌ترین بازی این مجموعه Munch Mobile (1983) باشد. جذابیت بصری بسیار پایین، کنترل اعصاب خردکن و سختی بیش از حد، این بازی ماشین سواری را (که در آن بایستی با عبور از خیابان‌های پرپیچ و خم و جمع آوری همزمان آیتم‌ها ی مورد نیاز به انتهای هر مرحله برسید.) به عنوانی کم جذابیت تبدیل کرده است.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

علاقمندان به بازی‌های کماندویی/چریکی اما، حسابی می‌توانند تن‌شان را در این کالکشن شستشو دهند. سه گانه‌ی Ikari Warriors  که هر کدام به نسبت نسخه‌ی قبلی جذاب‌تر و بهتر هستند (به خصوص نسخه‌ی سوم که از مدلسازی‌های زیبا و تنوع گیم‌پلی بالایی برخوردار است)،  Guerrilla War (1987) با آن تنوع بالای گیم‌پلی‌اش که شامل اسلحه‌های مختلف و مبارزات با تانک و مراحل زیبا، خاطرات پرشماری را برایتان زنده می‌کند. سرباز دیوانه (۱۹۸۷) و P.o.W (1988) که از خوب‌های این ژانر هستند و گل سرسبد آن‌ها یعنی Time Soldier (1987) که در آن با سفر در زمان و کشتن هیولاهای فوق‌العاده جذاب و موسیقی معرکه‌اش حسابی دلبری می‌کند. گان‌پلی بسیار خوش‌دست و جذاب سرباز زمان، آن را به عنوانی جذاب تبدیل کرده است که می‌توانید از بازی کردن آن لذت ببرید. البته اگر بتوانید با سختی آن کنار بیایید.

SNK 40th Anniversary Collection مصداق فرصت‌ها و حسرت‌ها است. عناوینی را در آن تجربه کردیم که بخشی از کودکی‌مان را تشکیل داده‌اند. حس بازی کردن با کومودور ۶۴ و کنسول افسانه‌ای سگا. حس انداختن سکّه در دستگاه آرکید برای یک دست بازی بیشتر( که خوشبختانه اکنون و در سال ۲۰۱۹ کنسول خانگی‌تان سکه‌ها را به اشتباه نمی‌خورَد!).

شاید اگر SNK کمی دست و دل بازتر رفتار می‌کرد و چند عنوان از سری Metal Slug را (که اکنون در فروشگاه‌های شبکه‌های بازی مانند PSN Store به صورت جداگانه فروخته می‌شوند) در این کالکشن قرار می‌داد، حجم ذوق‌زدگی‌مان از این هم بیشتر می‌شد و جای خالی آن را حس نمی‌کردیم.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

از قسمت موزه‌ی بازی حتما دیدن کنید. آرت‌ورک‌ها و مراحل ساخت برخی از این عناوین را می‌توانید در آنجا مشاهده کنید.

این نکته را نیز اضافه کنیم که اگر حتی حوصله‌ی بازی کردن این عناوین را ندارید و به آن‌ها صرفا به چشم عتیقه نگاه می‌کنید، باز این مجموعه برای شما راهکاری ارائه می‌کند. فیلم از ابتدا تا انتهای تک تکِ عناوین مذکور در بازی وجود دارد و تمامی آن‌ها را می‌توانید صرفا تماشا کنید!

اگر اهل خاطره‌بازی و به دنبال ارضای حس نوستالژیک خود هستید، یا اساسا به Retrogaming علاقه دارید، این کالکشن را تهیه و از آن لذت ببرید.

Resolution

۸/۱۰ :Platform: PS4 – Score

 

Albeit may seem unnecessary, SNK 40th Anniversary Collection does a great job of bringing decades old arcade games into a single valuable package.

 

(این نقد براساس نسخه ارسالی منتقدین از سوی ناشر آن NIS می باشد.)

 

نکات مثبت

+نوستالژی و خاطره بازی با عناوین کلاسیک

+گنجینه ای ارزشمند شامل سبک‌های مختلف از بازی‌های رترو

نکات منفی

-جای خالی عناوینی چون Metal Slug و Samurai Shodown احساس می‌شود.

امتیاز دنیای بازی 8 نفیس
کیوان عادتی

War Has Changed

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)
نقد و بررسی

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر