بدون شک بازی The Last of Us Part II را میتوان از مهمترین و مورد انتظارترین بازیهای سال جاری دانست.
رسیدن به موفقیتهای بزرگ، بسیار سخت و دشوار است. برای کسب این جایگاه و اعتبار کنونی، استودیوی ناتیداگ به صورت رگباری حدفاصل سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳، سه شاهکار را روانهی بازار کرد. که آخرین آنها، یعنی بازی آخرین بازمانده از ما (The Last Of Us) چیز دیگری است (قبل از خواندن این نقد و بررسی پیشنهاد میکنم تحلیل و بررسی تریلر معرفی بازی last of us 2 و نکات ویژهی بازی آخرین بازمانده ۲ را ببینید و بخوانید.).
عنوانی که در سال پایانی عمر کنسول PS3 عرضه شد و به نظرم بهتر از این نمیشد یک نسل را به اتمام رساند. رسالت و به عبارت بهتر ماموریت غیرممکن ناتیداگ اما، اکنون، ساخت دنبالهای بر عنوانی است که به قدری خوشساخت و همهچیزتمام است که به جز گرافیک بهتر، سخت است بتوان المانی را در آن بهبود بخشید؛ ساخت دنبالهای شایسته و درخور توجه برای یکی از بهترین عناوین تاریخ بازیهای رایانهای. در ادامه با آخرین مقالات بازیهای ویدیویی و بررسی، گیم پلی، تریلر و نمرات منتقدین بازی The Last of Us Part 2 یا آخرین بازمانده از ما ۲ دنیای بازی را همراهی کنید.
داستان بازی The Last of US 2
نقد و بررسی داستان the last of us 2 پس از ۲۵ ساعت تجربهی بازی روی کنسول PlayStation 4 Pro انجام شده است.
داستان The Last of Us با یک دروغ به اتمام میرسد. پنج سال از اتفاقات The Last of Us گذشته است. Ellie که اکنون ۱۹ ساله است، (و اساسا قهرمان داستان بازی است، و نه Joel) به دروغِ جول پی میبرد و به هم میریزد و رابطهاش نیز با جول شکرآب میشود؛ چیزی که تصور آن خیلی هم دور از انتظار نبود. اما در داستان the last of us 2 ما درونمایهی جدیدی داریم و آن «انـتقام» است. متریال انتقام، دم دستیترین متریال در ژانر وسترن به شمار میرود. و از میان انواع وسترنها، وسترن آخرالزمانی، بهترین بستر برای پرداختن و قوام این متریال است. قصهی The Last of Us Part 2، قصهی بکر و تازهای نیست. کما اینکه نسخهی اول نیز قصهای منحصر به فرد و ناشنیده نداشت و اساسا تاکید روی روابط، لحظات خاص، و سورپرایزها بود؛ چیزی که در قسمت دوم نیز شاهد آن هستیم.
منتهی یک تفاوت اساسی وجود دارد و آن هم جنس اتفاقات و محتوا است.داستان بازی last of us 2 حتی در لحظاتی که آنچنان مشغول قصه گفتن نیست، بار سنگین داستان خویش را به روی دوش مخاطب میاندازد. به لحاظ حسّی، ابدا دو شماره با هم قابل مقایسه نیستند. آخرین ما قسمت دوم، یک درام تراژیک، تلخ و تاریک است، در دنیای سیاه و آلوده (چه به لحاظ اسمی و چه به لحاظ معنایی) که ابدا خیر و شر در آن تعریف نمیشود و همه چیز، حتی قهرمانان و دشمنان، خاکستری و نسبی هستند. این سوی ماجرا، یعنی جایی که قهرمان قصه که پیشتر اشاره کردم الی است و نه جول، انگیزهی انتقام و کینهتوزی را در سر دارد و در این شرایط، اصلا جایی برای زیبایی و امید باقی نمیماند. با تقریب نسبتا خوبی، هیچ لحظهی خوشحال کنندهای در The Last of Us Part 2 وجود ندارد. اصلا چه انتظاری دارید وقتی قصهای بر پایهی دروغ بنا شده و تم تراژیک کینه جویانه دارد، زیبایی هم داشته باشد؟!
این البته، خودخواسته است. استودیویی که از دنیای خوشحال و رنگارنگ Uncharted، به سراغ خلق The Last of Us میرود، میشد تصور کرد که چنین قصهی خشن و بیرحمی را نیز برای دنبالهی آن در نظر بگیرد. بدون توجه به ذائـقـهی مخاطبی که ممکن است مرگ شخصیتها، تاثیر منفی رویش بگذارد، داستان کامل بازی the last of us 2 بافته میشود، پیش میرود و یک درد و رنج تا انتها همراه الی و پلیـر باقی میماند، که حتی پس از پایان نیز ادامه دارد.
آن سوی ماجرا
اما الی تنها شخصیت اصلی قابل بازی در لست اف اس ۲ نیست؛ Abby Anderson، شخصیت قابل بازی جدیدی است که چقدر خوب شد قصه از زاویه دید او نیز روایت میشود؛ نیمی از بازی از دید اَبی روایت می شود. تا انگیزهی او مشخص، شخصیتش پرداخت شود و گیمـر، بتواند او را درک کند. ناتیداگ در این امر کاملا موفق بوده است. همین امر یعـنی روایت داستان از دو زاویه، باعث شده تا زمان بازی طولانی و قصهی کلی The Last of Us Part 2 بسیار مفصل و چند وجهی باشد. در The Last of Us Part 2، همه چیز مفصل و با حوصله پیش میرود و از عجله و ریتم سریع خبری نیست؛ شخصیتها، (چه قدیمیها و چه شخصیتهای جدید) پرداخت کاملا مناسبی دارند که این، ماحصلِ زمان مناسب بازی و روایت به دور از شتابزدگی قصهی The Last of Us Part 2 است. خشونت بیپروا و وحشیانهی دنیای The Last of Us Part 2 و مسیری که شخصیتها طی کردهاند و طی میکنند، پلیر را در دنیایی به دور از امید و پر از تنش و استرس غرق میکند.
گیم پلی بازی The Last of Us 2
به لحاظ مکانیزمها و کنترل، بازی تا حد زیادی شبیه نسخهی اول لست اف اس است. UI (رابط کاربری)، منوهای بازی و کنترل شخصیتها نیز در ظاهر رنگ و بوی آشنای The Last of Us را دارند. اما همه چیز یک پله ارتقاء کیفی پیدا کرده است. به لطف انیمیشنهای جدید و بینظیر بازی، حرکات شخصیتهای اصلی و فرعی فوقالعاده طبیعی و حیرتآور از آب درآمده است. کنترل الی و اَبی (دو شخصیت اصلی قابل بازی داستان) بسیار راحت و بینقص است. در مقایسه با شمارهی قبلی و شخصیت جول، هم الی و هم اَبی چالاکتر و چابکتر هستند و یک دکمهی مخصوص برای جاخالی دادن نیز در نظر گرفته شده است. انیمیشن سینهخیز رفتن بُعد جدیدی به کنترل بازی افزوده است که شخصیتها میتوانند، بهصورت درازکش نیز اقدام به نشانهگیری کنند و در علفها مخفی شوند. مخفیکاری، عنصر اصلی گیمپلی بازی است. بسیار سخت خواهد بود اگر بخواهید همانند یک بازی شوتر سومشخص به بازی The Last of Us Part 2 بپردازید. مهمات همچنان محدود هستند و با استفاده از منابعی که در بازی پیدا میکنید قادر به ساخت تجهیزات برای خود هستید. این سیستم این بار با عمق بیشتری همراه خواهد بود.
The Last of Us Part 2 یک بازی از نوع بقا است. باید بتوانید به هر نحوی گلیم خود را در دنیای آخرالزمانی The Last of Us Part 2 از آب بیرون بکشید. همانطور که رفته رفته با آشنایی به مکانیزمها شما پلیر بهتری میشوید، شخصیتهای بازی نیز ارتقا پیدا میکنند. آپگریدها، همانند نسخهی قبل، در The Last of Us Part 2 نیز حضور دارند و دارای حالت پیشرفتهتری نیز هستند. به مانند نسخهی قبل، با پیشروی در بازی و گشت و گذار در محیط آن، کپسولهای ارتقا را پیدا میکنید و از آنها برای ارتقاء تواناییهای خود چون افزایش خط سلامتی، افزایش سرعت Craft کردن (ساختن) آیتمها، فراگیری مهارتهای مبارزهای، بهبود مکانیزم گوش کردن از پشت دیوار و غیره استفاده کنید. در محیط بازی یک سری ژورنالهای آموزشی نیز بهعنوان Collectible وجود دارد که شاخههای جدیدی از آپگرید را برایتان باز میکند. پس بهتر است برای پیشروی در بازی عجله نکنید و تا جایی که امکان دارد محیطهای بازی را بگردید. زیرا Collectible ها صرفا ظاهری و برای باز کردن تروفیهای بازی نیستند و میتوانند مستقیما در قابلیتها و بهصورت کلی در گیم پلی تاثیر بگذارند.
شخصیسازی اسلحهها نیز در مکانهای مشخص در بازی روی میزهای کار مخصوص میـسّر هستند و انواع آپگرید اسلحهها مانند ارتقاء خشاب، سرعت خشابگذاری، کاهش لگد اسلحه، افزایش بُرد، و از این دست امکانپذیر است. انیمیشنهای آپگرید کردن اسلحهها در میزکار بسیار زیبا و تماشایی هستند و اگر خدمت سربازی رفته باشید یادآور باز و بست کردن اسلحه در دوران آموزشی است!
قابلیتهای دسترسی بازی نیزگزینههای پرشماری در اختیارتان قرار میدهد. تغییر رنگ رابط کاربری، دور یا نزدیک کردن دوربین به شخصیت بازی، قابلیت Text-to-Speech یا خواندن تمام منوها، تنها بخشی از امکانات فراوان منوهای بازی است.
رنگ و بوی نسل بعد
ناتیداگ را به خوبی میشناسیم و میدانیم که همواره چه وسواسی در طراحی و زیبا ساختن آثار خود دارد؛ به جرات میتوان گفت فضاسازی و محیطهای The Last of Us Part 2 زیباترین چیزی است که تا کنون در تاریخ بازیهای رایانهای به چشم دیدهایم. گرافیک، در نقطهی اوج خود در نسل کنونی قرار دارد. از باب تعداد اشیا و آبجکتیوها، افکتهای سنگین نورپردازی و سایهزنی فوقالعاده دقیق، توجه به ریزترین جزئیات در طراحی، چه در محیط و چه در شخصیتها، رنگبندی بهشدت فتورئالیستی و واقعگرایانه که پیشتر نظیر آن را تنها درجدیدترین بازی هیدئو کوجیما (Death Stranding) شاهد بودیم، و البته مدلینگ بینظیر شخصیتهای بازی باعث شده تا لست اف اس ۲ در بالاترین نقطهی گرافیکی نسل هشتم بازیهای رایانهای قرار داشته باشد.
محیطها چندین برابر از نسخهی نخست بزرگتر شدهاند و گیمپلی حالت آزادانهتری دارد. بهطوری که در چند مرحله حالتی نیمه Open-World داشته و از روی نقشه در نقاطی از سیاتل در حال گشت و گذار آزادانه هستید.
گرافیک، فضاسازی و خلق اتمسفر در The Last of Us Part 2، بخش مهمی از هستهی مرکزی گیمپلی بازی است. بخش عمدهای از زمان گیمپلی بازی در حال راه رفتن و طی کردن مسیرهایی برای رسیدن به نقاط بهخصوصی هستید، که در این مسیر صرفا به تماشای محیط میپردازید. به قدری محیطهای بازی زیبا و حیرتآور طراحی شدهاند که در لحظاتی فقط و فقط از تماشای محیط بازی لذت خواهید برد و همه چیز را فراموش میکنید. این طراحی محیطی حیرتآور و قابهای چشمنواز، بستری مناسب برای آنچه ناتی داگ تلاش کرده به مخاطب القا کند فراهم آورده است. مورد دیگری که در مورد The Last of Us Part 2 خودنمایی میکند، تنوع لوکیشنها و اتمسفرهای متنوع بازی است. محیطهای متنوع برفی و بارانی و پوشش گیاهی که نظیرش هرگز دیده نشده و حیرتآورتر اینکه، این محیطها و تنوع آن تمامی ندارند و تا لحظهی آخر در حین دیدن فضاهای مختلف و جدیدی هستیم، The Last of Us Part 2 را به لحاظ بصری عنوانی رشک برانگیز و دست نیافتنی کرده است. این فضاسازی متنوع و طراحی مرحلهی استثنایی، گیمپلی بازی را به شدت عمیقتر و چند لایهتر کرده است. عموم طراحی مرحلهی بازی از نوع زیگزاگی بوده و برای رفتن به نقطهی مورد نظر باید مسیر مستقیم را دور بزنید و این فرمول تقریبا تا انتهای بازی وجود دارد. همهی اینها در کنار یک نرخ فریم بسیار پایدار که در سنگینترین و شلوغترین محیطها نیز افت نمیکند (حتی در حالت ۴K و قابلیت HDR) شاهکار ناتیداگ را تحسینآمیزتر میکند. همانطور که پیشتر اشاره شد، محیطها بسیار بزرگ هستند اما در آنها گم نخواهید شد؛ بلکه از روی عوارض و پستی و بلندیها و طراحی مرحلهی چیرهدستانهی ناتیداگ متوجه میشوید که مسیر اصلی کدام سمت است. اما همچنان ترجیح میدهید کمی بیشتر در محیطهای بینظیر و زیبای آخرین بازمانده از ما ۲ گشت و گذار کنید و آیتمهای مورد نظر را پیدا کنید.
در سال پایانی عمر PS4، The Last of Us Part 2 دقیقا همان کاری را انجام میدهد که هفت سال پیش در شمارهی اول شاهد آن بودیم. این قدرت و استمرار آن، به طوری که هر عنوانی از بازیهای ناتیداگ روانه بازار میشوند، بهترین گرافیک روز را ارائه میدهد، اصلا تصادفی و شانسی نیست. احتمالا تا یکی دو سال اول نسل آیندهی کنسولها، گرافیک و مدلسازی بازیها در حال رقابت با The Last of Us Part 2 باشند!
دشمنان انسانی بازی هر کدام دارای اسم و چهرهی منحصر به فردی هستند و همدیگر را صدا میزنند که در نوع خود حیرتآور است. هوش مصنوعی دشمنان نیز بسیار عالی است، و در درجه سختی بالاتر حسابی اذیتتان میکنند. به خصوص که سگهای نگهبان به دشمنان برای یافتن و لو دادن جای شما در نبردها کمک میکنند و خودشان نیز میتوانند به شما حملهور شوند. به لیست دشمنان آلودهی قبلی چند دشمن جدید مانند شمبلر (Shambler) ها نیز اضافه شده، و البته چند غولآخر نفسگیر که کاش تعدادشان کمی بیشتر بود. مدلسازی چهرهها و انیمیشنهای صورت نیز مدهوش کننده هستند. همانطور که نیل دراکمن (Neil Druckmann) کارگردان بازی، در مورد ویژگیهای انیمیشنهای بازی توییتی در اکانت خود منتشر کرد: «حتی پس از سالها کار روی The Last of Us Part 2، من هنوز هم توسط انیمیشنهای این بازی هیجانزده میشوم. اگر نگوییم بهترین، اما قطعا یکی از بهترین تیمهای انیمیشنسازی را با دانش فنی بالا در اختیار داریم. واقعاً منتظرم تا شما این اثر باورنکردنی را تجربه کنید.» خب! آقای دراکمن دست مریزاد؛ کارتان عالی بود.
وسترن، گیتار، لباس جین پاره
ناتیداگ وظیفهی ساخت قطعات موسیقی The Last of Us Part 2 را برای بار دوم برعهدهی برندهی دو جایزهی اسکار بهخاطر موسیقی متن فیلمهای Babel و کوهستان بروکبک، مرد ۶۸ ساله و کارکشتهی عرصهی موسیقی یعنی آقای Gustavo Santaolalla گذاشته است. وی این فضا را به خوبی میشناسد و پیشتر در نسخهی اول The Last of Us نیز هنر خود را به رخ همگان کشیده بود. نواهای گیتار کلاسیک و اسپانیایی روح خاصی به اثر بخشیده و کمک شایانی به رساندن حس کلی کار کرده است. قطعات موسیقی بسیار زیبا، بهجا و روح انگیز بوده و قابل رقابت با بهترین آثار وسترن مدرن هالیوودی هستند. صداگذاری در هر دو بخش شخصیتها و محیط بینقص است. افکتهای صوتی بسیار دقیق و قوی کار شده است و تمام اصوات هویت مشخص خود را دارند.
دیالوگها به بهترین نحو ادا شدهاند و بیشترین کمک را در رساندن حس شخصیتها میکنند وTroy Baker، Ashley Johnson، Jeffrey Pierce و سایر صداپیشهها یک بار دیگر تواناییهای خود را به اثبات رساندند. خلق چنین شخصیتهای کامل و پرداخت شدهای، نتیجهی این دوبلههای بینقص و دیالوگهای حرفهای، در کنار طراحی شخصیت و انیمیشنهای فوقالعاده با آن فشن لباس و اصلاح خاص ریش و مو به علاوه Act عالی بازیگران است. اگر آکادمی اسکار اجازهی راهـیابی The Last of Us Part 2 را به بخش بهترین موسیقی متن میداد، شک نکنید اسکار بهترین موسیقی متن تعلق میگرفت به Gustavo Santaolalla!
Verdict
Platform : PS4 – Score : 10/10
Just like the original The Last of Us, Naughty Dog once again closes the chapter on a PlayStation console with one of the most influential sequels ever made.
With Part II, Naughty Dog manages to excel at every core element that made the original title a generation-defining success. The Last of Us Part 2 is a send-off worthy of PlayStation 4. One that will be discussed in years to come.
تریلر بازی The Last of Us Part 2
نزدیک به سه و نیم سال از رونمایی از قسمت دوم بازی The Last of Us با عنوان اختصاصی The Last of Us Part II گذشته است. عنوانی که اولین بار در رویداد PlayStation Experience در دسامبر ۲۰۱۶ معرفی شد و طرفداران خود به شدت به وجد آورد. در ادامه تریلر بازی The Last of Us Part II که در اردیبهشت گذشته منتشر شد را می توانید تماشا کنید:
شخصیت های بازی The Last of Us 2
در این بخش نگاهی به شخصیتهایی که در بازی The Last of Us Part II حضور دارند، خواهیم داشت.
جول (Joel)
جوئل (Joel)، یکی از شخصیت های مهم و قابل بازی آخرین ما بود. او یک فرد دارای کشمکش درونی بود که نمیخواست بهجز خودش، به کسی دیگری کمک کند. متأسفانه، او درگیر ماجراهای خاتمه دادن به بیماری ویروسی CordyCeps شد و سعی کرد که دخترکی را با خود همراه کند که کلید حل این درمان را در اختیار دارد. جوئل در اولین تریلر منتشرشده آخرین بازمانده از ما ۲ حضور داشت که البته در آن، کمی پیرتر به نظر میرسد. در تریلر جدید دلست اف اس هم اولین بار، به صورت واضح، چهره او را دیدیم. لازم به ذکر است که او قرار نیست این بار شخصیت قابل بازی این عنوان باشد.
الی (Ellie)
الی (Ellie)، دختر بچهای بود که در بازی لست اف اس از طاعون در امان مانده بود. گروه فایرفلایز اعتقاد داشتند که او پادزهر درمان این بیماری را در اختیار دارد. او شخصیتی بددهن و سرسخت است که همیشه آماده بود تا خودش را در وضعیت خطر قرار دهد.
اکنون وی شخصیت اصلی بازی The Last Of Us 2 است و نسبت به گذشته، بزرگ شده است. او تمام مهارتهایی که جوئل به او درگذشته آموزش داده بود را در این بازی استفاده خواهد کرد تا به هدفی که در ذهن خود دارد، برسد.
دینا (Dina)
شخصیت دینا (Dina) در تریلر پرحاشیه مراسم E3 سال گذشته، به طرفداران معرفی شد. در این تریلر، او و الی در صحن رقص، صحبتهای احساسی و عاشقانهای را با یکدیگر رد و بدل میکنند. گرچه هنوز نقش وی در طول بازی مشخص نشده است، اما به نظر میرسد که تأثیر بسزایی بر احساسات الی خواهد داشت.
دینا یکی از اعضای پناهگاه فایرفلای است که برادر جوئل، تامی آن را بنا کرده است. با استناد بر این مورد، احتمالاً آن سکانس منتشرشده در تریلر مراسم E3، مربوط به قسمتهای اول بازی است. هر طور اتفاقی که بیافتد، ما به اینگونه تصور میکنیم که پایان داستان این دو کاراکتر بسیار تلخ خواهد بود و پایانش میتواند مشابه پایان غم انگیز از دست رفتن معشوقه سابق الی، یعنی رایلی (Riley) در بازی The Last Of Us: Left Behind باشد.
لارا بیلی (Laura Bailey)
تعدادی از بازیگران و صداپیشگان معروفی برای به پایان رساندن مراحل ساخت بازی The Last Of Us 2 به تیم ناتی داگ ملحق شدند. یکی از بازیگرانی که حضورش در بازی The Last Of Us 2 تأیید شده، لارا بیلی (Laura Bailey) است شخصیت وی در یکی از تریلرهای بازی، همراه دیگر شخصیتها معرفی شد. او توسط یک زن خطرناک دستگیر شده است اما بعدا از دستش خلاص میشود.
گرچه نام شخصیتی که لارا بیلی در آن هنرنمایی میکند، هنوز اعلام نشده است؛ اما خیلی گمانه زنی میکنند که او نقش مادر الی را در بازی ایفا خواهد کرد. این امکان وجود دارد که وی، دومین شخصیت قابل بازی این اثر مورد انتظار باشد.
امیلی (Emily)
در آخرین بازمانده از ما مردم میتوانند به اندازه زامبیها، غیرانسانی باشند. در تریلری از این بازی، با زنی خطرناک به نام امیلی (Emily) آشنا میشویم که برای سازمان Seraphites کار میکند؛ سازمانی که هدفش پاک کردن تمام دنیا از گناه است.
او یک زن بینام و نشانی را گروگان گرفته است اما در نهایت با حمله یارا و لو (Yara and Lev) شکار میشود. حدس ما این است که حضور امیلی، مقدمهای برای آشنایی با سازمان مخوف Seraphites خواهد بود، سازمانی که به احتمال زیاد حزب آنتاگونیست اصلی این بازی تلقی میشود.
یارا و لو (Yara and Lev)
در یکی از نمایشهای بازی The Last Of Us 2 با یک سازمان جدید و شخصیتهای کاملاً جدید در مقطع زمانی نامعلوم آشنا شویم. در میان این شخصیتهای جدید، دو شخصیت به نامهای یارا و لو معرفی شدند که جزو اعضای سابق سازمان Seraphites بودند. آنها به یک زنی که گرفتار خشم کنترل نشده امیلی شده، کمک میکنند تا فرار کند. آنها همچنین کلیکرها را شیاطین (Demons) خطاب میکنند. باید ببینیم که این دو شخصیت مرموز چگونه با داستان ارتباط پیدا میکنند.
امتیازات بازی The Last of Us 2
نیل دراکمن و دیگر اعضای استودیو ناتی داگ موفق به خلق عنوانی جنجالی، تاثیرگذار، جریانساز و به یاد ماندنی شدهاند. در وبسایت متاکریتیک، ۱۱۲ نقد از بازی لست اف اس ۲ درج گشته است. بازی آخرین بازمانده از ما ۲ بیش از ۱۰۰ نقد مثبت، ۸ نقد متوسط و میانگین امتیازهای بسیار خوب ۹۴ دارد. در ادامه میتوانید گزیدهای از نقدهای مشهورترین سایتهای دنیای گیم به این اثر را مطالعه کنید.
واشنگن پست: ۱۰۰
بازی The Last of Us Part 2 دستاوردی شگفتانگیز است؛ ترکیبی میخکوبکننده از گیمپلی نفسگیر، داستانگویی محیطی فوقالعاده و مسائل پیچیده اخلاقی که تا مدتها در ذهن هواداران دنیای بازی خواهد ماند.
دیجیتال ترندز: ۱۰۰
بازی لست آف آس ۲ را میتوان به مشتی سهمگین به شکم تشبیه کرد؛ اثری قدرتمند که بهترین جنبههای نسخه اصلی را به مناسبترین شکل ممکن بهبود میبخشد. داستان این اثر شما را مسحور و با پیچشهای داستانی دور از انتظار، درگیر خود میکند. سطح جزییات و کیفیت طراحی دنیا و بستر روایی بازی The Last of Us Part II در بالاترین درجه ممکن قرار دارند.
تلگراف: ۱۰۰
بازی لست اف اس ۲ حتی از دستاوردهای نسخه اول نیز پیشی میگیرد. در بخشهای ابتدایی، سازندگان بر ارتباط عاطفی و احساسی شخصیتها و گذشته آنها تمرکز کرده و در ادامه آنها را راهی مسیری غیر قابل پیشبینی میکنند. با وجود برخی مشکلات بخشهای پایانی، نمیتوان منکر اثر احساسی بینظیر بازی The Last of Us Part 2 شد.
گاردین: ۱۰۰
شاید مقایسه مناسبی نباشد، اما بازی The Last of Us Part II از منظر روایی، مرا به یاد بازی Shadow of the Colossus میاندازد؛ اثری کمنظیر و عالی با محوریت قدرت خشم و غم بر رفتارهای انسان. من تحت تاثیر هوشمندی بازی لست اف اس ۲ در استفاده از قدرتهای مخاطب قرار گرفتم. شیوه استفاده این بازی از برترین جنبههای مدیوم بازیهای رایانهای برای تاثیرگذاری بر مخاطب، فوقالعاده است. در واقع، این داستان تنها در بستر بازیها قابل روایت بوده و از آن دست آثاری است که در دهه یک یا دو مرتبه تکرار خواهد شد.
ویجی ۲۴۷: ۱۰۰
با اتمام تیتراژ بازی The Last of Us Part 2 من همچنان درگیر هیجان چند ساعت پایانی آن بودم. وفاداری بیثبات من به شخصیتها، عشق و تنفر من از آنها، اشکها و لبخندهایم به همراه آنها، خشم و ناراحتی من از رفتار آنها، همگی نشاندهنده سطح بینظیر و جدیدی از شخصیتپردازی در دنیای بازی هستند. بازی لست اف اس ۲ اثری ویژه و خاص است؛ اثری که بلافاصله پس از اتمام آن، به دامان شخصیتهایش بازخواهید گشت و دوباره تمامی ماجراهای آن را تجربه خواهید کرد.
آی جی ان: ۱۰۰
بازی The Last of Us Part 2 شاهکاری بیبدیل در حوزه گیمپلی، داستانگویی سینمایی و طراحی دنیای غنی بوده و از هر لحاظ بر نسخه اصلی برتری دارد.
گیم اینفورمر: ۱۰۰
بازی The Last of Us Part 2 تاثیر احساسی بینظیری بر من گذاشت.
پلیاستیشن لایفاستایل: ۱۰۰
بازی لست اف اس ۲ سفری احساسی بوده که مفهوم قهرمان در مرکز یک داستان را با تکنیکهای روایی خاص، که تنها در دنیای بازی محقق هستند، را تغییر میدهد. این بازی، تجربهای چندلایه از تقارن و جزییات بوده و مخاطبان تا مدتها در مورد آن صحبت خواهند کرد. سطح وسواس و دقت به کار رفته در تمامی بخشهای این بازی، حتی از استانداردهای بالای استودیو ناتی داگ نیز بالاتر است. بازی The Last of Us Part II نماد یک عصر و ادامهای بینقص بر عنوان نخست به شمار میرود؛ اثری فراموشنشدنی که داستان احساسی و چالشبرانگیز خود را با شخصیتهایی دوستداشتنی روایت میکند.
گیمزریدار پلاس: ۱۰۰
آواز وداع ناتی داگ برای کنسول PS4، اثری شگفتانگیز، حماسی، جنجالی و فراتر از تصورات ما از دنباله یکی از بهترین بازیهای تاریخ است.
فوربز: ۹۵
بازی لست اف اس ۲ عنوانی مبهوتکننده، مهم، عمیق و تاثیر گذار بوده و تجربه آن بر تمامی مخاطبان دنیای بازی واجب است.
مجله اسلنت: ۹۰
بازی The Last of Us Part II نگاهی هوشمندانه و عاقلانه به مفهوم ظلم و تاثیر آن بر روح انسان دارد.
مجله اج: ۹۰
بدون شک، استودیو ناتی داگ تمام تلاش خود در خلق اثری بینقص و فوقالعاده را انجام داده است. با وجود برخی مشکلات، نتیجه تلاش آنها شگفتانگیز به شمار میرود. بازی لست اف اس ۲ را میتوان محصول بودجه و نیروی انسانی نامحدود و آزادی هنری کامل سازندگان آن دانست. این اثر به عنوان یک عنوان اکشن پرخرج، بیرقیب است، اما به عنوان دنبالهای بر یکی از بهترین داستانهای تاریخ به صورت شگفتانگیزی عمیق، جسورانه و مشکلدار خواهد بود.
گیماسپات: ۸۰
تحمل بازی The Last of Us 2 بسیار مشکل است؛ امری که از عدم کنترل مخاطب بر اعمال الی ناشی میشود. او شخصیتی پیچیده و پرضعف بوده که بارها با خودخواهی خود به دیگران ضربه میزند. گاهی اوقات، دردهای اعمال شده توسط مخاطب، تاثیری عمیق بر او خواهند گذاشت. بازی لست اف اس ۲ را میتوان اثری شلخته و تاریک دانست که به دلایلی واضح، مخاطبان را غمگین خواهد کرد. هر چه بیشتر به بررسی و تحلیل این اثر بپردازید، به عمق و ارزش داستان و شخصیتها آن پی خواهید برد. در واقع، روند روایی این اثر کاملا برخلاف خواسته مخاطبان است؛ امری که از آن اثری زیبا و نابودگر میسازد.
گیمکریتیکس: ۷۰
من در پایان بازی The Last of Us Part II احساس افسردگی میکردم؛ احساسی که ناشی از تلاشهای سازندگان نبود. ناتی داگ یکی از مستعدترین استودیوهای دنیای بازی بوده و از منابعی برخوردار است که بسیاری از بازیسازان آرزوی آنها را در سر میپرورانند. با این وجود، دستاوردهای آنها توسط مشکلات سختافزاری و گیمپلی ناامیدکننده کمرنگ میشوند. بازی لست اف اس ۲ را میتوان سفری قابل قبول و پرمشکل دانست که بهتر بود در قالب رمانی درگیرکننده چاپ میشد.
سخن پایانی
هفت سال برای The Last of Us Part 2 صبرکردیم و روز موعود فرار رسیده است. این بازی، جاهطلبانهترین، بزرگترین و بهترین ساختهی استودیوی ناتیداگ و البته یکی از مهمترین عناوین تاریخ بازیهای رایانهای است. شیوهی خاص و منحصر به فرد روایت داستان که به وضوح از تمام ساختههای قبلی ناتیداگ بالاتر بوده و قصهی تراژیک و تاثیرگذاری که نمونهاش، کمتر دیده شده بود از بازی The Last of Us 2 یک عنوان به شدت سطح بالا در تمام زمینه های تکنیکی و محتوایی، ساخته که میتواند پایان خوشی را برای کنسول نسل هشتم سونی یعنی PS4 رقم بزند. لحظات تاثیرگذار و مهم در The Last of Us Part 2 بسیار زیاد هستند که قطعا احساسات شما را برمیانگیزد. شاید برای تجربهی نسخهای جدید از فرنچایز The Last of Us مجبور باشیم هفت سال دیگر صبر کنیم. هفت سالی که برای بازی کردن نسخهی جدید The Last of Us له له میزنیم. امیدواریم از خواندن بررسی بازی The Last of Us Part 2 لذت برده باشید. نظرات خود پیرامون این عنوان را با ما در میان بگذارید.
اولین نکته منفی تون دقیقا درسته. کاری با بقیه ندارم ولی من که خیلی از بازی لذت بردم و قطعا جز بهترین بازی هایی که پلی دادم
فکر نکنم جز آمریکایی و آمریکایی دوست کس دیگری به این بازی نمره کامل بده .
به شخصه فن این بازی نیستم و فقط به عنوان یک بازی AAA سعی میکنم در ذهن خودم بررسیش کنم
از دید من گیم پلی پتانسیل بسیار بالایی برای خسته کردن گیمر داره به طوری که بیشتر از یک ساعت نمیشه بازی کرد مگر بیمار اتمام بازی باشید چرا که داستان تاریک و تلخ بازی هم انگیزه خوبی برای ادامه نیست.
گرافیک هم دو بخشه ، یک محیطه که قابل تقدیر و چشم نوازه و دو تکسچر و آبجکتیو که هر دو پر باگ و اصلا در حد نمایش E3 نیست بدون تعصب و رگ گردن زدن از یوتیوب ویدئو مقایسه رو تماشا کنید .
اوج گرفتن گیم پلی و داستان با آلی و سوییچ فاجعه بار بازی به ابی بدترین و حال بهم زن ترین اتفاق بازی هست که باعث میشه هرگز این بازی رو تکرار نکنم .
دو کاتسین اشک در بیار و درست حسابی داره که چون همه میدونن گفتنش بیهودست . هم این دو کاتسین رو بیش از صد بار بعد اتمام بازی دیدم و اشک اومد کاریشم نمیشد کرد.
خشونت بازی رو بیش از حد میدونم و احساس میکنم مخرب روح و روان هست کاش درست فکر میشد یه جاهایی به مغز استراحت میداد این با نویسنده بود که خلع آزاردهنده داره.
انیمیشن صورت و کاتسین هم گویا اطلاع ندارید که با انجین بازی در حالت رییلتایم نیست و از پیش آماده هست با این وجود خیلی از دث استرندینگ عقب تر هستش البته دث رییلتایم هست و صحنه ها کات نمیخوره واسه همین فعلا با اختلاف باکیفیت ترینه.
راستش با اون شروع بد ، ادامه بد و انتهای بد من انتظار پایان به این خوبی نداشتم . کل بازی برای من پانزده دقیقه پایانیشه که به چیزی که ساختند و ادامه دادند پایبند بود.در کل از اولم دنبال شاهکار نبودم چون واقعه بینم و فن نیستم.
لایک و دیس لایک هم نه منو چاق میکنه نه لاغر
سوشیما بازی کنید
یا علی
یقینا نمره ۱۰ نباید بگیره! به عنوان یک بازی مستقل بد نیس ولی به عنوان دنباله ای از last of us تمامی ارزشهای بازی اول رو خراب کرد.
باگ
انمیشن ضعیف اسب ها،افکت برف
هوش مصنوعی که دیر متوجه میشن
اینا نقاط ضعیف بازیه به غیراز داستان بی ربط
داستان رو بذاریم کنار، انیمیشن ضعیف اسبها و افکت برف مواردین که اگر بخوایم بهشون خرده بگیریم نمرهی تمام بازیهای این نسل و اون نسل و نسل بعدی هم باید یکی دوتایی کم بشه! البته قبول دارم که در زمینهی گرافیک از ناتی داگی که بهترین جلوههای بصری هر نسل رو ارائه میده بیشتر از اینها انتظار میره.
بنظرم ناتیداگ با نشون دادن پسزمینه داستانی اَبی درس مهمی رو در بخش داستانسرایی به صنعت گیم داد.
جدا از اینکه بازی واقعا خوبه، باید شهامت ناتیداگ و نیل دراکمن رو تحسین کرد که تصمیم گرفتن تا این حد داستان بازی رو تاریک و جدی کنن.
الان نشون دادن پس زمینه شد انقلاب تو روایت داستان؟؟؟؟
MMO عزیز من نوشتم «در بهش داستانسرایی به صنعت گیم». خیلی دوست داشتم بیشتر توضیح بدم اما داستان بازی اسپویل میشه.
همونو بفرمایید بازتر کنید یه اخطار اسپویلم بزنید
ایکاش اسپویل نمیکردید.
منی که هنوز بازی نکردم اطلاعی از کنترل شخصیتی جز الی نداشتم.